Hajde pametno moje, pojasni nam ti, ostavi se hintova
Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
- Idemedosumom
- Dozer
#3477 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pa to su karakteristike koje se traze kod svakog menadzera, zar ne? Ako cemo realno, svaki politicar na celnoj poziciji bilo cega mora biti dobar menadzer. Menadzment je, kao sto znamo - upravljanje. Ako si neposoban za to, tj. ako nemas bar 50% trazenih osobina i kvaliteta, i volju da vrlo brzo steknes/nadogradis jos neke, na toj vodecoj poziciji naprosto ne mozes i neces uspjeti nista.LSD wrote: ↑23/09/2022 12:23Normalno.Dozer wrote: ↑23/09/2022 12:13
Cinjenica je da mi zaista nemamo na politickoj sceni nikoga dovoljno harizmaticnog i, mozda bezobraznog, nekog mangupa, koji je dovoljno potkovan svime i koji je sposoban sebe nametnuti kao lidera. Ali, lidera na bazi konkretnih planova, strategija i poteza koje svi mogu vidjeti i shvatiti.
Harizmatičan, obrazovan, potkovan, mangup, lider, ovo ono....Pa baš su ti niski kretirijipogotovu za ovu bosansku žabokrečinu.
Jedino da iskopamo Nelsona Mandelu i Mahatmu Gandija, da ih preimenujemo u bošnjake i da nam budu kandidati![]()
Oni koji nemaju te osobine spadaju u tzv. autokratske tipove menadzera/vodja. Sebija je odlican primjer. Takvi svoje neznanje i nedostatak kompetencija nadoknadjuju silom, prijetnjama, drekom i koristenjem te pozicije moci na kojoj su se nasli. Nema tu ni menadmenta, a ni napretka po bilo kojem osnovu.
To su najcesce klasicni ego manijaci, koji su svjesni svojih nedostataka, ali se ubjedjuju da ipak znaju sve bolje od drugih. I onda se dobije sta se dobilo s KCUS-om, npr..
Last edited by Dozer on 23/09/2022 12:30, edited 1 time in total.
-
LSD
#3478 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ova država u cijeloj svojoj histotriji jedva da je imala par ljudi sa 2,3 takve karakteristike - a ti bi i lidera i harizmu i mangupa i da zna strategiju, taktiku, da zna svjetske jezike, da je lukav, da je pošten...pa jarane odvadi maloDozer wrote: ↑23/09/2022 12:26Pa to su karakteristike koje se traze kod svakog menadzera, zar ne? Ako cemo realno, svaki politicar na celnoj poziciji bilo cega mora biti dobar menadzer. Menadzment je, kao sto znamo - upravljanje. Ako si neposoban za to, tj. ako nmas bar 50% trazenih osobina i kvaliteta, i volju da vrlo brzo steknes/nadogradis jos neke, na toj vodecoj poziciji naprosto ne mozes i neces uspjeti nista.
Last edited by LSD on 23/09/2022 12:32, edited 1 time in total.
-
palermo
#3479 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Koga ce Denis izabrati ???? Hrvate iz gradanskih stranaka ??? O jebo te, sta sve nece covjek procitati....tvojkomsija wrote: ↑23/09/2022 11:54 Za Hrvate je bolji Bakir nego Denis...jer ce Bakir na hrvatska mjesta 99% ljude iz HDZ-a ubacivati (kao sto je sinoc Jelku Milicevic spomenuo). A Denisa smo jucer culi da bi on svoje Hrvate iz gradjanskih stranaka (nelegitimne sto bi Covic rekao) gurao.
Ako Bosnjaci glasaju za hrvatskog clana, mozda ce ove izbore Hrvati za Bakira glasati. Svakako Borjana Kristo je puno slabiji kandidat od Covica, i nema realne sanse.
Bilo bi presmijesno vidjeti 50k glasova za Bakira iz zapadnog Mostara i Sirokog![]()
![]()
- Dozer
#3480 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ima takvih ljudi gomila, vjeruj mi. Poznajem ih licno bar 10. Ali - nece u politiku upravo jer ne zele da se spustaju na mentalni nivo domacih politicara, koji u ogromnoj vecini slucajeva pripadaju upravo navedenom tipu autokrata.LSD wrote: ↑23/09/2022 12:30Ova država u cijeloj svojoj hisotriji jedva da je imala covjeka sa 2,3 takve karakteristike - a ti bi i lidera i harizmu i mangupa i da zna strategiju, taktiku, da zna svetske jezike, da je lukav, da je pošten...pa jarane odvadi maloDozer wrote: ↑23/09/2022 12:26
Pa to su karakteristike koje se traze kod svakog menadzera, zar ne? Ako cemo realno, svaki politicar na celnoj poziciji bilo cega mora biti dobar menadzer. Menadzment je, kao sto znamo - upravljanje. Ako si neposoban za to, tj. ako nmas bar 50% trazenih osobina i kvaliteta, i volju da vrlo brzo steknes/nadogradis jos neke, na toj vodecoj poziciji naprosto ne mozes i neces uspjeti nista.to se u engleskoj ili americi rađa jednom u 50 godina, i to uz najbolje škole diplomatije.
