Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skrbavi-admin wrote: ↑02/11/2022 21:48
Ja sam bosanac jadni hudi al bosanac pa tek bosnjak musliman i drago mi je sto sam jedan od rijetkih budaletina koji se nadaju bosanskoj drzavi
nego sta nego se nadati
politika se mjenja svake godine, a vala docice i taj period kad cemo imati kvalitetnih politicara koji ce moci neke stvari pokrenuti.
Gandalf wrote: ↑02/11/2022 21:45
Svenu svaka čast, nije podlegao pritiscima i rekao je istinu o našim zapadnim prijateljima i njihovim željama da se najbrojniji narod napravi beskućnikom u vlastitoj zemlji. Trojkaši su se pokazali kao što sam se i bojao da će se pokazati, obične sline koje će se naguziti dušmanima ove zemlje za par fotelja u Vladi. Poslije sda opet sda samo rasparčana u 8 k..... od stranaka.
Prodavači magle iz trojke neka sada kake okolo kako ne smijemo izgubiti podršku zapada koju nikada nismo ni imali, ali bila je to svojevremeno furka i ložiona o zapadu kao o savezniku BiH. Konaković je za mene i dalje esdeaovac, jednom esdea, uvijek esdea kao i kasumović i efendić, sve odreda dojučerašnji kirbaševi kućni ljubimci. Sve ih je isti gladan k....... pravio i državu će nastaviti prodavati kao i politički im babuka kirbaš.
Gandalf wrote: ↑02/11/2022 21:45
Svenu svaka čast, nije podlegao pritiscima i rekao je istinu o našim zapadnim prijateljima i njihovim željama da se najbrojniji narod napravi beskućnikom u vlastitoj zemlji. Trojkaši su se pokazali kao što sam se i bojao da će se pokazati, obične sline koje će se naguziti dušmanima ove zemlje za par fotelja u Vladi. Poslije sda opet sda samo rasparčana u 8 k..... od stranaka.
Prodavači magle iz trojke neka sada kake okolo kako ne smijemo izgubiti podršku zapada koju nikada nismo ni imali, ali bila je to svojevremeno furka i ložiona o zapadu kao o savezniku BiH. Konaković je za mene i dalje esdeaovac, jednom esdea, uvijek esdea kao i kasumović i efendić, sve odreda dojučerašnji kirbaševi kućni ljubimci. Sve ih je isti gladan k....... pravio i državu će nastaviti prodavati kao i politički im babuka kirbaš.
mirsek wrote: ↑02/11/2022 21:31
Jah, trebao se naguziti samo zato sto neki iz americkog establimenta to traze, makar i na nasu stetu.
Ko kaze da se treba naguziti? Jedno je kritikovati, drugo je demonizirati insitutuciju OHRa.
Na kraju su Rusi i Dodik ispali u pravu. Bukvalno tako. OHR je dio problema, ne rijesenja. Koja je uopste svrha OHR ako ga komplet drzava ne priznaje?
Nije OHR dio problema nego ovaj predstavnik koji krsi sve medjunarodne presude, norme i ljudska prava da udovolji interesima politickih lesinara iz susjedstva i njihovim pulenima u BIH koji stvaraju nestabilnost u drzavi.
Schmidt sam nikad ne bi mogao donijeti bilo kakvu odluku i to mnogi pokusavaju izignorisati.. Iza njega su kod donosenja ove odluke prije svih stali britanci i amerikanci, a i vecina u EU.. Schmidt je samo obicni pijun.. Bez amerike se nista ne desava.. Sta se valja iza svega vrijeme ce pokazati..
skrbavi-admin wrote: ↑02/11/2022 21:48
Ja sam bosanac jadni hudi al bosanac pa tek bosnjak musliman i drago mi je sto sam jedan od rijetkih budaletina koji se nadaju bosanskoj drzavi
Nisi jedini
To je sasvim normalno zeljeti.
Last edited by mirsek on 02/11/2022 21:53, edited 1 time in total.
Ovo sto gledamo je nevjerovatno drsko otvoreno priznavanje neprijateljskih politika Zapada sa razocaravajucim pristupom USA kojoj smo se naguzili na svaki moguci nacin a nista dobili nismo osim pukih deklarativnih afirmacija..... Makar smo sumnjali u to sad ovo sve izgleda smijesno otvoreno... I ispade komsic na kraju samotni borac protiv vjetrenjaca dok bi bosnjacke gnjide trgovale drzavnoscu i Bosnjaka i patriota Bosanaca zrad 4g stolica.... Fuj.... Gnjide....
skrbavi-admin wrote: ↑02/11/2022 21:35
Sven je jedini pismen politicar iz postojeceg razorenog establismenta politike koja presttavlja svijecu RBIH i to je tragedija
Jedini Sven, Komso, Haris i donekle Lagumdzija imaju tu drzavnicku i patriotsku zicu u sebi, ovo sad sto gledamo na izborima su samo kokosari u borbi za plijen i uhljebljenje.
