Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#53926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Horke wrote: 01/11/2022 13:47
Bloo wrote: 01/11/2022 13:40

Da, kruna Kotromanica u RS-u.
Ljiljani su česti u heraldici.

I zašto onda postoji problem sa ljiljanima?
Ne znam, ja nemam problem, niti tvrdim da ljiljani pripadaju bosnjackom narodu.
Pripadaju, normalno, recimo ovi

Image

:mrgreen:
palermo

#53927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Seyfo wrote: 01/11/2022 13:48
palermo wrote: 01/11/2022 13:13 Moram malo braniti Bošku. Dakle, Boška živi u dijelu koji se zove zapadni Mostar, u dijelu koji je potpuno pod vlašću Kuma i gdje ne važe pravila o kojima se ovdje truni. Znam ljude koji su morali otići iz Mostara, ne zbog različitog političkog uvjerenja (o tome se ne razmišlja) nego zbog toga što su imali saobraćajni udes na pogrešnom mjestu ili sa pogrešnom osobom. Glasati za uklanjanje svih ovih obilježja znači praktički sebe izložiti progonu koji ima različite forme (od lakših pa do najtežih).

Poenta onoga što hoću reći jeste da ako Naša stranka želi da ljudi kao Boška Čavar budu dio njihove ekipe, moraju im pružiti zaštitu, moraju im unaprijed reći šta se od njih očekuje, moraju vidjeti da li u sebi imaju tu dozu neophodne hrabrosti, čvrstine da uistinu stoje iza stavova koje proklamira Naša stranka. A ja ne vidim da je Naša stranka pružila zaštitu Boški Čavar, da je provjerila od kakvog je materijala Boška Čavar sastavljena.....da je pripremila.

I mogu oni isključiti Bošku iz članstva....al bogami, prije Boške bi trebali razmisliti da ovo rukovodstvo samo sebe isključi. Biti opozicija u Sarajevu i biti opozicija kumovsko-mafijaškoj organizaciji koja ima apsolutnu vlast na jednom dijelu bh teritorije su bogami različite stvari. I to bi oni koji onako glasno kažu, od ponedeljka ništa vie nije isto, trebali znati.
Morali otići iz Mostara jer su imali saobraćajni udes na pogrešnom mjestu? Šta, lupiš nekog ili tebe neko lupi i kasnije moraš otići iz Mostara?
A ima pritisaka kod sva 3 plemena, pa SDA botovi će saprati na ruke svakog ko ne igra kako oni sviraju.
Ne vjerujes ? Tvoja stvar.

Al tvoj komentar je upravo ono o cemu ja govorim. Totalno nepoznavanje stvarnosti van Sarajeva. AL tebi se to moze oprostiti, ti si samo forumas....AL ovima iz vrha NS- a...Malo teze...
palermo

#53928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Porodice Foht wrote: 01/11/2022 13:52 Pa da je bas glasanje u GV Mostara bilo pitanje zivota i smrti Boske Cavar u zapadnom dijelu grada, kako sugerise ovaj Sicilijanac iznad, tesko da jeste. Hajde makar se NS ogradila a zasluzila je i iskljucenje, po meni.
Onako iskreno, volio bih vidjeti sve ove hrabre forumase da se nadju u poziciji Boske Cavar.

Boskin najveci grjeh je sto je olako usla u politku...a ocito za to nije bila spremna. Grijeh Nase syranke je mnogo veci.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#53929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teskeredzic_22 »

palermo wrote: 01/11/2022 14:01 Grijeh Nase syranke je mnogo veci.
Kako da ne.

Nakon 15 godina nepostojanja izbora , "isporučiti" Mostar starom SDA-ovskom koalicionom partneru HDZ-u još od 1990 - neoprostivo , to ti samo Centrala može složiti medijsku igranku dok je ta ista Centrala od 1990 dio većine.

Image

Boška Čavar pošto se boji svih ustaških desničara koji su masakrirali partizansko groblje , nije se trebala baviti javno politkom u okviru liberalno-građanske stranke.
Njeno isključenje iz te partije je prirodan slijed događaja.

1998 godina je , fali samo Visoki predstavnik s odlukama da amortizuje destabilnosti.
Last edited by teskeredzic_22 on 01/11/2022 14:10, edited 1 time in total.
nles

#53930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

Ne znam cemu se NS nada na sljedecim izborima ako ne iskljuci Bošku Čavar.
palermo

#53931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

teskeredzic_22 wrote: 01/11/2022 14:07
palermo wrote: 01/11/2022 14:01 Grijeh Nase syranke je mnogo veci.
Kako da ne.

