Ukrajina

skrbavi-admin

#120801 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

sad sam 100% uvjeren da njihovo nuklearno oruzje barem u pola - ne vrijedi kurcu..za mozda 20% se vjerovatno moze reci da je funkcionalno... ostalo - duboko vjerujem da je rizicno za lansiranje da ostarjelim komponentama.....

raketno gorivo za strateske ICBM projektile je i tako i tako visoko nestabilno i sami projektili zahtijevaju konstantno odrzavanje - mislim da to ne mozes tek tako ostavit i nek ceka nekoliko decenija na aktivaciju..... mislim o cemu pricamo - sami su snimili bumerang raketu koja pogadja vlastitu lansirnu rampu.....

napravili su famu od S300 S400 S500 - a u biti kite.... skonto sam da su kite koliko je izrael jebavo siriju - S400 ? dje sta ko kad? nidje ga... i to gadjaju instalaciju i radar.... :lol:

uglavnom - misljenja sam da im je sve zivo trulo..... ko i mi - korumpirani su do boga, mafija se uvukla svugdje, korupcija takodjer..... i puni su tender efendija ko i mi samo sto kod njih se obrcu milijarde kolicinski dok nasi hahari kradu milione.....

ono cemu se iskreno nadam iz ove agresije u Ukrajini je - da su oni Zutalji naucili lekciju......
giannibelif

#120802 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

U ogromnoj većini, izuzev specijalnih sastava, Rosgvardije, padobranskih divizija, Vazdušno-kosmičkih snaga, to je vojska slabo plaćena, slabo hranjena, slabo opremljena, obučena po principima i standardima koje je vrijeme pregazilo.
Peacean

#120803 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

drug_profi wrote: 30/09/2022 20:31
Olaf1 wrote: 30/09/2022 19:58
Apsolutno sam za leveling... kao primjer za danasnji dan.
Ukrajinski je to grad, šteta je razoriti ga
geralt

#120804 Re: Ukrajina

Post by geralt »

giannibelif wrote: 30/09/2022 20:45 U ogromnoj većini, izuzev specijalnih sastava, Rosgvardije, padobranskih divizija, Vazdušno-kosmičkih snaga, to je vojska slabo plaćena, slabo hranjena, slabo opremljena, obučena po principima i standardima koje je vrijeme pregazilo.
Citao sam da je uspostavljanje Rosgvardije drasticno narusilo kvalitet prosjecnog ruskog vojnika i mladjeg oficira. Plata im je visestruko bolja kao i generalni drustveni polozaj, stacioniran si u Moskvi ili slicnom velikom gradu umjesto u sibirskoj vukojebini, a najveca opasnost na poslu je da ozlijedis saku mlateci demonstrante. Ako imas sanse da upadnes u Rosgvardiju, bukvalno moras biti idiot da umjesto toga izaberes vojsku.
animus

#120805 Re: Ukrajina

Post by animus »

Znaci i Wagnerovci su u kotliću. To daje poseban okus krčkanju.
Hoće li sada djikani slaviti zbog aneksije ili će kmecati zbog deratizacije brace Rusa. Ima li kakvih manifestacija u Beogradu
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#120806 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Image
drug_profi

#120807 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Peacean wrote: 30/09/2022 20:47
drug_profi wrote: 30/09/2022 20:31

Apsolutno sam za leveling... kao primjer za danasnji dan.
Ukrajinski je to grad, šteta je razoriti ga
Da sto manje ukrajinskih heroja plati glavom tu pobjedu. Zato sam za leveling. Imali ste priliku da se predate. Taj voz je otisao.
janje_

#120808 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

Bobi wrote: 30/09/2022 20:55 Image
Livada, livada, sanjiva se budiii....
zigzag

#120809 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Hoće li biti šehida i muhadžira.
drug_profi

#120810 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hakeri objavili video Zelenskog sa porukom Dagestancima na zvanicnom sajtu ministarstva obrazovanja.
sumirprimus

#120811 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kaze iznervirat, nisu oni vidili sta znaci iznervirat :lol:
Last edited by sumirprimus on 30/09/2022 21:00, edited 1 time in total.
sumirprimus

#120812 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi

#120813 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nema velikog odusevljenja u Lugansku.
Ako je autenticno.

