Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
last mohicans wrote: ↑04/10/2022 22:31
Da su PDPovici,umjesto sto su ganjali trubače, otišli na sumnjiva mjesta i pošaketali se ko Dino onomad u NG,mozda ih i ne bi pokrali. Lik nakro koliko mu je trebalo. 100% sam siguran da je zna kako gubi i govor tijela je to slutio, ali je imao keca u rukavu. Sad samo mogu cviliti i plakati, ali gotovo.
Manite se suplje price, nema sanse da se moze pokrast a da to utice na krajnje ishode. U to se moze sumnjat ako je razlike izmedju kandidata manja od 0,5% a sve ostalo su mantre koje se ponavljaju iznova a smorile su iskreno.
PDP je ispao neozbiljna stranka sa onom predstavom i cirkusom
A tu ako mi je nesto pozitivno sto necu slusati nase smarace kako pricaju da su Drasko i Jelena gori od Dodika Vec su bili poceli sa tom pricom kad je PDP proglasio izbore hahahah Nadam se da su takvi zadovoljni
Jarane,jesi ti gledao Dodu u onoj noci? Lik je bio ishavjesten,iznenadujuce smiren, pogubljen, čak je pozivao na kulturno ponašanje jednog učesnika, trazio strpljenje i vrijeme do jutra. Očigledna namjera za krađu i taj press je bio alibi. Znao je stanje s terena, a znali su i ovi iz PDPa, ali su bili naivni i mislili su pomirit ce se s gubitkom. Kako objasnjavas ovu info da je povratnicko mjesto s Bosnjacima glasalo za Mileta 103 glasa?
By the way,Denis je prosle izbore pokraden,Fahro 2x itd.
Last edited by last mohicans on 04/10/2022 22:48, edited 1 time in total.
DF ce ici sa SDA. Jedini razlog zasto ne bi isli sa njima odmah bi mozda bio nekakav deal kao na pocetku kada je DF bio dio "BH bloka" i znamo kako se to zavrsilo
To stoji, ali opet SDA sama ne može ništa.
Najpovoljniji položaj imaju HDZ i DF, oni odlučuju, ne SDA.
Ja sam uvijek u nevjerici zbog rezultata DF-a. Ali sam i 100% siguran, da ukoliko DF promijeni strane i bez Komsica kao kandidata za clana predsjednistva, SDA ce ih pomesti i to dobro.
Uz to, njihovi kadrovi nisu se bas dokazali u koaliciji sa SDA i HDZ, a mogli su.
Seawolf wrote: ↑04/10/2022 22:22
Priča se da je jedan od razloga zašto je DF kao stranka dobila toliko glasova, taj da su, večer pred izbore iz SDA poslali instrukciju svojim biračima da se iz svake porodice da jedan glas za Predsjedništvo Željku Komšiću.
Međutim, instrukcija je bila tako nerazumljivo napisana, da su mnogi birači shvatili iz te instrukcije da taj jedan član porodice treba dati glas i DF-u kao stranci, na ostalim nivoima.
To je onaj listić koji je se pojavio na HDZ-ovim portalima.
Jeftino je ako neko pomisli da je to istina.
Ma glupost, to da se opravda poraz i izbjegne hajka na famEliju.
Leverage wrote: ↑04/10/2022 22:33
Ne znam. Nakon ovih izbora rekao bih da za SDA ipak u većoj mjeri glasaju identitetski botovi nego li uhljebljeni aparatčici.
To da, ali ima i uhljeba plus njihovi članovi porodice. Dovoljno da ih je 30-40 hiljada od svih glasača SDA, i to donosi prevagu
Istina je to. Ako ih se svede sa 220 na 180 hiljada to je završena priča.
Ovi uhljebi se mogu skinuti sa spiska glasača, ali identitetski botovi su sigurniji od smjene dana i noći.
Manite se suplje price, nema sanse da se moze pokrast a da to utice na krajnje ishode. U to se moze sumnjat ako je razlike izmedju kandidata manja od 0,5% a sve ostalo su mantre koje se ponavljaju iznova a smorile su iskreno.
PDP je ispao neozbiljna stranka sa onom predstavom i cirkusom
A tu ako mi je nesto pozitivno sto necu slusati nase smarace kako pricaju da su Drasko i Jelena gori od Dodika Vec su bili poceli sa tom pricom kad je PDP proglasio izbore hahahah Nadam se da su takvi zadovoljni
Jarane,jesi ti gledao Dodu u onoj noci? Lik je bio ishavjesten,iznenadujuce smiren, pogubljen, čak je pozivao na kulturno ponašanje jednog učesnika, trazio strpljenje i vrijeme do jutra. Očigledna namjera za krađu i taj press je bio alibi. Znao je stanje s terena, a znali su i ovi iz PDPa, ali su bili naivni i mislili su pomirit ce se s gubitkom. Kako objasnjavas ovu info da je povratnicko mjesto s Bosnjacima glasalo za Mileta 103 glasa?