Nakon 15 godina nepostojanja izbora , "isporučiti" Mostar starom SDA-ovskom koalicionom partneru HDZ-u još od 1990 - neoprostivo , to ti samo Centrala može složiti medijsku igranku dok je ta ista Centrala od 1990 dio većine.

Image

Boška Čavar pošto se boji svih ustaških desničara koji su masakrirali partizansko groblje , nije se trebala baviti javno politkom u okviru liberalno-građanske stranke.
Njeno isključenje iz te partije je prirodan slijed događaja.

1998 godina je , fali samo Visoki predstavnik s odlukama da amortizuje destabilnosti.
Naravno, prirodan slijed dogadaja. Kao sto je prirodan slijwd dogadaja koaliranje sa NiP- om I HDZ-om....ovdje tzv sukob sa SDA dode samo kao maska , po principu da se vlasi ne dosjete.

Ma de vas nalaze tako pametne...
relativno84

#53932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by relativno84 »

Budimo dobre komsije.

I poseban selam za ove sto nipodastavaju zastavu koja se zavijorila ispred zgrade UN-a dok su razvaljivali ovu zemlju. Mozda je to vama sve isto, ili je vremenom postalo ali ljiljane nece niko vidjeti na proslavama odradjenog uzp-a ili pak genocida za razliku od nekih drugih.

Prema tome svima koji vole ovu zemlju ljiljani nikada nece biti problem, jer su simbol prkosa i otpora agresoru. Kao takve niko nema mogucnost da ih prisvoji ili privatizuje, postoji samo mogucnost da se pojedinci odreknu sto vise govori o njima nego o ljiljanima.
vee-jay

#53933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

palermo wrote: 01/11/2022 13:13 Moram malo braniti Bošku. Dakle, Boška živi u dijelu koji se zove zapadni Mostar, u dijelu koji je potpuno pod vlašću Kuma i gdje ne važe pravila o kojima se ovdje truni. Znam ljude koji su morali otići iz Mostara, ne zbog različitog političkog uvjerenja (o tome se ne razmišlja) nego zbog toga što su imali saobraćajni udes na pogrešnom mjestu ili sa pogrešnom osobom. Glasati za uklanjanje svih ovih obilježja znači praktički sebe izložiti progonu koji ima različite forme (od lakših pa do najtežih).

Poenta onoga što hoću reći jeste da ako Naša stranka želi da ljudi kao Boška Čavar budu dio njihove ekipe, moraju im pružiti zaštitu, moraju im unaprijed reći šta se od njih očekuje, moraju vidjeti da li u sebi imaju tu dozu neophodne hrabrosti, čvrstine da uistinu stoje iza stavova koje proklamira Naša stranka. A ja ne vidim da je Naša stranka pružila zaštitu Boški Čavar, da je provjerila od kakvog je materijala Boška Čavar sastavljena.....da je pripremila.

I mogu oni isključiti Bošku iz članstva....al bogami, prije Boške bi trebali razmisliti da ovo rukovodstvo samo sebe isključi. Biti opozicija u Sarajevu i biti opozicija kumovsko-mafijaškoj organizaciji koja ima apsolutnu vlast na jednom dijelu bh teritorije su bogami različite stvari. I to bi oni koji onako glasno kažu, od ponedeljka ništa vie nije isto, trebali znati.
Sama pala, sama se ubila.
Ovo je neodbranjivo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Simboli mijenjaju znacenje kroz vrijeme.
noviforumas

#53935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

Neka se Hrvati odluce ko su i sta zele. Ne mozes svojatati srednjovjekovne bosanske kraljeve i vladare kao svoje, a odbacivati simbole koje su koristili.
palermo

#53936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

vee-jay wrote: 01/11/2022 14:43

Ovo je neodbranjivo.
Ne bas. Boska ce nastaviti svoj zivot.....Nasa stranka....to vec ne znam...
vee-jay

#53937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

Bloo wrote: 01/11/2022 13:10
noviforumas wrote: 01/11/2022 12:48

Ljiljan jeste inkluzivan, ne moze biti inkluzivniji kada se radi o simbolu srednjovjekovne Bosne. Molim te ne izjednacavaj ljiljane sa zlocinackim zastavama. Ljiljan nikad nije stajao na nekoj zlocinackoj zastavi. A polumjesec i zvijezda nemaju sta da traze na bilo kakvom grbu, sramota je da je to na grbu Hadzica.
Ljiljan je trebao biti inkluzivan. Ljiljan je bosanskohercegovacki.
Trenutni presjek situacije je da ljiljani pripadaju bošnjačkom narodu, krizaljka hrvatskom narodu, a pogled na Dobrinju iz pticje perspektive Srbima.
Varta je solucija nametnuta eksterno.

