Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
A_A_AKCIJA

#22001 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Seawolf wrote: 08/10/2022 21:43
A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 21:42

Najgluplji potez je konfrontacija sa MZ, OHR i zapadom. Do sada su bili kakav takav saveznik. Okretanje leđa njima je kraj ove države.

Sutra smo u Srbiji.

Čim je malo zagustilo, stavilo Fadila na listu, odmah zapad neprijatelj. Odmah tajna koalicija postaje javna.

Kadirovci igraju na kartu kao i HDZ i SNSD. Moraju se spriječiti.
U vezi s ovim se slažem 100%.
O nesposobnosti SDA diplomatije, najbolje govori da je Turska predstavnik država islamske konferencije u PIC-u.

Mogao se izvršiti pritisak preko njih na Šmita, da ne donosi odluke ako se već SDA -u me sviđaju. Mogli su javno otkazati podršku, kao što Rusija radi za RS.

Al u qurtzu.

Haj ti Erdo na svadbu, jebo državu.
palermo

#22002 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

noviforumas wrote: 08/10/2022 21:01 Rijetko ko osporava da je trojka uradila super u stvari u KS, i neka su, da jos bolje rade iduce 4 godine. Ali ovdje se govori o nekim zakulisnim igrama sa Schmidtom i MZ, raznim koalicijama i slicno na drzavnom i federalnom nivou. Dakle, potezima koji se ticu opstanka i buducnosti drzave BiH. Ja ne znam sto je tako tesko to razdvojiti, i zasto je tesko prihvatiti da nije svako ko kritikuje njihove (moguce) poteze SDA bot.
Najgluplji potez je konfrontacija sa MZ, OHR i zapadom. Do sada su bili kakav takav saveznik. Okretanje leđa njima je kraj ove države.

Sutra smo u Srbiji.

Čim je malo zagustilo, stavilo Fadila na listu, odmah zapad neprijatelj. Odmah tajna koalicija postaje javna.

Ova zadnja recenica mi je malo nejasna. Ja ne vidom da je HDZ nesto neuspjesan ( pogotovo kada je u pitanju odnos sa zapadom) pa cisto da priupitam kojut o kartu "Kadirovci" kopiraju. Ako kopiraju dobro, ne vidim problem.
dulekrele

#22003 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dulekrele »

noviforumas wrote: 08/10/2022 21:01 Rijetko ko osporava da je trojka uradila super u stvari u KS, i neka su, da jos bolje rade iduce 4 godine. Ali ovdje se govori o nekim zakulisnim igrama sa Schmidtom i MZ, raznim koalicijama i slicno na drzavnom i federalnom nivou. Dakle, potezima koji se ticu opstanka i buducnosti drzave BiH. Ja ne znam sto je tako tesko to razdvojiti, i zasto je tesko prihvatiti da nije svako ko kritikuje njihove (moguce) poteze SDA bot.

Sutra smo u Srbiji.

A sta treba. Sutiti na ocito Smitovo namjestanje HDZu svega sto zeli. Ovo su izuzetno bitne stvari da bi se samo klimalo glavom i ne talasalo sa OHR.
Bosanski_kralj

#22004 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

Jel se to i dalje vrti priča kako su svi izdajnici koji odu u koaliciju sa SNSDom i HDZ-om?

Samo SDA smije sa njima u koaliciju jer na taj način brani državu
A_A_AKCIJA

#22005 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

tvojkomsija wrote: 08/10/2022 21:35 Glasao sam za NIP na Federaciji ali mi se nikako ne svidja ovo na silu zurno guranje puno stranaka u vlast FBiH, pod pokroviteljstvom ambasada itd.

Jedna je stvar to raditi u KS, cisto bosnjackom kantonu...a sasvim drukcija prica je Federacija.

Nekome ce se to obit o glavu, cini mi se da je Konakovic svasta obecao mnogima. A Hrvati su svjesni da je Trojka zeljna dokazivanja, i mogli bi na svasta pristati

Uglavnom teska situacija, nadam se najboljem...ali da je rizik ogroman, naravno da jeste.
Za sve bitne promjene, izmjene Ustava koje bi HDZ-u dali išta ozbiljnije, potrebna je dvotrećinska većina u Domu naroda, dakle i ruke SDA.

Eto, neka SDA bude osiguranje, a neka Trojka radi banalne stvari u Vladi poput unaprijeđena života građana i borbe protiv korupcije.

