Nemaju oni na sta stat. Ovo je sad silovanje međeda i ima da se raspadaju kao rasprskavajuce brigade.pici wrote: ↑23/09/2022 10:44Ja sam odmah pisao kad je bila euforija da je ruska prva linija odbrane rijeka Oskil, pa me isti forumasi bili uvjeravali da nema sanse ide se to na Svatove pa i dalje, reko super, Svatove druga linija, to je san snova... ma jok ide se Luganjsk, Lisicak, SD,, Donjeck to poraz rusa totalni.Reko ljudi stante, malo mačku teleća glOva.Ma jok ide Krim bla bla itd.drug_profi wrote: ↑23/09/2022 10:34 Ma pici, ne mozes ici dalje dok ne precesljas oslobođeni teren. Sta da ti ostane neka četa, vod u nekoj pripizdini, šumi... onda ako si se razvukao previše šupalj si svuda, samo je pitanje kad će ti neki rus provaliti da si tu tanak. A postalo bi očigledno. Jbg ruska granica je na sat vožnje s lijeve strane proboja. Rizično.
Onda te jedinice naprijed troše municiju, gorivo, hranu. Ok, mogu iz plijena da se namire, ali i to treba organizovati jer nije bas da ce svaki vojnik naci bas ono sto mu treba usput.
Ko zurio vrat slomio, ako niej planiran prodor 150km, dzaba ti sto se ispostavi da je moglo. Ne moze jer si ti nespreman za takav kolaps neprijatelja.
Cak i da si predvidio, postoje ogranicenja, fizicka, i kod vojnika i tehnike i logistike.
Ovo sto sad vidimo od ofanzive je to je to, sve dalje preko toga je Lutrija.
Dao si neprijatelju da stane na noge sad snosi posljedice.
Jebi ga.
Najbolja stvar je sto su Ukri skinuli rukavice.