Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
HelaS

#54126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Trebalo je proteći 25 godina do pojavljivanja "Boške" :-)
Ricken

#54127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Black swan wrote: 01/11/2022 21:31 Ja smatram da je vjeronauk bitann predmet i pohadjao sam ga 4 godine u srednjoj

Takodjer podrzavam vjerske oznake i nikada mi nije smetao Kuran na stolu naseg nacelnika memica na ilidzi

Nazalost u kscu od pocetka rade i vode ga pizde pa nismo imali vjerske oznake
Čuj pizde :D

Čak i da je tako upoređuješ privatnu školu sa javnomm školom, ne ide. A nije tako.

Inače Boški treba reći da obilježja koje podržava su već jednom proglašena neustavnim. Javni službenici koji ne poštuju odluke ustavnog suda mogu biti predmet krivične odgovornosti.
Grean

#54128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Grean »

Chmoljo wrote: 02/11/2022 02:22
House wrote: 02/11/2022 02:16 sabina neće prodati.

valjda
najviše što su njoj pokušali podvaliti jeste da priča o svakodnevnim temama dok "oni" brane državu o svojih koalicionih partnera.
Lijiljani "ratna zastava"?

Terminoligija ko' iz optuznice povratnicima koji je nose na svadbe (su nosili prije ovog lova na vjestice koji traje zadnje dvije tri godine) u manjem bh entitetu.

Svi imaju gafova, pa i ona.
Rothmans

#54129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Rothmans »

Kakva hampa na zenu zato sto se zauzela za svoje,nemres bilivit.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Truba »

Ricken wrote: 02/11/2022 07:14
Black swan wrote: 01/11/2022 21:31 Ja smatram da je vjeronauk bitann predmet i pohadjao sam ga 4 godine u srednjoj

Takodjer podrzavam vjerske oznake i nikada mi nije smetao Kuran na stolu naseg nacelnika memica na ilidzi

Nazalost u kscu od pocetka rade i vode ga pizde pa nismo imali vjerske oznake

Čak i da je tako upoređuješ privatnu školu sa javnomm školom, ne ide. A nije tako.

Inače Boški treba reći da obilježja koje podržava su već jednom proglašena neustavnim. Javni službenici koji ne poštuju odluke ustavnog suda mogu biti predmet krivične odgovornosti.
Jok sta su...vise vole pare i donacije te da se drugom dopadnu od svoje vjere poziva poslanja i drugog zivota
Pizde
Škobo Habu

#54131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Sinoć sam im'o priliku pročitati razloge Boške Čavar za njenu suzdržanost na FB profilu.

I pored ponjave od posta, nije me uspjela uvjeriti u njene "dobre namjere".

Prvo što mi je upalo u oči jeste njena konstatacija na temu mržnje. Svjesno je priznala da je Mostar podjeljen grad, te da su nacionalni animoziteti sveprisutni, pa je zbog toga iluzorno na javnim mjestima držati samo insagnije države.

Druga bitna stvar u cijelo priči jeste da li je Boška Čavar, po svom ideološkom habitusu, sekularista ili nije!? Po onima koji su bili "za", ispada da su zastupnici SDA veći sekularisti od same Boške? Po tom pitanju, bez obzira na sve njene "mostarske" razloge, ona je pogriješila stranku. Na tom fonu je glupo optuživati NS kako se pretvara u kopiju DF-a, a ona je po svojim stavovima najbliža Ragužu iz HRS-a.

U sve bih ja povjerovao kada su njeni razlozi u pitanju, ali ima još sredina u BiH, tipa Mostara, koje su daleko bolje integrisane, a nisu imale ništa krvaviju prošlost od najvećeg grada u Hercegovini. Brčko je ogledan primjer.
mbenz

#54132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mbenz »

evo boske :D :D

Ateista

#54133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ateista »

Potpuna podrska za NS koja stoji iza svojih principa i javno ce se ograditi od svojih clanova koji naprave sranje.
:thumbup: :thumbup:
Ricken

#54134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Black swan wrote: 02/11/2022 07:39
Ricken wrote: 02/11/2022 07:14

Jok sta su...vise vole pare i donacije te da se drugom dopadnu od svoje vjere poziva poslanja i drugog zivota
Pizde
Moguće da bolje poznaješ prilike i da si potpuno upravu. Ja sam išao u periodu od 94-98 i smatrao da je to u onom vremenu, takvu školu pokrenuti čin hrabrosti i doprinos boljem gradu i državi. Poslije 2000. sam izgubio svaki kontakt sa školom, veze nemam u šta se to sve pretvorilo.
kakotakonikako

#54135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotakonikako »

Ateista wrote: 02/11/2022 08:48 Potpuna podrska za NS koja stoji iza svojih principa i javno ce se ograditi od svojih clanova koji naprave sranje.
I sta znaci javno ogradjivanje ??????

