Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Evelinda

#19826 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Evelinda »

zippoo87 wrote: 18/10/2022 10:54
Evelinda wrote: 18/10/2022 09:35 Uzela sam 11t pro zanimaju me dvije aplikacije ako zna neku app lock da se pojedine aplikacije zakljucaju,a druga zanima me brojac koraka i kilometara
Za korake ja koristim pedometar i bitno je samo da u opcijama aplikacije ukljucis da starta autostart i da iskljucis restrikcije baterije,da se aplikqcija ne ubija u RAMu.
Ima i drugih app sigurno ali ova je jednostavna i radi

Za zakljucavanje aplikacija imas u telefonu na MIUI vec ugradjeno..."app lock" pa tu ubacis aplikacije koje zelis
Skinula sam aplikaciju.Mozes li mi reci kako da ukljucim to i iskljucim na njoj?
zippoo87

#19827 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

Evelinda wrote: 18/10/2022 11:09
zippoo87 wrote: 18/10/2022 10:54

Za korake ja koristim pedometar i bitno je samo da u opcijama aplikacije ukljucis da starta autostart i da iskljucis restrikcije baterije,da se aplikqcija ne ubija u RAMu.
Ima i drugih app sigurno ali ova je jednostavna i radi

Za zakljucavanje aplikacija imas u telefonu na MIUI vec ugradjeno..."app lock" pa tu ubacis aplikacije koje zelis
Skinula sam aplikaciju.Mozes li mi reci kako da ukljucim to i iskljucim na njoj?
Drzis pritisnut prst na aplikqciji i ides app info i tu ukljucis autostart a pod battery saver stavis no restrikcion.
Ovo ovako uradis na svim chat aplikqcijama,tipa messenger,viber,wapp i onda ti nece nikada kasniti notifikacije.
Ako ovo ne uradis,onda telefon sam zatvori aplikacije u pozadini i znaju kasniti pozivi i notifikacije.

U biti,ako ti je to prvi xiaomi sa MIUI,idi malo na google i istrazuj kako i sta,ukucaj prvih 10 stvari koje treba uraditi na miui i tako i nauciti ces za par minuta osnovno.
sencobih

#19828 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sencobih »

fusion_ba wrote: 17/10/2022 19:20
sencobih wrote: 16/10/2022 20:03 Je li ko kupio ovaj 12T valja li išta? Ove recenzije variraju od vrh do nije čemu, ako ima neko iz mase realan nek napiše koju riječ
Ja kupio u petak. Uzeo u MI Store u Beogradu jer je jeftiniji čak za 200 KM nego ovdje (tamo 1000 KM a ovdje 1200 KM), plus dobio povrat PDV-a. Plus dobio na poklon Xiaomi pametnu grijalicu i YouTube Premium besplatno 3 mjeseca.

Meni za sad dobar , baterija se napuni za 15 minuta, dugo drži. Treba mi još par dana da dobijem neku realniju sliku
Testiraj proximity sensor, je li virtualni ili je pravi?
fusion_ba

#19829 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fusion_ba »

sencobih wrote: 18/10/2022 16:20

Ja kupio u petak. Uzeo u MI Store u Beogradu jer je jeftiniji čak za 200 KM nego ovdje (tamo 1000 KM a ovdje 1200 KM), plus dobio povrat PDV-a. Plus dobio na poklon Xiaomi pametnu grijalicu i YouTube Premium besplatno 3 mjeseca.

Meni za sad dobar , baterija se napuni za 15 minuta, dugo drži. Treba mi još par dana da dobijem neku realniju sliku
Pravi
sencobih

#19830 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sencobih »

fusion_ba wrote: 20/10/2022 12:19
sencobih wrote: 18/10/2022 16:20

Pravi
:thumbup:
skafiskafsnjak

#19831 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Meni ofalila baterija na mi 10t pro.... Nakon godinu i po :D

2h40min SOT

5g + bluetooth ....
Olaf1

#19832 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Olaf1 »

