Ukrajina
-
lajkujMe
-
lajkujMe
#129577 Re: Ukrajina
620 suncokreta
46 tenkova i oklopa
-
BiBi911
#129578 Re: Ukrajina
Ja sam zbog slicnog pitanja zaglavio u HR sa prijavom da sirim mrznju.. bilo ih malo vise(4turka,2 nasa, 3servija,2 rusa)..Ermin ZM wrote: ↑30/10/2022 22:15Mah dosta ih i podrzava. Zivi na Zapadu, ali mrzi zapad i uzdize Rusiju. U konverzaciji sa komsijom Rusom poce on tu mantru, zapad zao bla bla. Reko imas li ti u Rusiji kucu. Kaze imam veliku. A koji reko pasos imas, ko iz topa ruski kaze. Pa reko sta cekas sto ne ides u rusiju sta si se njemacke dograbio, patis se ovde, evo ja cu ti za karte/goriva dat.mishic wrote: ↑30/10/2022 21:44 Koliko god Ruja ginulo Putler ih ne broji niti žali. Ostalo je da porodice i šire familije poginulih i mobilisanih krenu u široku akciju buđenja svijesti kod naroda da se diže glas protiv ovoga bezumlja. Bez toga ova nesreća če trajati ne samo još mjesecima nego i godinama. I mediji moraju odigrati svoju ulogu jer puno Rusa koji su van Rusije ne diže glas protiv Putlerovog bezumlja.
Naljutio se nece ni da pozdravi vise.
-
BlackRiver
#129579 Re: Ukrajina
Gdje ces ovako nesto napisati druze? Sad ces da budes oznacen kao pro ruski bot od strane forumskih branitelja demokratije i ljudskih pravaapsidejzi wrote: ↑31/10/2022 07:30Jbt u kakvom dobu mi zivimo. Ovo je nevjerovatno. Znaci ja sad sjeo da popijem jutarnju kaficu prije nego odem na posao i gledam ovaj video. Kontam, jarane covjek izgubi svoj zivot a ja to gledam lagano uz kaficu. Jos mi nije nesto posebno ni potresno. Na stranu to sto je ruski vojnik i sto meni generalno nije zao ruske vojske jer su agresori u tudjoj zemlji. Al ono ljudski, bez obzira ko je ko... ja pijem kaficu laganini, spremam se za svoj dan uz jutarnju dozu "zabave". Ko da je squid game i ja imam masku ispod koje gledam ljude kako se ubijaju. Ustvari i imam "forumsku masku" tako da nije KAO squid game, nego jeste squid game.
Neku noc gledam film na netflixu o zapadnom frontu u 1 sv. ratu (Na zapadu nista novo) i tu vidis apsurd ratovanja, ubijanja i svega vezanog za to. I onda skontas da je i ovo sranje u Ukrajini isto to. Samo sto je meni ovo i dalje film a ovim ljudima realnost. Ne znam... izvinjavam se na "offtopicu", ali covjek sam sebe uhvati kako ljude prestane gledati kao ljude nego ih pocne gledati kao izvor zabave.
Ali slazem se s tobom. Svijet je odavno u k.u.r.c.u. Ne znam sta je gore: Ruski diktator koji napada drugu zemlju, ili ovi oko nas koji svrsavaju na klipove ubijanja ljudi bez obzira na nacionalnost i razlog...
- drndalo
#129580 Re: Ukrajina
Da stvarno, sta je ovo? Nesto novo i do sad nevidjeno? Gadjanje gradova i civila kada dobiju po tamburi...? Zaista nevidjeno do sad...splinter wrote: ↑31/10/2022 08:28 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukra ... /221031011
Šta je ovo sad ljudi dragi ?
RAKETNI NAPADI
Ukrajina: Serija napada na kritičnu infrastrukturu Kijeva, Rusi lansirali 40 krstarećih projektila
Dobili po picci, pa potvrdjuju kakve su pizde........
- Dope_Man
#129581 Re: Ukrajina
Niko ovdje ne svrsava na random klipove ljudi koji ginu bez razloga, samo se radujemo kada znamo da je AGRESOR koji cini zlocine poginuo.
-
BlackRiver
-
lajkujMe
#129583 Re: Ukrajina
50+ raketa ispaljeno
Nema jos Sehida
Nema jos Sehida
- drug_profi
#129584 Re: Ukrajina
Ovo je garant kod Lymana negdje. Tad se desavalo tamo, a na Ladi se vidi ta neka LNR/DNR oznaka. Tog dana i oko Kupyanska se sirio mostobran, i jos u Hersonu Zolota Balka i okolina.SanskiBiser wrote: ↑31/10/2022 07:44
puni video 9 minuta, bez rezova, ruskog organizovanog povlacenja sa prevrtanjem na kraju...snimak je vidimo popodne 1 oktobra napravljen.
- drug_profi
#129585 Re: Ukrajina
Nista. Ocekivana odmazda za Sevastopolj, u jutro radnog dana. Jucer smo najavili ovdje isto.splinter wrote: ↑31/10/2022 08:28 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukra ... /221031011
Šta je ovo sad ljudi dragi ?
