SDA-All about

Dozer

#77426 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 10:17 Jedno pitanje za forumske pravnike.

U slucaju da sutra proradi pravna drzava i utvrdi se da doticna ima laznu diplomu, lazni doktorat, da se lazno predstavlja. da je lazna profesorica na med. fakultetu, kakve bi posljedice bile po studente medicine koji su ispit polozili kod doticne?
Da li bi i njihove diplome bile nistavne? Da li bi morali ponovo da polazu ispit koji su polozili kod doticne?
U funkcionalnoj pravnoj drzavi, ona bi odavno morala pokazati svoje diplome bar sudu. To se ovdje nije desilo. Nadamo se da ce se desiti vrlo brzo nakon sto SDA odleti s vlasti.

Daljnje implikacije po nju bi bile da vrati svaki pfening koji je zaradila po osnovu laznih diploma. U njenom slucaju to znaci da bi morala vratiti sve sto je zaradila kao:
- asistent
- profesorica
- generalna direktorica
- specijalista

Nazalost, ali desile bi se i implikacije po studente koji su kod nje polozili. Lazni profesor = lazne ocjene i pogresno znanje.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#77427 Re: SDA-All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

oldtajmer wrote: 08/09/2022 10:26
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 10:17 Jedno pitanje za forumske pravnike.

U slucaju da sutra proradi pravna drzava i utvrdi se da doticna ima laznu diplomu, lazni doktorat, da se lazno predstavlja. da je lazna profesorica na med. fakultetu, kakve bi posljedice bile po studente medicine koji su ispit polozili kod doticne?
Da li bi i njihove diplome bile nistavne? Da li bi morali ponovo da polazu ispit koji su polozili kod doticne?
mislim da ne postoji paralelni univerzum u kojem smo mi pravna drzava, mirno spavaj :D

Dobro, znam da nismo, a sta ako sutra (sirok vremenski rok) budemo?

Ne pitam zbog sebe, mator sam ja, ali me bas interesuje kako bi sa pravne strane to bilo tretirano. 8-)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#77428 Re: SDA-All about

Dozer wrote: 08/09/2022 11:01
Spoiler
Show

U funkcionalnoj pravnoj drzavi, ona bi odavno morala pokazati svoje diplome bar sudu. To se ovdje nije desilo. Nadamo se da ce se desiti vrlo brzo nakon sto SDA odleti s vlasti.

Daljnje implikacije po nju bi bile da vrati svaki pfening koji je zaradila po osnovu laznih diploma. U njenom slucaju to znaci da bi morala vratiti sve sto je zaradila kao:
- asistent
- profesorica
- generalna direktorica
- specijalista
Nazalost, ali desile bi se i implikacije po studente koji su kod nje polozili. Lazni profesor = lazne ocjene i pogresno znanje.
Hvala @Dozer!

Cudi me da studenti na med. fakultetu ne razmisljaju u tom pravcu i ne poduzmu nesto u vezi toga. 8-)
drug_profi

#77429 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ja mislim da bi kredibilitet MF UNSA pao potpuno i ako bi diplome ostale važeće unutar BiH, ne vjerujem da bi ostale i vani.
Mislim, mi vec svakako ovdje nase ljekare smatramo neznalicama i šalabajzerima.
I nismo daleko od istine, ali nemamo izbora, jer oni sto imaju znanje - rade u PZU.
Kopp

#77430 Re: SDA-All about

Post by Kopp »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 11:02
oldtajmer wrote: 08/09/2022 10:26
mislim da ne postoji paralelni univerzum u kojem smo mi pravna drzava, mirno spavaj :D

Dobro, znam da nismo, a sta ako sutra (sirok vremenski rok) budemo?

Ne pitam zbog sebe, mator sam ja, ali me bas interesuje kako bi sa pravne strane to bilo tretirano. 8-)
Student nema veze s tim ko je profesor, dekan, rektor, ministar, bilo ko. Obrazovao se po vazecem planu i programu i uredno 'cistio' svoje ispite.
Dozer

#77431 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 11:11
Dozer wrote: 08/09/2022 11:01
Spoiler
Show

- asistent
- profesorica
- generalna direktorica
- specijalista
Hvala @Dozer!

