Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
desni

#22276 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by desni »

Prpa.ba wrote: 09/10/2022 23:56
mirza_15 wrote: 09/10/2022 23:25 Ja ne znam koliko moraš biti glup da ne shvatiš da se HDZ ne može zaobići. Zašto onda uopšte izlaziti na izbore ako nećeš u vlast? A ako nećeš s HDZ-om nećeš u vlast. Treba ukinuti izbore skroz i neka vladaju SDA-HDZ-SNSD. Drugi ne smiju s HDZ-om, a HDZ se ne može izbjeći. Čemu onda izbori?
Niko ne govori da se HDZ moze zaobici, niti da se ne moze ili ne smije pregovarati sa HDZ-om.

Dakle, gradjani su rekli svoje u Parlamentu FBiH ne znajuci da diktator iz OHR-a sprema pakleni plan za nedjelju u 19:00:

SDA 212.000
DF 93.500

SDP 116.000
NiP 58.000
NS 43.000

Gradjani su rekli svoje u HNK:
SDA 19.000
DF 4.600

SDP 9.500
NiP 3.300
NS 1.400

Gradjani su rekli svoje u SBK:
SDA 34.500
DF 6.200

SDP 11.500
NiP 8.000
NS 1.400

Gradjani su rekli svoje u ZDK:
SDA 39.000
DF 12.000

SDP 17.600
NiP 10.000
NS 4.200

Gradjani su rekli svoje u TK:
SDA 56.000
DF 19.000

SDP 35.000
NiP 9.000
NS 7.000

Da je diktator nametnuo mjere za vjecnu vlast HDZ-a koji dan ranije, mozemo i zamisliti kakav bi rezultat bio. :mrgreen: Ali nejse, to je spekulacija, ovi rezultati nisu.

Dakle, koncept sarajevske trojke je dobio slabu i nikakvu podrsku svuda osim u KS. Unatoc izbornom porazu, i sutnji svih aktera, predsjednik jedne od niza manjih stranaka koje cine 11orku (osim SDP-a koji je jedina veca stranka tu) se neprestano vrti po medijima i siri pozitivnu atmosferu, vec prica o projektima koje ce raditi kao dio vlasti uz HDZ i SNSD, slijeze ramenima na uzasne odluke OHr-a, i za sve lose krivi "respiratore".

Probajte citati izmedju redova i biti svjesni da nije jedina utakmica SDA protiv opozicije, vec da se odvija i utakmica za opstanak drzave.

Ne cini vam se da je neko iz "prijateljske" MZ pripremio plan kako konacno skinuti SDA-DF koaliciju s vlasti, i dovesti "progresivne anti-respirator Bosnjake" na vlast? Ne cini vam se da ih je rezultat DF-a iznenadio i nasilu utisao? Ne cini vam se da je najneiskusnijem medju njima neko obecao poziciju federalnog premijera u zamjenu za "previd" po pitanju ponekog zareza kojim se dodatno relaksira hrvate nekom unijom kantona, a srbe drzavnom imovinom, da je pozicija zamirisala pa se tesko miri sa neizvjesnosti?

Ako ne, svaka cast. :mrgreen: Meni sve tukne jos 24h nakon izbora kad su se krenuli slati prvi signali, a svakim novim intervjuom se predsjednik NIP-a sve vise i vise ukopava.