Moj 6 mjeseci stari Redmi note pro 9 se pokvario, servisira ga Mesc jer je u garanciji, rekli mi da moraju mijenjati display i matičnu na šta se čeka mjesec dana dok dijelovi stignu. Prvo su jako neprofesionalni, a drugo kažu da nisu dužni obezbjediti zamjenski uređaj, a ja mjesec bez telefona... Na kraju kakav će taj telefon biti kad ga otvore i pola promjene... ima li neko iskustva, koja su moja prava osim što su dužni da servis bude gotov za 45 dana?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#19833 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bordo gandalf »

Olaf1 wrote: 20/10/2022 21:10 Moj 6 mjeseci stari Redmi note pro 9 se pokvario, servisira ga Mesc jer je u garanciji, rekli mi da moraju mijenjati display i matičnu na šta se čeka mjesec dana dok dijelovi stignu. Prvo su jako neprofesionalni, a drugo kažu da nisu dužni obezbjediti zamjenski uređaj, a ja mjesec bez telefona... Na kraju kakav će taj telefon biti kad ga otvore i pola promjene... ima li neko iskustva, koja su moja prava osim što su dužni da servis bude gotov za 45 dana?
Kada ti plocu mijenjaju ide nova garancija od 2 godine
n+1

#19834 Re: Xiaomi mobiteli

Post by n+1 »

Olaf1 wrote: 20/10/2022 21:10 Moj 6 mjeseci stari Redmi note pro 9 se pokvario, servisira ga Mesc jer je u garanciji, rekli mi da moraju mijenjati display i matičnu na šta se čeka mjesec dana dok dijelovi stignu. Prvo su jako neprofesionalni, a drugo kažu da nisu dužni obezbjediti zamjenski uređaj, a ja mjesec bez telefona... Na kraju kakav će taj telefon biti kad ga otvore i pola promjene... ima li neko iskustva, koja su moja prava osim što su dužni da servis bude gotov za 45 dana?
Najgori servis u gradu. Bahati, bezobrazni, neprofesionalni. Prava ona smećarska bošnjačka firma.

Meni su prilikom popravke najprije razbili zaštitno staklo. I ka'e evo ti telefon. Ja kažem razbili ste mi staklo. I nakon natezanja, nakon što me najprije uvjeravao da sam predao telefon sa razbijenim staklom, te mog insistiranja da vrati kamere, daje mi frajer cenera da kupim drugo. :lol:

Kasnije vidim telefon diše, viri ljepilo sa spojeva. Vratim ga da to riješe. Na kraju se isporavi da nisu uopće otklonili kvar.

Išla stvar do Federalne inspekcije. :D

Ukratko, nemaš prava i nek ti je Bog na pomoći. A svima koji su na bilo koji način povezani sa MESC servisom poručujem:

Olaf1

#19835 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Olaf1 »

bordo gandalf wrote: 20/10/2022 21:15
Olaf1 wrote: 20/10/2022 21:10
Spoiler
Show
Moj 6 mjeseci stari Redmi note pro 9 se pokvario, servisira ga Mesc jer je u garanciji, rekli mi da moraju mijenjati display i matičnu na šta se čeka mjesec dana dok dijelovi stignu. Prvo su jako neprofesionalni, a drugo kažu da nisu dužni obezbjediti zamjenski uređaj, a ja mjesec bez telefona... Na kraju kakav će taj telefon biti kad ga otvore i pola promjene... ima li neko iskustva, koja su moja prava osim što su dužni da servis bude gotov za 45 dana?
Hvala :thumbup:
Spoiler
Show
n+1 wrote: 20/10/2022 21:18
Najgori servis u gradu. Bahati, bezobrazni, neprofesionalni. Prava ona smećarska bošnjačka firma.

Meni su prilikom popravke najprije razbili zaštitno staklo. I ka'e evo ti telefon. Ja kažem razbili ste mi staklo. I nakon natezanja, nakon što me najprije uvjeravao da sam predao telefon sa razbijenim staklom, te mog insistiranja da vrati kamere, daje mi frajer cenera da kupim drugo. :lol:

Kasnije vidim telefon diše, viri ljepilo sa spojeva. Vratim ga da to riješe. Na kraju se isporavi da nisu uopće otklonili kvar.

