Esmeralda AKA Pirija?
Nisam znao, znaš da sam tek šljego u Sarajvo
Dakle kod nas nije nista drugacije, ali ove kosmopolite sto "proputovase svijetom" pronadjose hiljadu i jednu manu?nivla wrote: ↑16/09/2022 19:25 jeo u austriji bilo ok - hot wings, ostalo kako kad
jeo u hrvatskoj - srednja zalost, zagreb malo bolji od splita
jeo u turskoj - ok
jeo kod nas sasvim ok
doduse samo hot wings jedem jer ostali komadi svugdje znaju biti suhi i zilavi, posebno pileca prsa
iskreno preferiram piletinu sa zara, da se osjeti da je s uglja ali u kfc nema toga
pomfrit im ne valja nigdje
u splitu je bilo uz neku doplatu i menije neograniceno tocenje, ovo ostalo kako gdje, nije pod obavezno
nije lose za ponekad, ali piletina sa zara mi je svakako bolji izbor kad hocu da se najedem
Krilca su super oni stripsi ne valjaju, bolje ja kuci napravim. Ukusom krilca ista ko bilo gdje drugo. Nisam neki svjetski putnik ali gdje god sam vidio kfc otisao sam da jedem. Krilca imaju isti ukus. Odmah znas da jedes kfcNaslovnica wrote: ↑18/09/2022 06:11 Ja mislim da su oni u početku imali problem sa kapacitetom pripreme prema KFC standardu i enormne potražnje, vjerovatno da su koristili prečice, nije se meso mariniralo dovoljno, ili već kako se pravi, jednostavno morali su koristiti improvizacije.
Jedino mi to pada na pamet kada čitam da ih neki kude, a neki hvale (barem kada govorimo o okusima i poređenjima sa KFC okusima u drugim državama).
Javljaš se na temi KFC-u i pljuješ Ovako piletinu i govoriš kako nisi bio u KFC-u? Za mene je ovo klasično trolanje.
Ne trolam, ne pljujem i ne interesujem se za halal ni bez halala. Iz svog iskustva tvrdim da mi je jedna od lošijih od svih pristupačnihVladaFBiH wrote: ↑19/09/2022 08:46
Javljaš se na temi KFC-u i pljuješ Ovako piletinu i govoriš kako nisi bio u KFC-u? Za mene je ovo klasično trolanje.
btw. Ovako ima Halal certifikat što, mini lično, predstavlja ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju... i ne nema veze sa vjerom i sličnim ako ti to pada na pamet.
Koja je bolja piletina i zasto?JelBistro wrote: ↑19/09/2022 08:57Ne trolam, ne pljujem i ne interesujem se za halal ni bez halala. Iz svog iskustva tvrdim da mi je jedna od lošijih od svih pristupačnihVladaFBiH wrote: ↑19/09/2022 08:46
btw. Ovako ima Halal certifikat što, mini lično, predstavlja ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju... i ne nema veze sa vjerom i sličnim ako ti to pada na pamet.
ovdje u BiH.
Razumijem se poprilično u ono što pripremam-jedem tako da ne vadim ovo iz gu*ice. U moju kuću neće, ali ću ja do KFC-a
da probam kako to i kod nas izgleda.![]()
Vidi, ne kažem da recimo ovi bocaju svoju piletinu i sl iz Ovako pa da je zbog toga loša nego jednostavno upravo to što kažešSid the sloth wrote: ↑19/09/2022 10:09
Koja je bolja piletina i zasto?
Ja znam jedino da je Cekin bolja ali je i skoro duplo skuplja, ostale mi nisu nista bolje, cak su i zilavije uglavno pa ako nije problem moze li neka preporuka kao zamjena za Ovako ali s argumentima?
Nista nije pogrešno rekao. Užasna su fileta odavno. Boja mi prava "vještačka". Da li imamo bolja na našem tržištu,mislim da nemamo jer su sva skoro istaVladaFBiH wrote: ↑19/09/2022 08:46Javljaš se na temi KFC-u i pljuješ Ovako piletinu i govoriš kako nisi bio u KFC-u? Za mene je ovo klasično trolanje.