Jos uvijek se nadam da ce progresivno i patriotsko krilo NiP-a naci snagu i da ce organi stranke konacno djelovati i sprijeciti trabunjanje. Steta je vec nanesena, ali mozda nije nepopravljiva. Organi stranke su popravljali stetu i nakon provala o Domu naroda.
:thumbup:
Konaković na fejsbuku skupio jedva tri pozitivna komentara na status u kojem imenima proziva novinare koji su protiv njega koji se jadan suprotstavio lažima :oops:
Znači ko god napiše nešto protiv Dine trebao bi biti izložen javnom linču, bar sudeći po ovom statusu u kojem proziva novinare imenima i prezimenima :(
Senja Mahinić, novinar portala Klix, napisao je tokom pregovora u Neumu naslov: “Konaković se suprostavio reduciranju ovlasti Doma naroda”
Mahinić je pisao bljuvotine i na društvenim mrežama, privatno.
I te objave posjedujem.
Šimići, Hambo, Senja, Bezdrob i ostala ekipa može naravno na Klixu raditi šta god hoće.
Njihovo je. Mirniji sam mnogo kad ne dam na sebe nego kad mudro nekog pustim da me bez razloga napada.
Ne može ni Klix.
Ozimician

#22277 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 00:47
Nije to baš tako. Barem nije iz perspektive NiP-a. Ja se ne sjećam da je iz NiP-a bilo napada što su u vlasti sa HDZ-om mada se ona, prije nametanja IZ-a i odgovarajućim listama mogla izbjeći. Bilo je napada na način koaliranja i o tome da za SDA to nije samo nužda nego istinski partner. Bilo je priče da su previše toga dali, a za uzvrat dobili privatne stvari i pozicije.

Ali ti meni opet ne odgovori na pitanje. Domet Trojke, a i stranaka iz Trojke ostaje KS, a na nivou FBiH ne treba ni da izlaze na izbore jer se HDZ ne može izbjeći? To je zaključak? Trojka treba da postane i ostane lokalna priča jer ne žele sa HDZ-om koji se na nivou FBiH ne može izbjeći?
Pa da se uključim - 1. nijedna stranka trojke nije osvojila više glasova od HDZ-a. 2. Trojka, znači 3 stranke će popunjavati samo bošnjačke kvote u vlasti, mislite da će moći uzeti barem jednu hrvatsku ili srpsku? 3. NiP nije ništa učinio da smanje uticaj HDZ-a u Domu naroda, a mogli su to učiniti kandidovanjem Hrvata u SBK npr, kao što je uradio DF i SDP - jer izbori su bili prije izmjene izbornog zakona, dakle mogli su pokazati trud...
Spit_fire

#22278 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 00:51
Spit_fire wrote: 10/10/2022 00:43 Rezon trojke je da ne kazem NiPa postao isti kao u SDA, sve okreni u svoju korist :D

1.Ko god sta kaze lose o nama je bot suprotne strane
2.Ono sto oni rade je lose, a kad mi radimo onda je ok :D

Nebitno sad Dino i HDZ, al kako je narativ deceniju "SDA IDE SA HDZ izdajnici"....a sad je "Ma kume moras sa HDZ kako da ih izbacis" :D

Znaci baco si ublehu

pa jbg birali smo hrvatima 15ak godina predsjednika i onda nam ga je smit zabio s ledja u bubrege, tko nam je kriv :run: , al najgore je sto smo tim biranjem unistili hrvatsku opoziciju, hdz homogeniziranjem putem HNS-a je unistio sve opoziocione stranke , i napravili sebi goru sitiaciju milion puta , zaklali kravu zbog kile mesa klasicno nase :run: :run: , i sad je HDZ neizbjezan u formiranju vlasti :skoljka: , jedino da osnujemo stranku hrvata i da tu pokusavamo na misice da izaberemo hrvate koji nisu HDZ :lol:
Ko smo to mi i koji predstavnik hrvata :-) Da ne mislis mozda na gradjane BiH i predsjednika iste?

