Humvey u ovom ratu dođe korisniji nego tenk...
Fascinantni su snimci jurisa hamvija kroz linije rusa...
Zaista se upita covjek kako bi se odbranio....
Humvey u ovom ratu dođe korisniji nego tenk...
Ja sam prije dva mjeseca govorio da bih (da sam ruski general), povukao vojsku iz Hersona na Dnjepar, a sa tom vojskom pojacao dostignutu liniju u Zaporozju i liniju na Kupyansku tj. Oskol rijeci. I da bih tu zavrsio osvajacke ambicije. To bih mogao braniti, tu bih mogao organizovati attrition rat u kojem bih imao pozitivan skor, sve dok se ne sjedne za stol.
herojima slava
Slava Ukrajini! Smrt ruskim agresorima i domaćim izdajnicima.
Ha cuj, lakse mu je nego tebi, svakako.
EME91 wrote: ↑22/10/2022 20:51Jedna od 4 oblasti koje je Rusija pokusala aneskirati se zove Hersonska oblast. Herson je glavni grad te oblasti.costacurta wrote: ↑22/10/2022 20:43 Oprostite na mojoj neupućenosti ali može li mi neko reći koliki je značaj oslobađanja Khersona?
Nakon neminovnog pada Hersona Rusija ce dokazati da nije u stanju sacuvati vlastiti teritorijum te se ostvaruju pretpostavke za upad drugih drzava na teritorij Rusije, recimo Japana na Kurilska ostrva ili Gruzije na Abkaziju i Osetiju.
Vazda sam po noćnoj jbg, sjebe mi totalno ritam spavanjadrug_profi wrote: ↑23/10/2022 02:13Zivot tek pocinje a ti ode spavat... 21:39. Meni djeca tek izlaze u 21.![]()
Ti si prva, a ja treca smjena.![]()
I mislio sam da je ovako nešto u pitanju. Pribojavao sam se da orci otimaju normalne ukrajinske građane kako bi ucjenjivali Ukrajinu. Srećom ovi što bježe su prodane duše, nikakva šteta.Sky News razgovarao je s Vladom (ime je promijenjeno zbog zaštite identiteta), stanovnikom Hersona, koji tvrdi da se ne radi (samo) o evakuaciji civila.
"Bježe kolaboratori okupatora, oni koji su organizirali referendum"
"Ovo nije evakuacija civila. Bježe kolaboratori i oni koji su došli pomoći okupatorima", govori Vlad, lokalni pisac, aktivist i organizator prosvjeda protiv ruskih okupatora.
"Većinom se radi o obiteljima ruskih časnika i dužnosnika. Bježe i kolaboratori koji su pomagali Rusima s organizacijom referenduma (o pripojenju Hersona Rusiji, op.a.). Među njima ima i učitelja i liječnika, djelatnika gradskih službi i djelatnika vrtića. Većinom se radi o onima koji su uzeli ruske putovnice", navodi Vlad.
Ovo mogu samo likovi sa mud.ma do poda. Kako ono madner napisa, Gruzijci su nikakvi vojnici. Pa,sto bi Suri rekao u “Valter brani Sarajevo”, pa lafčino gledaj ih,ovo su vojnici.
SanskiBiser wrote: ↑23/10/2022 07:43
lud snimak, Ukrajinci u hersonskoj oblasti naletjeli na ruski konvoj artiljerije i pjesadije u povlacenju, ukrajinske tenkove je pratila pjesadija koja je preuzela na sebe "posao" dok su tenkovi pokusavali da naprave distancu, jos jednom se vidi problem starijih ruskih tenkova u ovakvim situacijama s izuzetkom modela koji imaju turbinu a to je 4 kmh brzina kretanja u rikverc...