Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Idemedosumom

#23426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Omg, difovac vas ubi nogama. Mene bi bilo stid pisati po forumu vise :D
bogoljub

#23427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bogoljub »

Black swan wrote: 13/10/2022 12:12
Prpa.ba wrote: 13/10/2022 12:08 Kada se otvara glavni stan NiP-a u Grudama? :mrgreen: Vispreno se izborili za naklonost bh katolika, treba kapitalizirati. :mrgreen:
jelte samo smrdljiva sda ima da koalira sa strankama drugih naroda
i njezina dinastija

a dio nas ne smije birati predstavnika bošnjaka za suradnju s nama kao što ti i tebi slični radite ili pokušavate zadnjih 20 godina
Sve mi ovo liči na;
Sve nacionalističke stranke su zlo u ovoj državi...
Osim HDZa i SNSD-a.😂🤣
(Ovo iz vizure nekih projektanata)
Valjda im tako nacrtano u ambasadama!!!
Spit_fire

#23428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Hakiz wrote: 13/10/2022 12:10
Student_u_Ostavci wrote: 13/10/2022 12:01 Pa nije propisano ali ako si ti dif jedva završio, to valjda govori da nisi dovoljno sposoban za neke stvari?! Valjda moraš znati nešto konkretno ako hoćeš biti premijer? Ili ne moraš? Dovoljno je samo lajati i izaći iz kriminalne organizacije SDA da bi dokazao da si sposoban? :lol:

Ja se iskreno nadam da će on postati premijer. Ovaj narod, koji zaokruži SDA 250 hiljada puta, i zaslužuje da im nepismene osobe vode državu.
Vrhunski stolar, automehaničar, vrhunski obućar. Vrhunski ljekar, mašinski inžinjer, arhitekt.

Šta to čini jednu od tih osoba, sve su stručnjaci u svojim oblastima, koja diploma ili nemanje diplome, nekog od tih 6 čini odgovarajućim za političara?

I Gates, čovjek koji je stvarao tehnokogiju koju koristimo da forumamo, je uspjeh ostvario bez, prije, diplome, još u srednješkolkoj dobi. I nije jedini.

Kao što Styling reče, ljekar mora imati diplomu. Političar ne.

Ali, savjetnici političara za pojedinie oblasti bi trebali.
Samo razlika sto vecina nasih nemaju diplomu jer nisu sposbni da je dobiju, a gates je nema jer bi mu njeno dobivanje bilo waste od time...poredjenje nidje veze iskreno

A savjetnici se sigurno biraju po strucnosti nikako po jaranskim vezama
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

bogoljub wrote: 13/10/2022 12:18
Black swan wrote: 13/10/2022 12:12

jelte samo smrdljiva sda ima da koalira sa strankama drugih naroda
i njezina dinastija

a dio nas ne smije birati predstavnika bošnjaka za suradnju s nama kao što ti i tebi slični radite ili pokušavate zadnjih 20 godina
Sve mi ovo liči na;
Osim HDZa i SNSD-a.😂🤣

ne ne ne... MIIII ćemo birati HSP i Kradom za Boljitak te PDP
a vi ne smijete iz reda bošnjaka nikog drugog osim SDA

pa gdje je tu građanska?
zašto sam ja morao ovdje šutjeti da ću glasovati za NIP i Bećirevića
kakva je to građanska država
a šutio sam da ne bih nekog odgovorio da glasuje za nip zbog mene
palermo

#23430 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

OK, SDA nije prihvatljiv NiP-u, bore se za isto glasacko tijelo...idoeloski isti....ako ces vladati, onda prvo brata smaknes, jos od rimskih doba. Moze se naci neka logika

Al, syvarno mi nije jasno kakp neki stari forumasi koji su se u ovdje na forumu ubili od.ljevicarskih opredjeljenja ( fuj, fuj nacionalisti) odjednom postadose najveci fanovi I promotoro jednog rigidnog desnicara koji I ne krije da kad bi imao vlast onda bi se druge pjesme.pjevale....tj. pjevale se samo one koje Kum odobri. Pa SDP-ovci ovdje svpjim prsima brane Dinu a tema o SDP- u miruje, kao da su.minorna strancica koja oekuje milosy od drugih. Doduse , nije da su ovakvi obrati nepoznati u historiji al nije lose zamijetiti take yendencije.
Last edited by palermo on 13/10/2022 12:29, edited 1 time in total.
Spit_fire