99% nasih vodecih ministara, premijera i direktora JP na zapadu ne bi mogli dobaciti vise od srednjeg nivoa menadzera. Vecina bi bila na najnizem nivou. Ali, ovdje su oni Top
Last edited by Dozer on 23/09/2022 12:35, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#3481 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Sta mislite kakva ce biti izlaznost na izborima, da tu od starta ne bude fijasko ?
- Dozer
#3482 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Mislim da ce se ove godine prebaciti 60%. Ali, 60% realnih. Nazalost, kod nas se to nikako nece moci utvrditi tacno jer mi na spiskovima imamo vise glasaca nego HR ljudi. A HR, po popisu, ima cca. 30% vise ljudi od BiH.DonieBrasco wrote: ↑23/09/2022 12:34 Sta mislite kakva ce biti izlaznost na izborima, da tu od starta ne bude fijasko ?
- Idemedosumom
#3483 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Kao i u proteklih 4-5 ciklusa, +- koji postotak.DonieBrasco wrote: ↑23/09/2022 12:34 Sta mislite kakva ce biti izlaznost na izborima, da tu od starta ne bude fijasko ?
-
Spit_fire
#3484 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
A sdp ga reklamiro ko da je kenedi licno..HD_2015 wrote: ↑23/09/2022 09:50Ne utiču, ali Denis je potop. Frajer ne zna odgovoriti na obično pitanje.Porodice Foht wrote: ↑23/09/2022 09:49 Iznenadjen sam reakcijom javnosti na jednu debatu i zakljuccima. Otkad to kod nas debate uticu na izbor kandidata? Nismo mi dobacili dotle.![]()
Mene najvise fasciniralo koliko je dican po skupovima kad prica u Bakiru, a sinoc se us.ro najblaze receno
-
noviforumas
#3485 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Inace je realna izlaznost sasvim solidna, ocekujem ove godine da bude dosta visocija zbog svega sto se desavalo i desava.DonieBrasco wrote: ↑23/09/2022 12:34 Sta mislite kakva ce biti izlaznost na izborima, da tu od starta ne bude fijasko ?
- vicious
#3486 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Mislim da se Bećireviću previše zamjera što se nije hvatao za afere, respiratori, Asim, Seka itd. ali zaboravlja se da je ova debata bila sa kandidatima za člana predsjedništva. On se toga i držao, pa je možda i zato njegov nastup bio prilično anemičan.
Dok Bakir zna da ima sigurno svoje tradicionalno zeleno glasačko tijelo, pa je svoj nastup više stavio u funkciju SDA kampanje za druge nivoe, "mi smo spriječili ovo, mi smo spasili ono..."
I hit izjava: "Nema problema koji SDA nije riješila..."
Dok Bakir zna da ima sigurno svoje tradicionalno zeleno glasačko tijelo, pa je svoj nastup više stavio u funkciju SDA kampanje za druge nivoe, "mi smo spriječili ovo, mi smo spasili ono..."
I hit izjava: "Nema problema koji SDA nije riješila..."
- drag_gost
#3487 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Glup, zlonamjeran ili kupljen covjek bi jedino glasao za SDA.vicious wrote: ↑23/09/2022 12:51 Mislim da se Bećireviću previše zamjera što se nije hvatao za afere, respiratori, Asim, Seka itd. ali zaboravlja se da je ova debata bila sa kandidatima za člana predsjedništva. On se toga i držao, pa je možda i zato njegov nastup bio prilično anemičan.
I hit izjava: "Nema problema koji SDA nije riješila..."![]()
-
Spit_fire
#3488 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Mislim da se namjenski nije islo na afere posto je to vise stvae stranke...sigurno bi i bakir imo sta rec o sdp, plus zakon o prebivalistu koji je direktno denisu na ledjimavicious wrote: ↑23/09/2022 12:51 Mislim da se Bećireviću previše zamjera što se nije hvatao za afere, respiratori, Asim, Seka itd. ali zaboravlja se da je ova debata bila sa kandidatima za člana predsjedništva. On se toga i držao, pa je možda i zato njegov nastup bio prilično anemičan.
