Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kabal1337

#43526 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

Snake Eyes wrote: 13/10/2022 23:35 Nema uopce veze ni da je zaista bio tamo, ovo je supacki potez kako god okrenes. Kada ti je cilj suradnja i ispravljanje greske zna se kako se reklamacija radi, kada ti je cilj nanosenje stete i spletkarenje onda dodjes i blatis po forumu.
Kaze, trazio sam testiranje a ne balansiranje, bilo bi to OK da postupak testiranja nije 90% postupka balansiranja.
Utisak, recenzija moze biti losa i dobra. Na vlasniku je kako ce da los dojam pretvori u pozitivan.
Snake Eyes

#43527 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Snake Eyes »

kabal1337 wrote: 13/10/2022 23:38
Snake Eyes wrote: 13/10/2022 23:35 Nema uopce veze ni da je zaista bio tamo, ovo je supacki potez kako god okrenes. Kada ti je cilj suradnja i ispravljanje greske zna se kako se reklamacija radi, kada ti je cilj nanosenje stete i spletkarenje onda dodjes i blatis po forumu.
Kaze, trazio sam testiranje a ne balansiranje, bilo bi to OK da postupak testiranja nije 90% postupka balansiranja.
Utisak, recenzija moze biti losa i dobra. Na vlasniku je kako ce da los dojam pretvori u pozitivan.
Poenta je da prije recenzije dodjes kod vlasnika, reklamiras i das priliku da los dojam pretvori u dobar. I onda mozes dati recenziju da je i bilo nekih problema ali da je vlasnik sve o svom trosku rijesio ili nije.
Al'din

#43528 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

Snake Eyes wrote: 13/10/2022 23:46

Poenta je da prije recenzije dodjes kod vlasnika, reklamiras i das priliku da los dojam pretvori u dobar. I onda mozes dati recenziju da je i bilo nekih problema ali da je vlasnik sve o svom trosku rijesio.
Imao sam jednom recenziju sa 3 zvjezdice, poslao upit da ispravim gresku mada i nije navedeno sta je u pitanju. Ja sam uvijek bio otvoren za svaki vid saradnje, reklamacije, razgovor pa i rado cu platiti ako stranka smatra da je ostecena, samo da bi servis imao odlicnu reputaciju sto je vazno u svakom poslu. Razumijem i da su neki slabi sa zivcima, takodje razumijem da ovdje ima mladje raje zeljne dokazivanja, tipa "znam sve o autima" ali ljagati i blatiti, i misliti da ce se proci onako, bez odgovora...e pa nece moci. Ovo sto se sale i smiju na neka desavanja ispred servisa, lisce itd smijao sam se i ja, nemam nista protiv, niti mislim odgajati vec odrasle ljude, ali, svi u zivotu imamo neka pravila pa tako i ja, cistoca u i oko servisa, slozen alat, ljubaznost, kvalitetna usluga sa povoljnim cijenama itd. Kome se ne svidja moja usluga, ili ako nije zadovoljan uradjenim treba da kaze meni licno, ili da jednostavno ne dolazi u servis i rijesen problem. Bez ikakve ljutnje. Ali ovo, psovanje, laganje..i onda meni kazu da sam ja neemancipovan, seljak itd...e moji graDZani :mrgreen: :lol:

Dosta od mene, broj imate, viber , whatsaap, mail, privatne poruke na forumima pa u koliko vas nesto interesuje, izvol'te :mrgreen:

Ugodan ostatak veceri :kiss:
drug_profi

#43529 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Meni je samo zao sto Autoklinika nije blize. Daleko brate do Hadzica.
Aldin je jedan od boljih majstora kod kojih sam isao u ovih mojih 35 godina druzenja sa njima. Svakako bih ga preporucio.
Meni nazalost bas daleko.
B6Redhell

#43530 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by B6Redhell »

Ne znam situaciju i ne bih da se mjesam. Ne poznajem ni jednog.

Ali sto mi se svidja kod ovog aldina. Sto mnogi pitaju za uslugu preko foruma a on im odgovara direktno. Dje, sta i kako.. Obicno nista skriveno. I ako je veci zahvat ostavlja tel. Za dalju komunikaciju. Zeli mušteriju 👍
Na nekim forumima sta kod pitas mehanicara. Kaze javi se na pp. ili navrati.
skrbavi-admin

#43531 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skrbavi-admin »

kabal1337 wrote: 13/10/2022 22:37
skrbavi-admin wrote: 13/10/2022 21:11 Nesto mi propalo kvacilo :lol: :lol: :lol: :lol: - evo eklatantan primjer majstorskog bolikurca koji je ostavio strseci saraf nakon obavljenog posla da dere okolo bez da barem upozori.....

