Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
MUNAFIK

#3576 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by MUNAFIK »

saale wrote: 04/10/2022 13:15
Johnny_x wrote: 04/10/2022 12:58 Dokle god se trojka uzda u grad i gradske glasace oni nikad nece vladati. I ove izbori su pokazali da ljudi koji zive u gradu boli briga za glasanje, a trojka se uglavnom fokusirali na njih, bez i da su pokusali na selima pruvuci glasove. Vjerujem da je lakse ubijediti osobu koja zivi na selu da promjeni stranku za koju ce glasati, nego osobu koja zivi u gradu da uopste izadje na izbore.
Zakoni i drzava nam je uredjena tako da i oni na selu i u gradu imaju iatu vrijednost glasa. Trojka nek se zapita kako pored svih kriminalnih afera Novalica, SDA ima skoro istu poziciju u federalnom parlamentu.
Tojka Trojka Ttrojka, a SDA u parlamentu Federacije više mandata nego to Sveto Trojstvo, pometeni ste po ko zna koji put, samo se KS može navuč tjesna večina i to vam je to,,, :lol:
U KS je vecina i SDA je izgubila Sarajevo, nisu vise ni najjaca stranka.

Trojka ima rezultate rada, ljudi rade za građane i unepredjuju grad, a eto ovi sto su u svojim kantonima birali SDA eto im jos 4 godine propadanja pa nek kukaju kako nemaju nista... vrlo jednostavno.

Gledati tako navijacki nek je samo SDA bez ikakvog kritickog razmijanja i ocekivanja od izabrane vlasti dovelo nas je do toga da nam se po vecini gradova skole raspadaju, da su bolnice bez ikakve opreme i kvalitetnog kadra, da je socijalna politika na nivou narodne kuhinje i merhameta. Gradovi i mjesta gdje vlada SDA rapidno propadaju.

Ko god voli BIH i misli na nas narod jednostavno ne moze tako zasljepljeno navijati za SDA.

Da SDA radi nesto za stanovnistvo i da unaprijedjuje kvalitet zivota i svega u tim sredinama ja bih prvi rekao SVAKA CAST ali toga nema i zato smo zadnja rupa u svemu.

Kome normalnom moze to odgovarati?
seksi_ideje

#3577 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by seksi_ideje »

tovarish wrote: 04/10/2022 13:17
seksi_ideje wrote: 04/10/2022 12:49 Ja jos uvijek nisam siguran da ce ulazak u vlast ici tako glatko za SDA. Imam osjecaj da je MZ dosta njih. Poruke koje dolaze su jasne. HDZ se ne moze izbjeci ali i oni su destruktivni kao i SDA
Ako gledamo historiju djelovanja DF-a od 2014., SDA nebi trebala imati problema. I time bi kolektivno najebali svi, osim SDA uhljeba.

E sad, Komšić je u poziciji da sapere sve grijehove i marifetluke, a ako odbije SDA i ostane dosljedan, ja sam spreman da mu oprostim, pa čak i da ga za 4 godine i nagradim glasom, ako me bolest do tada ne dokrajči.

Ako ode sa Trojkom (i HDZ-om), mislim da će stranci učiniti sve da se njihovi odnosi ispeglaju i da to funkcioniše, ali DF (Komšić) u taj proces moraju ući dobronamjerno.

Kad bi Komšić razmišljao logički i dugoročno, može puno da dobije, ako ode sa Trojkom. Za 4 godine on ne može u predsjedništvo, a za 8 godina možda izborna pravila budu drugačija. U tom slučaju, on će SDA-u biti nepotreban i nebitan, tj. biće odbačen ko kondom. Saradnja sa Trojkom i konkretna djela mu mnogo više mogu donijeti i za 4-8 godina DF može biti jedna od jačih stranaka, a Komšić heroj i istorijski značajna ličnost.

Pored toga, dobronamjeran ulazak u Trojku bi ojačao moć njenih "ljevičarskih" snagaa i smanjio uticaj njenog "konzervativnijeg" dijela.

Komšić je sad u prilici da poveća popularnost mnogo više nego 2010., kad je doživio vrhunac.

