Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako ćemo tako gledati, onda još bolje za joju.
Međutim, ja se autocestom uglavnom vozim prema jugu, otprilike jednom do 2 puta u mjesec dana, tako da ko zna kad ću i ovo potrošiti.
Ma zato sto ce ti u slucaju petobe, racun biti opterecen sa 40, a ne 50, a na tag ces dobiti 60. Vise se isplati, a potrosces kad tad.
A ako uplatis 30, racun ce ti opteretiti sa 25, a dobices 36 na tag.
nije nemoguće, izgleda slično, barem na prvi pogled
nekidan sam prošao pored petlje poprikuše, kraj mosta preko bosne (mislim da je to i kraj dionice) završava direkt u kosini, baš sam se pitao kako će se tu nastaviti trasa
Ima li nam Kurty gdje da kaze ima li sta od finish line u Tarcinu, tunelu Ivan...Kazu KT haman gotov na izlazu iz tunela sto znaci da su se neimari bas zadali da ga puste prije izborne sutnje.
RJ57 wrote: ↑19/09/2022 15:50
inače srvarno izvrsna reljefna mapa … ajd nek neko ucrta i ovo što se još uvijek gradi (mislim da je ucrtano samo ovo od ivana do bradine)
Da, ova topo mapa BiH je zaista prelijepa. Ja sam ucrtao sve do Bradine (kao da je završen tunel Ivan, u stvari će biti za nekoliko dana/sedmica).
Ucrtaću uskoro i sve na sjeveru do Doboja kao dio u izgradnji/planu.
Cudno mi je da se odmah ne prave pumpe . Ne znam koji je standard za razmak izmedju pumpi na autoput ali je jednom bilo u parlamentu federacije poslanicko.pitanje i rekli su da kome treba gorivo izadje s autoputa u najblizi grad i opet se vrati. Nigdje veze
Sada kada bude autoput Bradina - Zenica iz smjera Bradine do Zenice samo je pumpa Ina kod Lepenice. A u obrnutom smjeru ima Petrol kod Visokog i Ina u Lepenici. Ogromni razmaci.
Autoput 9 januar Doboj Gradiska nikakvu pumpu nema
RJ57 wrote: ↑19/09/2022 15:50
inače srvarno izvrsna reljefna mapa … ajd nek neko ucrta i ovo što se još uvijek gradi (mislim da je ucrtano samo ovo od ivana do bradine)
Da, ova topo mapa BiH je zaista prelijepa. Ja sam ucrtao sve do Bradine (kao da je završen tunel Ivan, u stvari će biti za nekoliko dana/sedmica).
Ucrtaću uskoro i sve na sjeveru do Doboja kao dio u izgradnji/planu.
Trebao bi ucrtati i juzna gradilista (most Pocitelj i zavrsenu dionicu koja ide prema Kvanju). Da steknemo precizniji dojam koliko je jos preostalo.
akcija007 wrote: ↑19/09/2022 20:04
Cudno mi je da se odmah ne prave pumpe . Ne znam koji je standard za razmak izmedju pumpi na autoput ali je jednom bilo u parlamentu federacije poslanicko.pitanje i rekli su da kome treba gorivo izadje s autoputa u najblizi grad i opet se vrati. Nigdje veze
Sada kada bude autoput Bradina - Zenica iz smjera Bradine do Zenice samo je pumpa Ina kod Lepenice. A u obrnutom smjeru ima Petrol kod Visokog i Ina u Lepenici. Ogromni razmaci.
U HR je na svakih 20-30 km odmoriste sa pumpom. Ona bez sadrzaja su rijetka. Svakako da je dobra glupost sto od Zenice do Sarajeva nema nista rijeseno. To je dobar biznis i obzirom da raste broj prolazaka, sigurno bi se koncesionari gurali za priliku. Mogla bi se cak jos bar dva smjestiti na postojecem putu. Ima prostora kod Visokog, Mozda negdje oko Zenice jos.
U izgradnji:
- na sjeveru Doboj-tunel Putnikovo brdo i sve što se gradi između Zenice i Žepča.
- na jugu most Počitelj i završena dionica do tunela Kvanj (koja još dugo neće biti u upotrebi).
akcija007 wrote: ↑19/09/2022 20:04
ništa čudno kad znaš moji maloumnici sjede u jp autoceste. ovo što oni rade to ni u africi nema
Haris.ba wrote: ↑19/09/2022 23:44
Cudi me da nikakav kandidat ne izadje sa idejom ukidanja cestarine. To bi bio pravi pogodak.
To bi bila prava glupost, i zaustavila bi gradnju u potpunosti...ni jedan kreditor neće odobriti sredstva ako nema garant povrata, a to je ,između ostalog, i naplata putarine