#23431 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Black swan wrote: 13/10/2022 12:26
bogoljub wrote: 13/10/2022 12:18
Sve mi ovo liči na;
Osim HDZa i SNSD-a.😂🤣

pa gdje je tu građanska?
Pa imas li ti imalo obraza ...mjesto u kojem zivis SDA nije vlast...koga ce srbi i hrvati birati? Evo sto ne izaberu SDP, Nasu stranku?

Jel mora bit nacionalna stranka? HSP u imenu nosi ime naroda i sta to je kao nenacionla stranka?HRS? Bilo koja stranka iz RS... :lol: pa evo po tom i Mile je socijalista covjek, progresivan.SNSD
Last edited by Spit_fire on 13/10/2022 12:39, edited 1 time in total.
jazzer

#23432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jazzer »

Zamislite koliko bi ovih ''nisam za SDA ali..'' bilo na ovoj temi da je recimo Delic kupio kiosk za 250.000 budzetskih maraka, da je neko
iz NIP-a nabavio beskorisne respiratore i pritom ukrao milione maraka, da je Dinina zena direktorica klinickog centra sa
srednjoskolskom diplomom...da ne nabrajam dalje.

Ovako imaju par poludoskocica i vrte ih po cijeli dan.

I ovaj neki pita kada ce biti otvoren glavni stan NIPa u Grudama?

I smije se sam sebi, kao ono jbt jesam duhoviit, jesam vam suknuo?

A nema takav toliko mozga da shvati da je i sam jedan od krivaca zasto nam je ovako ''dobro'' u ovoj zemlji.
Student_u_Ostavci

#23433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

Student_u_Ostavci wrote: 13/10/2022 12:01 Pa nije propisano ali ako si ti dif jedva završio, to valjda govori da nisi dovoljno sposoban za neke stvari?! Valjda moraš znati nešto konkretno ako hoćeš biti premijer? Ili ne moraš? Dovoljno je samo lajati i izaći iz kriminalne organizacije SDA da bi dokazao da si sposoban? :lol:

Ja se iskreno nadam da će on postati premijer. Ovaj narod, koji zaokruži SDA 250 hiljada puta, i zaslužuje da im nepismene osobe vode državu.
Vrhunski stolar, automehaničar, vrhunski obućar. Vrhunski ljekar, mašinski inžinjer, arhitekt.

Šta to čini jednu od tih osoba, sve su stručnjaci u svojim oblastima, koja diploma ili nemanje diplome, nekog od tih 6 čini odgovarajućim za političara?

I Gates, čovjek koji je stvarao tehnokogiju koju koristimo da forumamo, je uspjeh ostvario bez, prije, diplome, još u srednješkolkoj dobi. I nije jedini.

Gates i Dino su tu negdje po inteligenciji. Dino možda čak i prednjači tako da imaš poentu.

Naravno da naši političari ne moraju imati diplome. To nas je kriminalna SDA hobotnica naučila. Možeš biti kompletno nesposoban i korumpiran. Samo ponavljaj da braniš državu i da su svi lopovi osim tebe i to je dovoljno.
Spit_fire

#23434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Student_u_Ostavci wrote: 13/10/2022 12:35

Gates i Dino su tu negdje po inteligenciji. Dino možda čak i prednjači tako da imaš poentu.

Naravno da naši političari ne moraju imati diplome. To nas je kriminalna SDA hobotnica naučila. Možeš biti kompletno nesposoban i korumpiran. Samo ponavljaj da braniš državu i da su svi lopovi osim tebe i to je dovoljno.
Dino cak ni ne prica da je brani, a nit pokazuje :D
A_A_AKCIJA

#23435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:07
Black swan wrote: 13/10/2022 11:52 ministar gospodarstva ne mogu mu se sjeitti imena
načelnik ilidže
ministrica hota

arijana nije član nipa
Cuj..zar nije? Pa donijela im ja 10k..

