akcelerator wrote: ↑15/09/2022 22:00Ne bih znao gdje ko održava skupove, ali sumnjam da će ih ŽK održati tamo gdje su mu HDZ bitange ispred opštinskih institucija poručili da je nepoželjan.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
galia95
#54476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Login77777
#54477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema sanse da pokraj Bakira uguraju i Komsica. Ja im svakako predlazem da zaokruze oba kandidata. Imaju svi korist od tog lista.JohnnyS wrote: ↑15/09/2022 21:51Login77777 wrote: ↑15/09/2022 21:34
Ima sanse za Borjanu. Ovaj put sdaovci moraju glasati za Bakira. Nema rasipanje glasova na Zeljku.![]()
Interesdžije će za Bakira, a nacionalisti će za Željka, ima dovoljno Bošnjaka da poguraju obojicu.
- JohnnyS
#54478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
akcelerator wrote: ↑15/09/2022 22:00Ne bih znao gdje ko održava skupove, ali sumnjam da će ih ŽK održati tamo gdje su mu HDZ bitange ispred opštinskih institucija poručili da je nepoželjan.
Znači, đe Bakir tu i on
-
galia95
#54479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, nažalost, to se odnosi uglavnom na Bošnjake, kao i sve ostale patriote Bosance i Hercegovce koji ne robuju srednjovjekovnim papanskim plemenskim podjelama i torovima. Da, nažalost, to se odnosi uglavnom na Bošnjake i ostale patriote jer koliko vidim i ovdje po vašim komentarima, Hrvati i Srbi, tačnije većina njih, uopšte ne žele građansku državu ili kako kažeš, multi-kulti šupljuPa Borjana ne glumi neku multi-kulti šuplju kao Željko. Od nje nitko ni ne očekuje da cilja na bošnjačke glasove. Ali ovaj multietniĆar se kao zalaže za građansku državu, zar se to odnosi samo na Bošnjake?
I o čemu onda pričamo, kada znamo da većina Hrvata želi svoj treći entitet, a većina Srba pripojenje "otadžbini" Srbiji?
Šta vas onda uopšte zaboli khurac za kakvu se državu bori Željko Komšić?
Živjela GRAĐANSKA Bosna i Hercegovina svih njenih GRAĐANA, a svi ovi bijedni fašistoidni separatisti i njihovi krezubi sljedbenici, lagano odjebaus u svoje "matice i otadžbine"
Last edited by galia95 on 15/09/2022 22:33, edited 3 times in total.
- JohnnyS
#54480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
galia95 wrote: ↑15/09/2022 22:15Da, nažalost, to se odnosi uglavnom na Bošnjake, kao i sve ostale patriote Bosance i Hercegovce koji ne robuju srednjovjekovnim papanskim plemenskim podjelama i torovima. Da, nažalost, to se odnosi uglavnom na Bošnjake i ostale patriote jer koliko vidim i ovdje po vašim komentarima, Hrvati i Srbi, tačnije većina njih, uopšte ne žele građansku državu ili kako kažeš, multi-kulti šupljuVećina ih želi da ova država uopšte ne postoji, ne kao građanska država, nego uopšte da ne postoji i da nas nema.
I o čemu onda pričamo, kada znamo da većina Hrvata želi svoj treći entitet, a većina Srba pripojenje "otadžbini" Srbiji?
Živjela GRAĐANSKA Bosna i Hercegovina svih njenih GRAĐANA, a svi ovi bijedni separatisti i svi njihovi krezubi sljedbenici, lagano odjebaus u svoje "matice i otadžbine"![]()
![]()
Jasno je meni za kakvu se državu on biti, nego mi zabavno slušati o građanskoj, ali je jasno da se obraća samo Bošnjacima
-
galia95
#54481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne obraća se on samo Bošnjacima, nego svim Bosancima i Hercegovcima koji nemaju zle namjere protiv svoje domovine. To što tako rezonuju seljoberi u bijelim čarapama iz kamenjarskih vukojebina, okupljeni oko hdz uzp kriminalne hobotnice, to nije problem Željka Komšića, nego problem svih ovih nacionalista, separatista i fašista koji se tako grčevito bore protiv koncepta građanske države.JohnnyS wrote: ↑15/09/2022 22:17galia95 wrote: ↑15/09/2022 22:15
Da, nažalost, to se odnosi uglavnom na Bošnjake, kao i sve ostale patriote Bosance i Hercegovce koji ne robuju srednjovjekovnim papanskim plemenskim podjelama i torovima. Da, nažalost, to se odnosi uglavnom na Bošnjake i ostale patriote jer koliko vidim i ovdje po vašim komentarima, Hrvati i Srbi, tačnije većina njih, uopšte ne žele građansku državu ili kako kažeš, multi-kulti šupljuVećina ih želi da ova država uopšte ne postoji, ne kao građanska država, nego uopšte da ne postoji i da nas nema.
