Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Druže, ama baš niko ovdje ne spori kriminal SDA, ali kakve to veze ima s ovom temom?
Ako već spominješ SDA za kriminal, šaraj malo pa spomeni i HDZ i SNSD - za koje je SDA i u kriminalu - mala maca.
Naravno da ima veze. Na konto ove halabuke nesto drugo se zavrsava iza vrata. Sto nema veze sa politikom.
Sacekaj samo da struja poskupi 100%. Da grijanje poskupi 50%. Pa neka opet idu kod Šmita neka protestvuju.
Napadam SDA jer dolazi iz mog naroda. HDZ i SNSD su im jarani vise od decenije. Ista govna, ali njima se moraju pozabaviti Hrvati i Srbi
Ja sam protestovao ljetos pred OHR-om i opet ću i nikad u životu nisam bio na kulturnijim protestima.
Struja i da poskupi 200% - bit će jeftinija nego u susjednim vukoje*inama, grijem se na struju svakako i hvala Bogu, mogu sebi priuštiti poskupljenje, a nisam državni uhljeb, nego freelancer.
Ako moram birati između nestanka države i poskupljenja struje 5x - izabrat ću ovo drugo! A vama je izgleda neracionalno da neko tako razmišlja, e pa da znaš da nas ima i to mnogo mnogo više nego što upisi na ovom forumu pokazuju.
SDA ovdje nije tema i da je sreće, sve ProBIH stranke bi ušle u zajedničku koaliciju - kao što je Šemsudin Mehmedović pozvao.
Druže, ama baš niko ovdje ne spori kriminal SDA, ali kakve to veze ima s ovom temom?
Ako već spominješ SDA za kriminal, šaraj malo pa spomeni i HDZ i SNSD - za koje je SDA i u kriminalu - mala maca.
Naravno da ima veze. Na konto ove halabuke nesto drugo se zavrsava iza vrata. Sto nema veze sa politikom.
Sacekaj samo da struja poskupi 100%. Da grijanje poskupi 50%. Pa neka opet idu kod Šmita neka protestvuju.
Napadam SDA jer dolazi iz mog naroda. HDZ i SNSD su im jarani vise od decenije. Ista govna, ali njima se moraju pozabaviti Hrvati i Srbi
SDA je puna kriminala, tu nema dvojbe. Ali pošto spominješ poskupljenja, gorivo će ponovo poskupiti, a mi nemamo ukinute akcize na gorivo zbog SNSD-a, specifično Dušanke Majkić. Znači nisu iz tvog naroda, ali svakako osjetiš na svojoj koži tu zloćudnost.
sakib_jebivjetric wrote: ↑19/10/2022 01:51
Ja sam protestovao ljetos pred OHR-om i opet ću i nikad u životu nisam bio na kulturnijim protestima.
Struja i da poskupi 200% - bit će jeftinija nego u susjednim vukoje*inama, grijem se na struju svakako i hvala Bogu, mogu sebi priuštiti poskupljenje, a nisam državni uhljeb, nego freelancer.
Ako moram birati između nestanka države i poskupljenja struje 5x - izabrat ću ovo drugo! A vama je izgleda neracionalno da neko tako razmišlja, e pa da znaš da nas ima i to mnogo mnogo više nego što upisi na ovom forumu pokazuju.
SDA ovdje nije tema i da je sreće, sve ProBIH stranke bi ušle u zajedničku koaliciju - kao što je Šemsudin Mehmedović pozvao.
sakib_jebivjetric wrote: ↑19/10/2022 01:51
SDA je puna kriminala, tu nema dvojbe. Ali pošto spominješ poskupljenja, gorivo će ponovo poskupiti, a mi nemamo ukinute akcize na gorivo zbog SNSD-a, specifično Dušanke Majkić. Znači nisu iz tvog naroda, ali svakako osjetiš na svojoj koži tu zloćudnost.
A za sve ove koji smatraju da je SDA veće zlo od SNSD-a i HDZ-a - od sveg srca želim da i na lokalnom nivou osjete vlast te 2 stranke.
sinuhe wrote: ↑19/10/2022 06:07
Protesti ispred OHR isto kao protesti ispred Crvenog krsta. Ko je jos cuo za to?
