Lakat Jebić wrote: ↑08/10/2022 21:55
A_A_AKCIJA wrote: ↑08/10/2022 21:47
O nesposobnosti SDA diplomatije, najbolje govori da je Turska predstavnik država islamske konferencije u PIC-u.
Mogao se izvršiti pritisak preko njih na Šmita, da ne donosi odluke ako se već SDA -u me sviđaju. Mogli su javno otkazati podršku, kao što Rusija radi za RS.
Al u qurtzu.
Haj ti Erdo na svadbu, jebo državu.
komplet evropska unija je bila protiv. erdogan dosao licno reko da je protiv.
sve to nije bilo dovoljno.
smitova odluka je po escobarovom naredjenju ocito.
escobar je jedan od najsumnjivijih likova koji su dosli ovdje. po onom što znamo javno djeluje kontra svega sto o americi znamo dosad. podrzava otvoreni balkan, podrzava dritana, izgurao izborni zakon po zelji hdz-a. govori javno da su na balkanu problem korupcija i pitanja zastite nacionalnih manjina, srpske na kosovu i hrvatske u bosni.
i sad ti meni kazes neko hoce konfrontaciju sa zapadom. alternativa upitno je dal ima, o kvaliteti da i ne govorim. al jel se bespogovorno treba povinovati diktatu ovako sumnjivog lika?
i ako moze bez aluzija da je propitivanje uloge zapada zbog fadila. jasno mi je da ima tih SDA maloumnika. isto mi je jasno da je na ovom forumu jako tesko izaci izvan binarne logike, ali stvarno postoje ljudi koje zaboli kurac i za bakira i fadila i sda.
Jesi li ti svjestan koliko je SDA srozala naše međunarodne odnose?
Ko je kriv za to što smo prokockali svu prednost od rata na ovamo?
Što se hrvatska diplomatija slomi oko IZ, a ti garant ne znaš ko nam je ambasador u USA. Ili UK.
Eskobar je dio Trumpove postave i jeste mutan. Ali to nije izgovor da se dignu ruke od zapada i poleti Rusima.
Gdje je lobiranje, guranje deklaracija, posjete bitnim facama? Nema.
Bakir kao osoba je nebitan. Bakir kao parazit koji zauzima mjesto koje bi trebalo da uzme neko sposobniji, mudriji, energičniji, je ogroman problem.
I Bisera, Fadil, vječiti HDZ ministri financija ... Ako su oni tu gdje jesu, ne mogu bolji od njih raditi posao.
Samo se sjeti revizije presude i sve ti je jasno. Uništili u nepovrat. Zato se priča o njima. Jer je zero sum game.