Živjela GRAĐANSKA Bosna i Hercegovina svih njenih GRAĐANA, a svi ovi bijedni separatisti i svi njihovi krezubi sljedbenici, lagano odjebaus u svoje "matice i otadžbine"![]()
![]()
Jasno je meni za kakvu se državu on biti, nego mi zabavno slušati o građanskoj, ali je jasno da se obraća samo Bošnjacima
Još da dodam, nisam ni ja nikakav big fan političkog lika i djela Željka Komšića, imao je i on pogrešnih poteza i koraka (promjena stava i koalicija sa SDA), ali valjda vam je jasno, pobogu, zašto će mnogi birači uvijek radije odabrati njega, a ne onu uzp vješticu na metli koja palamudi o "državnoj zajednici" i "hrvatskom gradu Jajcu"
Last edited by galia95 on 15/09/2022 22:49, edited 6 times in total.
-
akcelerator
#54482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje vladaju građanske slobode i ne poručuje se gostima da ne dolaze tu se i ide.JohnnyS wrote: ↑15/09/2022 22:15akcelerator wrote: ↑15/09/2022 22:00
Ne bih znao gdje ko održava skupove, ali sumnjam da će ih ŽK održati tamo gdje su mu HDZ bitange ispred opštinskih institucija poručili da je nepoželjan.
Znači, đe Bakir tu i on
Bujrum Borjani u Sarajevo, niko je neće ni ružno pogledati.
A Komšiću su iz određenih mjesta poručivali da je persona non grata. Pa da se makar neko udruženje građana oglasilo i ogradilo od takvih stavova koji sramote njihove gradove ja bih rekao da ima nade. Ali nije.
-
galia95
#54483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo takoakcelerator wrote: ↑15/09/2022 22:22Gdje vladaju građanske slobode i ne poručuje se gostima da ne dolaze tu se i ide.![]()
A Komšiću su iz određenih mjesta poručivali da je persona non grata. Pa da se makar neko udruženje građana oglasilo i ogradilo od takvih stavova koji sramote njihove gradove ja bih rekao da ima nade. Ali nije.
- JohnnyS
#54484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije se valjda ratni heroj prepao nevladinih udruga?akcelerator wrote: ↑15/09/2022 22:22Gdje vladaju građanske slobode i ne poručuje se gostima da ne dolaze tu se i ide.![]()
-
galia95
#54485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O čemu ba vi pričate?JohnnyS wrote: ↑15/09/2022 22:27Nije se valjda ratni heroj prepao nevladinih udruga?akcelerator wrote: ↑15/09/2022 22:22
Gdje vladaju građanske slobode i ne poručuje se gostima da ne dolaze tu se i ide.![]()
Čega se Čović prepao pa nikad nije održao predizborni skup u Sarajevu?
Čega se to Krišto prepala pa joj ne pada na pamet da održi predizborni skup u Bihaću ili Zenici?
Čega se to cijenjena kandidatkinja Borjana plaši da se tek u prisustvu samoproglašenog "svehrvatskog predsjednika" Milanovića okuražila da baljezga o "državnoj zajednici" i "hrvatskom gradu Jajcu"?
Čega se to uvaženi doktor Čović plaši i čime ga ucjenjuju, kada je primoran da u nacionalističkom brlogu nsrs usklikne: "Čuvajte rs!", u gradu u kojem je izvršeno etničko čišćenje nad njegovim narodom, u gradu koji posjećuje samo kada sa pajdašem dodikom treba proslaviti 9. januar, datum kojim je ovjekovječen genocidni plan stvaranja velike srbije i ozvaničeno etničko čišćenje njegovog naroda?
O čemu ba vi pričate, svi vi koji guslate da Bosna i Hercegovina ne može biti građanska država, da je Bosna i Hercegovina nemoguća država, svi vi papci koji guslate da je nemoguća zajednica hrišćana i muslimana???