Ljudi su u humanitarnoj misiji da pomognu.
Da pomognu šta?
Segregaciju?
Ratne ciljeve zacrtane u Beogradu i Zagrebu?
Kako tumačiti poteze koji šalju poruku da Hrvat koji živi u Hercegovini više vrijedi od Hrvata u Sarajevu?
To je poruka.
Bukvalno u smislu " Ko vam je kriv što ne živite u etnički čistom teritoriju ( ma šta to značilo)
Jel se hrvati sarajeva i gorazda bune sto im ne vrijedi glas?
Kakav je to spin
Brini se za sebe i svoj narod nas ne mijesaj
Nisi se brinuo kad su hrvatima gasili tv i banku
Najbolji dokaz koliko si ti narcisiodan lik, pun sebe, sa Vision samopouzdanja a manjkom znanja lezi u tome: da si nakon „penzije“ zadrzao moderatorski status.
Pa ako vec jesi i nastavis ovu diskusiju, na sve tvoje pokusaje vrijedanja odgovoriću troduplo gore.
ne mogu ja tebe Saro uvrijediti, koliko ti možeš sama pokazati svoje raskošno neznanje i špajzluk.
Sve to uz činjenicu da dama redovno duži period piše postove na forumu HercegBosna na kojem je prisutan najveći šljam od ljudi od administracije do korisnika, pa im se dodvorava, koristi hrvatske izraze koje ovdje od nje nikad nećeš pročitati i slično, a istovremeno ovdje pravi teme o bojkotu hrvatskih proizvoda, vrišti na sva usta i slično
Ali saće biti otkud to, šta pričaš, dokaži... sve ja znam Saro. Sve.
Last edited by MarlboroGold on 19/10/2022 07:27, edited 2 times in total.
Prpa.ba wrote: ↑18/10/2022 21:37
Kad se čitaju ovi komentari, ne znam vise ko je sa hercegbosna foruma, a ko zagovornik "sustinskih promjena" i "fokusirajmo se na zivotna pitanja".
He, he, bosnjacki/probosanski relativisti...ima li takva imenica, ako nema treba je uvesti.
A onda ce isti na drugoj temi sve po spisku sto je potpisao Dejton.
@Black swan , ne brine se niko za tebe, ti svakako predstavljas malobrojne uljeze, simpatizere UZP-a u slobodnom dijelu BiH.
Mi ne mozemo dozvoliti da Hrvati koji su se zajedno s nama borili za BiH poput Komsica, Vikica, Zlatka Miletica, Josipa Pejakovica nemaju pravo glasa tj. da je mjera Hrvata ono sto ti predstavljas.
I prestani se proklamovati za nekakvog predstavnika Hrvata Sarajeva. Takvi kao ti su statisticka greska. Banka i TV o kojima pricas nema nikakve veze sa nasim Hrvatima.
ne mogu ja tebe Saro uvrijediti, koliko ti možeš sama pokazati svoje raskošno neznanje i špajzluk.
Sve to uz činjenicu da dama redovno duži period piše postove na forumu HercegBosna na kojem je prisutan najveći šljam od ljudi od administracije do korisnika, pa im se dodvorava, koristi hrvatske izraze koje ovdje od nje nikad nećeš pročitati i slično, a istovremeno ovdje pravi teme o bojkotu hrvatskih proizvoda, vrišti na sva usta i slično
Grean wrote: ↑19/10/2022 07:30
@Black swan , ne brine se niko za tebe, ti svakako predstavljas malobrojne uljeze, simpatizere UZP-a u slobodnom dijelu BiH.
Mi ne mozemo dozvoliti da Hrvati koji su se zajedno s nama borili za BiH poput Komsica, Vikica, Zlatka Miletica, Josipa Pejakovica nemaju pravo glasa tj. da je mjera Hrvata ono sto ti predstavljas.
I prestani se proklamovati za nekakvog predstavnika Hrvata Sarajeva. Takvi kao ti su statisticka greska. Banka i TV o kojima pricas nema nikakve veze sa nasim Hrvatima.
Daj nam ti prijedlog kako urediti sistem da svaki klub ima isto delegata, a da istovremeno ne postoji nejednakost glasa? Hvala i upozoravam unaprijed da je matematicki nemoguce.