Image

Image

Image
Mogu mislit jesti ga pocastio, kod mene odvodno crijevo kutije zraka blago dodiruje crijevo od kvacila i vremenom ga trosi. Ali ja sam crijevo podebljo na tom mjestu takonda nece probit. Isto vw
jesam stari, uvijek nabacim vise na ono sto kaze..... :-)
kako god, skola jaka, treba covjek maksuz potrazit ili angazovat nekog da mu potrazi kontaktna mjesta crijeva i kablova i generalno potencijalno degradaciona mjesta unutar motora, jer kad spakuju nazad mnogi izgleda u bolikurac modu ostave tako da se habaju kriticni elementi medjusobnim vibracijama.... kao i ono tvoje za diFtung stop svjetla s tim sto je ovo ljudska greska a manje fabricka :thumbup:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#43532 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

Ja sam kod Aldina išao na preporuku punca, momak je za 10. Slao mu i brata, mamu zamjene dijelova ovjesa itd.

Imali smo mali problem na kraju, neću detaljisati jer je njegovo izvinjenje bilo više nego dovoljno, nije bio veliki problem na kraju, riješeno za 10 minuta.
Ostavit ću mu hint, Pežo 206 i amortizeri.
artur morgan

#43533 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by artur morgan »

Ja sam prije par godina vadio prednji far iz auta da zamijenim pregorjelu sijalicu. Mora se vaditi ne može drugačije. I kako se nije najvjerovatnije nikad prije toga vadio, malo teže je išlo iz njegovog ležišta, neće da izađe iz ležišta, pa neće, tamo vamo, patnja a i moje neiskustvo prvi put to radim na tom autu, pa sam nepažnjom malo zagrebao far na jednoj strani od ivicu lima koji je tu oštar. Meni krivo...kad sam se bio ohladio, kasnije se kontam, da mi je to uradio mehaničar, bio bi jako ljut i najvjerovatnije razočaran, ne bi više dolazio :D

Nije mehaničarski posao lagan, dešavaju se i reklamacije i komplikacije pri radu, ono što je važno, da se takve stvari ne skrivaju, da se bude otvoren, i da se pazi što je više moguće i da mušterija bude razumna jer ko radi taj i griješi :)
skrbavi-admin

#43534 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skrbavi-admin »

artur morgan wrote: 14/10/2022 11:24 Ja sam prije par godina vadio prednji far iz auta da zamijenim pregorjelu sijalicu. Mora se vaditi ne može drugačije. I kako se nije najvjerovatnije nikad prije toga vadio, malo teže je išlo iz njegovog ležišta, neće da izađe iz ležišta, pa neće, tamo vamo, patnja a i moje neiskustvo prvi put to radim na tom autu, pa sam nepažnjom malo zagrebao far na jednoj strani od ivicu lima koji je tu oštar. Meni krivo...kad sam se bio ohladio, kasnije se kontam, da mi je to uradio mehaničar, bio bi jako ljut i najvjerovatnije razočaran, ne bi više dolazio :D

Nije mehaničarski posao lagan, dešavaju se i reklamacije i komplikacije pri radu, ono što je važno, da se takve stvari ne skrivaju, da se bude otvoren, i da se pazi što je više moguće i da mušterija bude razumna jer ko radi taj i griješi :)
sve ja to razumijem..... al kad mi presuti da je slomio saraf / popizdim / sta je bolan necu te za jaja vjesat jebo te..... slomio pa sta / moze l se napravit ne moze / ako moze platicu ja evo / samo budi posten..... nemoj da otkrivam problem na autocesti pri 180 na sat......
skrbavi-admin

#43535 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skrbavi-admin »

Poceo sam polako biti ocajan i sjetim se da sam reparirao nekad davno cijevi klime pa izguglam....

Firma mi 100m od kuce :-) pa valjda bude ok sve.....

Image

EDIT: spakovo sve nazad, auto cak i ljepse salta, valjda je sad pritisak kako treba u hidraulici

hvala svima ko je pao sa savjetom posebno dvotangi kojeg najvolim
topcam
Vozim: uzbrdo

#43536 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

Tako je, trazio sam test da vidim vozim li ko hajvan ili nomalan covjek, trazio sam test, odgovor m. radnika sta ti meni imas govoriti.
Razbacali gume tako da sam ja jedva upratio gdje koja ide. Njima je to bilo svejedno.
topcam

