veceras se cuju avioni iznad i oko Kijeva, obavijest za gradjane Kijeva je da se ne boje da se radi o ukrajinskog avijaciji.lajkujMe wrote: ↑15/10/2022 18:38Niko ne zna tacne brojevekaranana wrote: ↑15/10/2022 18:03 Ima li ikakvih informacija ili procjena sta je ostalo od ukrajinskih samoleta u vrsti i u brojevima? I recimo vidimo lete tu i tamo vecinom dole na jugu iako i padaju pa ne znam na cemu su. Koji aerodrom koriste? Kontam za ne bi rusima bilo bolje da to gadjaju nego neku raskrsnicu ili fabriku karmina u kijevu.niko jos nije priznao da im je donirao letjelice (jesu
)
Ali ovo ce ti mozda dati odgovor
Danas snimljeno![]()
SpoilerShow
Ukrajina
- SanskiBiser
#126151 Re: Ukrajina
-
Korisničkoime
#126152 Re: Ukrajina
Jel ti mislis da su Ukrajinci glupi, ja po svemu vidjenom ne smatram iste glupima a bili bi apsolutno glupi da ne uvelicavaju neprijateljske gubitke, moral je izuzetno vazan faktor u ratu a izmedju ostalog s tim uvelicavanjima se dize i moral.sumirprimus wrote: ↑15/10/2022 17:16 Hoces reci da nevjerujes podacima o ruskim gubicima? Mislim da su i veci od prijavljenog broja jer ne ulaze svi u tu cifru. kao recimo wagner i lnr dnr
To ti je kao kod kilometraze u polovnog auta, kupuje 15 godina staro auto a na satu "samo" 150.000 km, znas i ti da te trgovac laze al ti opet drago sto si uzeo auto sa "malo" kilometara na saru.
Ukri su majstori PR-a od pocetka to rade vrhunski, socijalne mreze su iskoristili maks.sadrzaj kontrolisan maks.vrhunska produkciju mozemo vidit u nekih klipova sa top muzickom podlogom. Vidi se da na tome rade profesionalci.
Sad u svemu tome da Ukri neuvelicavaju gubitke neprijatelja bi bilo glupo, i naivno je vjerovat da su tacni.
Da su tacni i da je 60k+ rusa izginulo jos toliko ili cak i vise ranjeno onda bi Ukrajina vec bila na svojim granicama, rat bi bio gotov.
U ratu svi lazu neki malo ulijepsaju ko Ukri neki lazu ko sitni kokosari providno i naivno ko Rusi
-
mishic
#126154 Re: Ukrajina
Koliko Rusi plačaju te informacije?karanana wrote: ↑15/10/2022 18:03 Ima li ikakvih informacija ili procjena sta je ostalo od ukrajinskih samoleta u vrsti i u brojevima? I recimo vidimo lete tu i tamo vecinom dole na jugu iako i padaju pa ne znam na cemu su. Koji aerodrom koriste? Kontam za ne bi rusima bilo bolje da to gadjaju nego neku raskrsnicu ili fabriku karmina u kijevu.
-
costacurta
#126155 Re: Ukrajina
Ovo me podsjeti na jedan detalj iz haške presude za agresiju Srbije gdje su istakli "da sudsko vijeće nije moglo bez razumne sumnje dokazati da je municija, nafta i ostali mts koji je prelazio drinu korišten baš u napadima vojske RS"!Iranski šef diplomacije Hossein Amir-Abdollahian je u današnjem priopćenju naglasio da "Islamska republika Iran nije i neće slati bilo kakvo oružje za korištenje u ratu u Ukrajini".