Nacelnik ilidze ok, al neka ga tu sad za sad

Za Delica nisam previse upoznar al ne djeluje los, mada nez sta bi sa ovim Dubaijem? Mada covjek je ako se ne varam nastavnik fizickog...sta bi sad trebo bit Federalni minisitar privrede?

Slazem se da diploma nije mjerilo, al sto je puno puno je
Zato Fadil ima amerčku diplomu.

Crnu :D

Kažu Osmica ljubomoran, makar i crnu da ima :D

A Sebija, crno na bijelo, nema nikakvu. :D
palermo

#23436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:36

Pa dobro, ako cemo posteno, rekao je sinoc da ce je braniti. Doduse tek onda kada se uvjeri da SNSD I HDZ ne rade u interesu drzave odnowno da je napadaju. Dotada I nema je od cega braniti. Osim od kriminalne hobotnice zvane SDA I DF
Spit_fire

#23437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

A_A_AKCIJA wrote: 13/10/2022 12:39

Za Delica nisam previse upoznar al ne djeluje los, mada nez sta bi sa ovim Dubaijem? Mada covjek je ako se ne varam nastavnik fizickog...sta bi sad trebo bit Federalni minisitar privrede?

I na koji to nacin mijenja sve sto sam ja rekao?

Znaci argument za sve je "jesmo i neka smo jer su i oni"...
Spit_fire

#23438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

palermo wrote: 13/10/2022 12:40
Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:36

Pa dobro, ako cemo posteno, rekao je sinoc da ce je braniti. Doduse tek onda kada se uvjeri da SNSD I HDZ ne rade u interesu drzave odnowno da je napadaju. Dotada I nema je od cega braniti. Osim od kriminalne hobotnice zvane SDA I DF
E ako ce nas ovako branit, mojne Dino svijuti
Truba

#23439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:29
Black swan wrote: 13/10/2022 12:26

pa gdje je tu građanska?
Pa imas li ti imalo obraza ...mjesto u kojem zivis SDA nije vlast...koga ce srbi i hrvati birati? Evo sto ne izaberu SDP, Nasu stranku?

Jel mora bit nacionalna stranka? HSP u imenu nosi ime naroda i sta to je kao nenacionla stranka?HRS? Bilo koja stranka iz RS... :lol: pa evo po tom i Mile je socijalista covjek, progresivan.SNSD
Sto bosnjaci ne izaberu nasu stranku da sama vlada zupanijama gdje su bosnjaci vecina
Student_u_Ostavci

#23440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

A_A_AKCIJA wrote: 13/10/2022 12:39

Pa ima Fadil valjda?
Vjerovatno jedan od najškolovanijih u SDA mada to i nije neki podvig, realno.
Spit_fire

#23441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Black swan wrote: 13/10/2022 12:43
Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:29

Sto bosnjaci ne izaberu nasu stranku da sama vlada zupanijama gdje su bosnjaci vecina
Sto je Hrvati ne izaberu nikako? Evo bosnjaci su napravili korak , kakav takav al korak, SDP je u vrhu FBiH i Drzave po glasovima...nisu sigurno hrvati i srbi je izabrali....Imal kaka trojka cetvroka kod hrvata...ima ustvari HDZ i UZP bratija..u cemu je problem? Ah da sorry zaboravio sam vi morate djelovati kontra drzave

I sta evo da za Ns glasa 100% Bosnjaka...to bi kao nesto promijenilo kod srba i hrvata?

I jos da dodam ti glaso za Becierovica i NiP? Sve ijedan tvoj stav na politickim temama je 1/1 stav HDZa, od izbornog zakona pa nadalje...pa kad vec imas takve stavove sto nisi glaso za Borjanu? mada ja bi iskreno reko da jesi al eto..
Last edited by Spit_fire on 13/10/2022 12:52, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#23442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:46 I jos da dodam ti glaso za Becierovica i NiP? Sve ijedan tvoj stav na politickim temama je 1/1 stav HDZa, od izbornog zakona pa nadalje...pa kad vec imas takve stavove sto nisi glaso za Borjanu? mada ja bi iskreno reko da jesi al eto..
Pa dobro, covjek ima pravo glasati za bilo koga ko se zalaze za ono sto mu je bitno. Hvala Bogu, izgleda da je imao izbora. Becirovic, Kristo, HDZ, NiP, HRS, ko kaze da nema pluralnosti kod bh hrvata. :-D
Hakiz

#23443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Diploma ti daje potvrdu o znanju iz te obladti

Ne daje ti potvrdu sposobnosti kao ljudskog bića. Niti u drugim oblastima.