drug_profi

#120814 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

I kratki trhread o akciji kojom je pređen SD kod Izyuma.

sumirprimus

#120815 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image
Zumbul2

#120816 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

GAU8

#120817 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

giannibelif wrote: 30/09/2022 20:45 U ogromnoj većini, izuzev specijalnih sastava, Rosgvardije, padobranskih divizija, Vazdušno-kosmičkih snaga, to je vojska slabo plaćena, slabo hranjena, slabo opremljena, obučena po principima i standardima koje je vrijeme pregazilo.
A padobranci su se baš dobro proveli kod Hostomela.
A_A_AKCIJA

#120818 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Fali Čapljinc na temi.

Kako je on volio kotlove...

:D
giannibelif

#120819 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

GAU8 wrote: 30/09/2022 21:11
A padobranci su se baš dobro proveli kod Hostomela.
Što reče moj otac, gledajući snimke onog početkom desanta na taj aerodrom:"Streljao bi po vertikali sve glavnokomandujuće zbog ovakve akcije".
lajkujMe

#120820 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Sta poslije Lymana?

Ukratko potop svih linija u Rusa.
Poslije Lymana bitno je napasti Zarichne one su zadnja lokacija s pripremljenom odbranom.
Kad ona bude oslobodjena tako je nestala zadnja Ruska nada da se odbrane.
Poslije iste nema vise odbrandbenih pozicija spremnih.

A Ukrajinci vec na taktickom nivou pripremaju bitku poslije Lymana.
Na vrlo slican nacin kao sto su Lyman odradili.

Konkretno danas su presli rijeku Zherebets i oslobodili mjesto Terny. Samim tim stekli su mostobran preko prirodne prepreke.
I sad se Ukrajinci nalaze Juzno i Sjeverno od Zarichne.
Juzno mislim na Yampil i Dibrova.

Nazalost ne mogu vam napraviti mapu imam problema s mobitelom ako nestanem na par dana znajte da je zbog toga a ne zato sto me FSB pronasao :lol:

Samim tim kompletna odbrana Rusa prestaje da postoji.
Juzna strana ce vjerovatno preci u konsolidaciju terena i nastaviti napredak na Sjever i iz Kupianska napredak na jug da se komplet Oskil linija odbrane ocisti od Orka.

Istovremeno ce vjerovatno manjim formacijama kao pred ovu ofanzivu sto Pici stalno place da su trebali odmah napasti, krenuti u izvidjanje terena, ciscenje manjih grupica Orka i generalno stvarati predpostavke za novi Thrust kroz nekih 10 dana nakon oslobodjenja Zarichne i Lymana.

Taj dio ce biti zauzimanje Svatove, Kremina, Troitske linije.
Tu ce biti manje otpora nego u Lymanskom reonu to vam garantujem.
Nakon toga sljedi jedini logicni pristup.
Prilazak s boka i pozadine Lyschansku i Severodonetsku koji nece biti u stanju da se odbrane tj sprijece okruzenje.
Predvidjam da cemo narednih par sedmica vidjeti kontinuranu ofanzivu Ukrajin po boku Ruskih linija u Donbasu, sto znaci prvo Severodonetsk i Lyschansk kao najvece prepreke pa onda nastavak prema Zolote, Popasna i na Koncu Alchevsk.

Vrlo moguce da cemo vidjeti sekundarne pravce prema Starobilks reonu.

Nakon takvih thrustova i napredaka grad Luhansk postaje opasna zona i na koncu dolazimo do pred 24 februar linije gdje je ista bila blizu samog grada.

To je neki logicki slijed dogadjaja koji ce potrajati.
Koliko dugo zavisi od Ukrajinskih kapaciteta za vodjenje ofanzive i Ruskih sposobnosti da ojacaju i brane se.

Vrlo moguce da je to jedan od pravaca koje Ukrajina planira da odradi i ako pogledate mapu postaje vam jasno o cemu pricam.

