Ramzess Veliki wrote: ↑25/10/2022 15:12
Ako odes u Singapoore gdje raja ima para a gdje su japanci takorec na izvoru proizvodnje vidjet ces da se najvise voze mercedesi, audiji, BMW i poneka Alfa i Golf.
U Aziji prestiz je imati evropsko auto iako su japanska korejska kineska dosta jeftinija.
A vidi, svako ima neke svoje zanimacije i želje. Poštujem ja to i donekle shvatam. Ako kupiš bilo šta jer ti se sviđa ili jednostavno zato što to trenutno možeš priuštiti, poštujem.
Ja samo mrzim kada neko radi nešto radi kofrčenja. A dodatno me izbija iz takta kada to kofrčenje pokušava nametnuti kao najpametniju odluku i jedini pravi izbor.
Ja sam negdje u djetinjstvu skrenuo na stranu i volim malo drugačija auta što se i po potpisu može vidjeti.
Svakodnevno se vozim u autima koja su cjenovno žestoko visoko pozicionirana i sve od samih premijum proizvođača. Merc, Porše, Audi. Ima tu dosta toga što mi se sviđa, ali ima i auta koja me uopšte ne dotiču taman da su najbolja i najluksuznija na svijetu. Jedno od takvih je aktuelni Q5. To auto je meni toliko bezidejno, nemaštovito bez ikakvog osjećaja, a usudio bih se reći da je u odnosu na stari Q5(prvi model) unutra znatno nekvalitetnije urađen. Meni lično su pare date za taj Q5 bačene pare i više sam se oduševio sa autima koja koštaju duplo ili troduplo manje i starija su 10 godina.