Da ne bi Komsica tacno bi repka u sirokom igrala uz pune tribine, zastave :lol:
noviforumas

#22279 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

Ne treba mijesati uzrok i posljedicu. Ispace Komsic kriv i za Jelavicevu samoupravu.
galia95

#22280 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by galia95 »

Spit_fire wrote: 10/10/2022 00:43 Rezon trojke je da ne kazem NiPa postao isti kao u SDA, sve okreni u svoju korist :D

1.Ko god sta kaze lose o nama je bot suprotne strane
2.Ono sto oni rade je lose, a kad mi radimo onda je ok :D

Nebitno sad Dino i HDZ, al kako je narativ deceniju "SDA IDE SA HDZ izdajnici"....a sad je "Ma kume moras sa HDZ kako da ih izbacis" :D

Znaci baco si ublehu
Spit_fire

#22281 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 00:47
Bloo wrote: 10/10/2022 00:32

Zašto godinama davati izjave o HDZ-u, napadati SDA kada ude u kolo sa HDZ i SNSD..i onda sam uraditi tako nešto jer misli da će NiP kao moći uslovljavati HDZ i SNSD?

Da se ne bi prepirali, mozes li mi objasniti kako ti kao NiPov glasac zamisljas onda tu buducnost? Kako mislis da opstane Trojka? Kako mislis zadrzati glasace (i NIP-a i NS-a i SDP-a) koji su protiv bilo kakvog dogovora sa HDZom? Objasniti im makijavelisticke benefite?
Nije to baš tako. Barem nije iz perspektive NiP-a. Ja se ne sjećam da je iz NiP-a bilo napada što su u vlasti sa HDZ-om mada se ona, prije nametanja IZ-a i odgovarajućim listama mogla izbjeći. Bilo je napada na način koaliranja i o tome da za SDA to nije samo nužda nego istinski partner. Bilo je priče da su previše toga dali, a za uzvrat dobili privatne stvari i pozicije.

Ali ti meni opet ne odgovori na pitanje. Domet Trojke, a i stranaka iz Trojke ostaje KS, a na nivou FBiH ne treba ni da izlaze na izbore jer se HDZ ne može izbjeći? To je zaključak? Trojka treba da postane i ostane lokalna priča jer ne žele sa HDZ-om koji se na nivou FBiH ne može izbjeći?
Mojne svijuti :lol: Kampanja trojke prije svega NiPa i SDP:

Za uze narodne mase: Zaha gazija,Dia i Devic ruse kanton
Za sire mase: Sebija dioloma, fadil respiratori
Za najsire mase: Izdajnici BiH koji idu u kolaiciju sa HDZ i syebase reviziju...valjda onaj citat Adilov za HDZ je nacitiraniji na politickim temama..

I sad hop "Sa partnerima HDZ" :lol:
Last edited by Spit_fire on 10/10/2022 00:58, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#22282 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Spit_fire wrote: 10/10/2022 00:53
tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 00:51

pa jbg birali smo hrvatima 15ak godina predsjednika i onda nam ga je smit zabio s ledja u bubrege, tko nam je kriv :run: , al najgore je sto smo tim biranjem unistili hrvatsku opoziciju, hdz homogeniziranjem putem HNS-a je unistio sve opoziocione stranke , i napravili sebi goru sitiaciju milion puta , zaklali kravu zbog kile mesa klasicno nase :run: :run: , i sad je HDZ neizbjezan u formiranju vlasti :skoljka: , jedino da osnujemo stranku hrvata i da tu pokusavamo na misice da izaberemo hrvate koji nisu HDZ :lol:
Ko smo to mi i koji predstavnik hrvata :-) Da ne mislis mozda na gradjane BiH i predsjednika iste?

nemoj zajebavati ne trebamo se praviti sad naivni da ne znamo da je sve oko HNS-a i sva coviceva kuknjava pocela kad je izgubio od komsica, gdje je kasnije skontao da moze uništiti opoziciju i preuzeti dom naroda na kuknjavi u vezi nelegalnog i nelegetimnog komsica , et do cega nas je inat doveo da nam ga je smit zabio u ledja , i da HDZ ima apsolutno vlast u hrvatskom korpusu , bez opozicije i ikakve mogućnosti da je bude jer je covic sa ovim kmecanjem kroz HRS galvanizovao citav hrvatski narod da ide pod jednu stranku

i plus dvije stranke u zadnjih osam godina su mu dale boga oca da jos vise ojaca
galia95

#22283 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by galia95 »

desni wrote: 10/10/2022 00:52
Prpa.ba wrote: 09/10/2022 23:56

Niko ne govori da se HDZ moze zaobici, niti da se ne moze ili ne smije pregovarati sa HDZ-om.