RAKETNI NAPADI
Ukrajina: Serija napada na kritičnu infrastrukturu Kijeva, Rusi lansirali 40 krstarećih projektila
- drndalo
#129586 Re: Ukrajina
Apsolutno seres kao grlica...
Razlog za radost kod poginulih agresora je apsolutno izazvana time sto su AGRESORI, dosli u tudju zemlju da "denacifikuju" stanovnike, ves masine, wc solje... Da nisu dosli, mogli su svi fino voziti kombajne umjesto T72/80/90 i piti votku... To sto medju raznim manjinskim nacijama iz Rusije, koje pretezno ginu u UKR denacifikaciji, bude i poneki Rus dokazuje da ne diskriminisemo na osnovu nacionalnosti suncokreta... Equal oportunity sunflower contest, za najljepsi BUB.
-
BlackRiver
#129587 Re: Ukrajina
- drndalo
#129588 Re: Ukrajina
Pa eto neki i nisu... Neki se cak i trude da nesto stave u neki kontekst... Samo opet neki drugi izrazavaju zabrinutost zbog "ljudi bez obzira na nacionalnost i razlog"...
Naravno, kada je ta nacionalnost Ukrajinska, onda i nije toliko bitno, a ako je razlog desejtanizacija, onda je valjda sve OK...?
Naravno, kada je ta nacionalnost Ukrajinska, onda i nije toliko bitno, a ako je razlog desejtanizacija, onda je valjda sve OK...?
- karirana_dekica
#129589 Re: Ukrajina
Pa vidi, uvijek možeš prestati piti kaficu, jel'? Pa rahat pogledat klip...apsidejzi wrote: ↑31/10/2022 07:30Jbt u kakvom dobu mi zivimo. Ovo je nevjerovatno. Znaci ja sad sjeo da popijem jutarnju kaficu prije nego odem na posao i gledam ovaj video. Kontam, jarane covjek izgubi svoj zivot a ja to gledam lagano uz kaficu. Jos mi nije nesto posebno ni potresno. Na stranu to sto je ruski vojnik i sto meni generalno nije zao ruske vojske jer su agresori u tudjoj zemlji. Al ono ljudski, bez obzira ko je ko... ja pijem kaficu laganini, spremam se za svoj dan uz jutarnju dozu "zabave". Ko da je squid game i ja imam masku ispod koje gledam ljude kako se ubijaju. Ustvari i imam "forumsku masku" tako da nije KAO squid game, nego jeste squid game.
Neku noc gledam film na netflixu o zapadnom frontu u 1 sv. ratu (Na zapadu nista novo) i tu vidis apsurd ratovanja, ubijanja i svega vezanog za to. I onda skontas da je i ovo sranje u Ukrajini isto to. Samo sto je meni ovo i dalje film a ovim ljudima realnost. Ne znam... izvinjavam se na "offtopicu", ali covjek sam sebe uhvati kako ljude prestane gledati kao ljude nego ih pocne gledati kao izvor zabave.
Za zdravlje generacija naših potomaka je od presudne važnosti da se lik sa klipa kvrči u nekoj ukrajinskoj šumici, umjesto u spomen parku na Vracama.
- drug_profi
- drug_profi
#129591 Re: Ukrajina
Razumijem ja odbojnost kod nekih spram posmatranja ljudskih patnji i umiranja.
Mi, pacijenti, smo imali nesrecu da nas zapadne duznost odbrane sebe, porodice, grada i drzave od nicim izazvane agresije divljaka sa istoka i njihovih saradnika odavde.
Nama su zivoti na taj nacin promijenjeni na gore, zauvijek, a nekima su i prekinuti, zauvijek takodjer.
I tad, mi pacijenti, postali ratnici. A to je nepovratna formatizacija licnosti i karaktera.
I normalno je sasvim, koliko god rijec "normalno" u ovom kotekstu izgleda cudno, da volimo gledati smrt potpuno istog tog neprijatelja uz kafu, uz pivo, uz kokice...
Mi, pacijenti, smo imali nesrecu da nas zapadne duznost odbrane sebe, porodice, grada i drzave od nicim izazvane agresije divljaka sa istoka i njihovih saradnika odavde.
Nama su zivoti na taj nacin promijenjeni na gore, zauvijek, a nekima su i prekinuti, zauvijek takodjer.
I tad, mi pacijenti, postali ratnici. A to je nepovratna formatizacija licnosti i karaktera.
I normalno je sasvim, koliko god rijec "normalno" u ovom kotekstu izgleda cudno, da volimo gledati smrt potpuno istog tog neprijatelja uz kafu, uz pivo, uz kokice...
