Bakir je trebao odbiti govoriti..
..
Slažem se. Glasao bih za Bakira u tom slučaju.sehohari wrote: ↑23/09/2022 00:34Izbore protiv slučajnog prolaznika bi Bakir pobjedio jače nego Kim Jong Un.Better Man wrote: ↑23/09/2022 00:31 Bakir i SDA su najveće zlo i to treba zauvijek srušiti na izborima. Ima jedan čovjek, koji bi pomeo i Bakira i Hadžikadića u ovoj debatnoj emisiji, ali on je grobar SDP-a i on je spasio SDA nakon izbora 2010.g, riječ je o Zlatku Lagumdžiji. On je izmislio za sve njih kako voditi debatu i kako pričati i za razliku od njih savršeno vlada materijom i ima jake veze u inostranstvu, ali zbog svog egoizma je prokockao svaku priliku.
Čuj Lagumdžija.
Arnaut ti je kao Hadzikadicev extrem, jos pametniji, jos manje dopadljiv…Pandakonda wrote: ↑23/09/2022 00:49 Sabina ili Peđa bi bili super za predsjednistvo međutim Sabina je ostali dok je Peđa srbin iz federacije tako da njih sigurno neće biti na toj funkciji jos dugo vremena. Ako gledamo konkretno NS jedino možda još Arnaut da tu iskace kao bosnjacki clan međutim meni se cini da on vise puca na neke druge ministarske ili premijerske funkcije. Kifla također više operativac nego za predsjednika.
Ovo za Jelku mi je stvarno bilo iznenađujuce jer mi se na prvu cinilo da je već koalicija dogovorena i da će Čović biti premijer jer je sad red na hrvata. Ne znam da li ovo ima veze sa onim glasinama iz Neuma da se covic povlaci kao kandidat a da zauzvrat će dobiti neke ustupke za izborni zakon.
Bilo kako bilo ne pamtim kad je losiji izbor kandidata bio za izbore (predsjednistvo). Spali smo na to da biramo manje zlo i nista vise od togaLagumdžija bi svojevremeno mogao pobjediti Bakira jer je itekako sposoban i vjerovatno najveći propast talenta u post dejtonskoj BiH. Međutim sad bi sigurno izgubio ako bi se kandidovao.
Ma zato kazem, nek zeljko uzme a ovi bosnjaci iskreno manje vise..galia95 wrote: ↑23/09/2022 00:34Slažem seSpit_fire wrote: ↑23/09/2022 00:29
Iskreno mlaka debata..Koliko je denis pricao "dajte mi baketa" konto sam da u fasickli ima dvije godine zatvora..a na kraju relano njsta, nastrebane floskule i procedure..
Po meni malo se Denis i us.rao od baketa..jedno je mlatit slamu po skupovima a drugo je rec u lice nekom nesto...kad taj neko moze i odgovorit. Kad sa Bakirom koji je poprilicno uljudan nije mogao izac na kraj kako ce tek sa dodikom il covicem..zalice on za parlamentom ako ga izaberu
Bake klasika nista novo standardna prica...nije nikog ni privuko nit je koga odbio od ovih svoji glasacaMoj glas i dalje ide njemu, ali samo kao moj skromni doprinos da se ovi SDA smradovi konačno skinu sa glavne scene. Što se tiče Predsjedništva, nek mu je Bog na pomoći s one dvije vještice, ako Komšić ovog puta izvisi na izborima.
Sretno, Bosno i Hercegovino![]()
Sabina i Peđa su van bazena Bascarsija-Ilidza prakticno irelevantne persone. Uvijek me cudi kako narod misli da se sve revolvira oko KS, dok zapravo ostatak drzave koji je nacelno "zelen" izglasa kljucne nivoe vlasti. Iz Trojke je jedini Konakovic koji ima utjecaj i zalet da se zakuca u utrci za Predsjednistvo, to je cinjenicaPandakonda wrote: ↑23/09/2022 00:49 Sabina ili Peđa bi bili super za predsjednistvo međutim Sabina je ostali dok je Peđa srbin iz federacije tako da njih sigurno neće biti na toj funkciji jos dugo vremena. Ako gledamo konkretno NS jedino možda još Arnaut da tu iskace kao bosnjacki clan međutim meni se cini da on vise puca na neke druge ministarske ili premijerske funkcije. Kifla također više operativac nego za predsjednika.
Ovo za Jelku mi je stvarno bilo iznenađujuce jer mi se na prvu cinilo da je već koalicija dogovorena i da će Čović biti premijer jer je sad red na hrvata. Ne znam da li ovo ima veze sa onim glasinama iz Neuma da se covic povlaci kao kandidat a da zauzvrat će dobiti neke ustupke za izborni zakon.
Bilo kako bilo ne pamtim kad je losiji izbor kandidata bio za izbore (predsjednistvo). Spali smo na to da biramo manje zlo i nista vise od togaLagumdžija bi svojevremeno mogao pobjediti Bakira jer je itekako sposoban i vjerovatno najveći propast talenta u post dejtonskoj BiH. Međutim sad bi sigurno izgubio ako bi se kandidovao.