U čemu je problem? Opet se ništa bitno ne može bez SDA.
kluz franjo

#22006 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Dobronamjeran savjet simpatizerima NiP-a na forumu.
Ne treba vas obeshrabriti višemjesečna, pljuvačka kampanja i brutalno etiketiranje "izdajice, petokolonaši, četalji, uje, komunjare, pederi, uzpeovci, dritanovci, itd.".
Određenim strukturama je to jednostavno jedina politika i vokabular.
Znam nije lijepo (već evo preko 10 godina), ali ne mora vas odmah prpa hvatati. :D
A_A_AKCIJA

#22007 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 08/10/2022 21:47

Sutra smo u Srbiji.

Ova zadnja recenica mi je malo nejasna. Ja ne vidom da je HDZ nesto neuspjesan ( pogotovo kada je u pitanju odnos sa zapadom) pa cisto da priupitam kojut o kartu "Kadirovci" kopiraju. Ako kopiraju dobro, ne vidim problem.
Kartu okretanja Rusiji.

Pročitaj na temi SDA.

Sada ni nama zapad ne valja, pa hajmo se onda samoubiti pogoršavanjem odnosa sa zapadom i družiti se sa Rusijom. To će nas baš spasiti.

Po ugledu na Ramzana Kadirova, soulmatea Sebije. Izetbegović, ljubitelja visoke mode...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#22008 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

kluz franjo wrote: 08/10/2022 21:51 Dobronamjeran savjet simpatizerima NiP-a na forumu.
Ne treba vas obeshrabriti višemjesečna, pljuvačka kampanja i brutalno etiketiranje "izdajice, petokolonaši, četalji, uje, komunjare, pederi, uzpeovci, dritanovci, itd.".
Znam nije lijepo (već evo preko 10 godina), ali ne mora vas odmah prpa hvatati. :D
Pa neka se pokažu u djelima

Ako uvedu Zakon o prebivalištu 2.0, ne da neće nestati, nego će time i svaku drugu zdravu alternativu SDA uništiti za sva vremena.
Lakat Jebić

#22009 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 21:47
Seawolf wrote: 08/10/2022 21:43
U vezi s ovim se slažem 100%.
O nesposobnosti SDA diplomatije, najbolje govori da je Turska predstavnik država islamske konferencije u PIC-u.

Mogao se izvršiti pritisak preko njih na Šmita, da ne donosi odluke ako se već SDA -u me sviđaju. Mogli su javno otkazati podršku, kao što Rusija radi za RS.

Al u qurtzu.

komplet evropska unija je bila protiv. erdogan dosao licno reko da je protiv.
sve to nije bilo dovoljno.
smitova odluka je po escobarovom naredjenju ocito.
escobar je jedan od najsumnjivijih likova koji su dosli ovdje. po onom što znamo javno djeluje kontra svega sto o americi znamo dosad. podrzava otvoreni balkan, podrzava dritana, izgurao izborni zakon po zelji hdz-a. govori javno da su na balkanu problem korupcija i pitanja zastite nacionalnih manjina, srpske na kosovu i hrvatske u bosni. escobar se po svemu ponaša kao lik priče janšinog non-papera. jedino je pitanje je li time provodi zvaničnu američku politiku ili je američka politika zapadni balkan delegirala birokratama pa on u toj autonomiji provodi neku svoju politiku za koju smatra da je adekvatna.

i sad ti meni kazes neko hoce konfrontaciju sa zapadom. alternativa upitno je dal ima, o kvaliteti da i ne govorim. al jel se bespogovorno treba povinovati diktatu ovako sumnjivog lika?

i ako moze bez aluzija da je propitivanje uloge zapada zbog fadila. jasno mi je da ima tih SDA maloumnika. isto mi je jasno da je na ovom forumu jako tesko izaci izvan binarne logike, ali stvarno postoje ljudi koje zaboli kurac i za bakira i fadila i sda.
Last edited by Lakat Jebić on 08/10/2022 22:06, edited 1 time in total.
madner

#22010 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Seawolf wrote: 08/10/2022 21:03
madner wrote: 08/10/2022 20:55 Mislim da ne treba olaksati posao Bakiru i Covi.
Može im se posao otežati i iz opozicije.

Uostalom, mislim da je cijela priča o formiranju vlasti na federalnom nivou, u kojoj bi učestvovala Trojka, bespredmetna, jer udio mandata koji ima Trojka u Zastupničkom domu, neće biti popraćen odgovarajućim udjelom mandata u klubovima Doma naroda.
Pustiti SDA i HDZ da na miru formiraju vladu znaci prihvatiti izmjene. Problem sa istima je sto nije nista uradio za deblokadu scenarija gdje HDZ ne zeli prihvatiti vecinu sa druge strane.