Kad sve saberes sta si rekao, ispadne da je Perutnina Ptuj ubjedljivo najbolja (sa cim se apsolutno slazem jer je i logicno da bude tako s obzirom na tradiciju firme). Ali isto tako kad uzmes u obzir najboljeg od najgorih, dodjes na to da je Ovako tu najbolja jer je konkurencija jos gora.JelBistro wrote: ↑19/09/2022 10:41Vidi, ne kažem da recimo ovi bocaju svoju piletinu i sl iz Ovako pa da je zbog toga loša nego jednostavno upravo to što kažešSid the sloth wrote: ↑19/09/2022 10:09
Koja je bolja piletina i zasto?
Ja znam jedino da je Cekin bolja ali je i skoro duplo skuplja, ostale mi nisu nista bolje, cak su i zilavije uglavno pa ako nije problem moze li neka preporuka kao zamjena za Ovako ali s argumentima?
žilavo meso, sama struktura i ponašanje mesa pri pripremi. Nije mi apsolutno čemu ni okusom.
Tu bi dodao i onu Bingovu , Madi onako osrednja a Cekin mi se čini kao da je starije meso i def po meni ne vrijedi koje marke gore.
Brojler nije loša iako ima dosta loja i kožice za ukloniti a za mene je najbolja Perutnina.
i opet dajem prednost svakome ko ima halal cerfitikat - ako nekoga interesuje zašto neka pročita a dovoljno je da spomenem da je GMO zabranjen u bilo kakvom obliku ako imaš halal certifikat.bjjarmbar wrote: ↑20/09/2022 00:56Kad sve saberes sta si rekao, ispadne da je Perutnina Ptuj ubjedljivo najbolja (sa cim se apsolutno slazem jer je i logicno da bude tako s obzirom na tradiciju firme). Ali isto tako kad uzmes u obzir najboljeg od najgorih, dodjes na to da je Ovako tu najbolja jer je konkurencija jos gora.JelBistro wrote: ↑19/09/2022 10:41
Vidi, ne kažem da recimo ovi bocaju svoju piletinu i sl iz Ovako pa da je zbog toga loša nego jednostavno upravo to što kažeš
žilavo meso, sama struktura i ponašanje mesa pri pripremi. Nije mi apsolutno čemu ni okusom.
Tu bi dodao i onu Bingovu , Madi onako osrednja a Cekin mi se čini kao da je starije meso i def po meni ne vrijedi koje marke gore.
Brojler nije loša iako ima dosta loja i kožice za ukloniti a za mene je najbolja Perutnina.
@Thorgerson
![]()
Radio bi i u drugim gradovima dobro. Ako može McDonalds imati dva restorana u Mostaru može i KFC jedan u Tuzli. Naredne godine se otvara KFC drive u Tuzli pored Bingo City Centra.Thorgerson wrote: ↑20/09/2022 00:54 Ljudi, nisu porcije male, nego smo mi sirotinja.
Ovo je jeftina i brza hrana svugdje u svijetu. Dakle, vani na zapadu nigdje ne mozes jeftinije jesti a da iole na nesto lici. Ostaje ti bk, mcd, ili neki lokalna fransiza u drzavi, ali opet isti koncept.
Npr mcmeal je cca duplo skuplji u nekim zapadnim drzavama u odnosu na nas. S tim da je u tim drzavama standard pet do sest puta veci od naseg. Dakle, proporcionalno gledajuci, njima su te cijene smijesne. Njima je dati 15 KM za mcmeal, kao da ti sad das 3 KM. Pa eto, sami skontajte.
Mi smo toliko siromasni, da nam je cak i ovo skupo. A imamo jedne od nanizih cijena i mcd i kfc. Nize ne mogu biti, jednostavno ne ide.
Nasa kupovna moc je zalosna. Znam, reci cete puno je sve. Ma jeste puno u Sarajevu. Gdje ima nesto love. Otvori ovo i Zenici, Tuzli il ne do bog manjem grqdu pa ces vidjeti.
A vani svako selo ima ove restorane.
jeste jer je bio na nigdje veze lokaciji