Ukrajina

emirolini

#126026 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Ko rano leti, par rusistickih tenkova rokne...
Zumbul2

#126027 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

pijo_zoljo

#126028 Re: Ukrajina

Post by pijo_zoljo »

lajkujMe wrote: 15/10/2022 12:20
pijo_zoljo wrote: 15/10/2022 12:07 Ljudi morate da razumijete i pojedine koji ne prate temu.

Jednostavno ne mogu da vjeruju da je ovo prava istina o Ruskoj armiji, nakon tolikih lazi koje su plasirali Rusi o uber armiji zbog koje se cojeli svijet treba upiskit i ukakit ako oni krenu na njih…
Meni je simpatican forumas koji se zaista sokira kad vidi razmjere Ruskog sranja :-D

Tek tu vidis koliko su nas Rusi godinama filovali o nepobjedivoj Ruskoj armiji.

Kinzali Armate, Su57 :D

A nema carapa za vojske :lol:
Nema prvu pomoc za vojnika
Nema pristojnu hranu za vojsku

Ono bukvalno osnove naj naj osnovnije stvari nemaju.

Rusi su toliko paznje posvetili tome da im vojska izgleda mocno kroz propagandu da su istoj povjerovali sami Rusi.

Meni mozda najbolja analogija je pokvaren zub.

Izvana izgleda ok, bijel i zdrav s malo flekica sija se.
Cim zagrebes povrsinu.
Otvoris ga unutra sav istrunuo, ucrvio se, crn i raspadnut.

To vam je dame i gospodo Ruska Armija
Kula od karata, dodao bih
Prdimahovina rekao bih….

I pored svih video dokaza podstrtih i od samih Rusa, dodju nam ovi Zabrinuti da palamude, nema ih danas. Vikend, ne rade
statixx

#126029 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Jutarnja doza :D

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#126030 Re: Ukrajina

Post by pici »

SASUO MU SVE U LICE
Ovo je bilo neugodno. Predsjednik Tadžikistana očitao lekciju Putinu: ‘Tko smo mi? Aboridžini?‘

- Uvijek smo najviše poštivali našeg najvećeg strateškog partnera (Rusiju). Ali, i mi želimo respekt! Pa tko smo mi?! Aboridžini? Ma dajte...
Kako se kepecu sve vraca ko bumerang, mislio je otet ukrajinu, gruziju i moldaviju u desetak dana a onda postaviti ultimatum azijskim drzavama.
lajkujMe

#126031 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Malo je daleko od Khersona da bi govorio "nema panike sve je dobro"
175 km daleko da budemo konkretni.
SanskiBiser

#126032 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Two employees of the FSB and PMC Wagner have asked for asylum in France and are testifying, Vladimir Osechkin told The Insider. They will help the investigation of Russian war crimes, reveal the corruption schemes of the FSB and the history of the creation of PMCs as a "branch" of the GRU.
SanskiBiser

#126033 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Eh da, Girkin je poslan po veš mašinu, WC šolju i "bijelu Ladu". - A. Nevzorov
:-)
lajkujMe

#126035 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Bupcineeee
SanskiBiser

#126036 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Pripadnici tatarske jedinice u sastavu vojske Ukrajine na unistenom tenku T62 i zastavom Tatara Krima porucuju "Krim je nas!" 8-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#126037 Re: Ukrajina

Post by pici »

evoinha jopet u bjelorusiji u Gomelju, hocel to jopet na Kijev kroz crvenu sumu i to novo mobilisani.Dovezli i sisteme za ispaljivanje nuklearnih.Treci svjetski moze da pocme, glupani glupi zadojeni u srednjem vijeku.
apsidejzi

#126038 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Čitalac wrote: 15/10/2022 11:13 Putinov plan da zastraši ili izmori javnost na Zapadu za sada se ne ostvaruje, pokazuje veliko istraživanje projekta YouGov-Cambridge. S druge strane, u nekim zemljama građani pokazuju prilične simpatije prema Rusiji.
Nearly eight months into Vladimir Putin’s war on Ukraine, citizens in core western alliance countries show little appetite for the kind of concessions to Russia that might form part of an eventual agreement to end the fighting, according to a major survey.
The YouGov-Cambridge globalism project, which gauged public opinion in 25 of the world’s largest countries, also found strong support for maintaining, and often toughening and expanding, military and economic measures against Moscow.
But while the survey found respondents in most western nations in an uncompromising mood, multiple countries around the world – including some in the west – were markedly more ambivalent, or even sympathetic, towards Russia.
“If Putin is counting on waning western resolve, this research suggests more bad news for his beleaguered military campaign,” said Joel Rogers de Waal, YouGov’s academic director. “But it’s not an international consensus.”