Sa reformisanim DF-om, podmlađenim i probranim novim rukovodstvom SDP-a, daljim progresom NS-a, ova država bi mogla krenuti evropskim putem.

Ali, znaš ti nas, jebo ti nas!
Kao sto sam kazes, nasa stvarnost je drugacija. Sinoc sam vec ovdje negdje napisao da ukoliko je Zeljku stvarno drzava bila u pitanju, on bi izgradio i njegovog nasljednika, jer se on ne moze kandidovati za cetiri godine a Mile i Dragan se vracaju u predsjednistvo
laik1981

#3578 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by laik1981 »

Ozimician wrote: 04/10/2022 13:17
laik1981 wrote: 04/10/2022 13:12
Isto su i SNSD i SDA na podrucjima gdje su dominantni..
SDA kriminal su mrvice pram ostale 2, posebno HDZ - zasto?

Jer HDZ u odnosu na broj Hrvata dobije ogroman kolac vlasti i moze svima da podijeli dio tog kolaca. Bosnjaka je jednostavno previse u odnosu na komad kolaca - pa ne mogu svi od SDA da ga dobiju.

Ovakve nebuloze moze pisati samo neko ko ne poznaje niti jednu osobu zaposlenu u: HT Eronetu, EP HZHB, SKB Mostar....
Kakve uslove imaju njihovi uhljebi, SDA uhljebi mogu samo mastati... Ja poznajem djevojku koja se sa srednjom ekonomskom (naravno preko HDZ) zaposlila da radi kao -pazi sad ovo: sekretarica na odjelu radiologije u SKB Mostar - za platu koja sa dodacima izadje izmedju 1700-1900KM - zavisno od mjeseca - ona radi od 09 do 13h - od toga efektivno upitno je da li ima i 1h rada. Posao joj je da preuzme uputnice za taj dan i vodi neku statisticku evidenciju o broju radioloskih nalaza za taj dan.
Kakve uslove imaju u BH telekomu? A ko ih je zaposlio? Ne dobija niko na kriminalu od SDA.. Na kriminalu dobija SDA.. Nekoliko uzih i sirih familija.. Prodjes kroz Vitez ili zapadnom Hercegovinom i skoro svaka kuca neki privatni bisnis.. Rijetko sta mozes kupiti da ne ide preko hercegovackih zastupnistava.. Kod Bosnjaka daj samo budzeta i javnih preduzeca..
Spit_fire

#3579 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

palermo wrote: 04/10/2022 13:05
Škobo Habu wrote: 04/10/2022 12:57

Već sam objasnio. Alija ovo, Alija ono. Dođu izbori - hop, zaokužiš SDA. Kad je to dole kod vas došlo do transfera vlasti a da SDA nije imala vodeću ulogu? Možeš se sjetiti?
Koji ti transfer vlasti očekuješ ? SDP umjesto SDA ili očekuješ SDP umjesto SDA i HDZ-a ??.....

Šta ti očekuješ od ljudi ovdje......ne samo u Mostaru, nego u mjestima koja se konkretno suočavaju sa velikodržavnim projektima ? ( Mostar, Stolac, Srednja Bosna...)....ja očekujem da SDP ide od kuće do kuće (hrvatske) i objašnjava zašto je multietnička, prosperitetna Bosna i hercegovina u njihovom interesu.....ne očekujem to od SDA.....
Koliko je Lana Prlic dobila glasova u svojoj rodnoj MZ? Jel familija makar glasala za nju
bersK

#3580 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by bersK »

Kakav bol u kurcu trojke za pokradene glasove sirom BiH. Jedini Fudo izaso da se bori za opoziciju i trazi ponavljanje
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3581 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Truba »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 12:57
Ozimician wrote: 04/10/2022 12:52

Mogao bih se sloziti da je Alija prodao mnoga mjesta u ratu - problem je druze sto alternativa ne nudi nista bolje.
Alternativa (SDP, NS) u Mostaru nudi da bosnjackim glasovima ponudi ne-Bosnjacima funkcije i dodatno oslabi poziciju Bosnjaka u vlasti.

