Novi protesti ispred OHR!!!

Locked
Lincoln-Burrows

#851 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Lincoln-Burrows »

Black swan wrote: 24/10/2022 17:36 ozarena lica NOT

bio sam na veselijim ukopima zemnih ostataka pokojnika

očito su tu reda radi ništa ne očekuju
kako reda radi, zar ne čuješ: nećemo dozvolit ovo nećemo dozvolit ono svi redom sa bine
BHCluster

#852 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by BHCluster »

Ta nisu to "nositelji eUropskih vrijednosti"

shandrprcSA

#853 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by shandrprcSA »

sta kaze " sad cemo pustiti muziku da podignemo atmosferu pa ce Mujo da nastavi" :lol:
Spit_fire

#854 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Spit_fire »

BHCluster wrote: 24/10/2022 17:41 Ta nisu to "nositelji eUropskih vrijednosti"

Nez sto se skuplja raja, kad je jedan RPG otjero Kosnika...kaki mi elmem vidis kako to nosioci euro vrijednosti rijese
Last edited by Spit_fire on 24/10/2022 18:02, edited 1 time in total.
dale cooper

#855 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by dale cooper »

Nema ovdje više dovoljno potencijala za bilo kakve promjene niti putem izbora, niti putem protesta. Nego sjedi gdje si, ni za gdje si nijesi. :mrgreen:
laik1981

#856 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

nles wrote: 24/10/2022 17:15
laik1981 wrote: 24/10/2022 16:43
Ja svojih nemam, a tvoji su je vec rastocili.. Zato si i razgulio vani..
I ti bi, da si sposoban za bilo sta izvan budzeta.
Ma kakav budzet.. To je rezervisano za SDA ovce.. A ne bi Bosne mijenjao za pet tvojih baustela..
nles

#857 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

detroit-mercy wrote: 24/10/2022 17:32
nles wrote: 24/10/2022 17:27

E, moj jadu, je li to najbolje sto mozes? :-)
Mogo sam ja i bolje 92e, dok se ti ni u jajcima nisi mucko. Al dosta od mene, sad cekam da ti uzmes Urlaub i dodjes drzavu braniti patrioto :skoljka:
Dzaba Amerika, kurci-palci... Balkanac ostaje Balkanac.
Samo s visoka, samo se kurci i podjebavaj, ko jebe argumente.
Nema veze sto sam vjerovatno stariji od tebe ili smo bar tu negdje... kakve veze to ima s temom?
Bas si jadan.
nles

#858 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

laik1981 wrote: 24/10/2022 17:51
nles wrote: 24/10/2022 17:15

I ti bi, da si sposoban za bilo sta izvan budzeta.
Ma kakav budzet.. To je rezervisano za SDA ovce.. A ne bi Bosne mijenjao za pet tvojih baustela..
Ako nisi na budzetu, onda si za sendvicu. Za takve nema trece opcije.
laik1981

#859 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

nles wrote: 24/10/2022 17:54
laik1981 wrote: 24/10/2022 17:51
Ma haj boga ti.. Nisam ja toliko ni bitan.. Nego sta ti mislis sto nas ovi tvoji mladomuslimanski SDA cetnici guraju u zagrljaj Rusiji.. Jel se to Sebija lozi na Kadirova, pa zeli i Bakira u tom elementu?
nles

#860 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

laik1981 wrote: 24/10/2022 18:07
nles wrote: 24/10/2022 17:54

Ma haj boga ti.. Nisam ja toliko ni bitan.. Nego sta ti mislis sto nas ovi tvoji mladomuslimanski SDA cetnici guraju u zagrljaj Rusiji.. Jel se to Sebija lozi na Kadirova, pa zeli i Bakira u tom elementu?
Odgovoricu ti odmah... cim mi kazes sta ovi tvoji iz HRS, HCSP i slicno planiraju za Bosnu.
hyundaist

#861 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by hyundaist »

Janjicar wrote: 24/10/2022 17:06
hyundaist wrote: 24/10/2022 17:01 Inače , toliko o protestima , više novinara nego tzv protestanata , razlog više da prestane kmeka na forumu
Par stotina novinara ?