Išla stvar do Federalne inspekcije. :D

Ukratko, nemaš prava i nek ti je Bog na pomoći. A svima koji su na bilo koji način povezani sa MESC servisom poručujem:

Znači nisam jedini... nevjerovatno je kako su bahati u nekim osnovnim stvarima, ako već ne znaju posao, ne znaju se ni obratiti klijentu. Kako samo opstaju, to mi nije jasno.
n+1

#19836 Re: Xiaomi mobiteli

Post by n+1 »

Imaju političke ugovore o servisiranju s velikim igračima. Telekom, KimTec, itd.
Snake Eyes

#19837 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Snake Eyes »

Jesi siguran?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#19838 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bordo gandalf »

Snake Eyes wrote: 20/10/2022 22:06

Jesi siguran?
Meni mijenjali na alcatelu plocu i novu garanciju dobio od 2 godine. To je doduse bilo prije 4 godine
Dzontra_Volta

#19839 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzontra_Volta »

n+1 wrote: 20/10/2022 21:18

Nije baš bošnjačka. Gazdarica je Posušanka sa adresom u Zagrebu.
zdruzdjo

#19840 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

wooow
Vidim imate bas ruzna iskustva sa njima. Na sam imao jednom prije dva tri mjeseca super.
Telefon iz telekoma. Samsung. Led displej i pola ekrana je otislo u "burn in". 10 dana pred istek garancije im odnesem telefon. Uredno uzeli, primili, bice za 8 dana. Sedmi dan ja dobio mobitel sa novim displejem. Hvala lijepo, i vama.
Bas su me prijatno iznenadili tada jer sam mislio da nema nista od toga. Vec se bio halalio sa mobitelom.
Quaresma

#19841 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

ja sam imao problema sa agramom prije nekoliko godina. niko nije zelio preuzeti odgovornost za problem koji sam imao. agram me slao u bh telekom da se zalim gdje sam kupio telefon, a bh telekom me slao u agram koji je ovlasteni serviser.

na kraju je doslo do toga da sam ja morao zvati ombudsmena, sto preporucujem i drugima. na kraju sam poslao prvo mail sa opomenom da cu sve prijaviti inspekciji, novinarima, raku, i jos kome mi je ombudsmen spomenuo. nakon price da nije do njih, isti taj dan kad sam poslao email, stize njihov email da dodjem iduci dan kod njih i da dogovorimo zamjenu, i to nakon sto mi se telefon vukao gotovo 6 mjeseci po servisu.

bukvalno sam dobijao telefon radi jedan dan, iduci crkne maticna. pa drugi put kad dodje sa servisa, crkne display, pa zatim treci put kad dobijem telefon, ne zalijepe dobro pozadinsko staklo, itd itd.

usrana nam je zemlja po pitanju zastite potrosaca, nece vam niko izlaziti u susret, tako ako zagusti ili postoji sansa da se desi neko zabusavanje odmah zovite ombudsmena.

tada kad sam imao taj problem, bio sam se vodio kao pravno lice, a ne obicni korisnik, zena koja je tad bila u telekomu glavna za tu grupu korisnika, mi nije htjela nimalo izaci u susret, iako sam joj dolazio par puta zaleci se na agram kako ne rade svoj posao, prvi odgovor od nje je bio da ne moze nista uraditi osim da ja njoj ostavim telefon i da oni od tamo posalju na servis, a kad sam trazio drugu osobu kojoj cu moci ispricati ovaj problem, rekla mi je da je jedina osoba ona i da je to to sto na moze vec uciniti.

nisam od tad nikad vise nista uzeo u telekomu.
sedma_7

#19842 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sedma_7 »

Gdje kupujete xiomi, povoljno, ozbirom da se više ne isplati naručivati sa aliexpressa,.
saabsa

#19843 Re: Xiaomi mobiteli

Post by saabsa »

U MESCu mi mijenjali prije par godina ekran na Huaweiu, telefon koji je po specifikacijama vodootporan,i koji sam prije toga uredno i "prao", posle toga dohvatio vodu i sve otišlo u 3pm.
Prije toga bio kod njih da kupim zaštitno staklo nemaju mada su ovlašteni zastupnik, donesem originalno kupljeno u Huaweiu u Bg, neće gospoda da zamijene.
Odron od servisa.
ucenik1234

#19844 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ucenik1234 »

sencobih wrote: 16/10/2022 20:03 Je li ko kupio ovaj 12T valja li išta? Ove recenzije variraju od vrh do nije čemu, ako ima neko iz mase realan nek napiše koju riječ