A ona i dalje u NS i dalje ce da se ponasa isto.

Jedino ispravno je iskljucenje iz stranke. Ali .....

:bih:
Truba

#54136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Truba »

ja nikad ne bih mogao glasovati protiv nacionalnih i vjerskih simbola

imali smo državne simbole 1991 a dje su sad?
imali smo ih i 1940
i 1917
dje su sad ti simboli?
a vjerski i nacionalni postoje i danas i postojat će

možda da se državni simboli naprave i nacionalnim?
barem se na razini kantona to može napraviti
šta je nama promijeniti jednu zastavu i grb?
specijalisti smo u tome :D
seksi_ideje

#54137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

kakotakonikako wrote: 02/11/2022 09:47
Ateista wrote: 02/11/2022 08:48 Potpuna podrska za NS koja stoji iza svojih principa i javno ce se ograditi od svojih clanova koji naprave sranje.
I sta znaci javno ogradjivanje ??????

A ona i dalje u NS i dalje ce da se ponasa isto.

Jedino ispravno je iskljucenje iz stranke. Ali .....

:bih:
Koliko sam razumio ona je vec predala svoju ispisnicu. Kao clan stranke mozes napustiti istu odmah, kao stranka ne mozes momentalno nekoga izkljuciti. U takvim slucajevima se moraju proci interni procesi.

No, Boska ocigledno nije ni htjela da ceka rjesenje i sama istupila.
nles

#54138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

MuaDib wrote: 01/11/2022 22:40
Multietničnost po mjeri bošnjačkog kroja je provizorij, od kog par prominentnih Srba i Hrvata živi dobro, kojima se ljevica kiti, a desnica kad god zjani vlast koristi ko dokaz "glupavosti Bošnjaka". Toliko o toj referenci, koja slavodobitno laž podmeće po istinu, a šuti kad se laž pokaže u punom svjetlu.
Kao onomad kad je ona Semra brojala koliko je manje bošnjačkih imena na direktorskim pozicijama, kad je Bakir prozivao Kojovića, do najnovijeg ustašiziranja Ive Komšića. Ta i takva multietničnost je kancer, a ne lijek za bh društvo. Dok služio mojim interesima dobar si, ako i sekundi izađeš iz toga okvira izdajnik si. Tu maglu treba rastjerati, pogledati istinu i početi graditi osnovno povezivanje ljudi.
Tako je MudaDib!
Dosta nam je lazne gradjanstine!
Zelimo otvoreni nacionalizam!
Nek se vidi ko je ko!
El_comadante

#54139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by El_comadante »

Ovdje je riječ o Boško, a neki forumaši odmah prebace na Sarajevo i priču eto se škole zovu po efendijama, a neće reći da u Sarajevu ima ulica Fra Andželka Zvizdovića na Marijin Dvoru i nikome ne smeta. Ima li ulica u BL da je me srbin ili kakvom efendija? Nema. Imali u Širokom, Grudama, Posušju kakve ulice po ne Hrvatu? Ali eto najlakše po Sarajevu.
seksi_ideje

#54140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

El_comadante wrote: 02/11/2022 10:39 Ovdje je riječ o Boško, a neki forumaši odmah prebace na Sarajevo i priču eto se škole zovu po efendijama, a neće reći da u Sarajevu ima ulica Fra Andželka Zvizdovića na Marijin Dvoru i nikome ne smeta. Ima li ulica u BL da je me srbin ili kakvom efendija? Nema. Imali u Širokom, Grudama, Posušju kakve ulice po ne Hrvatu? Ali eto najlakše po Sarajevu.
Ja, i? Puno zanci sto se neka ulica zove po nekog Hrvatu ili Srbinu. Mislis da to nekome sigurno garantira ista prava?