https://www.theguardian.com/world/2022/ ... poll-finds
Gledaj sveda sto su agresivni :lol: Mogu ovo potvrditi iz prve ruke. Ja cak smatram da je ovaj procenat mnogo veci.
JohnnyS

#126039 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Švedi su im među najbližima, znaju što mogu očekivati, zato su takvi
apsidejzi

#126040 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 15/10/2022 11:32
Ja kazah prvi dan mobilizacije da je najpametnije "nestati" na par sedmica i ne ici u dobrovoljnu mobilizaciju. RUski sistem je isto kao i nas. Neki jadnik sjedi i gleda u maticnu knjigu rodjenih i salje pozive. Nema tu elektronskog sistema pa da te neko uvede u neku tabelu pa da napravi statistiku i rasporedi. To je sve ofrlje. Nemaju pojma ni kome su poslali poziv, ni ko se javio, ni ko nije. Nego ako si peh pa te vojna policija uhvati onda ides na ratiste.

Ovako se sakrijes par dana i kad odu iz tvoje mahale imace previse posla ganjajuci druge u drugim mahalama i nikad se nece vratiti po tebe jer nemaju pojma da li si otisao ili ostao. Ne bi me cudilo da za par dana izleti vijest kako je vojna policija otisla da trazi ovog poginulog pravnika ponovo da ga opet mobilisu :lol:
Ironmen

#126041 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Napad iz pravca Bjelorusije je samo pitanje vremena, mislim da je vrijeme da Ukrajnia proglasi masovnu mobilizaciju. Ova prica Putina da je mobilizacija zavrsena je prica za malu djecu.
shape of despair

#126042 Re: Ukrajina

Post by shape of despair »

Ironmen wrote: 15/10/2022 13:35 Napad iz pravca Bjelorusije je samo pitanje vremena, mislim da je vrijeme da Ukrajnia proglasi masovnu mobilizaciju. Ova prica Putina da je mobilizacija zavrsena je prica za malu djecu.
i ja mislim da putko laze,cim zine slaze
drag_gost

#126043 Re: Ukrajina

Post by drag_gost »

Koliko je Amerika daleko otisla...

Ako napadnu debili iz Bjelorusije, najebali su. A Putin koristi svoje ljude kao topovsko meso, tako ce i te "saveznike". Samo da kupi sebi vremena. Trpaj meso u masinu... neka ljudi ginu.
zrakomlat

#126044 Re: Ukrajina

Post by zrakomlat »

Hame_ wrote: 15/10/2022 12:14
Devet ruskih vojnih dopisnika i projekata vojnih dopisnika odjednom rizikuje da potpadnu pod krivične prijave zbog diskreditacije Oružanih snaga [Ruske Federacije]. To su: Igor Strelkov, Semyon Pegov (WarGonzo), Yuri Podolyaka, Vladlen Tatarsky, Sergej Mardan, Igor Dimitriev, autori GreyZone, Rybar i, odjednom, Kristina Potupchik. Sadržaj na njihovim TG kanalima se već analizira na lažne, klevetu i druge zabranjene i kažnjive stvari.

Prema našim saznanjima, izjavu Roskomnadzoru sa zahtjevom da se provjeri rad navedenih autora potpisao je lično načelnik Generalštaba. Od strane Tužilaštva, slučaj vodi načelnik Odjeljenja za nadzor nad sprovođenjem zakona o federalnoj bezbjednosti, terorizmu, ekstremizmu i međunacionalnim odnosima. Razlog su kritike na račun Ministarstva odbrane i njegovih odluka tokom [Specijalne vojne operacije].

Koliko će provjera trajati još uvijek nije poznato. Ali ako se sakupi corpus delicti i utvrdi krivica, vojni dopisnici će ili dobiti novčanu kaznu, ili kaznu do tri godine zatvora.
Meščini da će završit' na prvoj liniji :mrgreen:
Vidi i Jure na liste, što je analizirao oslobađanje Nagorno Karabaha.
Nije se na ovoj temi plaho pojavljivao, čini mi se.
lajkujMe

#126045 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

shape of despair wrote: 15/10/2022 13:37
Ironmen wrote: 15/10/2022 13:35 Napad iz pravca Bjelorusije je samo pitanje vremena, mislim da je vrijeme da Ukrajnia proglasi masovnu mobilizaciju. Ova prica Putina da je mobilizacija zavrsena je prica za malu djecu.
i ja mislim da putko laze,cim zine slaze
Ukrajina je pod mobilizacijom od februara :)

Istina ne potpuna ali sasvim dovoljna.

Uzmi sve Bjeloruse i sve ruse zajedno opet nemaju isti broj vojnika kao UA.
UA je otkazala zimsku mobilizaciju jer im ne treba vise vojnika.