Na taj nacin se zamalo zavrsio rat jos 2015 godine kad je LNR zamalo pala dok nisu Rusi dosli s prijetnjama i slanjem malih zelenih da sprijece isto
Zumbul2

#120821 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Image
boshniak

#120822 Re: Ukrajina

Post by boshniak »

Jel moguce zamisliti konvencionalni rat izmedju NATO i Rusije. Gledajuci ruse bio bi to kao sukob civilizacija, mozda kao kad su spanci puskama napali inke sa kopljima po centralnoj americi
Čitalac

#120823 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Obrnuta realnost...“Zapad je na ivici ludila i sada od njih možemo sve očekivati“, kaže direktor ruske službe SVR.
„The West is already on the verge of losing its mind, it is possible to expect any surprises from it", said director of the Foreign Intelligence Service of the Russian Federation Sergey Naryshkin. "Our so-called 'political opponent'...already on the verge of losing mind, so you can expect any surprises, and, most importantly, be ready for this," Naryshkin said.
skrbavi-admin

#120824 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

ispali je laki ajmo probaj....
geralt

#120825 Re: Ukrajina

Post by geralt »

lajkujMe wrote: 30/09/2022 21:24 Sta poslije Lymana?
Spoiler
Show
Ukratko potop svih linija u Rusa.
Poslije Lymana bitno je napasti Zarichne one su zadnja lokacija s pripremljenom odbranom.
Kad ona bude oslobodjena tako je nestala zadnja Ruska nada da se odbrane.
Poslije iste nema vise odbrandbenih pozicija spremnih.

A Ukrajinci vec na taktickom nivou pripremaju bitku poslije Lymana.
Na vrlo slican nacin kao sto su Lyman odradili.

Konkretno danas su presli rijeku Zherebets i oslobodili mjesto Terny. Samim tim stekli su mostobran preko prirodne prepreke.
I sad se Ukrajinci nalaze Juzno i Sjeverno od Zarichne.
Juzno mislim na Yampil i Dibrova.

Nazalost ne mogu vam napraviti mapu imam problema s mobitelom ako nestanem na par dana znajte da je zbog toga a ne zato sto me FSB pronasao :lol:

Samim tim kompletna odbrana Rusa prestaje da postoji.
Juzna strana ce vjerovatno preci u konsolidaciju terena i nastaviti napredak na Sjever i iz Kupianska napredak na jug da se komplet Oskil linija odbrane ocisti od Orka.

Istovremeno ce vjerovatno manjim formacijama kao pred ovu ofanzivu sto Pici stalno place da su trebali odmah napasti, krenuti u izvidjanje terena, ciscenje manjih grupica Orka i generalno stvarati predpostavke za novi Thrust kroz nekih 10 dana nakon oslobodjenja Zarichne i Lymana.

Taj dio ce biti zauzimanje Svatove, Kremina, Troitske linije.
Tu ce biti manje otpora nego u Lymanskom reonu to vam garantujem.
Nakon toga sljedi jedini logicni pristup.
Prilazak s boka i pozadine Lyschansku i Severodonetsku koji nece biti u stanju da se odbrane tj sprijece okruzenje.
Predvidjam da cemo narednih par sedmica vidjeti kontinuranu ofanzivu Ukrajin po boku Ruskih linija u Donbasu, sto znaci prvo Severodonetsk i Lyschansk kao najvece prepreke pa onda nastavak prema Zolote, Popasna i na Koncu Alchevsk.

Vrlo moguce da cemo vidjeti sekundarne pravce prema Starobilks reonu.

Nakon takvih thrustova i napredaka grad Luhansk postaje opasna zona i na koncu dolazimo do pred 24 februar linije gdje je ista bila blizu samog grada.

To je neki logicki slijed dogadjaja koji ce potrajati.
Koliko dugo zavisi od Ukrajinskih kapaciteta za vodjenje ofanzive i Ruskih sposobnosti da ojacaju i brane se.

Vrlo moguce da je to jedan od pravaca koje Ukrajina planira da odradi i ako pogledate mapu postaje vam jasno o cemu pricam.

Na taj nacin se zamalo zavrsio rat jos 2015 godine kad je LNR zamalo pala dok nisu Rusi dosli s prijetnjama i slanjem malih zelenih da sprijece isto
Svatove i Starobilsk su dva kljucna grada u toj regiji, tamo se ukrstaju svi putevi i pruge. Ako se to oslobodi, ostalo pada samo od sebe.
Post Reply