Imas u Mostaru Zuljevica koji dobija 100% bosnjacke glasove, ne izjasnjava se kao Bosnjak i otvoreno kaze da ne radi u interesu Bosnjaka - sa NS i Irmom Baralija i Boskom Cavar - smo vec vidjeli kako je jeftino ispalo.

Jbg druze, u takvom okruzenju, SDA ispadne sigurno najsigurnija opcija bez obzira na sve (nazalost).

Za stanje u Mostaru je ponajprije kriva HDZ i velikodrzavna ideja susjedne drzave koja od njega nastoji svim silama napraviti "stolni grad".
Dzaba ti to pricas druze...niko ne vidi dalje od avlije
Sta vi ocete da se neko odrekne nacije zbog grada ili drzave?
Ne kontam
Styling

#3582 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 04/10/2022 13:21 Vlast se može formirati brzo na svim nivoima
Kantoni HB:Hdz sam osim
K10-Gdje ostali mogu bez HDZ
Kantoni B:SDA sa SBIH DF SD I sl osim(BPK zbog broja stranaka je ?)
KS gdje je Trojka +
FBIH:SDA HDZ DF SBIH
BH:SNSD HDZ SDA DF SBIH...
Brenzaj malo :D
sumirprimus

#3583 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by sumirprimus »

jok trazim jednu naciju pod jednom drzavom. ko svugdje u svijetu.
plus navcionalne manjine.
Spit_fire

#3584 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

Black swan wrote: 04/10/2022 13:26
Spit_fire wrote: 04/10/2022 12:57

Dzaba ti to pricas druze...niko ne vidi dalje od avlije
Ne kontam
Ne nego da glasa za drzavu i dobrobir svih, a ne za korist anti drzavne politike ...al dobro si reko nema potrebe da pricamo dalje :thumbup: Bore se za naciju i interese koji su kontra BiH, u ovom slucaju velikohrvatkse
Ateista

#3585 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Ateista »

Nostromo wrote: 04/10/2022 13:24 Sve je jasno na primjeru Sarajeva (ovo su stariji podaci)...
Image
:thumbup:
Sve je jasno ko za koga glasa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3586 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Truba »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 13:31
Black swan wrote: 04/10/2022 13:26
Ne kontam
Ne nego da glasa za drzavu i dobrobir svih, a ne za korist anti drzavne politike ...al dobro si reko nema potrebe da pricamo dalje :thumbup: Bore se za naciju i interese koji su kontra BiH, u ovom slucaju velikohrvatkse
Sto se komsic ne bori za sve :mrgreen:
Nego okrece mitraljez

Bas vam je iskrivljena logika
A sad je bitno da su bosnjaci izabrali bosku cavar
A nije bitno da su isto komsica izabrali
saabsa

#3587 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by saabsa »

lavic wrote: 04/10/2022 13:01
saabsa wrote: 04/10/2022 12:56

Evo ga još jedan otvarač očiju....
Pod jedan, ne pripadam ni jednoj stranci niti sam ikad pripadao, imam svoju privatnu firmu koju vodim i niko od njih me ne bi mogao bolje zaposliti sve i da hoću a boga mi me ne mogu ni kupiti.
To što ste vi bagra naučili da sve u životu tako funkcioniše "daj me uvali,daj me poguraj,daj mi namjesti" ne znači da cijeli svijet tako funkcioniše,valjda vam prešlo od bossa to što je navikao taj famozni udarač po prstima da mu neko drugi plaća kampanje ili da mu oprema stan.
Pa kad si svoj gazda sta te boli K… ko je pobjedio. Opusti se radi I uzivaj u lovi.
Ovo je moja zemlja, ovo je moj grad i ne želim da djecu šaljem vani radi debila koji nas uništavaju 30 godina,koji su uništili sve što su mogli pa za svaki iole ozbiljniji medicinski problem moraš vani otići da ga riješiš, ne želim da razmišljam da li će mi neko ubiti dijete a cijeli sistem se dići da to prikrije, ne želim gledam kako nepismena stoka sa kupljenim diplomama odlučuje o tome kako ćemo živjeti,i nedam da mi bilo ko prodaje muda pod bubrege.
Želim kad dođe vrijeme da svoju djecu i abd unučad gledam pored sebe a ne preko Skypa i zato ću uvijek glasati i propagirati da skinemo bandu koja nas je dovela na dno svi Europskih ljestvica prosperiteta.
l33t