Tako ce ostati sve dok generalstab ne odluci drugacije
lajkujMe

#126046 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

zrakomlat wrote: 15/10/2022 13:38
Hame_ wrote: 15/10/2022 12:14

Meščini da će završit' na prvoj liniji :mrgreen:
Zato sto je ispao gori od wargonza po lazima :D

Lik je strucnjak ali samo ako se ne radi o Ruskoj vojsci :D
lajkujMe

#126047 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Iz Sevastopolja ispaljeni Bastion projektili vjerovatno na Ukrajinu

Iznad Saky PVO radi (da ne presretaju svoje :lol: )

Znak da nema "panike" :D
preludezalude

#126048 Re: Ukrajina

Post by preludezalude »

Samprotivsviju wrote: 15/10/2022 00:26
preludezalude wrote: 14/10/2022 21:21

Znaci ko ne misli kao ti odmah je rusofil? Super je taj mentalni sklop koji tako poima demokratiju i drugacije misljenje svrstava u neprijatelje. Evo ja prvi cu prokomentarisati da su do juce ameri govorili da ti iranski dronovi su smece a sada ispade da ti dronovi ipak cine stetu ukrajincima i sad ameri kmece. Jesam li ja rusofil? Boli me neka stvar i za Rusiju i za Ukrajinu ali mogu imati neko misljenje. Kad sam govorio da se s Rusima nije igrati sto je bio komentar na to da Rusija nema vojnika niti oruzja...odmah sam prozvan rusofilom uz komentar da mogu Rusi samo gadjati grozdjicama. Pa eto sad ispade da su poceli gadjati grozdjicama ali malo ubojitim. Jesam li ja rusofil zbog tog sto sam rekao ono sto je istina. Moje misljenje je da ce Evropa prije ili kasnije imati problema sa Ukrajinom jer nacisticke ideje zive u Ukrajini sto se vidjelo kroz nekada paravojne a sada regularne jedinice u svojoj vojsci. Inace, Ukrajina je uvijek imala jake neonacisticke ideje i pokrete.Opet kazem da me boli neka stvar i za jedne i za druge.
Znaci wtf, ljudi izvrsili agresiju na drugu zemlju jer ne zeli biti pod njihovom sapom i ti govoris da je za evropu problem ta zemlja koja se bori da se odupre tudjoj agresiji jer ima par grupa koje se furaju da su naciste.. komplet ignorisuci cinjenicu o agresiji...

Reci ti meni koja je razlika izmedju nacizma u svojoj punoj formi, koji tebe toliko brine, od ovoga sto rusija radi?

Za tebe je ocigledno da istinu biras selektivno odnosno sta ti ide u prilog kod podrske rusima..kompletno ignorisuci ostale cinjenice
Tvoj najveci problem je sto ne dopustas drugima da kazu nesto sto ti nebi rekao i odmah ga etiketiras rusofilom. Ja nikada nisan rekao da podrzavam ruse. Naravno da ne podrzavam agresiju i podrzavam Ukrajinu u odbrani svoje zemlje. Ali kazem da se sa Rusima nije igrati. Kazem da je totalno suplja prica reci da Rusi nemaju vise oruzja, municije i snage. I onda me ti nazoves rusofilom. Nigdje nisam rekao da Evropa ima problema sa Ukrajinom vec sam iznio misljenje da ce u buducnosti imati problema zbog toga jer u Ukrajini Vlast blagonaklono gleda na neonacisticke formacije koje su u sastavu vojske Ukrajine.
Opet kazem, prije par stranica je forumas iznio podatak da su oborena 3-4 ukrajinska aviona i odmah je taj forumas prozvan rusofilom. Ma nigdje veze. Ja evo kazem u stvari samo prenosim informaciju da njemacka vojska i ma municije za samo dva dana ratovanja sto je porazno. I jesam li ja sad rusofl sto to kazem.
zrakomlat

#126049 Re: Ukrajina

Post by zrakomlat »

lajkujMe wrote: 15/10/2022 13:41
zrakomlat wrote: 15/10/2022 13:38
Zato sto je ispao gori od wargonza po lazima :D

Lik je strucnjak ali samo ako se ne radi o Ruskoj vojsci :D
A to je razlog. E sa srećom onda, zahrđali kalaš, i juriš ko u WWI.
thepatriot

#126050 Re: Ukrajina

Post by thepatriot »

drag_gost wrote: 15/10/2022 13:38 Koliko je Amerika daleko otisla...

Ako napadnu debili iz Bjelorusije, najebali su. A Putin koristi svoje ljude kao topovsko meso, tako ce i te "saveznike". Samo da kupi sebi vremena. Trpaj meso u masinu... neka ljudi ginu.
I Ukrajinci su topovsko meso Amerike i super poligon za testiranje oružja, tako da to dođe na isto.

8-)
Post Reply