Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za boldirano su mu krivi Sarajevo i Sarajlije. Pitao sam ga šta mu to znači "Sarajevo izdalo", ali neće da odgovori.
Mostar u srcu SDA do groba
Nista meni nisu krivi Sarajevi I Sarajlije, cisto da ye informisem, mi smo ovdje ratovali da bi nam Sarajevo bilo glavni grad a ne Zagreb. Davno smo mi mogli relaksirati odn9se sa HhDZ-om stavise I cvijece postati....
By the way, odgovorio sam na upit.....ne citas sve, jbg
Kada smo zaključili da mantra o izdaji Sarajeva neizbježno uključuje Sda onda je vrijeme da se prestane s istom.
Mene samo čudi što iskusni forumaši padaju (opet) na iste fore.
Sve je isto kao i prije četiri godine, osim što su tada "gorile" teme "SDP" i "Naša stranka" zbog BH-bloka.
A onda je krajem novembra došao "zenički dogovor SDA/HDZ", a sredinom decembra "banjalučko razumjevanje SDA/SNSD". DF podrška i jednom i drugom je bila neupitna.
Sada se NiP targetira zbog Trojke.
Sve već viđeno.
Još više čudi zbunjenost čelnika Trojke, a posebno NiP-a.
Ne mogu vjerovati da su stvarno vjerovali da će "patriJotski, topli zec" njih mimoići.
Helem, i prije izbora, a i sada ponavljam.
Bolje je se držati "nižerazrednih potrčkala" US State department-a, nego "kumova" iz Ankare, Budimpešte i Moskve.
Albanci i Kosovari su najbolja potvrda toga.
Do tada... insistirati na zakonitom brojanju glasova, formirati kantonalne Vlade gdje moguće i pustiti SNSD/SDA/HDZ/DF da se međusobno bave svojim šmitsalicama. Ako se (opet, kao i svaki put) "iznenadno" dogovore... Sve OK. Tako su ljudi glasali.
Nista meni nisu krivi Sarajevi I Sarajlije, cisto da ye informisem, mi smo ovdje ratovali da bi nam Sarajevo bilo glavni grad a ne Zagreb. Davno smo mi mogli relaksirati odn9se sa HhDZ-om stavise I cvijece postati....
By the way, odgovorio sam na upit.....ne citas sve, jbg
Kada smo zaključili da mantra o izdaji Sarajeva neizbježno uključuje Sda onda je vrijeme da se prestane s istom.
Dosta ste ljude zavađali
Salko Zildžić uvijek ima ponder kao adut
Mene neko sa nekim zavadao ??? Jesi svjestan sta pises??
Prpa.ba wrote: ↑11/10/2022 20:53
U pregovorima u kojima jedna strana jednoglasno zeli mehanizme dodatne blokade, dio druge strane zeli eliminaciju blokada, pametolog iz nize lige se javi i kaze ne ne, zelimo sva prava blokade za HDZ.
I sta da OHr uradi nego da poslusa konstruktivne ljude.
a ti namah najednom progledao kao esmeralda i ukazao ti se zahin narativ
Skandinavci su baš čudan neki svijet.
Čujem priču da se stanovnici Štokholma stide, što se sindrom i dalje po njima zove.
Kažu: "Ima grad u Hercegovini koji je tu titulu davno trebao preuzeti." "Det finns en stad i Hercegovina som borde ha tagit den titeln för länge sedan."
Možda i nije tačno, ja svakako ne govorim švedski. Ali gugl translejt je ipak neki faktor.
Dovoljno je bilo da NiP osvoji oko 10% glasova i da SDA krene sa medijskim linčem. Ovo što se radi samo me uvjerava u jedno da treba Dine multiplicirati i postaviti po jednog u svaku općinu, kanton, entitet, distrikt, državu. Ovoliki strah i gnjev nije zbog države i BiH, već zbog gubitka pozicija moći koja ih štiti od instrumenata pravne države. Ovoliki strah jeste posljedica svijesti da je Dino toliko moćan da im sve unutarinstitucionalne monostranačke mreže može pokušati. Jer Dino zna gdje su oni najtanji, zna modus operandi i pokazuje da ima volju da to i uradi.
pemanapemani wrote: ↑11/10/2022 19:08
Realno, ocito je da su bukvalno svi znali sta i kada ce Schmit donijeti.