To je jedan od najpraćenijih eventa onda.
Ima i murije u civilu kolko hočeš
Janjicar

#862 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Janjicar »

hyundaist wrote: 24/10/2022 18:12
Janjicar wrote: 24/10/2022 17:06

Par stotina novinara ?

To je jedan od najpraćenijih eventa onda.
Ima i murije u civilu kolko hočeš
Par hiljada novinara i par hiljada murije u civilu...

Najpraceniji i najsigurniji event ?

Mozel se jos kako minimizirat ?
hyundaist

#863 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by hyundaist »

MehmedPasaMoric wrote: 24/10/2022 17:10 Ko ce bolan protestvovati protiv Smita, kad nismo u stanju komplet drzavu okrenuti naopako zbog poskupljenja kao sto rade normalni ljudi u normalnim drzavama. Skupilo se 100 penzionera sa zastavama koji ne znaju ni zbog cega su tu
Hebi me ako ovi penzioneri na došli zbog Tite, partije ,bratstva i jedinstva...skroz izmanipulisani
konami666

#864 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by konami666 »

Jednako mnogo građana će izaći na proteste kada sutra tri predstavnika stranaka budu stavljali potpis na mirnu podjelu države
meridiyan

#865 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by meridiyan »

konami666 wrote: 24/10/2022 18:21 Jednako mnogo građana će izaći na proteste kada sutra tri predstavnika stranaka budu stavljali potpis na mirnu podjelu države
Kojoj drzavi ce graDZani pripasti? :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#866 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by corolla02 »

meridiyan wrote: 24/10/2022 18:25
konami666 wrote: 24/10/2022 18:21 Jednako mnogo građana će izaći na proteste kada sutra tri predstavnika stranaka budu stavljali potpis na mirnu podjelu države
Kojoj drzavi ce graDZani pripasti? :-D
on je vrlo dobro postavio pitanje, ako ne znamo sta to hocemo, sta ce biti sa narodom?

jesil upratio sta je bilo sa CG jucer, nakon izbora?
Penicilin

#867 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Penicilin »

BAK-eV wrote: 24/10/2022 14:31 Nije stvar u tome, sta je nametnuo, vec da je nametnuo.

Svi prijasnji ugovori su potpisani u ratnim okolnostima.
"Obecano" je (doduse samo verbalno), da je to samo PRIVREMENO i da ce buduce urednje i Ustav biti prilagodjeni EU/UN/civilnim standardima.
I sta biva?
Sad je Schmidt maltene ponistio ovaj proces zadnjih 25 godina i to je problem.

Pri tome se oglusio na mnogo vece nepravde i probleme, koje imamo na svim razinama! Uglavnom je reagovao tamo, sta je zelio HDZ!
Ostalo je ignorisao.

Jedino sto je pozitivno u Schmidtovoj odluci jeste, da je otupljena ideja treceg entiteta.

Ja isto tako kazem, da ce biti potrebno za 10, 15 godina opet nesto mjenjati, jer ce doci do drugacijeg odnosa stanovnistva nakon popisa 2031. :run:

Moje misljenje je, da treba stiti pojedinca i narode kao kolektiv ali na drugi nacin od ovoga sto imamo danas.
Potpuno se slažem s tobom u teoriji ali hajdemo biti realni. OHR ni međunarodna zajednica neće i nemogu suštinski mjenjati dejtonski i vašingtonski sporazum bez saglasnosti onih koji su ga potpisali. Entiteti su nepravedni i posljedica etničkog čišćenja ali oni se mogu promjeniti samo na dva načina: kroz domaće političke procese (koliko god to trajalo - 30, 50,100, xy godina) ili eventualno kroz novi mirovni sporazum a znamo šta prethodi mirovnim sporazumima. Domaći politički i društveni procesi podrazumjevaju izgradnju povjerenja, stvaranje političkih snaga koje će djelovati u cijeloj zemlji na jedinstvenoj (građanskoj) platformi koju će podržavati dovoljno ljudi iz cijele zemlje a ne nametanje ideje jedan čovjek jedan glas milom ili silom.