#3588 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by l33t »

Kakva sranja se pišu o izborima u BiH na redditu r/croatia... Baš pjene opet što je Komšo mazno izbore. :bih:
twonk

#3589 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by twonk »

Nostromo wrote: 04/10/2022 13:24 Sve je jasno na primjeru Sarajeva (ovo su stariji podaci)...
Image
Upravo ta politika gledanja s visoka na "seljake" je problem sto trojka ne moze do tih glasova.
Spit_fire

#3590 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Spit_fire »

Black swan wrote: 04/10/2022 13:35
Spit_fire wrote: 04/10/2022 13:31

Nego okrece mitraljez

Komsic se bori za apsolutno sve...sve one koji ovu DRZAVU ne zemlju nego DRZAVU smatraju svojom...sta se ima borit za fasiste i separatiste jedino se moze borit protiv njih...da se mene pita svako ko je kontra drzave izgubio bi pravo da se o istoj pita, isto ko sto su ga srbi u SAO krajini izgubili...al dobro to sam ja
NediM17

#3591 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by NediM17 »

Samo vi pratite rezultate izbora uzivo, a od ukidanja akciza nista ni danas. :evil:
Nebozemlja

#3592 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Nebozemlja »

twonk wrote: 04/10/2022 13:39
Image
Upravo ta politika gledanja s visoka na "seljake" je problem sto trojka ne moze do tih glasova.
Ja sam mislio da je problem što su ih SDA propagandisti uvjerili da su sve ostale stranke četnici.
made_in_sarajevo

#3593 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by made_in_sarajevo »

NediM17 wrote: 04/10/2022 13:41 Samo vi pratite rezultate izbora uzivo, a od ukidanja akciza nista ni danas. :evil:
dabogda gorivo 15KM bilo!
twonk

#3594 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by twonk »

Nebozemlja wrote: 04/10/2022 13:41
twonk wrote: 04/10/2022 13:39

Ja sam mislio da je problem što su ih SDA propagandisti uvjerili da su sve ostale stranke četnici.
Sto se ne potrude da ih razuvjere?
Nebozemlja

#3595 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Nebozemlja »

twonk wrote: 04/10/2022 13:42
Nebozemlja wrote: 04/10/2022 13:41

Sto se ne potrude da ih razuvjere?
Zato što su zatucane seljačine koje je teško razuvjerit
Last edited by Nebozemlja on 04/10/2022 13:43, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3596 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Bobi »

Ateista wrote: 04/10/2022 13:34
Image
:thumbup:
Sve je jasno ko za koga glasa.
Obrazovanje nije mjerilo uspjeha..očigledno :D.
Johnny_x

#3597 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by Johnny_x »

RunnerX wrote: 04/10/2022 13:15
Johnny_x wrote: 04/10/2022 12:58 Dokle god se trojka uzda u grad i gradske glasace oni nikad nece vladati. I ove izbori su pokazali da ljudi koji zive u gradu boli briga za glasanje, a trojka se uglavnom fokusirali na njih, bez i da su pokusali na selima pruvuci glasove. Vjerujem da je lakse ubijediti osobu koja zivi na selu da promjeni stranku za koju ce glasati, nego osobu koja zivi u gradu da uopste izadje na izbore.
Zakoni i drzava nam je uredjena tako da i oni na selu i u gradu imaju iatu vrijednost glasa. Trojka nek se zapita kako pored svih kriminalnih afera Novalica, SDA ima skoro istu poziciju u federalnom parlamentu.
Trojka tu ne može ništa promijeniti.