Dodik je po meni bio vrlo korektan, odgovoran u izbornoj noci. Posto je bilo guravo cekao je do zadnjeg momenta da objavi pobjedu i otuda kako ti kazes ishavjestenost jer je covjek bio na jebenim iglama i nije to skrivao a ovi cirkuzanti iz PDP su poletili da sto prije objave jer su onda imali neku win-win poziciju u kojoj ce moci poslije kmecati kako su pokradeni a oni lafo proglasili pobjedu. Ono sto su oni uradili ne bi uradila retardirana djeca, bukvalno ih gledas i znas da prave igranku.
Cuj kako objasnjavam otkud 103 glasa za Mileta pa nasi trkeljaju da je Jelena veci cetnik i gora od Dodika, mozda su ljudi pali na tu pricu Nemam pojma niti me interesuje ali znam da se ne moze pokrasti toliko da bi neko ostvario toliku prednost. Covjek otisao kod Putina pred izbore i rijesio pobjedu
Last edited by Ambula on 04/10/2022 22:52, edited 1 time in total.
Najpovoljniji položaj imaju HDZ i DF, oni odlučuju, ne SDA.
Ja sam uvijek u nevjerici zbog rezultata DF-a. Ali sam i 100% siguran, da ukoliko DF promijeni strane i bez Komsica kao kandidata za clana predsjednistva, SDA ce ih pomesti i to dobro.
Uz to, njihovi kadrovi nisu se bas dokazali u koaliciji sa SDA i HDZ, a mogli su.
To je tačno, ali isto zamisli SDA 4 godine bez vlasti na svim nivoima. Prepolovili bi se i samim tim postali nebitni. Njih drže budžeti na okupu.
Dodik je po meni bio vrlo korektan, odgovoran u izbornoj noci. Posto je bilo guravo cekao je do zadnjeg momenta da objavi pobjedu i otuda kako ti kazes ishavjestenost jer je covjek bio na jebenim iglama i nije to skrivao a ovi cirkuzanti iz PDP su poletili da sto prije objave jer su onda imali neku win-win poziciju u kojoj ce moci poslije kmecati kako su pokradeni a oni lafo proglasili pobjedu. Ono sto su oni uradili ne bi uradila retardirana djeca, bukvalno ih gledas i znas da prave igranku.
Cuj kako objasnjavam otkud 103 glasa za Mileta pa nasi trkeljaju da je Jelena veci cetnik i gora od Dodika, mozda su ljudi pali na tu pricu Nemam pojma niti me interesuje ali znam da se ne moze pokrasti toliko da bi neko ostvario toliku prednost. Covjek otisao kod Putina pred izbore i rijesio pobjedu
Ma jarane, lose ti trolaš. Nisi svjestan gdje zivis ili se pravis da ne znas.
So What! wrote: ↑04/10/2022 19:45
Dakle nikada mi za života niko nije rekao u džamiji niti čak alaudirao da glasam za SDA, pred izbore hutbe su uglavnom usmjerene ka ljudima da izadju na izbore i iskoriste svoje pravo, da ne prodaju glasove i da ne ispituju druge za koga su glasali.
Netačno
Bilo je korištenja slogana SDA, bilo je ponavljanje iste ratne priče koju SDA priča iako je rat prošao davno, bilo je pominjanje neprijatelja na isti način kao SDA sto priča. Ovo sam primijetio ja koji sa starim odem na Bajram, ne smijem ni pomisliti kako to izgleda u selima.
Jedino sto nije bilo je zastave SDA i da to efendija izgovoru naglas, ostalo sve jeste. I to je sasvim dovoljno. Da nije tako, ne bi NiP na reisa udario nedavno.
Ako u dzamiju odes iskljucivo na Bajram kako tako dobro znas sto se unutra dogadja i govori? Kad vec spijuniras radi to kako treba, a ne k'o Balkanski spijun.
Netacna je tvoja tvrdnja. Price i pouke iz rata su nezaobilazne u svim socijalnim institucijama. U dzamijama sigurno da nisu dominantne. Odbrambeno oslobodilacki rat je osnovna tema samo za Dan dzamija 7. Maj, i Dan sehida. I zapravo se rijetko pominje.
Niti jednom u dzamiji nisam cuo poziv da se glasa za sda. "Skrivene poruke" su cesto tako visesmislene da ih ni Enigma ne bi mogla desifrovati. Imami cesto imaju politicke preferencije koje iznose van dzamije, to cujem iz druge, trece ruke.
Nazalost zdrav odnos prema dzamiji je uglavnom privilegija dzematlija, njihova privatna stvar.
