Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kleja
#16476 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma gledajući s njihove strane ja razumijem njihove motive da se utakmica ne prolongira.
- neutralni teren
- oni u zaletu, ne može im se to osporiti da su u nekakvoj formi
- mi u nikakvoj formi
- očekuju manji broj naših navijača ili očekuju da MUP ZDK zabrani uopće za gledaoce utakmicu čime bi nam izbili kakav takav profit
potpuno legalan zahtjev ali šupački !
- neutralni teren
- oni u zaletu, ne može im se to osporiti da su u nekakvoj formi
- mi u nikakvoj formi
- očekuju manji broj naših navijača ili očekuju da MUP ZDK zabrani uopće za gledaoce utakmicu čime bi nam izbili kakav takav profit
potpuno legalan zahtjev ali šupački !
- animus
#16477 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Svejedno je hoce li ili nece odgoditi. Sa sportske strane bolje sad odigrati pred samo našom publikom a sa navijacke bolje na proljece na novom terenu pred punim tribinama. Odgodom ce nam samo nagurati raspored ali s druge strane valjda se i pojacamo na zimu.
Nemam pojma. Ako iz Želje protestvuju onda znaci da smo mi ipak za ovu odluku.
Nemam pojma. Ako iz Želje protestvuju onda znaci da smo mi ipak za ovu odluku.
-
Registarska tablica
#16478 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma zinula im guzica, uvezali dobre rezultate, drma ih euforija.. uzdigli se.. Umjesto da budu sretni, da sretni odu na pauzu jer ima ovakva polusezona nije bila unazad par godina, oni glume Real Madrid

Sto bezveze da im polusezonu pokvari poraz od komsija, ccc
Sto bezveze da im polusezonu pokvari poraz od komsija, ccc
-
splinter
#16479 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
A što bi se uopće prolongirala utakmica ? ?
Fakat ne vidim ni jedan razlog, tako je kako je već 2 mjeseca i više i utakmice se odigravaju.
Glupost je to što radi NS, jedan dan ovako, drugi onako. Uostalom MUP ZDK uvijek može zabraniti naš organizovan dolazak, a spontani baš i ne . . .
Fakat ne vidim ni jedan razlog, tako je kako je već 2 mjeseca i više i utakmice se odigravaju.
Glupost je to što radi NS, jedan dan ovako, drugi onako. Uostalom MUP ZDK uvijek može zabraniti naš organizovan dolazak, a spontani baš i ne . . .
- insaneinthebrain
#16480 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ovi ublaheasi narkomanski znaju samo odgadjati utakmice. Kako za reprezentaciju tako i za klubove. Milion precih stvari da se rjesava oni se hvale ovakvim glupostima. Sta drugo ocekivati
- animus
#16481 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Regularnost takmičenja je odavno dovedena u pitanje. Pola lige je prinudjeno da igra citavu polusezonu na tudjim stadionima. I svi ti klubovi bilježe lošije rezultate od ocekivanih. S druge strane imamo klub koji bi trebao biti blokiran i izbacen jer urusava finansijski sistem jednog entiteta neplacanjem doprinosa i poreza a ipak mu se pušta da nastavlja s tom praksom. U državi gdje finansijski škripi na sve strane nije jasna ova tolerancija. Kako sutra ocekivati redovne penzije i zdravstvene usluge ako imamo ljude koji varaju sistem i ne placaju obaveze. Ja da to radim stavili bi me u sve medije i javno objesili a Željezničari još i prijete Poreznoj.
Borcu Savez uplacuje novac da bi dobio licencu a druge zbog manjih stvari izbacuje iz lige. Itd
Borcu Savez uplacuje novac da bi dobio licencu a druge zbog manjih stvari izbacuje iz lige. Itd
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#16482 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sezona je svakako neregularna jer pola lige ne igra na svojim stadionima cijelu polusezonu
- studiorum_tuzlaensis
#16483 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Da su klubovi gospodski, a posebno publika i navijači, ne bi bio nikakav problem da se "zamijeni teren", tj. nek se igra na Grbavici, a Sarajevo dobije komplet sjever i istok, Zeljo Jug, a zapad mijesano. Dogovor..
Derbi je simbol grada, glupost je da se igra van grada, makar bio i na Otoci.
Ali...
Ali...
-
Registarska tablica
#16484 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sarajevo organizacijom derbija u Zenici bi bio u minusu, uzevsi da ce biti velike kazne zbog pirotehnike.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/11/2022 14:58 Da su klubovi gospodski, a posebno publika i navijači, ne bi bio nikakav problem da se "zamijeni teren", tj. nek se igra na Grbavici, a Sarajevo dobije komplet sjever i istok, Zeljo Jug, a zapad mijesano. Dogovor..
Ali...
Moguci su problemi sa navijacima, jer ce manijaka biti na utakmici na zapadu a to je u najavi moguci belaj sa dosta prolivene krvi.
MUP zDK je najgori mup na svijetu stoka jedna neradnicka i umisljena.