Dakle, gradjani su rekli svoje u Parlamentu FBiH ne znajuci da diktator iz OHR-a sprema pakleni plan za nedjelju u 19:00:

SDA 212.000
DF 93.500

SDP 116.000
NiP 58.000
NS 43.000

Gradjani su rekli svoje u HNK:
SDA 19.000
DF 4.600

SDP 9.500
NiP 3.300
NS 1.400

Gradjani su rekli svoje u SBK:
SDA 34.500
DF 6.200

SDP 11.500
NiP 8.000
NS 1.400

Gradjani su rekli svoje u ZDK:
SDA 39.000
DF 12.000

SDP 17.600
NiP 10.000
NS 4.200

Gradjani su rekli svoje u TK:
SDA 56.000
DF 19.000

SDP 35.000
NiP 9.000
NS 7.000

Da je diktator nametnuo mjere za vjecnu vlast HDZ-a koji dan ranije, mozemo i zamisliti kakav bi rezultat bio. :mrgreen: Ali nejse, to je spekulacija, ovi rezultati nisu.

Dakle, koncept sarajevske trojke je dobio slabu i nikakvu podrsku svuda osim u KS. Unatoc izbornom porazu, i sutnji svih aktera, predsjednik jedne od niza manjih stranaka koje cine 11orku (osim SDP-a koji je jedina veca stranka tu) se neprestano vrti po medijima i siri pozitivnu atmosferu, vec prica o projektima koje ce raditi kao dio vlasti uz HDZ i SNSD, slijeze ramenima na uzasne odluke OHr-a, i za sve lose krivi "respiratore".

Probajte citati izmedju redova i biti svjesni da nije jedina utakmica SDA protiv opozicije, vec da se odvija i utakmica za opstanak drzave.

Ne cini vam se da je neko iz "prijateljske" MZ pripremio plan kako konacno skinuti SDA-DF koaliciju s vlasti, i dovesti "progresivne anti-respirator Bosnjake" na vlast? Ne cini vam se da ih je rezultat DF-a iznenadio i nasilu utisao? Ne cini vam se da je najneiskusnijem medju njima neko obecao poziciju federalnog premijera u zamjenu za "previd" po pitanju ponekog zareza kojim se dodatno relaksira hrvate nekom unijom kantona, a srbe drzavnom imovinom, da je pozicija zamirisala pa se tesko miri sa neizvjesnosti?

Ako ne, svaka cast. :mrgreen: Meni sve tukne jos 24h nakon izbora kad su se krenuli slati prvi signali, a svakim novim intervjuom se predsjednik NIP-a sve vise i vise ukopava.

Jos uvijek se nadam da ce progresivno i patriotsko krilo NiP-a naci snagu i da ce organi stranke konacno djelovati i sprijeciti trabunjanje. Steta je vec nanesena, ali mozda nije nepopravljiva. Organi stranke su popravljali stetu i nakon provala o Domu naroda.
Konaković na fejsbuku skupio jedva tri pozitivna komentara na status u kojem imenima proziva novinare koji su protiv njega koji se jadan suprotstavio lažima :oops:
Znači ko god napiše nešto protiv Dine trebao bi biti izložen javnom linču, bar sudeći po ovom statusu u kojem proziva novinare imenima i prezimenima :(
Senja Mahinić, novinar portala Klix, napisao je tokom pregovora u Neumu naslov: “Konaković se suprostavio reduciranju ovlasti Doma naroda”
Mahinić je pisao bljuvotine i na društvenim mrežama, privatno.
I te objave posjedujem.
Šimići, Hambo, Senja, Bezdrob i ostala ekipa može naravno na Klixu raditi šta god hoće.
Njihovo je. Mirniji sam mnogo kad ne dam na sebe nego kad mudro nekog pustim da me bez razloga napada.
Ne može ni Klix.
Neće on daleko dogurati ako se bude ovako prepucavao i "obračunavao" s novinarima po društvenim mrežama. Djeluje kao vrlo sujetan čovjek, a takvih mi je iskreno puna kapa na našoj političkoj sceni.
Spit_fire