#43537 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

Dva puta radio spuru, spura i kontrola balansa guma tu se majstor izdera "znam sta radim". Ne radi kako trazim nego skida tegove!
Isto cu platiti i kontrolu i balans plus spura!!!
Drugi put, 5 dana kasnije mi mjenja prednje amotizere opet radi spuru. Oba puta izricito govori ovjes 100% u redu.
Kao covjek na prvu nadobudan, ocekivao sam da ce kao majstor opravdati tu svoju nadmenost.
topcam

#43538 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by topcam »

Kako se radi reklamacija kada dva puta isti majstor koji je izrazito nadobudno nastupio (prepotentan, umisljen, arogantan, misli da sve zna)
radi jedan posao i placen je za isti? Znaci li to da trebam 10 ili 20 puta ici kod istoga da ispravi svoje greske.
akcelerator

#43539 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by akcelerator »

Reklamacija se radi uz jedan mali Glock.

Ima tih majstora koji ne znaju da sam ja recimo lično spreman platiti više samo da se posao uradi pošteno i uz pristojno ponašanje. Poštuj me, ne foliraj, ne fušeri i vratiću ti dvostruko.

Ali jok.
Al'din

#43540 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

akcelerator wrote: 14/10/2022 18:20 Reklamacija se radi uz jedan mali Glock.

Ima tih majstora koji ne znaju da sam ja recimo lično spreman platiti više samo da se posao uradi pošteno i uz pristojno ponašanje. Poštuj me, ne foliraj, ne fušeri i vratiću ti dvostruko.

Ali jok.
Odgovor na Gloc je 2 komada ČZP10c :mrgreen:
B6Redhell

#43541 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by B6Redhell »

Naći bože.
I utokama se zvocka. :D
NediM17

#43543 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Nema vise vitestva, 'dje je tu stari dobri pajser, montirac, razni kljucevi i ostalo hladno oruzje. :mrgreen:
Naslovnica

#43544 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

akcelerator wrote: 14/10/2022 18:20 Reklamacija se radi uz jedan mali Glock.

Ali jok.
Đesi ti prije vršio reklamacije?!
:lol:
Al'din

#43545 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

NediM17 wrote: 14/10/2022 18:32 Nema vise vitestva, 'dje je tu stari dobri pajser, montirac, razni kljucevi i ostalo hladno oruzje. :mrgreen:
Ovdje nikada nije dosadno :mrgreen:
Snake Eyes

#43546 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Snake Eyes »

topcam wrote: 14/10/2022 18:05 Dva puta radio spuru, spura i kontrola balansa guma tu se majstor izdera "znam sta radim". Ne radi kako trazim nego skida tegove!
Ne razumijem, opasno nezadovoljan si se vratio pet dana kasnije na zamjenu amortizera?
topcam wrote: 14/10/2022 18:05 Drugi put, 5 dana kasnije mi mjenja prednje amotizere opet radi spuru. Oba puta izricito govori ovjes 100% u redu.
Kao covjek na prvu nadobudan, ocekivao sam da ce kao majstor opravdati tu svoju nadmenost.
Jesi siguran da nisi bio kidnapovan od strane majstora?
Al'din

#43547 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

Snake Eyes wrote: 14/10/2022 18:39
topcam wrote: 14/10/2022 18:05 Dva puta radio spuru, spura i kontrola balansa guma tu se majstor izdera "znam sta radim". Ne radi kako trazim nego skida tegove!
Ne razumijem, opasno nezadovoljan si se vratio pet dana kasnije na zamjenu amortizera?
topcam wrote: 14/10/2022 18:05 Drugi put, 5 dana kasnije mi mjenja prednje amotizere opet radi spuru. Oba puta izricito govori ovjes 100% u redu.
Jesi siguran da nisi bio kidnapovan od strane majstora?
Ma laze, pusti, ne raspravljaj te se, ja sam rekao sto sam imao :) ko god ima jos nesto za reći zna lokaciju Autoklinike, bujrum :mrgreen:
Al'din

#43548 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

B6Redhell wrote: 14/10/2022 18:27 Naći bože.
I utokama se zvocka. :D
+ Roni :mrgreen:
basicm

#43549 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Ne mogu vise kokica, pun sam. Kad ce kraj :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#43550 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

skrbavi-admin wrote: 14/10/2022 11:50 Poceo sam polako biti ocajan i sjetim se da sam reparirao nekad davno cijevi klime pa izguglam....

Firma mi 100m od kuce :-) pa valjda bude ok sve.....

Image

EDIT: spakovo sve nazad, auto cak i ljepse salta, valjda je sad pritisak kako treba u hidraulici

hvala svima ko je pao sa savjetom posebno dvotangi kojeg najvolim
Jesil opet naslonio crijevo na onaj saraf da te ima sta jebavat za 2 mjeseca :D
Post Reply