Sarajevo ima interes da se taj derbi odigra na Kosevu, gdje ce uzeti kesa od navijaca zelje a i bit ce puno vise navijca sarajeva.
Uostalom, ako liga na proljece pocinje 25.2.2023 godine, derbi se moze staviti 18.2.2023 godine, sedam dana ranije.
To nikome nece biti problem, al eto komsijama zinula guzica.
Zasto bi Sarajevo igralo tekmu bez publike i tako izgubila stotine hiljada maraka prihoda od utamice ?
-
last mohicans
#16485 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Hahah, preimenujte se u FK Regularni. Prepao se Neustrašivi Sablja Koševa.
Onda je cijelo prvenstvo neregularno s obzirom na broj odgođenih utakmica, a da ne govorim koliko su oštećeni klubovi koji ne igraju na svojim terenima. Statistika je neumoljiva.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#16486 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Mislim da ce se derbi igrati 8. marta
- studiorum_tuzlaensis
#16487 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
18.02. ces imati pola metra snijega u Sarajevu. Zasto Sarajevo onda igra derbije po kisi, i tad bude u minusuRegistarska tablica wrote: ↑01/11/2022 15:04Sarajevo organizacijom derbija u Zenici bi bio u minusu, uzevsi da ce biti velike kazne zbog pirotehnike.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/11/2022 14:58 Da su klubovi gospodski, a posebno publika i navijači, ne bi bio nikakav problem da se "zamijeni teren", tj. nek se igra na Grbavici, a Sarajevo dobije komplet sjever i istok, Zeljo Jug, a zapad mijesano. Dogovor..
Ali...
Moguci su problemi sa navijacima, jer ce manijaka biti na utakmici na zapadu a to je u najavi moguci belaj sa dosta prolivene krvi.
Sarajevo ima interes da se taj derbi odigra na Kosevu, gdje ce uzeti kesa od navijaca zelje a i bit ce puno vise navijca sarajeva.
Uostalom, ako liga na proljece pocinje 25.2.2023 godine, derbi se moze staviti 18.2.2023 godine, sedam dana ranije.
Zasto bi Sarajevo igralo tekmu bez publike i tako izgubila stotine hiljada maraka prihoda od utamice ?
Ja sam vise da se odgodi, jer derbi je tu prvo zbog navijača pa onda i rezultata. Razlozi su ok i za odgodu i za odigravanje u Zenici, ne vidim da je nekom "zinula" guzica.
-
splinter
#16488 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne mogu se igrati prvenstvene utakmice mimo termina prvenstva, dakle ne možeš igrati ove godine poslije 19.11. niti naredne prije 25.02., moguće je igrati samo u dozvoljenim terminima. Sad na proljeće ima zgusnut raspored ko i uvijek, imaš kup utakmice, pa dvije utakmice reprezentacije već u martu, prvenstvo mora biti gotovo do dvadest i nekog maja itd.Registarska tablica wrote: ↑01/11/2022 15:04Sarajevo organizacijom derbija u Zenici bi bio u minusu, uzevsi da ce biti velike kazne zbog pirotehnike.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/11/2022 14:58 Da su klubovi gospodski, a posebno publika i navijači, ne bi bio nikakav problem da se "zamijeni teren", tj. nek se igra na Grbavici, a Sarajevo dobije komplet sjever i istok, Zeljo Jug, a zapad mijesano. Dogovor..
Ali...
- GandalfSivi
#16489 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sta nas boli za zgusnut raspored, nama je kalendar sirom otvoren 
- kakotakonikako
#16490 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
splinter wrote: ↑01/11/2022 14:42 A što bi se uopće prolongirala utakmica ? ?
Mafijaski n/fsBiH
-
Registarska tablica
#16491 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jel se ugradjuje hibrid s grijacima il nestudiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/11/2022 15:1118.02. ces imati pola metra snijega u Sarajevu. Zasto Sarajevo onda igra derbije po kisi, i tad bude u minusuRegistarska tablica wrote: ↑01/11/2022 15:04
Sarajevo organizacijom derbija u Zenici bi bio u minusu, uzevsi da ce biti velike kazne zbog pirotehnike.
Zasto bi Sarajevo igralo tekmu bez publike i tako izgubila stotine hiljada maraka prihoda od utamice ?glupo poređenje...
Ja sam vise da se odgodi, jer derbi je tu prvo zbog navijača pa onda i rezultata. Razlozi su ok i za odgodu i za odigravanje u Zenici, ne vidim da je nekom "zinula" guzica.
- Blixen
#16492 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
sirotinja se uvijek buni
- PhilJacksonIzvala
#16493 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
https://www.klix.ba/sport/nogomet/veznj ... /221101104
ovo ko trogodisnjaci kad se svadjaju, ja ne zelim da vjerujem da su zeljovci izvisli ovu parolu
za ovog parmaka me ne cudi da mu je to jezik
- Logovan
#16494 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nema mi to bas logike, od 13-14 hiljada domaćin da dobije 5500 ili koliko je već sjever. Ne ide, jebi ga.splinter wrote: ↑01/11/2022 13:52 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /221101078
Ma ništa od ovog. Trebalo je uraditi neku polu-zamjenu domaćinstva.