Kakva je procedura povrata PDV iz Srbije, je li m,nogo komplikovano? Realno super opcija u sklopu putovanja tamo kupiti pa vratiti PDV (ako je 20% koliko vidim)
fusion_ba

#19845 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fusion_ba »

ucenik1234 wrote: 22/10/2022 11:06

Kakva je procedura povrata PDV iz Srbije, je li m,nogo komplikovano? Realno super opcija u sklopu putovanja tamo kupiti pa vratiti PDV (ako je 20% koliko vidim)
Pri kupovini tražiš da ti popune obrazac za povrat PDV-a i pri izlasku iz države ga pokažeš. Ostalo zavisi od radnje, neki ti povrat uplate na račun, a kod nekih moraš u roku od 6 mjeseci otići u njihovu radnju da ti vrate PDV.
zrakomlat

#19846 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zrakomlat »

Ljudi, šta može biti razlog ovog ispod.

Imam privatni Mi 9T Pro i službeni Redmi Note 11s.
Kad podjelim internet s privatnog, normala ide sve.
Kad podjelim internet sa službenog, wifi je loš i nikakav, piše ili povezano bez interneta ili se svake sekunde prekida veza ili je povezano ali jednostavno neupotrebljivo.

Večeras mi padne na pamet da karticu iz Redmija prebacim na 9T Pro, i hotspot radi normalno, tri telefona povezana, internet ko zmaj.

Po ovome djeluje da je problem s telefonom RN 11s, u postavkama je sve isto ko na privatnom.
zposao

#19847 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zposao »

Pozz pitao sam vec na drugoj temi pa da priupitam i ovdje zna li iko išta o hardbrick problemima sa Poco X3 Pro?

Ja do skoro nisam ni znao da Poco x3 Pro ima neku serijsku manu sa tim PMIC čipom i da tome nema lijeka. Valjda usljed grijanja mobitela popuste neki zalemljeni spojevi pa nastane kratki spoj i crkne matična ploča. Po onome što sam pročitao u Indiji je jako izražen taj problem jer je bruka tih mobitela riknula tako da se i Xiaomi morao uključiti.
A po svim pisanjima to ne bi trebao biti neki regionalni problem nego globalno vezan za sve modele X3 Pro.

Sad me to zbunilo jer namjeravam kupiti taj mobitel a u nas nisam čuo za takve slučajeve pa me interesira je li bilo slučajeva da znate?

I ima li ikakve koristi od garancije?

Evo da tagiram likove za koje mi se čini da imaju ovaj mob :lol:
@zippoo87
@zdruzdjo
Last edited by zposao on 24/10/2022 08:40, edited 1 time in total.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#19848 Re: Xiaomi mobiteli

Post by JelBistro »

@zposao
Mislim da je 99% problem telefona iz Indije. Kod nas iskreno nisam čuo za ikakav problem sa x3 pro .
U malog kod brata od izlaska ga koristi, puca po igrama sve za 10.
zposao

#19849 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zposao »

JelBistro wrote: 24/10/2022 08:40 @zposao
Mislim da je 99% problem telefona iz Indije. Kod nas iskreno nisam čuo za ikakav problem sa x3 pro .
U malog kod brata od izlaska ga koristi, puca po igrama sve za 10.
Hvala ti na info. I ja se nadam da nisu možda svi globalno pogođeni tom falinkom, ali mi nije bilo svejedno kad su indijci rekli da su svi X3 pogođeni jer je problem u nekvalitetnom materijalu za lemljenje koji se pri višin teperaturama rastopi pa napravi kratki spoj.

Ali dobro je znati da neko prži već godinu i kusur bez problema :thumbup:
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#19850 Re: Xiaomi mobiteli

Post by JelBistro »

@zposao
Pa da, mislim i po internetu se javlja raja uglavnom ko ima neki problem dok ovi zadovoljni guštaju. :)
Definitivno problem postoji sa varijantom iz Indije, problem su prijavljivali i globalno, ali skroz rijetko.
Opet kažem ne može čovjek 100% znati ali što se tiče naših prostora, foruma, stranica stvarno nisam čuo za problem.
Post Reply