Dobar zanatlija je jednako sposoban kao i dobar naučnik. Samo u drugim oblastima djelovanja.

Razumijem ja potrebu da se uloženi trud u sticanje diplome naplati i time što će se smatrati višim bićem od onih koji je nemaju. Ima nas svakakvih.
Oznaka Tablica

#23444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Oznaka Tablica »

Imas argumente protiv Dine da nema diplomu, difovac, ustasa, cetnik, izdajnik u neumu.. prevario drzavu za 0 km :lol: :lol:
Dok uzmes npr Novalica i vidis njegov CV kasne autoputevi, respiratori, optuzen, Lukavac Blok, Hranjen, pa onda one atraktivne izjave, itd.. prevario drzavu za desetine i stotine miliona maraka...

:lol:
Lakat Jebić

#23445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

Evo prijatelji iz medjunarodne zajednice vrse pritisak na ustavni sud da ne prihvati komsicevu apelaciju i na cik da ne ceka rezultat apelacije.

Jesam li kadirovac ako se bunim protiv toga?
Truba

#23446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

ako ima stranaca u tom sudu treba poslušati strance
Styling

#23447 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:42
palermo wrote: 13/10/2022 12:40

E ako ce nas ovako branit, mojne Dino svijuti
Branit ce je sigurno bolje nego ovi kriminalci iz SDA zadnjih 27 godina koji su nas doveli na ivicu rata i raspada.
Prpa.ba

#23448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Lakat Jebić wrote: 13/10/2022 13:13 Evo prijatelji iz medjunarodne zajednice vrse pritisak na ustavni sud da ne prihvati komsicevu apelaciju i na cik da ne ceka rezultat apelacije.

Jesam li kadirovac ako se bunim protiv toga?
Naravno da jesi, sramota, sumnjas u nase zapadne prijatelje. Oni nam zele samo dobro, sto je posebno osvjedoceno u periodu 92-95, a i ako nam ne cine dobro, to je za nase dobro i zbog kriminalne SDA i DF-a. To sto jednako kriminalnom HDZ-u i SNSD-u ispunjavaju zelje, i to je za nase dobro. Jer ko misli drugacije, klevece i laze i pravni je zastupnik Ruske Federacije. :mrgreen:
Truba

#23449 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:46
Black swan wrote: 13/10/2022 12:43
Sto je Hrvati ne izaberu nikako? Evo bosnjaci su napravili korak , kakav takav al korak, SDP je u vrhu FBiH i Drzave po glasovima...nisu sigurno hrvati i srbi je izabrali....Imal kaka trojka cetvroka kod hrvata...ima ustvari HDZ i UZP bratija..u cemu je problem? Ah da sorry zaboravio sam vi morate djelovati kontra drzave

I sta evo da za Ns glasa 100% Bosnjaka...to bi kao nesto promijenilo kod srba i hrvata?

I jos da dodam ti glaso za Becierovica i NiP? Sve ijedan tvoj stav na politickim temama je 1/1 stav HDZa, od izbornog zakona pa nadalje...pa kad vec imas takve stavove sto nisi glaso za Borjanu? mada ja bi iskreno reko da jesi al eto..
zato što je stav većine hrvata u BiH = HDZ...HDZ bi propo ko HSP ili NHI da ne sliejdi migove hrvatskog naroda

jelte hrvatima uvaljujete stranku ala zeleni u njemačkoj ili AOC i demokrati u americi
a sebi većina ipak izabere SDA i kad saberemo glasove konzervativnih NIP-a i radikalnih DF GS...onda dođemo do činjenice da su bošnjaci desničari

kad naša stranka bude u nekom kantonu mogla sama formirati vlast onda ćeš moći dijeliti lekcije
Truba

#23450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Spit_fire wrote: 13/10/2022 12:29 Jel mora bit nacionalna stranka?
mora

to je tako

zašto kod bošnjaka nijedna stranka nema ime nacije u sebi :D
Post Reply