Jebi ga, gdje su zestoke reakcije 3. oktobra?
Uostalom, Komsic je rekao da je mostarski sporazum dobar.
Apsurdno da smo imali proteste ispred OHR zbog vijesti iz medija, a da nikakve reakcije nema na konkretan potez VP.
Ili je ova konkretna odluka VP puno bolja od hipoteticke odluke iz jula ili neko zestoko jebe u mozak gradjane ove zemlje.
Komsic radi jedino 2 mjeseca u 4 godine, mjesec prije i mjesec poslije izbora.
Volio bih da ova prica opozicije uspije, ali nisam siguran.
Ali sam siguran da bi trojka, Marjanovic, Miletic, pa i Kasumovic puno konkretnije borili za drzavu i gradjane od lijenih ublehasa iz DF i kriminalaca iz SDA.
Komsic nije rekao da je mostarski sporazum dobar, vec da izetbegović i Čović pokušavaju jedan drugog prevarit, očito je ko je koga prevario.
Intervju vijesti.ba 22.06.2020.
Sporazum je dobar, cak.i korespondira sa nekim DF prijedlogom.
Pa red suptilnog pravdanja termina legitimno predstavljanje i sl.
Otprilike ono sto je Alma Colo (SDA) pricala u predizbornoj kampanji.
Usput, ako se ja dobro sjećam tog okršaja Konaković-Efendić na Face, Dino mu je tada rekao da je samo zbog saobraćajne nesreće ostao u SDA, da ga iz stranke istom ucjenjuju, jer je i Semir svojevremeno (valjda) govorio da se SDA treba mijenjati ili nešto u tom fazonu.
Nego, dok SDA portali udaraju, nadam se novoj većini na nivou FBiH
Anquilla wrote: ↑11/10/2022 22:14
Klix postaje prilično dosadan sa Dinom
Usput, ako se ja dobro sjećam tog okršaja Konaković-Efendić na Face, Dino mu je tada rekao da je samo zbog saobraćajne nesreće ostao u SDA, da ga iz stranke istom ucjenjuju, jer je i Semir svojevremeno (valjda) govorio da se SDA treba mijenjati ili nešto u tom fazonu.
Nego, dok SDA portali udaraju, nadam se novoj većini na nivou FBiH
Ma samo mu dižu rejting. U svom tom naletu bijesa izgleda nisu ni svjesni toga.
Nego je li nam to @Prpa.ba još nije skontao da je popušio SDA patriJotsku šuplju o patriJotama, izdajnicima i četnicima niz Vraca ili jeste ali mu ego neda da to prizna?
Dino treba ukrasti ili ubiti nekoga da bi mu rejting pao, a čovjek niti je lopov, jer da jeste to bi bilo upotrijebljeno prije koju godinu, niti je ubica. Sve ostalo, evidentno mu ne može naštetiti, jednostavno je takva ličnost. Čovjek je na temelju svoje ličnosti i predsjedničkog autoriteta unutar stranke isporučio maksimum glasova Bećiroviću i pomirio desnica- SDP ljevica animozitete.
mirza_15 wrote: ↑11/10/2022 22:26
Nego je li nam to @Prpa.ba još nije skontao da je popušio SDA patriJotsku šuplju o patriJotama, izdajnicima i četnicima niz Vraca ili jeste ali mu ego neda da to prizna?
Rejting? Stranka dobila desetke hiljada glasova manje od DF-a kojeg "gase" vec par godina. Ako je iko u gluhoj komori, to je dio NiP-ovaca koji se jos nije osvijestio, ali polahko.
Nema nikakvih cetnika niz Vraca, ali izgleda ima hrvatskog cvijeca po Soukbunaru.
giannibelif wrote: ↑11/10/2022 23:15
Dino treba ukrasti ili ubiti nekoga da bi mu rejting pao, a čovjek niti je lopov, jer da jeste to bi bilo upotrijebljeno prije koju godinu, niti je ubica. Sve ostalo, evidentno mu ne može naštetiti, jednostavno je takva ličnost. Čovjek je na temelju svoje ličnosti i predsjedničkog autoriteta unutar stranke isporučio maksimum glasova Bećiroviću i pomirio desnica- SDP ljevica animozitete.
kluz franjo wrote: ↑11/10/2022 22:04
Skandinavci su baš čudan neki svijet.