#22284 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 00:58
Spit_fire wrote: 10/10/2022 00:53

nemoj zajebavati ne trebamo se praviti sad naivni da ne znamo da je sve oko HNS-a i sva coviceva kuknjava pocela kad je izgubio od komsica, gdje je kasnije skontao da moze uništiti opoziciju i preuzeti dom naroda na kuknjavi u vezi nelegalnog i nelegetimnog komsica , et do cega nas je inat doveo da nam ga je smit zabio u ledja , i da HDZ ima apsolutno vlast u hrvatskom korpusu , bez opozicije i ikakve mogućnosti da je bude jer je covic sa ovim kmecanjem kroz HRS galvanizovao citav hrvatski narod da ide pod jednu stranku
HDZ ima kao cilj treci entitet, hrvatski protektorat u BiH, sto da ne i eventualno ocijepljenje jednog dana...komsic im je na 63 mjestu sto se tice razloga...ja cu krenuti redom ti popuni ako hoces..razlozi koji su postojali od 93

1.Mrznja prema drzavi
2.Odbijanje postovanja zastave himne i drzave u globalu na svakom koraku
3.Zelja za maticom
.
.
.
63.Zeljko Komsic
desni

#22285 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by desni »

noviforumas wrote: 10/10/2022 00:53 Ne treba mijesati uzrok i posljedicu. Ispace Komsic kriv i za Jelavicevu samoupravu.
Ja bolan, dok im ne izabrasmo Komšića u Lištici redovno SDP dobijao preko 50 posto glasova.
Naljutili smo ih, ne bi oni nikad za HDZ da nije Komšića :bih:
dječak sa šibicama

#22286 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dječak sa šibicama »

SDAovce su se samo prepali da fodil ne sleti sa pozicije, jer je jako sposoban premijer, oni su zabrinuti za buducnost koja je bez fodila i bokira crna da crnja ne mere biti.

Ili su se ipak sdaovski uhljebi prepali za svoja radna mjesta.
drug_profi

#22287 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Spit_fire wrote: 10/10/2022 00:57 Za najsire mase: Izdajnici BiH koji idu u kolaiciju sa HDZ i syebase reviziju...valjda onaj citat Adilov za HDZ je nacitiraniji na politickim temama..
Obrces uzrok i posljedicu.
Trojka je prvo optuzivana da je HDZ-ova, na osnovu rekla kazala i izvrtanja cinjenica.

Podsjecanje na Adilov proljev je samo odgovor na te optuzbe.
A niko nije nikad nista rekao za formiranje vlasti sa HDZ na federalnom nivou, jer svako sa zrnom soli u glavi zna da je to neizbjezno.

A SDA jesu izdajnici, veleizdajnici, BiH.
Smeće jedno pogano.
Last edited by drug_profi on 10/10/2022 01:04, edited 1 time in total.
Ozimician

#22288 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 00:58 nemoj zajebavati ne trebamo se praviti sad naivni da ne znamo da je sve oko HNS-a i sva coviceva kuknjava pocela kad je izgubio od komsica, gdje je kasnije skontao da moze uništiti opoziciju i preuzeti dom naroda na kuknjavi u vezi nelegalnog i nelegetimnog komsica , et do cega nas je inat doveo da nam ga je smit zabio u ledja , i da HDZ ima apsolutno vlast u hrvatskom korpusu , bez opozicije i ikakve mogućnosti da je bude jer je covic sa ovim kmecanjem kroz HRS galvanizovao citav hrvatski narod da ide pod jednu stranku

i plus dvije stranke u zadnjih osam godina su mu dale boga oca da jos vise ojaca
Ovo je baš jeftin HDZ SPIN i kao takvog ne mogu misliti da želiš dobro ovoj državi.