Jer mi tako kažu Čović, Krišto, Bevanda, Ljubić, Čavara, Novalić, Izetbegović, Dodik, Nešić, Tegeltija, Majkić, Stevandić, Trivić, Stanivuković, Vukanović i ostale izdrkotine ljudskog roda???
Pathetic!
- JohnnyS
#54486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I dalje nema odgovora zašto onaj koji se kurči građanstvom ne ide među nebošnjake
-
akcelerator
-
Osmi Socrates
#54488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To baš i nije neka poenta.
Ako nije dobrodošao u gradovima gdje su većina Hrvati, i to je zvanični stav tih opština, onda je jasno zašto ne ide tamo.
Ide čovjek gdje je dobrodošao. Ni Dodik ne ide u Sarajevo, a vjerovatno ni HDZ-ovci.
To ne znači da on nije za građansku državu. Svi idu gdje misle da će pobjediti, ili gdje misle da je tijesno, pa mogu preokrenuti situaciju.
Tako se izborne kampanje provode u većini država. Neće Biden trošiti vrijeme na Wyoming jer je skoro 100% sigurno da ga neće dobiti.
Ako nije dobrodošao u gradovima gdje su većina Hrvati, i to je zvanični stav tih opština, onda je jasno zašto ne ide tamo.
Ide čovjek gdje je dobrodošao. Ni Dodik ne ide u Sarajevo, a vjerovatno ni HDZ-ovci.
To ne znači da on nije za građansku državu. Svi idu gdje misle da će pobjediti, ili gdje misle da je tijesno, pa mogu preokrenuti situaciju.
Tako se izborne kampanje provode u većini država. Neće Biden trošiti vrijeme na Wyoming jer je skoro 100% sigurno da ga neće dobiti.
- dr_Evil
#54489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taj voz za njega je davno prosao, trebao je to uraditi 2006 kad je pobijedio, mozda i 2010 je jos mogao, danas je prekasno. Njega vise niko ne posmatra kao ljevicara, socijaldemokratu, nego kao produzenu ruku Bakira koji je zaduzio kofer para od Erdogana da prosli put Denis ne pobijedi.
Kao takav slabo je dobro dosao bilo gdje ako vec tu nije SDA na vlasti.
Cak i 2006 mogao je da dodje u neka mjesta gdje su Hrvati vecina(npr. mjesta po HNK, srednja Bosna i sl.), ali recimo Listica ili Grude gdje su ponosni nasljednici fasista iz WWII zasigurno ne. Ali i to je dokaz da upitno BiH ima kontrolu nad svim svojim teritorijama. Sve u svemu trebaju da izgrade spomenik na sred Pecare Dzemi Bijedicu.
-
Osmi Socrates
#54490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nejasno je i ovo "da li BiH ima kontrolu nad svim teritorijama".
Ko je konkretno ta BiH u toj rečenici? Ako Dodik i banda imaju kontrolu nad RS na osnovu rezultata izbora, onda je Dodik (i banda) BiH. Isto tako je na opštinama gdje HDZ ima kontrolu. Možda nekom apsurdno, možda čak i meni, ali je činjenica.
A može se i sa druge strane. Ako već toliko pljujete SDA, ima li ta neka BiH iz rečenice kontrolu nad teritorijom gdje su oni na vlasti?
Ko je konkretno ta BiH u toj rečenici? Ako Dodik i banda imaju kontrolu nad RS na osnovu rezultata izbora, onda je Dodik (i banda) BiH. Isto tako je na opštinama gdje HDZ ima kontrolu. Možda nekom apsurdno, možda čak i meni, ali je činjenica.
A može se i sa druge strane. Ako već toliko pljujete SDA, ima li ta neka BiH iz rečenice kontrolu nad teritorijom gdje su oni na vlasti?
- dr_Evil
#54491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Italic: Kontrola nad BiH je ta gdje SIPA smije doci i privesti koga god hoce na ispitivanje ili uhapsiti. Znaci qrca grah.Osmi Socrates wrote: ↑16/09/2022 08:22 Pa nejasno je i ovo "da li BiH ima kontrolu nad svim teritorijama".