Znaci Lagumdzija crveni kriminalac ciji su pokusaji sa alijansom i ostalim zajebancijama propali, Haris koji je furao 100% BiH pa je propao svaki reformski proces i na kraju od to 100% nismo ni 1% blize građanskoj, i komso.. pa evo da ne govorim nista dalje
Ako su nam to drzavnicke i patriotske zice jadna nama majka.
Ko kaze da se treba naguziti? Jedno je kritikovati, drugo je demonizirati insitutuciju OHRa.
Na kraju su Rusi i Dodik ispali u pravu. Bukvalno tako. OHR je dio problema, ne rijesenja. Koja je uopste svrha OHR ako ga komplet drzava ne priznaje?
Nije OHR dio problema nego ovaj predstavnik koji krsi sve medjunarodne presude, norme i ljudska prava da udovolji interesima politickih lesinara iz susjedstva i njihovim pulenima u BIH koji stvaraju nestabilnost u drzavi.
A misliš da je Schmidt sve sam ovo osmislio? On je samo zvučnik, lice koje predstavlja međunarodnu zajednicu, prije svega Amere. Umjesto njega si mogao biti ti, ista bi odluka bila donesena
Oj kakve budalistine se pisu ja liste drzavnika i govana. I jos da nam puste, wait for it, oruzje ko ce ga uzeti, nargilasi, svedi, svabici....iskustvo bjezanije pozeljno.
Hajte pisat pa spavat.
laik1981 wrote: ↑02/11/2022 21:51
Schmidt sam nikad ne bi mogao donijeti bilo kakvu odluku i to mnogi pokusavaju izignorisati.. Iza njega su kod donosenja ove odluke prije svih stali britanci i amerikanci, a i vecina u EU.. Schmidt je samo obicni pijun.. Bez amerike se nista ne desava.. Sta se valja iza svega vrijeme ce pokazati..
Da to nije ona ista Amerika koja je cetiri godine gledala kako nas gaze, a intervenisala kad smo se mi malo uhvatili kuvveta i krenuli naprijed?
mirsek wrote: ↑02/11/2022 21:41
Jedini Sven, Komso, Haris i donekle Lagumdzija imaju tu drzavnicku i patriotsku zicu u sebi, ovo sad sto gledamo na izborima su samo kokosari u borbi za plijen i uhljebljenje.
Znaci Lagumdzija crveni kriminalac ciji su pokusaji sa alijansom i ostalim zajebancijama propali, Haris koji je furao 100% BiH pa je propao svaki reformski proces i na kraju od to 100% nismo ni 1% blize građanskoj, i komso.. pa evo da ne govorim nista dalje
Ako su nam to drzavnicke i patriotske zice jadna nama majka.
Da, jesu. Za drzavu su uvijek bili jasni i glasni.
Ili makar, mnogo vise i mnogo jace od vecine svih drugih politicara.
Last edited by mirsek on 02/11/2022 21:56, edited 1 time in total.
Sven je zaključio sa riječima da BiH podržava rad OHR-a, samo ne podržava trenutnog VP, dakle Šmit je problem, ne OHR.
Zar stvarno misliš da oni koji su sastavili govor nisu i o tome razmišljali?
kakva pamet
Pa upravo je to najveci argument za gasenje OHRa. Sta ako dodje novi i kazu Srbi mi necemo ovog, daj novog. Ili opet Bosnjaci, Hrvati, ko vec. Koja je svrha toga?
Pamet je u tome da ne napadaš instituciju OHR-a. A VP je ssmk čovjek, pa griješi. Neka shvati ovo jso dobronamjernu kritiku.
Sven ni jednom riječi nije pozvao na Šmitovu smjenu, imaj i to u vidu
Bit će da pisci govora te stvari znaju bolje i od mene i od tebe.
elk wrote: ↑02/11/2022 21:54
Oj kakve budalistine se pisu ja liste drzavnika i govana. I jos da nam puste, wait for it, oruzje ko ce ga uzeti, nargilasi, svedi, svabici....iskustvo bjezanije pozeljno.
Hajte pisat pa spavat.
Sreca po bosnjake pa ce zapad znati da se postavi prema ovome i zna zasto je sve ovo receno veceras. U doba brutalne ruske agresije na ukrajinu i sa najvecim ruskim igracem u bosni ovako nesto raditi je politicko sljepilo najblaze receno. Vrijeme je razmisljati dugorocno, raditi pametno, nakon sto smo pogresnim politikama izgubili 25 godina. Hladna glava i pametni potezi izvucice bosnu i bosnjake a nikako kurcenje bez pokrica.