- SanskiBiser
#126156 Re: Ukrajina
od 24 februara do 8 augusta americki izvjestaj sa procjenom gubitaka ruskih snaga u Ukrajini koji je ukljucivao VSRF, Rosgvardiju, FSB, PMC Wagner, DPR & LPR bio je 70-80 hiljada poginulih i ranjenih Rusa od cega je procjena bila 20000 poginulih u borbi (KIA) ostatak 50-60 hiljada su ranjeni u borbi (WIA) bez procjena koliko je preminulo nakon ranjavanja na putu u bolnicu ili zbog nedostatka adekvatne medicinske pomoci ili naknadno tokom lijecenja a od posljedica ranjavanja (DWA = Died of Wounds Resulting from Action with Enemy) . Poslije toga nije bilo novih procjena iz USA a proslo je vec evo skoro tri mjeseca...pisalo se tome na temi prije...Korisničkoime wrote: ↑15/10/2022 18:52Jel ti mislis da su Ukrajinci glupi, ja po svemu vidjenom ne smatram iste glupima a bili bi apsolutno glupi da ne uvelicavaju neprijateljske gubitke, moral je izuzetno vazan faktor u ratu a izmedju ostalog s tim uvelicavanjima se dize i moral.sumirprimus wrote: ↑15/10/2022 17:16 Hoces reci da nevjerujes podacima o ruskim gubicima? Mislim da su i veci od prijavljenog broja jer ne ulaze svi u tu cifru. kao recimo wagner i lnr dnr
To ti je kao kod kilometraze u polovnog auta, kupuje 15 godina staro auto a na satu "samo" 150.000 km, znas i ti da te trgovac laze al ti opet drago sto si uzeo auto sa "malo" kilometara na saru.
Ukri su majstori PR-a od pocetka to rade vrhunski, socijalne mreze su iskoristili maks.sadrzaj kontrolisan maks.vrhunska produkciju mozemo vidit u nekih klipova sa top muzickom podlogom. Vidi se da na tome rade profesionalci.
Sad u svemu tome da Ukri neuvelicavaju gubitke neprijatelja bi bilo glupo, i naivno je vjerovat da su tacni.
Da su tacni i da je 60k+ rusa izginulo jos toliko ili cak i vise ranjeno onda bi Ukrajina vec bila na svojim granicama, rat bi bio gotov.
U ratu svi lazu neki malo ulijepsaju ko Ukri neki lazu ko sitni kokosari providno i naivno ko Rusi
Last edited by SanskiBiser on 15/10/2022 19:13, edited 2 times in total.
- inspiron
#126157 Re: Ukrajina
mishic wrote: ↑15/10/2022 18:58Koliko Rusi plačaju te informacije?karanana wrote: ↑15/10/2022 18:03 Ima li ikakvih informacija ili procjena sta je ostalo od ukrajinskih samoleta u vrsti i u brojevima? I recimo vidimo lete tu i tamo vecinom dole na jugu iako i padaju pa ne znam na cemu su. Koji aerodrom koriste? Kontam za ne bi rusima bilo bolje da to gadjaju nego neku raskrsnicu ili fabriku karmina u kijevu.
Pa ni zidaneu nije ovako legao volej
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#126158 Re: Ukrajina
užas kad sve počinje i završava u životu s time ko koga jebeKorisničkoime wrote: ↑15/10/2022 12:11Odgovor je jednostavan:JoseMujica wrote: ↑14/10/2022 23:06
ima tu i zavisti...ono njima sad sve daju a za nas ih je bolio kurac i sad ih boli kurac...jebi ga prirodno i razumljivo
+
Pederi.
Znam zvuci prejednostavno ali je tako.
S kim god sam se od takvih koji su anti zapad zadao u raspravu na kraju ispada da je razlog njihovog stava podrska zapada LGBTQ zajednici.
Kad svi argumenti izlape ostaje samo taj - pederi.
To je zajednicka nit i onim koji su na zapadu i onim koji su ovdje u BiH.
To je nesto s cim se vecina naseg svijeta ne moze da pomiri. Dodas na to i odredjeno anti islamsko raspolozenje koje se zna nekada pojaviti na Zapadu i tu je kraj price, zapad postaje mrski zapad i sve protiv njega je dobro i treba podrzati.
Stepen takve autodestruktivnosti je zapanjujici.