-
sumirprimus
#129592 Re: Ukrajina
ovo su oni hrabri sa malo postova u 10 godina, koji je pravi nik? da prosirim foe bazuBlackRiver wrote: ↑31/10/2022 09:03Gdje ces ovako nesto napisati druze? Sad ces da budes oznacen kao pro ruski bot od strane forumskih branitelja demokratije i ljudskih pravaapsidejzi wrote: ↑31/10/2022 07:30
Jbt u kakvom dobu mi zivimo. Ovo je nevjerovatno. Znaci ja sad sjeo da popijem jutarnju kaficu prije nego odem na posao i gledam ovaj video. Kontam, jarane covjek izgubi svoj zivot a ja to gledam lagano uz kaficu. Jos mi nije nesto posebno ni potresno. Na stranu to sto je ruski vojnik i sto meni generalno nije zao ruske vojske jer su agresori u tudjoj zemlji. Al ono ljudski, bez obzira ko je ko... ja pijem kaficu laganini, spremam se za svoj dan uz jutarnju dozu "zabave". Ko da je squid game i ja imam masku ispod koje gledam ljude kako se ubijaju. Ustvari i imam "forumsku masku" tako da nije KAO squid game, nego jeste squid game.
Neku noc gledam film na netflixu o zapadnom frontu u 1 sv. ratu (Na zapadu nista novo) i tu vidis apsurd ratovanja, ubijanja i svega vezanog za to. I onda skontas da je i ovo sranje u Ukrajini isto to. Samo sto je meni ovo i dalje film a ovim ljudima realnost. Ne znam... izvinjavam se na "offtopicu", ali covjek sam sebe uhvati kako ljude prestane gledati kao ljude nego ih pocne gledati kao izvor zabave.![]()
Ali slazem se s tobom. Svijet je odavno u k.u.r.c.u. Ne znam sta je gore: Ruski diktator koji napada drugu zemlju, ili ovi oko nas koji svrsavaju na klipove ubijanja ljudi bez obzira na nacionalnost i razlog...
mislim ne pisi daba foevan si vec
-
Maliodmene
#129593 Re: Ukrajina
Nestvarno, kao da prstom pokazes ovde i ono pogodi
-
sumirprimus
#129595 Re: Ukrajina
to su ne mogu reci klasicni lovci presretaci nego perjanice americkog AF.a, bez izgubljene bitke u zracnim duelima tzv ,dogfajtovima. slavni f.15.lajkujMe wrote: ↑31/10/2022 08:11 Dovoljno je reci da postoje stvari koje se desavaju iza kulisa koje se ne govore dok ne bude spremno i operativno.
Npr program obuke pilota koji traje duze vremena nece se nista govoriti dok ne bude spremno sve.
Zasto ne? Da se ne da vremena Rusima da spinuju, vrse diplomatake pritiske i najvaznije da im se ne da unaprijed vremena za kontramjere.
Sva oruzja koju su Ukrajinci dobili su bili najefektivniji na pocetku.
Sjetite se prvih 30 dana Himarsa imali smo spektakularne bupove dok se Ruje nisu presabrali i premjestili skladista daleko.
![]()
Amerikanci su vrlo čudno i hitno otpisali 48 aktivnih F-15 boraca iz 44 vampirskog zračnog krila u bazi Kadena u Japanu.
Čudno je to što obično postoji postepeno povlačenje borbenih vozila sa službe.
Takve "zamjene" mogu trajati nekoliko godina, kaonovi dolazaka aviona.
Stručnjaci napominju da su takvi nagli postupci "otpisa" bez naknadnih informacija o očuvanju ili prodaji obično povezani s diskretnom odlukom o prenosu opreme novom operateru.
![]()
malo je sira prica od ukrajine, gdje ameri rade pomjeranje ptica iz te aviobaze a tice se i kine, i tajvana. i zamjene f.15ki sa f.22kama i f35ama. i to u narednih par godina dakle postepeno.
sumnjam da jew zbog ukra, ali u svkaom slucaju ako ukri dobiju f15 c/d, to je dzekpot, kud ces bolje za sve sto ruje imaju od ptica kao i ove dronove, i ostale "mete"...
- muha_sa
#129596 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑31/10/2022 09:46 Razumijem ja odbojnost kod nekih spram posmatranja ljudskih patnji i umiranja.
Ne kontaju to ovi koji barbarstvo nisu osjetili na svojoj koži
-
sumirprimus
#129597 Re: Ukrajina
uz ovu vijest i ide...
Last edited by sumirprimus on 31/10/2022 10:22, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#129598 Re: Ukrajina
znas sta , ima i do nas ba, nema s bagrom fino. bilo i bice.drug_profi wrote: ↑31/10/2022 09:46 Razumijem ja odbojnost kod nekih spram posmatranja ljudskih patnji i umiranja.
- drug_profi
- drndalo
#129600 Re: Ukrajina
Nise citali na RT da su Rusi vec poobarali 35 kom. ovih zastarjelih F-15, a sve sa svojom zadnjom ultramodernom Bjeloruskom verzijom Mig-29, kakav je isporucen i Srbiji...? Posebna genijalnost Rusa se ogledala u tome sto su za razliku od Amera skontali da kako su svi F-15 vec neko vrijeme dodatno oblozeni crnom bojom koja apsorbuje dio radarskih talasa, bijela boja BJELOruskih Migova je to ponistila, i jos dodala 29% efikasnosti u tim bitkama...