Podvuceno: Dio lijepe nase gdje su Bosnjaci vecina zivi pravi politicki pluralizam, SDA bi to pomela iste sekunde da imala priliku, kao sto je i uradila gdje god je stigla, ali ima razlike u svijesti ljudi koji taj pluralizam odrzavaju na zivotu na svakim izborima, unatoc svemu sta ih je zadesilo u ratu. Dakle da ti odgovorim da li SIPA moze doci i uhapsiti Novalica, pa moze, da li moze uhapsiti Bakira, ne znam, ali znam da zahvaljujuci ovakvom tuzilastvu nikad necu saznati. Ima BiH mnogo vise gdje je SDA, zahvaljujuci narodu!
- drug_profi
#54492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drugim rjecima idu tamo gdje traze glasove. Ne zanimaju Covica ni Dodika ni gradovi ni glasovi u kojima su Bosnjaci. Oni okupljaju oko sebe Hrvate i Srbe. A ŽK tom logikom okuplja onda Bošnjake.Osmi Socrates wrote: ↑16/09/2022 08:02 To baš i nije neka poenta.
I to je OK, ko hoće da mu da glas. Ali daleko je to od borbe za građansku. To je borba za mandat samo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kad željko ode za 20 30 godina ostat će jedna praznina
isto kao poslije elizabete ii
on je uvijek u politici za nas u novom sarajevu
ne znamo ni za šta drugo
za ostale je poznat od 2006
a za nas od samih početničkih koraka u politici
isto kao poslije elizabete ii
ne znamo ni za šta drugo
za ostale je poznat od 2006
a za nas od samih početničkih koraka u politici
-
Osmi Socrates
#54494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da mi ne bi ni imali ovaj razgovor da Dodik banda i Čović banda nisu BiH.
Oni jesu BiH, ali bi, hajdemo reći, voljeli da nisu.
Čović je već osuđivan zbog nečega, ako se ne varam. Ne znam zbog čega je presuda ukinuta.
Čović je već osuđivan zbog nečega, ako se ne varam. Ne znam zbog čega je presuda ukinuta.
- dr_Evil
#54495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisi ti Sarajeva vidio dok te ne prebacise na drzavnu sluzbu tamo, ali hajdBlack swan wrote: ↑16/09/2022 08:40
ne znamo ni za šta drugo
Par Hrvata u Mostaru koji su dosli iz Sarajeva poslije rata sa familijama, bili u Armiji, i nisu mogli u miru da ostanu u Sarajevu, pa dosli/pobjelgli u Mo(upitno znaci multi-kulit), dobili stanove za Dz i kako vec sve ide, ali nikad nisam cuo od njih stvari koje ti pricas, ni kad su najpjaniji.
- dr_Evil
#54496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Varas se, nije osudjen, nego je nestao original dokaza tokom sudjenja, suska se da je original u americkoj ambasadi, ali ja mislim da je original kod Covica u Jarama iza catrnjeOsmi Socrates wrote: ↑16/09/2022 08:43
-
Osmi Socrates
#54497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam ja kako bi se Komšić drugačije borio za građansku BiH osim ovog načina koji je izabrao. Osim možda oružjem, ali, to je ne daj Bože.
Možda je njegova greška da nije skupio veću podršku oko svoje političke ideje u različitim dijelovima države, a možda su to i realne okolnosti.
Možda je njegova greška da nije skupio veću podršku oko svoje političke ideje u različitim dijelovima države, a možda su to i realne okolnosti.
- dr_Evil
#54498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Socrate ne bori se protiv fasizma drugim fasizmom, ono sta on prica je vise od koketiranja sa nacizmom i fasizmom.
Ne prica on o bratstvu i jedinstvu, kao zjenicu oka svog.
Ne prica on o bratstvu i jedinstvu, kao zjenicu oka svog.
- sinuhe
#54499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tito je vladao 35 godina a ovom skromnom covjeku dajte mozda 20. Izgleda kao lik iz haustora sto bi sve rijesio da mu je samo 5 minuta vlasti.
Najveca tragedija je to sto se pojavio kao gradjanska opcija. Ukrao gradjansku drzavu.
Najveca tragedija je to sto se pojavio kao gradjanska opcija. Ukrao gradjansku drzavu.
-
bluesjunior
#54500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislim da nije osudjen...izgubljeni dokazi u sudu cini mi seOsmi Socrates wrote: ↑16/09/2022 08:43 Ja mislim da mi ne bi ni imali ovaj razgovor da Dodik banda i Čović banda nisu BiH.