Kao da gledam RTS. Nikome nije krivo sto ratuju, nego samo zasto ne pobjedjuju
Cisti Mordor
However, Reznikov warned that Russia could go on a counterattack again, so it's too early to celebrate victory. It is necessary to carry out work on the de-occupation of territories.
According to him, Ukrainian troops were tired after a six-day attack, but morale was at its best because "Ukrainians wanted to launch this counterattack, we needed this counterattack, and this is a sign that Russia can be defeated."
Reznikov said that "Ukrainian blitzkrieg" as a "snowball rolling down a slope" was the biggest setback for Russia since the start of a full-scale invasion.
Imaju Ukrajinci svoje sposobne generale, obavjestajnu sluzbu i sve sto im treba da sami isplaniraju. NATO je pomogao satelitima i to je to.Jordan1961 wrote: ↑11/09/2022 12:32Ja vjerujem da im je NATO isplanirao ovu ofanzivu i da ti planovi ukljcuju logisticke planove prema novodosegnutim geografskim tackama.
U ovakve akcije se uvijek krece sa gebirom za nekoliko dana.
nema te NATO službe koja može znati stanje na terenu i vojsci bolje od samih Ukrajinaca.drug_profi wrote: ↑12/09/2022 01:11Imaju Ukrajinci svoje sposobne generale, obavjestajnu sluzbu i sve sto im treba da sami isplaniraju. NATO je pomogao satelitima i to je to.Jordan1961 wrote: ↑11/09/2022 12:32
Ja vjerujem da im je NATO isplanirao ovu ofanzivu i da ti planovi ukljcuju logisticke planove prema novodosegnutim geografskim tackama.
A lijepo je i sto ruje kazu da sumnjaju na taj pravac....
Zapadni drzavnici imaju tacno informacije kakve planove ima Putin i sta njegova nuklearna sila radi u kojem casu.

Bas,prava rokada
Puno toga mi jos pouzdano ne znamo ali logika ti kaze slijedece:drug_profi wrote: ↑12/09/2022 01:11Imaju Ukrajinci svoje sposobne generale, obavjestajnu sluzbu i sve sto im treba da sami isplaniraju. NATO je pomogao satelitima i to je to.Jordan1961 wrote: ↑11/09/2022 12:32
Ja vjerujem da im je NATO isplanirao ovu ofanzivu i da ti planovi ukljcuju logisticke planove prema novodosegnutim geografskim tackama.
Objasnjeno je vec. Ko vjeruje u stripove. Ili ko cita postove.skrbavi-admin wrote: ↑12/09/2022 05:17 i ja sam mislio da je alan ford u pitanju al kad prevedes general ratko je prevod
Ja koliko znam Bajry i HIMRASu te barijere ne znace nista.apsidejzi wrote: ↑11/09/2022 13:01Na kraju ce se linija uspostaviti kod neke prirodne barijere. Jal rijeke, jal sume i sl.SpoilerShowKilometarski gledano, linija je ista kao i ranije samo pomjerena prema istoku za nekih 100km tako da realno ne treba nesto vise vojske i opreme da se napravi linija. Naravno, treba malo vremena da se utvrdi ali srecom imaju rijeku kao prirodnu barijeru tako da ce ona olaksati mnogo.
Pitanje je da li ukrajinci zele stati kod rijeke ili nastaviti do iduce rijeke jer je vise nego jasno da rusi nemaju nikakvu odbranu na sjeveroistoku ukrajine. Ovdje je vise pitanje koliko kilometara mogu preci vojnici. TOliko ce i osloboditi teritorije. BUkvalno ulaze u prazne gradove.
SLAVA UKRAINI!BEZ STRUJE VIŠE GRADOVA
Rusi ciljaju električnu infrastrukturu, Zelenski: Totalno pomračenje, teroristi ostaju teroristi
Nestanak struje i prekidi u vodosnabdijevanju pogodili su u nedjelju nekoliko područja sjeveroistočnog ukrajinskog regiona Harkov, dok su ruski napadi pogodili infrastrukturne lokacije, rekao je guverner regije Oleg Synehubov.