To je onaj listić koji je se pojavio na HDZ-ovim portalima.
Jeftino je ako neko pomisli da je to istina.
Ma glupost, to da se opravda poraz i izbjegne hajka na famEliju.
Upravo.
Ovo zapravo pokazuje kako veliki dio SDA glasači uopšte nisu uhljebi niti ikakvi idioti, već ljudi koji itekako "misle svojom glavom". Samo što imaju potpuno drugačije parametre po kojima ocjenjuju rad.
Većina naroda nema problem sa trenutnim stanjem, i to je isto tako jasno. Da, javljaju se neki na televiziji i slično, ali oni ili nisu većina ili ne krive političare za trenutno stanje.
Glupa je priča oko krađe izbora, makar na područjima gdje većinski žive Bošnjaci.
Uzmeš im vlast gdje god to možeš. Kad ostanu bez direktorskih i ministarskih pozicija, raznih svajetnika, pomoćnika, kad ostanu bez upravnih i nadzornih odbora, e tu za njih nastaje problem.
Pa to se i do sada radilo, kako dođe koja vlast, zamjeni direktore, ministre i savjetnike. Problem su hiljade onih koji su preko tih likova
uhljebljeni u raznim državnim kompanijama i institucijama koji su postali odana glasačka mašinerija. Od običnih čistačica, sekretarica, referenata
pa do onih sa visokom stručnom spremom. Da se razumijemo, radile su to i druge stranke, ali niko tako dosljedno i sistematski kao ovi što su
najduže na vlasti.
Sda ima masineriju,vrijeme je pokazalo da su upravi bili za ciscenje stranke od Elmedina,Fuada,Amira isl njima.
Jedino sto je meni zao jeste odlazak Efendica.
Sta ce 11-torka ponuditi Hdz,Df,Snsd a imali smo 2001 god alijansu i kako je zavrsilo.
Dakle, Sda mozes pobjediti samo radom,trudom a ne pricom.
Dino ima kredite,jasno da je ulozio u kampanju pa kredite valja vratiti i njemu se zuri da bude dio vlasti.
last mohicans wrote: ↑04/10/2022 22:53
Ma jarane, lose ti trolaš. Nisi svjestan gdje zivis ili se pravis da ne znas.
Haj ne seri ti ces mi pricati. Radim na izborima vec 12 godina, bolje ti ne supljiraj kad nemas pojma vec otrcane mantre ponavljate. Logicno da ce gubitnici reci da su pokradeni
Eto ti imaš, ko si ba ti, sa 200 postova,registrovan prije 2 god da tako zboris s visoka? Još pure, dečko. A i prijavljen ti je post zbog vrijeđanja.
Kolinda wrote: ↑04/10/2022 21:11
Nakon ovih izbora HDZ će konačno dobiti ozbiljnu opoziciju a što je odlično za hrvatski narod....
Nikada HDZ nece imati opoziciju, hrvati u Hercegovini ne zele opoziciju, rade onako i ponasaju se kako im se naredi iz Zagreba svako ostupanja od matrice proglasavaju te izdajicom, slicno je i sa srbima u BiH.
Treba javno stati i priznati da druga dva naroda ne vole ovu drzavu i nikad je nece voliti i da je u cilju samo opstrukcije i stagnacija, zato nastavljamo i u ove 4 godine mandata tu gdje smo stali na autubuskoj stanici sa koferima novih 150-200k mladih iseliti.
Ti meni kažeš da je ne volim ma odskakući u dvokoracima.....svoju BiH ne bi dao za "100 Amerika"...to što ti misliš da treba biti onakva kako je ti zamišljaš je drugi par cipela....
Nikada HDZ nece imati opoziciju, hrvati u Hercegovini ne zele opoziciju, rade onako i ponasaju se kako im se naredi iz Zagreba svako ostupanja od matrice proglasavaju te izdajicom, slicno je i sa srbima u BiH.
Treba javno stati i priznati da druga dva naroda ne vole ovu drzavu i nikad je nece voliti i da je u cilju samo opstrukcije i stagnacija, zato nastavljamo i u ove 4 godine mandata tu gdje smo stali na autubuskoj stanici sa koferima novih 150-200k mladih iseliti.
Ti meni kažeš da je ne volim ma odskakući u dvokoracima.....svoju BiH ne bi dao za "100 Amerika"...to što ti misliš da treba biti onakva kako je ti zamišljaš je drugi par cipela....
Hoće li tvoji, svojoj BiH za ljubav, opet u koaliciju sa Bakirom ili ćete razmotriti i neke druge?
Ali ozbiljno, ko bi to mogao biti opozicija i alternativa HDZ-u? Takvo nešto se ne može odjednom stvoriti, i do sada je trebalo davno biti
iskristalisano.