Sto se vecina tice, to jos treba vidjeti no bitno je imati vecinu u jednom domu.
kluz franjo

#22011 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

sehohari wrote: 08/10/2022 21:54
kluz franjo wrote: 08/10/2022 21:51 Dobronamjeran savjet simpatizerima NiP-a na forumu.

Ako uvedu Zakon o prebivalištu 2.0, ne da neće nestati, nego će time i svaku drugu zdravu alternativu SDA uništiti za sva vremena.
Ne znam sada za Zakon o prebivalištu.
Koji tačno član zakona ti je problematičan? Šta bi ti konkretno promjenio u tom Zakonu?
A_A_AKCIJA

#22012 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Ti se zajebavaš.

U Sarajevu ne možeš nabrojati šta se sve uradilo bolje nego SDA a ti spominješ da treba pokazati djelima.

Da.sa klupe zabijemo gol, ili parkinga, pa se na taj način dokažemo i uđemo u igru?
palermo

#22013 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 21:53
palermo wrote: 08/10/2022 21:47

Kartu okretanja Rusiji.

Pročitaj na temi SDA.

Sada ni nama zapad ne valja, pa hajmo se onda samoubiti pogoršavanjem odnosa sa zapadom i družiti se sa Rusijom. To će nas baš spasiti.

Po ugledu na Ramzana Kadirova, soulmatea Sebije. Izetbegović, ljubitelja visoke mode...
Ne shvatam, ko se okrece Rusiji ? Sebija se druzi sa Kadirovim ?
A_A_AKCIJA

#22014 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Lakat Jebić wrote: 08/10/2022 21:55
A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 21:47

Al u qurtzu.

escobar je jedan od najsumnjivijih likova koji su dosli ovdje. po onom što znamo javno djeluje kontra svega sto o americi znamo dosad. podrzava otvoreni balkan, podrzava dritana, izgurao izborni zakon po zelji hdz-a. govori javno da su na balkanu problem korupcija i pitanja zastite nacionalnih manjina, srpske na kosovu i hrvatske u bosni.

i sad ti meni kazes neko hoce konfrontaciju sa zapadom. alternativa upitno je dal ima, o kvaliteti da i ne govorim. al jel se bespogovorno treba povinovati diktatu ovako sumnjivog lika?

i ako moze bez aluzija da je propitivanje uloge zapada zbog fadila. jasno mi je da ima tih SDA maloumnika. isto mi je jasno da je na ovom forumu jako tesko izaci izvan binarne logike, ali stvarno postoje ljudi koje zaboli kurac i za bakira i fadila i sda.
Jesi li ti svjestan koliko je SDA srozala naše međunarodne odnose?

Ko je kriv za to što smo prokockali svu prednost od rata na ovamo?

Što se hrvatska diplomatija slomi oko IZ, a ti garant ne znaš ko nam je ambasador u USA. Ili UK.

Eskobar je dio Trumpove postave i jeste mutan. Ali to nije izgovor da se dignu ruke od zapada i poleti Rusima.

Gdje je lobiranje, guranje deklaracija, posjete bitnim facama? Nema.

Bakir kao osoba je nebitan. Bakir kao parazit koji zauzima mjesto koje bi trebalo da uzme neko sposobniji, mudriji, energičniji, je ogroman problem.

I Bisera, Fadil, vječiti HDZ ministri financija ... Ako su oni tu gdje jesu, ne mogu bolji od njih raditi posao.

Samo se sjeti revizije presude i sve ti je jasno. Uništili u nepovrat. Zato se priča o njima. Jer je zero sum game.
A_A_AKCIJA

#22015 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 08/10/2022 21:59
A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 21:53

Kartu okretanja Rusiji.

Pročitaj na temi SDA.

Sve su glasniji ti tonovi.

Pogledaj malo botovske profile na FB. Vildana Hajdarpašić, koje vode ljudi iz vrha SDA pod palicom Muslimovića.

Fadil smeta zapadu.
Mrze nas križari.
Trebamo sa Turskom i Rusijom napraviti dogovor.

Pogledaj malo izjave Harisa Zahiragića.

A Sebija je ženski Kadirov zbog sklonosti markiranoj odjeći i diktaturi. Kao što je Kadirov izdao čečensku borbu za slobodu, da bi bio baja u svom fildžanistanu, tako sada i SDA priča o okretanju od zapada i približavanju Rusima.

Što ima smisla, ako znamo da su dvije noge tronošca već ruske.