Čujem priču da se stanovnici Štokholma stide, što se sindrom i dalje po njima zove.
Kažu: "Ima grad u Hercegovini koji je tu titulu davno trebao preuzeti." "Det finns en stad i Hercegovina som borde ha tagit den titeln för länge sedan."
Možda i nije tačno, ja svakako ne govorim švedski. Ali gugl translejt je ipak neki faktor.
giannibelif wrote: ↑11/10/2022 23:15
Naš Kulin Ban
Nije Kulin, ali ovdašnji intelektualni i organizacijski standardi političara su se sveli na retardirane, poluretardirane mediokritete i gole kriminalce pa je valjda neobično kad neko odudara od prosjeka. Čovjek je daleko najjači retoričar na političkoj sceni, niko ga je može pratiti u tome. Kakav god da je kao ličnost, na leđima je i sa livade podigao stranku koja je postala za četiri godine bitan faktor, a bez ogromnog novca i medijskog uticaja.
mirza_15 wrote: ↑11/10/2022 22:26
Rejting? Stranka dobila desetke hiljada glasova manje od DF-a kojeg "gase" vec par godina. Ako je iko u gluhoj komori, to je dio NiP-ovaca koji se jos nije osvijestio, ali polahko.
Nema nikakvih cetnika niz Vraca, ali izgleda ima hrvatskog cvijeca po Soukbunaru.
Imaš Izetbegovićevu izjavu stranicu prije o Dini na pregovorima i da je sve oko DN manje, više dogovreno. Tek jedan Dinin tvit je dao lajtmotiv da Bakirovo "njet" za predizborne kampanje dodatno iskoriste i druge prikažu kao izdajnike. Almi Čolo bilo jako nezgodno kada su je pitali o tome, ali nije mogla da slaže pa je rekla da je Dino bio ok. Nije se uključila u spin. Nije ni Cvitanović. Nije ni Radončić. A ti naleg'o na SDA rudu. Primio se pravo. Ja sam mislio da si malo manje podložan političkim spinovima, a ti nasjeo. Sve mi nekako izgleda kao da si nekada bio u tom jatu pa te sada opet vuće tamo u isti koš sa Zahiragićem i Devićem. Tako i pišeš. Ništa konkretno i opipljivo. Samo teorije zavjere. Spominješ rezultat nipa i šegačiš se u stilu Zahe (sve više ličiš na njega jer i Dritana spominješ), a onda odjednom neko takav ima snagu da sve proda. Pročitat ćeš valjda nekada šta si sve navaljao zadnjih 7-8 dana. Brdo gluposti. Što je nagore, čini mi se da je sve to kod tebe pokrenuo rezultat NiP-a za koji si očekivao da će biti bolji, a ne ovo o čemu pišeš.
Leverage wrote: ↑11/10/2022 20:35
Pa šta im radi Gavrilo, ovo nije viđeno Izvukli su sve što imaju iz memljivih podruma, padaju sve maske, ali džaba im
I kako mu me pružiti podršku.
Tačno mi sad krivo sto nisam glasao za NIP.
Frajer bije našu bitku. Najmanje sto možemo je da mu čuvamo ledja.
Leverage wrote: ↑11/10/2022 20:35
Pa šta im radi Gavrilo, ovo nije viđeno Izvukli su sve što imaju iz memljivih podruma, padaju sve maske, ali džaba im
100%
Evo, kao član SDP-a mogu reći da poznajem 0 (nula) članova koji imaju negativno mišljenje o njemu. Naprotiv, ima najveću moguću podršku.
Ne treba ti biti krivo ako si glasao za bilo koju stranku trojke. Trojka je jaka k'o beton. Štaviše, svi oni koji su danas stojali iza Nikšića su 100% sigurni.
100%
Evo, kao član SDP-a mogu reći da poznajem 0 (nula) članova koji imaju negativno mišljenje o njemu. Naprotiv, ima najveću moguću podršku.
Ne treba ti biti krivo ako si glasao za bilo koju stranku trojke. Trojka je jaka k'o beton. Štaviše, svi oni koji su danas stojali iza Nikšića su 100% sigurni.