-
laik1981
#3489 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
I ne bi glasao protiv SDA.. Onaj ko ne glasa protiv SDA glasao je za SDA..drag_gost wrote: ↑23/09/2022 12:56Glup, zlonamjeran ili kupljen covjek bi jedino glasao za SDA.vicious wrote: ↑23/09/2022 12:51 Mislim da se Bećireviću previše zamjera što se nije hvatao za afere, respiratori, Asim, Seka itd. ali zaboravlja se da je ova debata bila sa kandidatima za člana predsjedništva. On se toga i držao, pa je možda i zato njegov nastup bio prilično anemičan.
- Styling
#3490 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Bakir je direktno kriv, odgovoran i opstruirao je reviziju presude za genocid. Kao takav nije za clana Predsjednistva. To je Denis trebao spomenuti sinoc.vicious wrote: ↑23/09/2022 12:51 Mislim da se Bećireviću previše zamjera što se nije hvatao za afere, respiratori, Asim, Seka itd. ali zaboravlja se da je ova debata bila sa kandidatima za člana predsjedništva. On se toga i držao, pa je možda i zato njegov nastup bio prilično anemičan.
- Roccohljup
#3491 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
O tim ja i govorim.......a ima ih ogroman broj cim je ova mafija na vlasti desetljecima.Dozer wrote: ↑23/09/2022 12:23Mozda kod naivnih i priglupih....Roccohljup wrote: ↑23/09/2022 12:21
I ja sumnjam da će biti na bilo kojoj više (u ovoj kampanji definitivno ne) ali je vjerovatno pod uticajem tog konsultanta sad izbio taj argument kako on bježi od debata.
Majstore, hajde na N1 i FACE ako si faca. Prvo je vec izbjegao, a na drugo nece ni mrtav.
-
pinkman
#3492 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Trebao ga je pitati, izmedju ostalog, sto hvali Dzaferovica? Ako je takav kakvim ga predstavlja - zasto nije isao na reizbor? Sto ga je ponizio? Zasto bira za saradnike koje nemaju nikakav licni integritet?LSD wrote: ↑23/09/2022 03:40Kakvim ba ajkulama, to su politicki neandertalci koji ne znaju ni maternji jezik kako treba, a kamoli engleski.
Bakir je pravi onaj seoski pokvarenjak, a zatucana svjetina vidi nekakvu njegovu pobjedu u nastupu![]()
Šta je trebao uraditi Denis pored onako pristrasnog voditelja? prevrnuti stol ? jbt mater Bakiru ? štocem ga opaliti ? pa da svjetina kaže Woow sad glasam za Denisa.
Čovjek sasvim normalno ispričao svoju priču, u par navrata zakopao Baketa da je onaj smrad morao puštati reklame i opet nešto ne valja![]()
Bakir je u politici 30 godina i ima puno gresaka. Treba ih iskoristiti. On je bio mlak i nikakav.
-
pinkman
#3493 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Slazem se. Jeste najkvalitetniji, ali nece proci. Mozda bi prosao da imaju dva kruga izbora pa se onda bira izmedju Izetbegovica i Hadzikadica.Dado dijasporitus wrote: ↑23/09/2022 03:19A možda se uplašio Hadzikadica jer u principu nema elemenata sa kojim može da ga “uništi”. Realno Mirsad, da je BiH normalna država ko sto nije, bi pojeo i Bakira i Denisa za doručak na izborima.
- vicious
#3494 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ma kakvi, ne bi to bilo baš tako jednostavno. Za tu temu bi trebalo malo više vremena za dobar uvod i iznošenje argumenata i dokaza nego što je bilo u ovom formatu.Styling wrote: ↑23/09/2022 13:08Bakir je direktno kriv, odgovoran i opstruirao je reviziju presude za genocid. Kao takav nije za clana Predsjednistva. To je Denis trebao spomenuti sinoc.vicious wrote: ↑23/09/2022 12:51 Mislim da se Bećireviću previše zamjera što se nije hvatao za afere, respiratori, Asim, Seka itd. ali zaboravlja se da je ova debata bila sa kandidatima za člana predsjedništva. On se toga i držao, pa je možda i zato njegov nastup bio prilično anemičan.
Uostalom, Bakir je 100% i računao s tim pa je sigurno imao pripremljen spin i okrenuo bi to na priču kako se on borio ali su drugi opstruirali blabla... pa sinoć govori kako su ga ostavili samog da se bori za strancima, "ali ja sam se cijelo vrijeme bunio" hahaha
Pa kad ima obraza reći mrtav hladan da nema problema koji SDA nije riješila, šta tek treba očekivati na ovu temu?
Zato sam siguran da je i Denis svjesno izostavio to pitanje.