Zato su Kadirovci i Prada patriote. Sve za svoju guzicu
Lakat Jebić

#22016 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 22:06
Lakat Jebić wrote: 08/10/2022 21:55
escobar je jedan od najsumnjivijih likova koji su dosli ovdje. po onom što znamo javno djeluje kontra svega sto o americi znamo dosad. podrzava otvoreni balkan, podrzava dritana, izgurao izborni zakon po zelji hdz-a. govori javno da su na balkanu problem korupcija i pitanja zastite nacionalnih manjina, srpske na kosovu i hrvatske u bosni.

Eskobar je dio Trumpove postave i jeste mutan. Ali to nije izgovor da se dignu ruke od zapada i poleti Rusima.
niti je izgovor da se zbog bakira poleti u krilo escobarovom ambasadoru da ti aminuje, da ne kažem nategne, da uđeš u vlast. i da šest dana kasnije kažeš da još nisi vidio odluku OHR-a jer čekaš da ti je neko pošalje, a ona objavljena istu noć. a pri tom znaš da je trenutna postava zapada sumnjiva.

sve ostalo si upravu. sve što kažeš o SDA ja ti evo unaprijed potpisujem.

s druge strane, kao što smo saznali šta je bakir radio u januaru 2017. i kako je slao Safeta Softića i Denisa Zvizdića (njemu se valjda oprostilo u međuvremenu) u Beograd da šuruju s Vučićem uoči pokretanja revizije, saznat ćemo i šta se dešavalo u Sarajevu u septembru 2022. i ako je neko i ko Escobarovim šegrtima reko da će u Sarajevu moći amortizovati šmitovu odluku. i šta je zauzvrat traženo.
palermo

#22017 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 22:11
palermo wrote: 08/10/2022 21:59

Pogledaj malo botovske profile na FB. Vildana Hajdarpašić, koje vode ljudi iz vrha SDA pod palicom Muslimovića.

Fadil smeta zapadu.
Mrze nas križari.

A Sebija je ženski Kadirov zbog sklonosti markiranoj odjeći i diktaturi.
Ne bih dalje,stavit cu se u ulogu branitelja SDA, a ne bih to htio. A nije da ne bih imao argumenata.

Nego, kad si vec tu, da te upitam, NiP dobio u HNK 0,47 % glasovva (tako nesto). Kako ga.nije strah sa tim izbornim rezulatom traziti vlast. Znam da moze I ima pravo, al kako ga nije strah
internazionale

#22018 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

palermo wrote: 08/10/2022 22:18

Fadil smeta zapadu.
Mrze nas križari.

Ne bih dalje,stavit cu se u ulogu branitelja SDA, a ne bih to htio. A nije da ne bih imao argumenata.

Nego, kad si vec tu, da te upitam, NiP dobio u HNK 0,47 % glasovva (tako nesto). Kako ga.nije strah sa tim izbornim rezulatom traziti vlast. Znam da moze I ima pravo, al kako ga nije strah
Nemoj zdravlja ti :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#22019 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

kluz franjo wrote: 08/10/2022 21:56

Ne znam sada za Zakon o prebivalištu.
Koji tačno član zakona ti je problematičan? Šta bi ti konkretno promjenio u tom Zakonu?
To je bio zakon kojim je, prije svega izbjeglicama sprječeno da glasuju u svojim lokalnim zajednicama, ali i povratnicima koji npr. žive u RS-u ali imaju federalno prebivalište (zbog zdravstva prije svega).

Plus što je uvedeno entitetsko državljanstvo.

To je prošlo negdje 2013. ili 2014, kada je Lagumdžija bio u VM-u, kao usluga Dodiku.

To je jedan od razloga zašto npr. SNSD pobjeđuje na izborima u Srebrenici.

Kada bi se išlo u tom smjeru, siguran sam da bi to bio kraj bilo kakvoj alternativi SDA u idućih 20 godina.
palermo

#22020 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

internazionale wrote: 08/10/2022 22:19

Nemoj zdravlja ti :lol:
Pa necu, napisao sam vec :?
A_A_AKCIJA

#22021 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Lakat Jebić wrote: 08/10/2022 22:14
A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 22:06
niti je izgovor da se zbog bakira poleti u krilo escobarovom ambasadoru da ti aminuje, da ne kažem nategne, da uđeš u vlast. i da šest dana kasnije kažeš da još nisi vidio odluku OHR-a jer čekaš da ti je neko pošalje, a ona objavljena istu noć. a pri tom znaš da je trenutna postava zapada sumnjiva.

s druge strane, kao što smo saznali šta je bakir radio u januaru 2017. i kako je slao Safeta Softića i Denisa Zvizdića (njemu se valjda oprostilo u međuvremenu) u Beograd da šuruju s Vučićem uoči pokretanja revizije, saznat ćemo i šta se dešavalo u Sarajevu u septembru 2022. i ako je neko i ko Escobarovim šegrtima reko da će u Sarajevu moći amortizovati šmitovu odluku. i šta je zauzvrat traženo.
A šta se dogovorilo? Kako amortizirati?
Jel to imamo tako dobre stručnjake koji već pišu tužbu sudu u Strasbourgu? Da te podsjetim na reviziju presude koju su zajebali još u poštanskoj fazi.