Jelavićeva Samouprava se desila 2001. god.
Komšić je prvi put izabran u vlast 2006. god.
HDZ je krenuo sa udruženim napadima i priče o majorizaciji tek iza 2010. - jer ih je te godine SDP izbacio iz federalne vlasti. 2006. god se nisu bunili, jer su i dalje bili vlast.

Komšić je bio politički mrtvac bukvalno u periodu 2014-2018. god. - tada je Čović bio član predsjedništva, dakle nije imao razloga da se žali na Komšića, pa je 09.01.2018 god - u izbornoj godini - otišao kod Dodika na proslavu 9. januara u BL.

Eh tada je Komšić vaskrsnuo iz naftalina - dakle Čović i pored sve vlasti u periodu 2014-2018. ponovo radi otvoreno protiv BiH, njegova ambasadorica (ambasadorica BiH) - Zovko - aktivno u EU lobira protiv BIH .....
Last edited by Ozimician on 10/10/2022 01:12, edited 1 time in total.
galia95

#22289 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by galia95 »

Komšić je izgleda kriv za sve u ovoj državi, sudeći po komentarima forumskih sveznalica i moralnih vertikala :-) :run:
Spit_fire

#22290 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

drug_profi wrote: 10/10/2022 01:03
Spit_fire wrote: 10/10/2022 00:57 Za najsire mase: Izdajnici BiH koji idu u kolaiciju sa HDZ i syebase reviziju...valjda onaj citat Adilov za HDZ je nacitiraniji na politickim temama..
Obrces uzrok i posljedicu.
Trojka je prvo optuzivana da je HDZ-ova, na osnovu rekla kazala i izvrtanja cinjenica.

Podsjecanje na Adilov proljev je samo odgovor na te optuzbe.
A niko nije nikad nista rekao za formiranje vlasti sa HDZ na federalnom nivou, jer svako sa zrnom soli u glavi zna da je to neizbjezno.
Ma vidi ne kazem ja da nije to tako, al znalo se vazda da se sa HDZ mora ...al hajde bgt ide prica SDA HDZ PARNTERI UAA IZDAJA NARODE...i sad ti doso kaze pa ybg moramo sa HDZ stas :lol:
mirza_15

#22291 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Znači da zaključimo: NiP i stranke Trojke ne smiju u vlast jer bi onda morale sa HDZ-om, a sa HDZ-om ne smiju. I to važi za sve buduće izbore narednih, barem, 30-tak godina. Treba li uopšte onda da izlaze na izbore? Ja sam mislio da je svrha izbora borba za vlast. A ako ne smiješ sa HDZ-om onda ne možeš ni u vlast. Dobra taktika da se svi sklone SDA. Ne govorim samo o ovim izborima nego o svim do kraja mog života. Možda onda da skroz ukinemo izbore? Koji će nam. Možemo ostaviti ove lokalne. Općina i to.
tramvajtrojka

#22292 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Spit_fire wrote: 10/10/2022 01:01
tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 00:58

HDZ ima kao cilj treci entitet, hrvatski protektorat u BiH, sto da ne i eventualno ocijepljenje jednog dana...komsic im je na 63 mjestu sto se tice razloga...ja cu krenuti redom ti popuni ako hoces..razlozi koji su postojali od 93