-
dek
#126159 Re: Ukrajina
Nema haman nikakvih vijesti sa fronta. Šta li je sa ofanzivom od jutros
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#126160 Re: Ukrajina
nedavno sam naletio na tweet prema kojem izvori FSB-a kažu da ima 90k izbačenih (ovdje računaju mrtve, nestale, zarobljene, teže ranjene, elem sve na koje vojska više ne računa)SanskiBiser wrote: ↑15/10/2022 19:06od 24 februara do 8 augusta americki izvjestaj sa procjenom gubitaka ruskih snaga u Ukrajini koji je ukljucivao VSRF, Rosgvardiju, FSB, PMC Wagner, DPR & LPR bio je 70-80 hiljada poginulih i ranjenih Rusa od cega je procjena bila 20000 poginulih u borbi (KIA) ostatak 50-60 hiljada su ranjeni u borbi (WIA) bez procjena koliko je preminulo nakon ranjavanja na putu u bolnicu ili zbog nedostatka adekvatne medicinske pomoci ili naknadno tokom lijecenja a od posljedica ranjavanja (DWA = Died of Wounds Resulting from Action with Enemy) . Poslije toga nije bilo novih procjena iz USA a proslo je vec evo skoro tri mjeseca...pisalo se tome na temi prije...Korisničkoime wrote: ↑15/10/2022 18:52
Jel ti mislis da su Ukrajinci glupi, ja po svemu vidjenom ne smatram iste glupima a bili bi apsolutno glupi da ne uvelicavaju neprijateljske gubitke, moral je izuzetno vazan faktor u ratu a izmedju ostalog s tim uvelicavanjima se dize i moral.
-
lajkujMe
#126162 Re: Ukrajina
Izgleda da nije uspjelo
Ali treba sacekati do jutra posto je on jedini izvor
Ali treba sacekati do jutra posto je on jedini izvor
- karanana
#126163 Re: Ukrajina
Pa cekam da ih dobijem na klix forumu pa cu se pocet dogovarat. Javim ti.mishic wrote: ↑15/10/2022 18:58Koliko Rusi plačaju te informacije?karanana wrote: ↑15/10/2022 18:03 Ima li ikakvih informacija ili procjena sta je ostalo od ukrajinskih samoleta u vrsti i u brojevima? I recimo vidimo lete tu i tamo vecinom dole na jugu iako i padaju pa ne znam na cemu su. Koji aerodrom koriste? Kontam za ne bi rusima bilo bolje da to gadjaju nego neku raskrsnicu ili fabriku karmina u kijevu.
-
pijo_zoljo
#126164 Re: Ukrajina
Odmah da ti kazemsaimidin wrote: ↑15/10/2022 14:18 Svima je jasno koja karina je teroristicka organizacija orka, samo rusofilcadi je tesko priznati da je sve sto su mislili I vjerovali bila suplja
Isto I sa ovom mantrom kako je zapadu UA topovsko meso, jer je tesko priznati da je putler I cccp2 propao prije nego je I nastao, jer osim kgb idiota nikome ne nedostaje ni prvi cccp
Jedino sto jeste krivica zapada sto ne salje vise I bolji mts kako bi se UA brze rijesila rijeke govana koju putler salje na njih, jer mislim da puno vise od 300k ih je mobilisano, i valja to sada pobiti, izranjavati, zarobiti, posao je to I trebat ce vremena, ali biti ce uradjeno isto kao sto su razjebani "profi" orci
Ps
Nemojte citirati rusofilcad
![]()
Rusi nisu nista jos izvukli, nisu se ni zagrijali.
Sad ce najbolje od cega pamet staje
- Čitalac
#126165 Re: Ukrajina
I Zelenski u redovnom večernjem obraćanju potvrđuje da je situacija najteža oko Bahmuta.
"A very difficult situation persists in the Donetsk and Luhansk regions. The most difficult thing is the Bakhmut direction. As in previous days, we hold positions. In general, in the east and in the south, we are doing everything to make the occupiers feel that they have no prospects, no matter who they leave to fight against us, it will only end in defeat for them," Zelenskyy said.
-
zilog
#126166 Re: Ukrajina
Neka mu Pentagon plati koliko trazi, a FCC ce ga oderati za licence, bez kojih je Starlink samo smece u orbiti!!!SanskiBiser wrote: ↑15/10/2022 18:30
Nakon Pentagona sad i iz Litvanije slican odgovor ili koalicija da se plate troskove Starlinka ili alternativno rjesenje i drugi internet provajder.
-
lajkujMe
-
lajkujMe
#126168 Re: Ukrajina
Neko ga nazvao
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#126169 Re: Ukrajina
E ja mamlaza a koliko je on dobio para poreznih obveznika
, nek kaže
?