Gdje nas je odvelo to kontriranje? Evo, satraše se da pokažu da je Dino izdajnik, a sada bi svi dali guzice za njegov prijedlog. Pogledaj malo šta je gurao.

SDA i HDZ su simultano obarali sve kompromise da bi dobili izbore i tu smo gdje smo sada.

Šta se dalje može desiti, u najgorem slučaju? Dino potpiše treći entitet? I dođe dogovor do Doma naroda i SDA ga herojski obori? U čemu je problem?

Jesi li svjestan da koliko god Šmitova odluka odgovara HDZ-u, odgovara i SDA, jer od njih pravi ekskluzivne Bošnjake. I sada neko drugi kriv i slučajno odradio potez koji betonira pozicije HDZ ali i SDA?
palermo

#22022 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 22:25

A šta se dogovorilo? Kako amortizirati?
Jel to imamo tako dobre stručnjake koji već pišu tužbu sudu u Strasbourgu? Da te podsjetim na reviziju presude koju su zajebali još u poštanskoj fazi.

Gdje nas je odvelo to kontriranje? Evo, satraše se da pokažu da je Dino izdajnik, a sada bi svi dali guzice za njegov prijedlog. Pogledaj malo šta je gurao.

SDA i HDZ su simultano obarali sve kompromise da bi dobili izbore i tu smo gdje smo sada.

Šta se dalje može desiti, u najgorem slučaju? Dino potpiše treći entitet? I dođe dogovor do Doma naroda i SDA ga herojski obori? U čemu je problem?

Jesi li svjestan da koliko god Šmitova odluka odgovara HDZ-u, odgovara i SDA, jer od njih pravi ekskluzivne Bošnjake. I sada neko drugi kriv i slučajno odradio potez koji betonira pozicije HDZ ali i SDA?
Pa sto onda Dino ne vristi protiv zakona ????
mirza_15

#22023 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Fadil smeta zapadu.
Mrze nas križari.

Ovo nije tačno ni za jedan nivo vlasti. NiP je tek osnovan u HNK i osvojio je jedno mjesto u kantonalnoj skupštini (prešao prag), a dole postoji tek par mjeseci. Konstatacija nije tačni ni kada su izbori za državni i federalni nivou u pitanju. Ima stranica CIK, dva klika. Nije teško provjeriti.
Lakat Jebić

#22024 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lakat Jebić »

A_A_AKCIJA wrote: 08/10/2022 22:25

još jednom. Apsolutno me boli kurac za SDA.

i da svjestan sam toga. i da, zato mislim da, osim što je upitna većina u predstavničkom domu bez SDA i DF-a, upitno je i 11 potpisa u domu naroda.
da, zbog svega toga mislim da je ovo forsiranje koalicije avantura koja ne treba nikom, ni NIPu ni ovoj državi.

i da, imamo stručnjake koji su sposobni napisati apelaciju sudu u strazburu. dokazano u bar 6 slučajeva.

kad god se spomene revizija, treba napomenut da je u toj izdaji direktni akter bio Denis Zvizdić. Bakir je tu nesporni izdajnik, ali je ovaj pristao na to. Sad je u NIPu.

mogao bih ti stavku po stavku odgovarat, al ne vodi ničemu. očito se nećemo složiti.
zubi

#22025 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zubi »

mirza_15 wrote: 08/10/2022 20:57
Ukinuo redukcije vode, riješio problem pasa lutalica i uhvatio se u koštac sa korupcijom u SDA. Nagazio Ćesirove. Recimo da je nagazio Hubijara koji je cirkus u ZOI-u radio, a kasnije kupio trafiku za 250k. I umjesto da ga vrh SDA podrži u nastojanju da reformiše stranku i popravi stanje u KS, vrh stranke podrži svoje kriminalce.

P.S. vi SDA-ovci ste do jučer pričali kako je ta Zvizdićeva vlada najbolja do sada. Šta se u međuvremenu promijenilo :mrgreen:
Ubica!

Image
Post Reply