Prema tome OHR je tu da traži i nameće najbolja rješenja unutar postojećih ustavnih okvira i međunarodnih pravnvih normi. Tražiti nemoguće i nerealne stvari je jednostavno rečeno glupost jer nisi kredibilan sagovornih i pouzdan partner već budaletina. Da mi je neko rekao da će organizovati protesti na kojiam se tražiti odlazak visokog predstavnika iz BiH ja bi bio ubjeđen da su Rusi organizovali proteste. Sjetite se malo Aprilskog paketa i šta znači precjeniti se. Bolje biti parner međunarodnoj zajednici nego jedan od tri ili četiri budale.

Osim toga sve i da artikulišemo naše zahtjeve kao potrebu za kretanjem u pravcu transformacije BiH u "građansku državu" (šta god da ko smatrao da je to) građanska BiH nikada ne može biti stvarno građanska i stvarno liberalna ako ne uvaži potrebu i pravo svakog kolektiviteta za zaštitu njihvih vitalnih interesa. Na to i u građanskoj državi imaju pravo različite etničke grupe i manjine i dom naroda sa ograničenim ovjaštenjima je dakle rješenje koje bi imali i u građanskoj državi. Dakle to što se neko osjeća kao građanin ili Bosanac ne daje mu za pravo da nekome drugo uskraćuje pravo da se osjeća, izjašnjava i organizuje kao Srbin ili Hrvat. Isto pravo koje ima građanin ima i Srbin, Jevrej, Eskim, homoseksualac itd. To je drugovi moji građanska država. Međutim jel SDA i DF su nas ubjedili da je građanska država jednostavno diktatura većine (odnosno građana/bošnjaka) i u takvoj građanskoj Bosni ne treba da se brinemo o dvodomnom parlamentarnom sistemu ili vladavini prava, pravu okupljanja i organizovanja, pravamamanjina jer to su nebitni detalju a dobri Bošnjani svakako nikoga ne ugrožavaju tako da je sve to samo islamofobija...
laik1981

#868 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

nles wrote: 24/10/2022 18:10
laik1981 wrote: 24/10/2022 18:07
Odgovoricu ti odmah... cim mi kazes sta ovi tvoji iz HRS, HCSP i slicno planiraju za Bosnu.
De prvo reci sta ti znace ove skracenice, pa da skontam koji su to moji..

A onda odgovori u kom momentu su vam postali drazi rusi od tih evropskih zlikovaca kod kojih ste pobjegli da im guzice perete? Zar je to toliko traumaticno iskustvo? Ne vjerujem da ruska govna manje smrde, a siguran sam da slabije placaju..

Nije dzaba onaj mladomusliman hvalio i lizao zicagu Kadirovu i divio se Putinu kako je integrisao Muslimane u rusko drustvo.. Nije ni ona sto prosi hurme dzaba posjecivala Moskvu i divila se Lavrovu.. Da ne pominjemo Bakirovog kuma i Putinovu podguznu muhu koja Vucicu gura milijarde u investicijama, a nas odmice od zlog zapada i poselami s vremena na vrijeme.. Kako se samo slagalica slaze.. Samo nisam znao da ti rusofili i stovaoci ruskog sveta imaju toliko sljedbenika medju narodom, pogotovo medju narodom koji je, trbuhom za kruhom, napustio ovu drzavu i otisao u taj zli zapad.. To mi je malo iznenadjenje..
nles

#869 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

laik1981 wrote: 24/10/2022 18:36

A onda odgovori u kom momentu su vam postali drazi rusi od tih evropskih zlikovaca kod kojih ste pobjegli da im guzice perete? Zar je to toliko traumaticno iskustvo? Ne vjerujem da ruska govna manje smrde, a siguran sam da slabije placaju..
Ne znam, reci mi ti, tvoj poglavnik im muda zanosi u krivini.
Nije dzaba onaj mladomusliman hvalio i lizao zicagu Kadirovu i divio se Putinu kako je integrisao Muslimane u rusko drustvo.. Nije ni ona sto prosi hurme dzaba posjecivala Moskvu i divila se Lavrovu.. Da ne pominjemo Bakirovog kuma i Putinovu podguznu muhu koja Vucicu gura milijarde u investicijama, a nas odmice od zlog zapada i poselami s vremena na vrijeme.. Kako se samo slagalica slaze.. Samo nisam znao da ti rusofili i stovaoci ruskog sveta imaju toliko sljedbenika medju narodom, pogotovo medju narodom koji je, trbuhom za kruhom, napustio ovu drzavu i otisao u taj zli zapad.. To mi je malo iznenadjenje..
Tako je, objasni nam kakvi su ljigavci balije...
hajde, bar je maska spala.
detroit-mercy