-
lajkujMe
- SanskiBiser
#126171 Re: Ukrajina
JoseMujica wrote: ↑15/10/2022 19:54nedavno sam naletio na tweet prema kojem izvori FSB-a kažu da ima 90k izbačenih (ovdje računaju mrtve, nestale, zarobljene, teže ranjene, elem sve na koje vojska više ne računa)SanskiBiser wrote: ↑15/10/2022 19:06
od 24 februara do 8 augusta americki izvjestaj sa procjenom gubitaka ruskih snaga u Ukrajini koji je ukljucivao VSRF, Rosgvardiju, FSB, PMC Wagner, DPR & LPR bio je 70-80 hiljada poginulih i ranjenih Rusa od cega je procjena bila 20000 poginulih u borbi (KIA) ostatak 50-60 hiljada su ranjeni u borbi (WIA) bez procjena koliko je preminulo nakon ranjavanja na putu u bolnicu ili zbog nedostatka adekvatne medicinske pomoci ili naknadno tokom lijecenja a od posljedica ranjavanja (DWA = Died of Wounds Resulting from Action with Enemy) . Poslije toga nije bilo novih procjena iz USA a proslo je vec evo skoro tri mjeseca...pisalo se tome na temi prije...
Profesor Michael Clarke, svojevremeno visegodisnji direktor Royal United Services Institute ( British defence and security think tank) a koje sam stavljao cesto na ovu temu jer gostuje redovno na SkyNews kao analiticar, on ovaj broj koji Ukrajinci objavljuju ubijenih tj. elimisanih Rusa dijeli sa 2.

I kaze oko 32000 ubijenih vojnika na ruskoj strani do oktobra mjeseca...zapadne procjene neko je vec stavljao na temu ima i mjesec dana mozda, je oko 120 hiljada izbacenih iz stroja na ruskoj strani dakle ubijeni, ranjeni, osakaceni...
- drug_profi
#126172 Re: Ukrajina
Nije sa baš otimao. Sudeći i po slikama u uniformi vjerovao je u propagandu.statixx wrote: ↑15/10/2022 08:04 From Mobilization to Death in 10 days
https://www.themoscowtimes.com/2022/10/ ... ine-a79095
Sam pao, sam se ubio.
Ne žalim ga sekunde.
- Čitalac
#126173 Re: Ukrajina
Clarke je inače jako fin tip, pamtim ga još iz doba studija, osnovao je Centre for Defence Studies. U svakom slučaju toplo preporučujem sve njegove nastupe i analize.SanskiBiser wrote: ↑15/10/2022 20:37JoseMujica wrote: ↑15/10/2022 19:54
nedavno sam naletio na tweet prema kojem izvori FSB-a kažu da ima 90k izbačenih (ovdje računaju mrtve, nestale, zarobljene, teže ranjene, elem sve na koje vojska više ne računa)
Profesor Michael Clarke, svojevremeno visegodisnji direktor Royal United Services Institute ( British defence and security think tank) a koje sam stavljao cesto na ovu temu jer gostuje redovno na SkyNews kao analiticar, on ovaj broj koji Ukrajinci objavljuju ubijenih tj. elimisanih Rusa dijeli sa 2.
I kaze oko 32000 ubijenih vojnika na ruskoj strani do oktobra mjeseca...zapadne procjene neko je vec stavljao na temu ima i mjesec dana mozda, je oko 120 hiljada izbacenih iz stroja na ruskoj strani dakle ubijeni, ranjeni, osakaceni...
-
A_A_AKCIJA
#126174 Re: Ukrajina
Nema potrebe da napadamo Muska.
Vojno industrijski kompleks je najjača industrija u USA. Neki bi rekli da kontroliše državu.
To znači da su jako jako dobro plaćeni za sve što rade i proizvedu. USA vlada je odlučan kupac.
Ja tu vidim Muska koji želi jednak tretman.
Svi oružje koje je poklonjeno Ukrajini je poklonila država, a ne industrija. Njima je to itekako plaćeno. Nema razloga da Starlink bude drugačije tretiran.
Ako je do sada bilo džabe, svaka čast Musku na tome.
Treba staviti u kontekst. Pola planete ne želi za novac prodati stvari koje trebaju Ukrajini, a on je do sada davao za dž.
- agent_zero
#126175 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑15/10/2022 02:33
Griješiš. Starije generacije su odgojene na Titovom NE Staljinu.
Amerika nam je bila pojam, a Rusija sprdnja.
Za rusofilstvo trazi uzroke u YT edukaciji i bjezanju sa casova prirodnih nauka.
I naravno u religiji. Religijasi su gori od komunista.