Mislim da Zvizdić ima još veće šanse.Revolucionar ★ wrote: ↑23/09/2022 00:59Sabina i Peđa su van bazena Bascarsija-Ilidza prakticno irelevantne persone. Uvijek me cudi kako narod misli da se sve revolvira oko KS, dok zapravo ostatak drzave koji je nacelno "zelen" izglasa kljucne nivoe vlasti. Iz Trojke je jedini Konakovic koji ima utjecaj i zalet da se zakuca u utrci za Predsjednistvo, to je cinjenicaPandakonda wrote: ↑23/09/2022 00:49 Sabina ili Peđa bi bili super za predsjednistvo međutim Sabina je ostali dok je Peđa srbin iz federacije tako da njih sigurno neće biti na toj funkciji jos dugo vremena. Ako gledamo konkretno NS jedino možda još Arnaut da tu iskace kao bosnjacki clan međutim meni se cini da on vise puca na neke druge ministarske ili premijerske funkcije. Kifla također više operativac nego za predsjednika.
Nikšić nema pravo da bude još jedan mandat predsjednik SDPa.Vaya wrote: ↑23/09/2022 01:05 Poslije ove debate, ja mogu samo donijeti jedan subjektivni zakljucak - a to je da oni clanci u kome se govori da SDA sa SDP-om dogovara neki vid koalicije nisu uopce bezazleni...
Jer, ako Bakir uzme Denisa - ovi iz Mehmeda Spahe ce fino da ispostave fakturu Niksicu za sahranjivanje Denisa u politickom smislu i da on tu moze da odahne. Jos ako na to Schmidt donese neku formu aparthejdskog zakona + Putin mobilizira one 300k-400k nejaci gdje ce zakuhati jos dodatno u Rusiji, eto poziva Neki da se napravi siroki patriotski blok da se brani drzava, kako od unutrasnjih, tako i od vanjskih neprijatelja... Jer ako je u Njemackoj moglo skoro puna 2 mandata da bude crno-crvena koalicija (CDU i SPD), zasto ne bi moglo i kod nas...![]()
Bakir Izetbegović je prije tri godine izjavio: BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i RS. (od 0:15)galia95 wrote: ↑23/09/2022 00:16Ma nije poenta u tome, iako ni to nije sasvim tačnoPoenta je da je večeras, u javnoj debati rekao: Kad sam ja to rekao?
![]()
I još mu hladno kaže: " Ma to je izvučen neki naslov prije 10 godina"![]()
Poslušaj od 40:40![]()
A što se tiče referenduma, u ovom članku čiji sam link postavio se kaže:
Eventualni referendum o članstvu u NATO-u bi se mogao provesti na teritoriji cijele BiH, a ne samo na području jednog entiteta. Zaključak je da bi, ako su ovi rezultati anketa točni, ukupno u BiH, kad se zbroje RS i FBiH, prevagnuli glasovi iz Federacije BiH jer bi, barem trenutno, više od polovice ukupnog broja stanovnika bilo za članstvo u NATO-u.
Ovdje nisam govorio o glasackom kapacitetu koliko ko moze ostvariti nego u nekom smislu ko ima dobre kvalitete da bude na toj poziciji. Zeleni ce jbg jos dugo birati vecinu vlasti dok se stanovnistvo ne "obnovi". A slazem se sa tim da su konakovic ili zvizdic jedini koji bi mogli dobiti tu trkuRevolucionar ★ wrote: ↑23/09/2022 00:59Sabina i Peđa su van bazena Bascarsija-Ilidza prakticno irelevantne persone. Uvijek me cudi kako narod misli da se sve revolvira oko KS, dok zapravo ostatak drzave koji je nacelno "zelen" izglasa kljucne nivoe vlasti. Iz Trojke je jedini Konakovic koji ima utjecaj i zalet da se zakuca u utrci za Predsjednistvo, to je cinjenicaPandakonda wrote: ↑23/09/2022 00:49 Sabina ili Peđa bi bili super za predsjednistvo međutim Sabina je ostali dok je Peđa srbin iz federacije tako da njih sigurno neće biti na toj funkciji jos dugo vremena. Ako gledamo konkretno NS jedino možda još Arnaut da tu iskace kao bosnjacki clan međutim meni se cini da on vise puca na neke druge ministarske ili premijerske funkcije. Kifla također više operativac nego za predsjednika.
Ja koliko znam u SDP-u su uveli da se na poziciji predsjednika stranke moze biti maksimalno dva mandata. Niksic nece biti predsjednik jos dugo. Negdje je i sam pricao o tome da ima ogranicenje.Vaya wrote: ↑23/09/2022 01:05 Poslije ove debate, ja mogu samo donijeti jedan subjektivni zakljucak - a to je da oni clanci u kome se govori da SDA sa SDP-om dogovara neki vid koalicije nisu uopce bezazleni...
Jer, ako Bakir uzme Denisa - ovi iz Mehmeda Spahe ce fino da ispostave fakturu Niksicu za sahranjivanje Denisa u politickom smislu i da on tu moze da odahne.