1.Mrznja prema drzavi
3.Zelja za maticom
.
.
.
63.Zeljko Komsic
pa HDZ i ostale hrvatske stranke su nakon samouprave bile dovedene u suru , bilo je progresivne opozicije , moglo se surađivati s njima , jok mi namjestili covicu zicer koji je iskoristio, unistio opoziciju doveo jedan narod da glasa za jednu stranku, preuzeo sve zbog cega zbog naseg ega da komsic lupa po prstima :roll:

sad kad nam ga je smit zabio na lobiranje hrvatske , jer smo mi u SAD dali amin za kesicevog bota za ambasadora i jer su nasoj MVP draze hurme i seici od borbe za drzavu to je druga priča :? :? svi nam krivi i kmecimo do neba, ne ide zajebali nas u ovoj igri i tjt
Ozimician

#22293 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 01:06 Znači da zaključimo: NiP i stranke Trojke ne smiju u vlast jer bi onda morale sa HDZ-om, a sa HDZ-om ne smiju. I to važi za sve buduće izbore narednih, barem, 30-tak godina. Treba li uopšte onda da izlaze na izbore? Ja sam mislio da je svrha izbora borba za vlast. A ako ne smiješ sa HDZ-om onda ne možeš ni u vlast. Dobra taktika da se svi sklone SDA. Ne govorim samo o ovim izborima nego o svim do kraja mog života. Možda onda da skroz ukinemo izbore? Koji će nam. Možemo ostaviti ove lokalne. Općina i to.
Druže, predsjednik vam se poimenično obračunava s novinarima koji pišu ono što se njemu ne sviđa. Čak sam i u kampanji od pojedinih novinara čuo da su najveći pritisak imali upravo od NIP-a. Također, taj isti trči pred rudu i najavljuje formiranje vlasti na višim nivoima a ni vlast u KS mu nije sigurna... I kako da nekog ozbiljno shvati bivšeg velikog SDA-ovca i Sekinog uvlakača (postoje i prepiske) - osim za lokalni nivo. xD
Spit_fire

#22294 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 01:07

1.Mrznja prema drzavi
3.Zelja za maticom
.
.
.
63.Zeljko Komsic
pa HDZ i ostale hrvatske stranke su nakon samouprave bile dovedene u suru , bilo je progresivne opozicije , moglo se surađivati s njima , jok mi namjestili covicu zicer koji je iskoristio, unistio opoziciju doveo jedan narod da glasa za jednu stranku, preuzeo sve zbog cega zbog naseg ega da komsic lupa po prstima :roll:

sad kad nam ga je smit zabio na lobiranje hrvatske , jer smo mi u SAD dali amin za kesicevog bota za ambasadora i jer su nasoj MVP draze hurme i seici od borbe za drzavu to je druga priča :? :? svi nam krivi i kmecimo do neba, ne ide zajebali nas u ovoj igri i tjt
Koju tacno opozicju, jbt ko da je nasa stranka imala 70% u ZHK prije komsica :-) Sve hrvatske i srbske sttanke vjerovatno negdje prije osnivanja potpisu neki ugovor u glavi imaginarni sa ce radit kontra BiH ...to je uslov za postojanje
Thorgerson

#22295 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Thorgerson »

desni wrote: 10/10/2022 01:02
noviforumas wrote: 10/10/2022 00:53 Ne treba mijesati uzrok i posljedicu. Ispace Komsic kriv i za Jelavicevu samoupravu.
Ja bolan, dok im ne izabrasmo Komšića u Lištici redovno SDP dobijao preko 50 posto glasova.
Fulate poentu.

Dobro vam je lik napisao.

Govorimo o strankama kod hrvata, bilo je neke opozicije. Pa kakve, takve. Sad je nema.