Login77777 wrote: ↑18/10/2022 22:14
Stati rame uz rame s Lingom, Muderisom, Sekom, Baketom, Gazijom, generalom Prevljakom…
@tramvajtrojka
Ma ja ba, bolje iz Švice gledati novu Palestinu, ali eto, nek joj Konaković bude predsjednik.
Jarane, ti si postao forumski ekvivalent Jasminu Mulahusiću
Palestina ce biti ako to narod zeli. Nije do mene, do vecine je. A vecina je odabrala SDA i DF. Pa ti sam presudi hocel narod Palestinu. Ja odgovor znam.
A sto se Dine tice. Mirno spavaj, Dino predsjednik nece biti.
Grean wrote: ↑19/10/2022 07:30
Daj nam ti prijedlog kako urediti sistem da svaki klub ima isto delegata, a da istovremeno ne postoji nejednakost glasa? Hvala i upozoravam unaprijed da je matematicki nemoguce.
Kakve to ima veze sa mojim postom?
Treba mijenjati ustav a ne samo one dijelove koji idu na ruku da se podijelimo u tri jednaka tora u kojem probosanski Srbi i Hrvati ne postoje i mogu biti u politici samo ako su u strankama tzv. HNS-a.
Matematicki ako uzmemo da je Hrvata 25% u Federaciji a te stranke su dobile 20% od ukupnog broja glasova dodjemo do toga da 20% hrvatskog birackog tijela glasa za gradjanske stranke a nemaju ni jednu jedinu poziciju u institucijama na drzavnom i federalnom nivou jer je to uslov HDZ-a za uspostavljanje vlasti.
I moze im se sa ovakvim ustavom kao sto se nama moze da biramo Komsica. E ne treba se mijenjati jedno bez drugog.
Last edited by Grean on 19/10/2022 08:00, edited 1 time in total.
MarlboroGold wrote: ↑19/10/2022 07:20
Neko bi, gluho bilo, pomislio da pise po zadatku
catch 22 pisi o bojkotu hrvatskih proizvoda, dizi milion tema kako su hrvati zli , a pri tome imas domovnicu i visis na hb forumu , haj i to nego sto si jos vani
ona iz Austrije bi da upravlja nasim životima
Kako to upratis?
Pa labude naravno da se prate neprijatelji, peta kolona i satro prijatelji. Eto pusticemo da nas zavale opet, laganini samo.
Kako to upratis?
Pa labude naravno da se prate neprijatelji, peta kolona i satro prijatelji. Eto pusticemo da nas zavale opet, laganini samo.
Kakve to ima veze sa mojim postom?
Treba mijenjati ustav a ne samo one dijelove koji idu na ruku da se podijelimo u tri jednaka tora u kojem probosanski Srbi i Hrvati ne postoje i mogu biti u politici samo ako su u strankama tzv. HNS-a.
Matematicki ako uzmemo da je Hrvata 25% u Federaciji a te stranke su dobile 20% od ukupnog broja glasova dodjemo do toga da 20% hrvatskog birackog tijela glasa za gradjanske stranke a nemaju ni jednu jedinu poziciju u institucijama na drzavnom i federalnom nivou jer je to uslov HDZ-a za uspostavljanje vlasti.
I moze im se sa ovakvim ustavom kao sto se nama moze da biramo Komsica. E ne treba se mijenjati jedno bez drugog.
Ja ne znam kojom matematikom ti dodje do tih procenata koji su realni jedino ako je izlaznost kod Hrvata nekih 110%, pa da mogu namiriti i 170-180 hiljada za HDZ i satelite, te jos stotku za gradjanske stranke.
MehmedPasaMoric wrote: ↑19/10/2022 08:13
Ako na proteste ne izadje onaj profesionalni protestant i veteran biroa za zaposljavanje Alickovic, ja ih ni ne smatram za proteste
cekamo opet kojoj ce penzionerki ispred OHR-a ukrasti mikrofon i prijetiti batinama da bi "sda patriote" mogle pricati
Kako to upratis?
Kliknem na link od drugih o glupostima koje tu pišu ekipa sa Praljkom na avataru i ostalo smeće.