Eh onda je to drugi par cipela. Jest da se u sekundi desi da se promjeni statut ili umjesto kongresa se odrzi konvencija, pa se aktuelni mandat produzi za jos neko vrijeme.pinkman wrote: ↑23/09/2022 01:23Ja koliko znam u SDP-u su uveli da se na poziciji predsjednika stranke moze biti maksimalno dva mandata. Niksic nece biti predsjednik jos dugo. Negdje je i sam pricao o tome da ima ogranicenje.Vaya wrote: ↑23/09/2022 01:05 Poslije ove debate, ja mogu samo donijeti jedan subjektivni zakljucak - a to je da oni clanci u kome se govori da SDA sa SDP-om dogovara neki vid koalicije nisu uopce bezazleni...
Jer, ako Bakir uzme Denisa - ovi iz Mehmeda Spahe ce fino da ispostave fakturu Niksicu za sahranjivanje Denisa u politickom smislu i da on tu moze da odahne.
Iskreno, ne vjerujem da je Denis odbio da promuhabeti na engleskom zato što ne zna engleski, već možda zato što je bio iznerviran ponašanjem voditelja tokom emisije koji ga je konstantno prekidao i sjeckao. Ali slažem se, mlak i neuvjerljiv nastup.Thorgerson wrote: ↑23/09/2022 01:47 Jbt gledam ovu stoku i kontam za kakve su meni poslove trazili da im haman tecno pricam na engleskom. I pricao i opet ne prodjes.
A gledaj njih jebote da ih sastavis ne znaju beknut.
Za Denisa sam opet iznenadjen. Mladji je, bavi se dugo politikom, pa jebemu nije valjda da tolike godine se ofiras kad dodju stranci. Nadam se da zna pricati engleski, u suprotnom sam fkt opet razocaran. Pa lik svakom debatom se srozava. A ima jos do izbora.
Veoma los nastup.
Najgore u svemu jeste sto Bakir 100% nije izgubio nijednog glasaca, a Denis 100% jeste.
E to je problem. Trojka i ostale stranke moraju malo posvetiti paznju ovome. A i Denis se treba prestati ponasati kao uvrjedjena mlada. Jer pocinje malo da iritira.
Pa naravno. Svakom ko misli biti predsjednik bi trebalo biti ispod časti da dokazuje nešto tako elementarno.galia95 wrote: ↑23/09/2022 01:56Iskreno, ne vjerujem da je Denis odbio da promuhabeti na engleskom zato što ne zna engleski, već možda zato što je bio iznerviran ponašanjem voditelja tokom emisije koji ga je konstantno prekidao i sjeckao. Ali slažem se, mlak i neuvjerljiv nastup.Thorgerson wrote: ↑23/09/2022 01:47 Jbt gledam ovu stoku i kontam za kakve su meni poslove trazili da im haman tecno pricam na engleskom. I pricao i opet ne prodjes.
A gledaj njih jebote da ih sastavis ne znaju beknut.
Za Denisa sam opet iznenadjen. Mladji je, bavi se dugo politikom, pa jebemu nije valjda da tolike godine se ofiras kad dodju stranci. Nadam se da zna pricati engleski, u suprotnom sam fkt opet razocaran. Pa lik svakom debatom se srozava. A ima jos do izbora.
Veoma los nastup.
Najgore u svemu jeste sto Bakir 100% nije izgubio nijednog glasaca, a Denis 100% jeste.
E to je problem. Trojka i ostale stranke moraju malo posvetiti paznju ovome. A i Denis se treba prestati ponasati kao uvrjedjena mlada. Jer pocinje malo da iritira.
1:38:20 Hajde malo da se uozbiljimo - nije ovo Kviskoteka![]()
![]()
Još nadrealnije će biti gledati ga u sobi sa baronessom Cvijanovićsehohari wrote: ↑23/09/2022 02:22 Evo, sad pogledao.
Pomeo ga je Bake.
Bolje da se nije ni pojavio.
Nisam ni uspio gledati do kraja, jednostavno me je uhvatila mučnina slušati ovoga jednog kako govori o 100 ostvarenih radnih mjesta (102), a Denisa kako opet nastavlja sa svojom profesorskom spikom.
Realno, pod normalnim uvjetima, Denis nije za predsjedništva. Možda za neki ekspertni tim, potpuno nerealno mi je gledati njega i Dodika u istoj sobi.
Covjek ne shvata da Bakir ima stabilne glasace. Njegova pobjeda lezi u par procenata koje treba otkinuti od Hadzikadica i par procenata neodlucnih.Dado dijasporitus wrote: ↑23/09/2022 02:50 Šta god pričali zaključak ove debate je da je u ocima glasača Denis sebi dopisao nadimak Kvisko za narednih 3-4 godine.![]()
Ovakav politički zaheb nevidjeh od kad je onaj američki kandidat za predsjednika Dean prije 20 godina vrisnuo na mitingu i sahranio političku karijeru.