To vam je rekao covjek. Vi se ufatili eto kako hrvati ne vole Bosnu. I otkud vam i ta glupa teza da generalisete da niko od hrvata ne voli Bosnu?
Spit_fire

#22296 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

mirza_15 wrote: 10/10/2022 01:06 Znači da zaključimo: NiP i stranke Trojke ne smiju u vlast jer bi onda morale sa HDZ-om, a sa HDZ-om ne smiju. I to važi za sve buduće izbore narednih, barem, 30-tak godina. Treba li uopšte onda da izlaze na izbore? Ja sam mislio da je svrha izbora borba za vlast. A ako ne smiješ sa HDZ-om onda ne možeš ni u vlast. Dobra taktika da se svi sklone SDA. Ne govorim samo o ovim izborima nego o svim do kraja mog života. Možda onda da skroz ukinemo izbore? Koji će nam. Možemo ostaviti ove lokalne. Općina i to.
Ne dq smiju nego moraju, bilo koja ..al to nije poenta, poenta je sto je pricas narativom kao da je SDA mogo izbjec al su lopovi pa odose sa njima a znao si i ti da moraju...i sad odjednom eto mora se stas
Ozimician

#22297 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2022 01:07

1.Mrznja prema drzavi
3.Zelja za maticom
.
.
.
63.Zeljko Komsic

Opet trollaš, pročitaj moj prethodni post - 2014-2018. god. je Željko bio politički mrtvac i oživio ga je Dragan Čović odlaskom na proslavu 9. januara sa Dodikom. Tada je instalirao za ambasadoricu Željanu Zovko - koja je aktivno kao ambasador BiH - lobirala protiv BiH.

Dakle 2014-2018. je HDZ imao apsolutno svu vlast i opet su radili sve protiv države. A ako ti misliš da mi moramo paziti šta radimo, da nam se HDZ mlada ne uvrijedi, onda ti deff nisi za boljitak ove države xD
Spit_fire

#22298 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Thorgerson wrote: 10/10/2022 01:09

Fulate poentu.

Govorimo o strankama kod hrvata, bilo je neke opozicije. Pa kakve, takve. Sad je nema.

To vam je rekao covjek. Vi se ufatili eto kako hrvati ne vole Bosnu. I otkud vam i ta glupa teza da generalisete da niko od hrvata ne voli Bosnu?
Ima i u RS opozicija ...Mile mocni svemocni vs Pripadnici nebeskog naroda...evo nez sta bi prije

De bgt :roll:

Dok Hrvati i Srbi ne izaberu "neutralnu" stranku ja to ne smatram opozicjom....jendom HDZu opozicija drugi HDZ 8-) pa dje ce ko iskreno...

Ovaj ti ne pravi asfalt u selu al radi protiv BiH, onaj isto radi kontra drzave al ti napravi i asfalt i to je kao opozicija "normalna"...ovaj dio oko BiH se podrazumijeva :lol:
Ozimician

#22299 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Thorgerson wrote: 10/10/2022 01:09

Fulate poentu.

Pa druže, otvori stranicu CIK-a i pogledaj Kanton Sarajevo i Tuzlanski kanton - dakle sva hrvatska naselja ubjedljivo pobjeđuje HDZ (preko 90% glasova), šta onda reći za Z Hercegovinu ako je tako u "multi-kulti sredinama"

Kao što neko prije par dana napisa: Sjedi 10 Bošnjaka i 5 Hrvata zajedno pred izbore i gledaju vijesti i kažu: ma jebo rat, ko nas zavadi, jebo politiku...
Sutradan izbori: 5 Hrvata izašlo i glasalo za HDZ, Od 10 Bošnjaka, 3 nije izašlo, 2 napisalo na listu REAL MADRID, ovih 5 glasalo za 4 stranke. To vam je realnost.

(i na osnovu ove priče imamo siguran HDZ u vlasti, ovamo se 8 stranaka kolje hoće li u vlast ili ne)
Last edited by Ozimician on 10/10/2022 01:17, edited 1 time in total.
galia95

#22300 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by galia95 »

Ne, zaključak je: Formiranje vlasti bez HDZ je gotovo nemoguće. Ali nemoj onda biti licemjer i prozivati sve ostale koji su ranije bili sa HDZ-om, a sad ćeš i ti uraditi istu stvar jer si u međuvremenu skontao da je" nemoguće bez HDZ-a formirati vlast" :-)
Post Reply