Uostalom, ovdje nije bila tema naziv ulica.
Dupli_skalp

#54141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

likove kao ovu bošku i damira (nikšića op.a.) treba istjerati iz NS, a ne da oni sam izlaze.

bravo NS, riješavajte se petokolonaša u vlastitim redovima!
dulekrele

#54142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dulekrele »

Zbog ovakvih stvari NS nikada nece biti politicki znacajan faktor.
Dupli_skalp

#54143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

Student_u_Ostavci wrote: 01/11/2022 11:22 Ovi prodavači magle su ustvari skupina ustaša, po(četnika) i pobjegulja. Ne treba se čuditi njihovim odlukama jer oni ustvari ni sami ne znaju na čijoj su strani. Na strani države nisu sigurno.
reče sda bot u ime svojih pulena iz minehnskih i istanbulskih brigada i vreća za malog trezoraša bakira.
Dupli_skalp

#54144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

Seyfo wrote: 01/11/2022 13:43 Naša stranka mora munjevito reagovati, javno se ograditi od Boške Ćavar i Bošku ćavar najstrožije sankcionisati koliko je moguće. Na taj način će se bar djelimično oprati pred javnošću. SDA botine i ostali će jedva dočekati da javno linčuju čitavu stranku i sve njene koalicione partnere, tako da se mora reagovati brzo.
:thumbup:
basicm

#54145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by basicm »

eyesburn wrote: 02/11/2022 10:57
Student_u_Ostavci wrote: 01/11/2022 11:22 Ovi prodavači magle su ustvari skupina ustaša, po(četnika) i pobjegulja. Ne treba se čuditi njihovim odlukama jer oni ustvari ni sami ne znaju na čijoj su strani. Na strani države nisu sigurno.
reče sda bot u ime svojih pulena iz minehnskih i istanbulskih brigada i vreća za malog trezoraša bakira.
Istina je istina, makar i od sda bota.
Hank Paldum

#54146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

:lol: Pa to je good cop bad cop ponašanje.
Slično kada Mulahusić nešto izjavi pa SDA kaže "to nije naš stav" a on blizak njima a oni bliski njemu i on otvoreno obavlja za stranku prljav posao dok oni glume finoću.
Čudo se kod SDA odmah prokuži igra dok se kod Njihove Stranke pojedini i dalje prave naivni :oops:
Last edited by Hank Paldum on 02/11/2022 11:03, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#54147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

teskeredzic_22 wrote: 01/11/2022 14:07
Boška Čavar pošto se boji svih ustaških desničara koji su masakrirali partizansko groblje , nije se trebala baviti javno politkom u okviru liberalno-građanske stranke.
Njeno isključenje iz te partije je prirodan slijed događaja.

poenta svega za ove branioce lika i djela boške ćavar.

a ustvari time brane sda i hdz, tj. tjeranu vodu na njihov mlin.
Dupli_skalp

#54148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

last mohicans wrote: 01/11/2022 15:18 Ovi što brane Bošku, samo da kažem da joj nije teže živjeti nego Vojinu u BL, Ćamilu u Srebrenici i mnogim drugim koji se ne libe i ne stide svoga stava.
Dupli_skalp

#54149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

zippoo87 wrote: 01/11/2022 16:40 Bezveze je ovdje cijelu stranku uvlaciti u Boskine igrice.
Ja se samo nadam da ce uskoro izbaciti Bosku iz clanstva i raskrstiti sa ovom zenom,jer ona ocito ne predstavlja vrijednosti za koje se NS zalaze.

Glasati suzdrzan na jednom ovakvom civilizacijskom pitanju i znati da to suzdrzan obara prijedlog je bas sramota.
Sretno i tebi Boska van NSa.
slažem se, ali činjenica je da rukovodstvo NS mora biti malo radikalnije i pragmatičnije.

sebe samo srozavaju...
Truba

#54150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Truba »

seksi_ideje wrote: 02/11/2022 10:53
El_comadante wrote: 02/11/2022 10:39 Ovdje je riječ o Boško, a neki forumaši odmah prebace na Sarajevo i priču eto se škole zovu po efendijama, a neće reći da u Sarajevu ima ulica Fra Andželka Zvizdovića na Marijin Dvoru i nikome ne smeta. Ima li ulica u BL da je me srbin ili kakvom efendija? Nema. Imali u Širokom, Grudama, Posušju kakve ulice po ne Hrvatu? Ali eto najlakše po Sarajevu.
Ja, i? Puno zanci sto se neka ulica zove po nekog Hrvatu ili Srbinu. Mislis da to nekome sigurno garantira ista prava?

Uostalom, ovdje nije bila tema naziv ulica.
znaš koliko mi se fućka za ime neke ulice :D
jašta što se par metara asfalta zove po nekom mrtvom bh katoliku ne govori ništa o životu danas
Locked