Struktura glasačkog tijela je takva da će SDA još par ciklusa imati svoju standardnu bazu glasača. Mladi, koji bi trebali biti nosioci promjena, odlaze iz države i tu se gubi dosta glasova. Dok sa druge strane, SDA baza ostaje u BiH, stari ljudi, penzionieri, koji ne propuštaju izbore i glasaju za "Alijinu SDA". To je uvijek sigurica za SDA, zato su ovoliko i potrajali.

Jedini koji su mogli (i još uvijek mogu) to da promijene su Radončić i Komšić, ali oni su uvijek završavali u zagrljaju SDA. SDA bi još davno bila prošlost da im ova dvojica apsolutno uvijek nisu davali pojas za spasavanje.
Ne moze zato sto nikad ni ne odu na selo i pocnu raditi na terenu. Mladih izadje 20-30 % na izbore, stariji 70-80%. Moja mati nema blage veze o izborima, gledala kod Senadu ono gostovanje Sabine joj se svidilo i kaze glast cu za nju, nije znala uopste koja je Sabina stranka. Moro sam joj 3 put reci nasa stranka. Zena zna samo za sda i sdp, to je to. Vjurujem da je vecina glasaca takva, jer ljudi ni ne poznaju druge stranke niti njihovo djelovanje. Koliko ljudi dodje na glasanje, a ne zna za koga ce glasati, i glasaju samo za sda jer nisu culi za ove druge. Opozicijo otidjite na selu i malo popricajte sa ljudima, probajte uvijeriti ljude da postoje i druge stranke. Dignuti ruke od sela i reci to su sda glasaci i nista na ciniti na tome je jako neozbiljno i zbog odustajanja od jednog djela glasaca vam nikad nece donjeti vlast. FGR ne glasa, instagram je bio pun storija sa izleta.
telllindemann

#3598 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by telllindemann »

kako ces razuvjeriti seljaka kojem je hodza ili hodzin sin objasnio da je sabina cudic npr bila u ratu u beogradu...
i to je njemu sveto slovo, cetnikusa.
ili da je dino gavrilo, da radi za hrvate i srbe... njemu je to sveto slovo i njemu bilo kakav argument je NEPOTREBAN jer on zna sta je rekao taj i taj..

Ovo drustvo ima veliki problem i svojoj suštini i kucnom odgoju.... Lopove sa tv-a raja kad vidi uzivo umjesto da u najmanju ruku poprijeko pogleda na ulici ili hrakne, oni im se smjesaju, prilaze, tapšu po ramenima... jer su culi da "oni su se SNAŠLI", "I Drugi bi krali da su na njihovom mjestu" i slicne fraze... kada jednom nakon afere politicar od stida i straha ne bude smio na ulicu, mozemo poceti pricati o drzavi
galia95

#3599 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by galia95 »

Spit_fire wrote: 04/10/2022 13:40
Black swan wrote: 04/10/2022 13:35
Nego okrece mitraljez

Komsic se bori za apsolutno sve...sve one koji ovu DRZAVU ne zemlju nego DRZAVU smatraju svojom...sta se ima borit za fasiste i separatiste jedino se moze borit protiv njih...da se mene pita svako ko je kontra drzave izgubio bi pravo da se o istoj pita, isto ko sto su ga srbi u SAO krajini izgubili...al dobro to sam ja
Ma stavi ga na ignore, nema rasprave sa teškim okorjelim hdz nacionalistom! Samo na foe pa nek gusla sam sa sobom. :thumbup:
sarlo

#3600 Re: Opći izbori 2022 - praćenje rezultata uživo

Post by sarlo »

Styling wrote: 04/10/2022 13:26
putokaz1 wrote: 04/10/2022 13:21 Vlast se može formirati brzo na svim nivoima
Kantoni HB:Hdz sam osim
K10-Gdje ostali mogu bez HDZ
Kantoni B:SDA sa SBIH DF SD I sl osim(BPK zbog broja stranaka je ?)
KS gdje je Trojka +
FBIH:SDA HDZ DF SBIH
BH:SNSD HDZ SDA DF SBIH...
Brenzaj malo :D
Hdz&sdp&nip&ns&df
Drzavni i federalni nivo.
Premijer federacije sdp-ovac.
Locked