Tvoje mentalne vratolomije o izjednacavanju cu da ignorisem.

Ako već ne možemo da određeni simbol očistimo od prizemnih nacionalističkih elemenata, isti ne treba da koristimo. Opet, teško je naći ujedinjujući simbol usljed etničkih podjela gdje je ljubav prema naciji na prvom mjestu, a zemlja je samo zapišani prostor.
Po kojoj definiciji je zastava Republike BiH bosnjacka?
Po definiciji agresora na BiH.
Istorija kaze da nije.

Po kojoj definiciji je sahovnica Hrvatska.
Po definiciji institucija Hrvatske, HRHBa i istorije.
nles

#53938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

_BataZiv_0809 wrote: 01/11/2022 14:44 Simboli mijenjaju znacenje kroz vrijeme.
Bogami, kokarda i U sa krilcima jos uvijek znace isto.
vee-jay

#53939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

palermo wrote: 01/11/2022 14:48
vee-jay wrote: 01/11/2022 14:43

Ovo je neodbranjivo.
Nasa stranka je ovim potezom nestala u Mostaru, a vjerovatno ce izgubiti i najmanje 10% svojih simpatizera u BiH.
U potpunosti svejedno koliko sati ili dana ce Boska u njoj biti ili ne.
nles

#53940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

noviforumas wrote: 01/11/2022 14:46 Neka se Hrvati odluce ko su i sta zele..
Tako je...
a nas bi trebao boliti kurac kako ce se oni odluciti, i da malo vise gledamo vlastite interese.
palermo

#53941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

vee-jay wrote: 01/11/2022 14:53
palermo wrote: 01/11/2022 14:48

Nasa stranka je ovim potezom nestala u Mostaru, a vjerovatno ce izgubiti i najmanje 10% svojih simpatizera u BiH.
OK. Jedino sto ja zelim reci je da se ne moze za ovako nesto optuziti samo Bosku a amnestirati rukovodstvo NS-a
gold'n'brown

#53942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by gold'n'brown »

palermo wrote: 01/11/2022 14:55

OK. Jedino sto ja zelim reci je da se ne moze za ovako nesto optuziti samo Bosku a amnestirati rukovodstvo NS-a
Zar nije Boska bila ta koja se suprostavila gradjevinskoj mafiji i tada straha nije bilo? Mislim da se ovdje radi vise o uvjerenju nego o strahu.
palermo

#53943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

gold'n'brown wrote: 01/11/2022 15:01

Zar nije Boska bila ta koja se suprostavila gradjevinskoj mafiji i tada straha nije bilo? Mislim da se ovdje radi vise o uvjerenju nego o strahu.
Drugacije je to, vjeruj mi....

Moguce da je I do uvjerenja, al onda je bas krivica rukovodstva NS
vee-jay

#53944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

Ma trebamo ponovo ebati Mijatovicu sve zivo kada pored Kastela stane sa BiH zastavom jer eto "sta on glumi".
n+1

#53945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by n+1 »

Da je Boška trojanski konj odavno je jasno svima osim rukovodstvu NS.
Dr Arsla

#53946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Jedan je bio Josip Jole Musa :bih: :bih:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#53947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cavar-o ... /komentari

Koji amateri. Na kraju ne da je neće izbaciti, nego će ih ova odjebati.
Student_u_Ostavci

#53948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Student_u_Ostavci »

Šta kažu nezavisne analitičarke? Koga će optužiti za ovo? Vjersku zajednicu i reisa?
__Phoenix__

#53949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by __Phoenix__ »

Ako sam dobro shvatio, SDA sa ovim partnerima ima većina u skupštini sa 18 ruku i može imati gradonačelnika?
noviforumas

#53950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

sehohari wrote: 01/11/2022 15:12 https://www.klix.ba/vijesti/bih/cavar-o ... /komentari

Koji amateri. Na kraju ne da je neće izbaciti, nego će ih ova odjebati.
Interesantno. Hoce li sad preci u HDZ? :D
Locked