Npr. dati konama cijeli sjever, a nama ostale tribine i kraj.
Sa jedne strane je budalaština opet imati odgodjene utakmice. Sezona je skroz naopaka sa ovim odgodama. A sa druge strane, zasto bi se igralo ako nece biti navijaca? MUP ne dozvoljava prisustvo navijaca, derbi pred praznim tribinama. A ovdje bi mi bili osteceni. Placas BP, a nemas podrske, nemas zarade od karata. Isto mi nema logike da dozvoliš i domaćim i gostujućim navijačima prisustvo, mozes samo ovim prvim. Ako zabranis gostujuce, oni ce opet doci. I eto ti belaja. A ko nama uopste garantuje da ce teren biti zavrsen do proljeca?
Pa nigdje veze. Nije isto derbi i utakmica sa Velezom i zna se u kakvim smo odnosima sa njima.Podsjetimo, u maju ove godine organizovana je utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine na istom stadionu u istom gradu uz prisustvo obje navijačke grupe, te odigravanje utakmice niti u jednom momentu nije dovedeno u pitanje.
-
splinter
#16495 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa ne mora biti bukvalno 5500, može i više, ali može npr dijeliti prihod i tako dalje i tako dalje.Logovan wrote: ↑01/11/2022 15:49Nema mi to bas logike, od 13-14 hiljada domaćin da dobije 5500 ili koliko je već sjever. Ne ide, jebi ga.splinter wrote: ↑01/11/2022 13:52 https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-ze ... /221101078
Ma ništa od ovog. Trebalo je uraditi neku polu-zamjenu domaćinstva.
Npr. dati konama cijeli sjever, a nama ostale tribine i kraj.![]()
Sa jedne strane je budalaština opet imati odgodjene utakmice. Sezona je skroz naopaka sa ovim odgodama. A sa druge strane, zasto bi se igralo ako nece biti navijaca? MUP ne dozvoljava prisustvo navijaca, derbi pred praznim tribinama. A ovdje bi mi bili osteceni. Placas BP, a nemas podrske, nemas zarade od karata. Isto mi nema logike da dozvoliš i domaćim i gostujućim navijačima prisustvo, mozes samo ovim prvim. Ako zabranis gostujuce, oni ce opet doci. I eto ti belaja. A ko nama uopste garantuje da ce teren biti zavrsen do proljeca?Ako se ne zavrsi, sta onda?
Pa nigdje veze. Nije isto derbi i utakmica sa Velezom i zna se u kakvim smo odnosima sa njima.Podsjetimo, u maju ove godine organizovana je utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine na istom stadionu u istom gradu uz prisustvo obje navijačke grupe, te odigravanje utakmice niti u jednom momentu nije dovedeno u pitanje.
Nije idealno rješenje ali govorim kao neku od opcija.
Na stranu neke druge stvari i javašluk u savezu pa su u rekonstrukciju terena krenuli umjesto krajem maja haman u septembru i klubovi su tu u gubitku.
- ultima_palabra
#16496 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa princip je neki u pitanju, kako moze savez da ti odgodi utakmicu i da te ne pita nista... i jos da slazu da je na tvoj zahtjev 
-
LSD
#16497 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pored onakve Grbavice u centru grada, oni biraju B.polje i vozarenje u Zenicu
štaš, levati.
- Logovan
#16498 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sumnjam da bi na to vaši pristali, mislim da bi većina vas bila protiv.splinter wrote: ↑01/11/2022 16:00 Pa ne mora biti bukvalno 5500, može i više, ali može npr dijeliti prihod i tako dalje i tako dalje.
Nije idealno rješenje ali govorim kao neku od opcija.
Na stranu neke druge stvari i javašluk u savezu pa su u rekonstrukciju terena krenuli umjesto krajem maja haman u septembru i klubovi su tu u gubitku.
U vezi prisustva gostujućih navijača, nešto na šta se zaboravlja je da navijači Željezničara ne bi mogli biti na jugu, ne bi Robijaši dozvolili. Odmah ti otpada malo više od 2000 mjesta.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#16499 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Steta koju bi Horde napravile na Istoku to apsolutno iskljucuje. S druge strane scenarij u kojem Zeljo pristane na odgodu na proljece, a zauzvrat im sarajevo da 1000 ulaznica na Kosevu, umjesto kompletne tribine, jer realno Hordama treba maximum 4- 5 milja je vise nego izvjestan
- agnostic_front
#16500 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sto ce pristajati, ne zelimo vas na nasem stadionu. Samo onaj broj koji smo obavezni prema propozicijama takmicenja.
I ko nama garantuje da ce lavor biti spreman u februaru, martu? Sta onda, eto moze Zenica?
I ko nama garantuje da ce lavor biti spreman u februaru, martu? Sta onda, eto moze Zenica?