- Hank Paldum
#3495 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pa da, pred Popis prije 10 godina je bila priča da ko se izjasni Bošnjakom umjesto Bosancem taj nije za građansku državu jer mu je etničko ispred državnog a kada su drugi u pitanju onda su npr. Hrvati iz građanskih stranakatvojkomsija wrote: ↑23/09/2022 11:54 Za Hrvate je bolji Bakir nego Denis...jer ce Bakir na hrvatska mjesta 99% ljude iz HDZ-a ubacivati (kao sto je sinoc Jelku Milicevic spomenuo). A Denisa smo jucer culi da bi on svoje Hrvate iz gradjanskih stranaka (nelegitimne sto bi Covic rekao) gurao.
Ako Bosnjaci glasaju za hrvatskog clana, mozda ce ove izbore Hrvati za Bakira glasati. Svakako Borjana Kristo je puno slabiji kandidat od Covica, i nema realne sanse.
Bilo bi presmijesno vidjeti 50k glasova za Bakira iz zapadnog Mostara i Sirokog![]()
![]()
FGR logika #123456
- Styling
#3496 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ma, vala, nidje veze frajer. Pao s Marsa. U 65-toj odlucio da bude patriota i da se kandiduje, ni manje ni vise, vec za clana Predsjednistva. Hobi po stare dane, da se ima sta raditi u penziji.pinkman wrote: ↑23/09/2022 13:16Slazem se. Jeste najkvalitetniji, ali nece proci. Mozda bi prosao da imaju dva kruga izbora pa se onda bira izmedju Izetbegovica i Hadzikadica.Dado dijasporitus wrote: ↑23/09/2022 03:19
A možda se uplašio Hadzikadica jer u principu nema elemenata sa kojim može da ga “uništi”. Realno Mirsad, da je BiH normalna država ko sto nije, bi pojeo i Bakira i Denisa za doručak na izborima.
-
Škobo Habu
#3497 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Nije problem samo u dijelu Bećirevićeve kampanje, već samog SDP-a. Nikad lošija kampanja. I NES je vidljiviji od njih.
No, kada su u pitanju ponuđene političke opcije - nikad gora ponuda kandidata.
-
noviforumas
#3498 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Sjecam se prosli put, vjerovatno nijedan kandidat nije vise potrosio na online kampanju od Hadzikadica
Svaki drugi tekst na klixu i slicnim portalima, komentari u stilu "Profesor Hadzikadic je jedina sansa za Bosnu i Hercegovinu, covjek koji moze ostvariti nase snove
" i slicno. Preplavili ljudi bh. internet. Gdje su i sta rade Hadzikadicevi botovi?
Svaki drugi tekst na klixu i slicnim portalima, komentari u stilu "Profesor Hadzikadic je jedina sansa za Bosnu i Hercegovinu, covjek koji moze ostvariti nase snove
-
Spit_fire
#3499 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Nema sanse po meni..Ako denis pobjedi zeljko nece sigurno. Svi SDA ce ovaj put glasat za bakira, prosli put je bilo ovih softcore sda kojo su glasali za zeljka jer ono who d fak iz dzafke...bakir je ipak nesto drugonoviforumas wrote: ↑23/09/2022 12:13Ja se iskreno nadam da si u pravu, jer Denis i Zeljko je najbolja kombinacija od svih ponudjenih. Vidjecemo.kluz franjo wrote: ↑23/09/2022 12:10
Mislim da griješiš. Puno veći presjek imaju biračko tijelo Bakira i Željka.
Denis i Željko bi mogli laganini. I Bakir i Željko je matematički skoro nemoguće.
A dokazaće se u izbornoj noći.
- Hank Paldum
#3500 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pa zar nije prije samo par dana se pričalo kod Bakirovog nepojavljivanja na N1 da njemu i ne trebaju debate jer su mu glasači ovce koji će glasati za njega bez obzira kako se ponašao.Login77777 wrote: ↑23/09/2022 09:24Glasas svakako za SDA (Bakir) ili SDA B (Komsic) tako da mi nije jasno sta zelite postici time da onog za kojeg neces glassti ocrnis?HD_2015 wrote: ↑23/09/2022 09:21 Denis nije uspio ni na jedno pitanje direktno odgovoriti. Svi su mu odgovori generalne prirode.
Jedine znakove inteligencije je pokazivao kada se jogunio kako ga voditelj prekida.
Gdine Denis, recite nešto ne engleskom:
[youtube] https://youtu.be/GUuE6Hl3G04?t=8 [/youtube]
Tragedija je da ga je Bakir intelektualno izdominirao. Čak je profa davao direktnije odgovore.
Izgleda da ima dobar razlog zašto se Denis ne pojavljuje često u medijima. Za njega sam mislio da izgled nedoraslog seljačića vara, ali izgleda da ne vara.
Kako sa da se toliko brani Denis da se ne "ocrni" kod svake kritike? Isto kao da se ponšate kao, da izvineš, ovce