Grean wrote: ↑02/11/2022 21:45
Nece nista promijeniti ali je makar samopostovanje vraceno.
Dosta da nam njemacke, britanske, americke kuje jebu mater i kupuju poslusnost Hrvatske a i Srbije preko nasih ledja a mi jos da se pretvaramo kako oni nisu krivi, da su to nasi prijatelji kojima se eto ne da.
elk wrote: ↑02/11/2022 21:54
Hajte pisat pa spavat.
A ko to poziva na nasilje i oruzije ?
Trazimo samo kako je u EU, vrijednosti, demkoracija, prava, da bude isto i u BiH.
sajber87 wrote: ↑02/11/2022 21:56
Sreca po bosnjake pa ce zapad znati da se postavi prema ovome i zna zasto je sve ovo receno veceras. U doba brutalne ruske agresije na ukrajinu i sa najvecim ruskim igracem u bosni ovako nesto raditi je politicko sljepilo najblaze receno. Vrijeme je razmisljati dugorocno, raditi pametno, nakon sto smo pogresnim politikama izgubili 25 godina. Hladna glava i pametni potezi izvucice bosnu i bosnjake a nikako kurcenje bez pokrica.
Pa kako se sve ove godine ne pozabavise tim najvecim ruskim igracem, koji se kurci dan i noc?
JohnnyS wrote: ↑02/11/2022 21:53
A misliš da je Schmidt sve sam ovo osmislio? On je samo zvučnik, lice koje predstavlja međunarodnu zajednicu, prije svega Amere.
Sven je zaključio sa riječima da BiH podržava rad OHR-a, samo ne podržava trenutnog VP, dakle Šmit je problem, ne OHR.
Zar stvarno misliš da oni koji su sastavili govor nisu i o tome razmišljali?
kakva pamet
Pa upravo je to najveci argument za gasenje OHRa. Sta ako dodje novi i kazu Srbi mi necemo ovog, daj novog. Ili opet Bosnjaci, Hrvati, ko vec. Koja je svrha toga?
Ne može se ugasiti OHR dok ne donesemo novi ustav. I niko neće smijeniti ovog njemačkog pavijana iz neke obijesti nego iz prostog razloga što je kršio ustav države. Nijedan prethodni to nije uradio. I svaki novi ako to napravi isto treba otići. Nije to stvar izbora Bošnjaka, Srba ili Hrvata.
laik1981 wrote: ↑02/11/2022 21:51
Upravo tako, šmit je samo konobar koji nama u BiH prenosi želje i naredbe zapada, u nomenklaturi moći u samoj EU ili generalno na Zapadu, ne pita se ama baš ništa. Stav EU je orbanovo mišljenje, samo što su oni toliki hinjavi šupci da čak ni majušnoj BiH, ne smiju iskreno reći u lice šta stvarno misle o nama a i s nama. Sve što evropski orbani kažu o BiH, EU podržava, prećutno i hinjavo, pri tome mantrajući šuplju o euroatlantskim integracijama. Non paper je službena EU politika prema BiH. Imam osjećaj da su nam na zapadu i veći dušmani nego na istoku.
Pa kako se sve ove godine ne pozabavise tim najvecim ruskim igracem, koji se kurci dan i noc?
Politika se vodi dugorocno politika je maraton nije sprint, ponavljam 25 godina nase pogresne politike dovelo nas je do mjesta gdje smo sada.
Ako je ovo kurcenje, reci istinu i prozvati nepravdu argumentima, tacku po tacku, a koja ti se proaktivno cini i lagano te palestinizira i getoizira, onda neka to bude kurcenje.
Last edited by mirsek on 02/11/2022 22:05, edited 1 time in total.
noviforumas wrote: ↑02/11/2022 21:28
Drzavnicki govor Svena Alkalaja. Covjek je bukvalno tacku po tacku razmontirao Schmidtove odluke, potpuno ogolio nasrtaje Hrvatske, MZ i OHR-a na BiH. Smireno, argumentovano, i bez imalo pardona. Zakucao je sa primjerom sebe kao Jevreja koji je obespravljen, i etiketiranjem Schmidta kao osobe koja krsi presude USBiH i medjunarodnih sudova za ljudska prava u korist Hrvatske velikodrzavne politike.
Potpisujem. Alkalaj je sve rekao kako treba. Ni viška ni manjka. Ko mu je pisao govor ne znam, ali je sigurno da su ozbiljni pravni stručnjaci bili uključeni u ovo. Dosta je bilo izdajnika Bakira i njegove ublehe. Sreća pa se Bisera nije obratila i održala govor.