Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shbc wrote: ↑02/10/2022 22:36
Odakle vama uopste te cifre i predvidjanja za parlament? Pored ovakve pobjede Becirovica, da SDA lopatom uzme BiH i FBiH meni zvuci apsolutno nevjerovatno
Nije komicno vec je tragicno, Schmit je veceras naglasio da je ovo samo pocetak ustavnih promjena i da ce i dalje nametati po potrebi, HDZ se i nadao pobjedi Komsica jer sad ce izlobirati promjenu ustava ili izbornog zakona sto se tice predsjednistva.
Borjana je namjerno instaliran los kandidatr, HDZ-u trebaju dodatne Schmitove odluke.
Pa ce ti se Borjana i Covic mijenjati do smrti.
Interesuje me ako Borjana ostane na 12,6% glasova kako ce to bilo ko, ukljucjjuci HNS, Milanovica, Smita, prodati pricu kako je Komsic izabran samo bosnjackim glasovima?
Matematika je neumoljiva, svaki drugi hrvatski glas je otisao nekom od gradjanski orijentisanih kandidata.
Kažu baketovi fanovi da je to dogovor. Hrvati glasOVali za Denisa
dječak sa šibicama wrote: ↑02/10/2022 22:35
Ljudi, parlamentarni glasovi se ne broje dok se ne zavrsi predsjednistvo, ako je iko od vas ikada nadgledao izbore to mora znati.
Predsjednistvo jos nije zavrseno, dakle...
Brojanje pocinje tek iza osam, kako na kojem mjestu, obicno se popije kafica nakon 19h onda ide jelo, i tek onda krecu. Sad je tek pola jedanest, koliko se ja sjecam sa glasackog mjesta, brojanje za drzavni parlament pocinje tek oko 11.
Sve do sada sto iznose, samo su stranacki podaci sa pojedinih mjesta, dobiju podatke od posmatraca, prati se izlaznost clanova po imenu i prezimenu. To je sve jos trla baba lan.
Tacno ovo,
Prosle opste izbore, kad sam radio, pocelo brojanje u 00.00 za ove nize nivoe.
Pa dok se po onim tekama iksiraju itd ide to do sabaha.
Za sad je sve sto je babi milo to joj se snilo
Last edited by bersK on 02/10/2022 22:41, edited 1 time in total.
Interesuje me ako Borjana ostane na 12,6% glasova kako ce to bilo ko, ukljucjjuci HNS, Milanovica, Smita, prodati pricu kako je Komsic izabran samo bosnjackim glasovima?
Matematika je neumoljiva, svaki drugi hrvatski glas je otisao nekom od gradjanski orijentisanih kandidata.
Kažu baketovi fanovi da je to dogovor. Hrvati glasOVali za Denisa
sad se mogu otvoreno pridružiti HDZ-u u kmečanju o legitimnom predstavljanju
dale cooper wrote: ↑02/10/2022 22:37
I meni nema logike da Bećirević dobije ovoliko glasova, a da stranke koje stoje iza njega ostvare loš rezultat. Does not compute.
Pa podijelile se jbg.
Bez obzira. Neke od njih će dobiti više, neke manje, ali oni će svakako u koaliciju. Ono što hoću da kažem je da je malo realno da je neko
glasao za Bećirevića, a na drugim nivoima dao glas nekome iz SDA.
Maliodmene wrote: ↑02/10/2022 22:39
Evo Komsicu krivo sto su Hrvati u Livnu birali Becirevica a ne njegovog jarana Izetbegovica bahahahhaha
Ne bih rekao da mu je krivo, cak stavise ja mislim da je on vise nego sretan.
Pa ovom instrukcijom je HDZ izgubio svaki adut da kaze, ej neko nam bira predstavnika.
Ocigledno je bila ideja da odredjen broj ljudi glasa za Denisa, sto meni recimo kao Bosnjaku uopste ne smeta,
to vise govori o Denisu nego o HDZ-u.
Ukratko Schmidt je omogucio da Parlamenti donose odluke jer sada imaju rok. Dom naroda da donesu zakon nakon sto ga usvoji Predstavnicki..nema vise da HDZ stavi zakon na cekanje 4 godine. Rokovi za imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH, dalje povecao broj delegata u Domu naroda sto je sve u skladu sa odlukom u predmetu Bozo Ljubic. Nista u korist niti jednog naroda ili na stetu nekog..
seksi_ideje wrote: ↑02/10/2022 22:31
Ukoliko SDA pobijedi na drzavnom i federalnom nivou, sve ovo oko Predsjednistva je samo folklor. Bljuje mi se ukoliko tamo uzmu lopatom. Nema dovoljno glasaca SDA da pobijede u utrci za predsjednistvo, ali njiha nazalost ima jos uvijek previse za sve ostalo. Ostatak ce odraditi Komsic i DF
Sve pada u vodu ako SDA sa svojim satelitima uzme na drzavnom i federalnom, a izgleda da hoce. Nema vise smisla glasati nakon ovoga.
pa ja sam skoro pisao o tome , i pitao , da mozete da birate sta biste od ovog izabrali:
- ili sda u vlasti
- ili sda u predsjednistvu
Bez obzira. Neke od njih će dobiti više, neke manje, ali oni će svakako u koaliciju. Ono što hoću da kažem je da je malo realno da je neko
glasao za Bećirevića, a na drugim nivoima dao glas nekome iz SDA.
Sydnor wrote: ↑02/10/2022 22:43
Ukratko Schmidt je omogucio da Parlamenti donose odluke jer sada imaju rok. Dom naroda da donesu zakon nakon sto ga usvoji Predstavnicki..nema vise da HDZ stavi zakon na cekanje 4 godine. Rokovi za imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH, dalje povecao broj delegata u Domu naroda sto je sve u skladu sa odlukom u predmetu Bozo Ljubic. Nista u korist niti jednog naroda ili na stetu nekog..