#870 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by detroit-mercy »

nles wrote: 24/10/2022 17:51
detroit-mercy wrote: 24/10/2022 17:32
Mogo sam ja i bolje 92e, dok se ti ni u jajcima nisi mucko. Al dosta od mene, sad cekam da ti uzmes Urlaub i dodjes drzavu braniti patrioto :skoljka:
Nema veze sto sam vjerovatno stariji od tebe ili smo bar tu negdje... kakve veze to ima s temom?
Bas si jadan.
Ka'ce Urlaub, jesi reko Bauleiteru da ho's da ides drzavu branit i da se mozda iz borbe ne's vratit :mrgreen:.
nles

#871 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

detroit-mercy wrote: 24/10/2022 18:47
nles wrote: 24/10/2022 17:51

Bas si jadan.
Ka'ce Urlaub, jesi reko Bauleiteru da ho's da ides drzavu branit i da se mozda iz borbe ne's vratit :mrgreen:.
E, jesi mi rek'o... zaboravio si napomenuti i da perem guzice.
Eto, ti pobijedio. Zadovoljan?
detroit-mercy

#872 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by detroit-mercy »

nles wrote: 24/10/2022 18:54
detroit-mercy wrote: 24/10/2022 18:47
Jos samo da kazes ka's uzet Urlaub i onda sam 100% zadovoljan :mrgreen:.
laik1981

#873 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

nles wrote: 24/10/2022 18:37
laik1981 wrote: 24/10/2022 18:36

Ne znam, reci mi ti, tvoj poglavnik im muda zanosi u krivini.
Tako je, objasni nam kakvi su ljigavci balije...
hajde, bar je maska spala.
Pa je li ti jedini argument da sam Hrvat :lol: Ne mozes nista drugo smisliti.. Bosnjak sam. Iz Sarajeva. Imam i neke svjedoke :lol: Vi gore svi uzivate u bratstvu i jedinstvu.. Druzite se.. U iste kafane izlazite.. Vezete zastave na protestima po evropi i kola igrate.. Na internetu valjda pokusavate da ispoljite ono sto u zivo ne smijete jer bi vas napenalili iz tih drzava u koje ste otisli bez mogucnosti povratka.. Onda huju i sav cemer izbacujete po balkanskim forumima sireci medjunacionalnu mrznju..

Bez zle Evrope i Amerike BiH je dio ruskog sveta.. Bez EU i NATO-a mi cemo za deceniju-dvije biti topovsko meso u ruskim sukobima, kao sto su Ceceni danas u agresiji Rusije nad Ukrajinom..

Razmislite malo prije nego sto pocnete pljuvati po toj Evropi koja vam je hljeb u ruke dala onda kada ga u BiH niste mogli zaraditi zbog politika koje podrzavate.. Da se ne vracamo u proslost kada je ista ta zla Evropa primila stotine hiljada nasih izbjeglica i dobrom dijelu njih obezbijedila zivot kakav nikad nisu imali i kakav nikad ne bi mogli imati u BiH..

A ovo sve sto sam nabrojao u prethodnom postu je lahko provjerljiva i opstepoznata istina..
nles

#874 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

detroit-mercy wrote: 24/10/2022 19:03
nles wrote: 24/10/2022 18:54

Jos samo da kazes ka's uzet Urlaub i onda sam 100% zadovoljan :mrgreen:.
Eto, kad ti kazes. Ti si glavni, mocan, opasan, zajeban, a uz sve to gradska raja, za razliku od seljaka koji rade na Bausteli.
nles

#875 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

laik1981 wrote: 24/10/2022 19:06 Bosnjak sam. Iz Sarajeva.
A ovo sve sto sam nabrojao u prethodnom postu je lahko provjerljiva i opstepoznata istina..
Jao, jebem te forume, sta sve trpis.
Locked