Cudi me da studenti na med. fakultetu ne razmisljaju u tom pravcu i ne poduzmu nesto u vezi toga. 8-)
To bi bilo u pravnoj drzavi. Tesko da ce se to desiti ovdje ikada. No sikiriki.
A studenti... ne zanima njih to. Sto se njih tice, oni su ocjene dobili po vazecem zakonu.
Dozer

#77432 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 08/09/2022 11:13 Ja mislim da bi kredibilitet MF UNSA pao potpuno i ako bi diplome ostale važeće unutar BiH, ne vjerujem da bi ostale i vani.
Mislim, mi vec svakako ovdje nase ljekare smatramo neznalicama i šalabajzerima.
I nismo daleko od istine, ali nemamo izbora, jer oni sto imaju znanje - rade u PZU.
UNSA je 2000 i neko mjesto na rang listi svjetskih univerziteta, tako da... jbg.

Znam za slucajeve gdje se dijete "velikana" i "elite" u vrijeme ispita slika na Sejselima. Na listi ocjena dobio 9. On ce danas lijeciti, i vjerovatno "lijeci" nekoga. ....
Haris.ba

#77433 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 10:52
Haris.ba wrote: 08/09/2022 10:20

Ne bi.
Koje je pravno obrazlozenje za to?
Pa nema pravnog obrazlozenja zasto bi se nekome ponistila diploma jer je njegov profesor nema.
jazzer

#77434 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Ja jos uvijek cekam na tuzbe ali nekako znam da doticna nikoga nece tuziti jer bi onda morala dokazivati
zakonitost svog studiranja.
Sebija Izetbegović za N1: Tužit ću sve koji tvrde da je moja akademska karijera upitna
Seyfo

#77435 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Pravna država kod nas je nešto što bi se pojavilo u "twilight zone" toj u zoni sumraka, gdje sve postaje druga krajnost od onog što je sad.
Paralelni univerzum koji je često inspiracija za mnoge teme.
Recimo Bakir bude pošteni vjernik, Sebija ima valjane diplome a BiH je pravna država.
:lol:
Ima Bosne_Bice Bosne

#77436 Re: SDA-All about

Haris.ba wrote: 08/09/2022 11:27
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/09/2022 10:52

Koje je pravno obrazlozenje za to?
Pa nema pravnog obrazlozenja zasto bi se nekome ponistila diploma jer je njegov profesor nema.
Ima li li bar neko eticko, moralno...bilo kakvo?
drug_profi

#77437 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

jazzer wrote: 08/09/2022 11:33 Ja jos uvijek cekam na tuzbe ali nekako znam da doticna nikoga nece tuziti jer bi onda morala dokazivati
Sebija Izetbegović za N1: Tužit ću sve koji tvrde da je moja akademska karijera upitna
Pa treba je isprovocirati da tuži.
jazzer

#77438 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Jos uvijek se kuji moze da prica sta hoce i radi sta hoce.

Nadam se vremenu kada ce odgovarati za sve receno i (ne)ucinjeno.
DonieBrasco

#77439 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Imam neki osjecaj da ce se i taj indeks i diploma nekako pojaviti u Zagreba naci ce se u nekoj arhivi ali najvjerovatnije kad Covic i Zagreb dobiju kontrolu nad FBiH uz izborni zakon.
Roccohljup

#77440 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

DonieBrasco wrote: 08/09/2022 13:40 Imam neki osjecaj da ce se i taj indeks i diploma nekako pojaviti u Zagreba naci ce se u nekoj arhivi ali najvjerovatnije kad Covic i Zagreb dobiju kontrolu nad FBiH uz izborni zakon.
Možda i ona ko osmica ima neku "rezervnu" pa samo čeka pravi trenutak da je izvuče iz sehare :D
jazzer

#77441 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Roccohljup wrote: 08/09/2022 14:20
DonieBrasco wrote: 08/09/2022 13:40 Imam neki osjecaj da ce se i taj indeks i diploma nekako pojaviti u Zagreba naci ce se u nekoj arhivi ali najvjerovatnije kad Covic i Zagreb dobiju kontrolu nad FBiH uz izborni zakon.
Možda i ona ko osmica ima neku "rezervnu" pa samo čeka pravi trenutak da je izvuče iz sehare :D
Osmica je do sada ''dokazao'' da je dipl. pravnik, ekonomista, politolog, zurnalista, masinac i ko zna sta jos.

Jedino jos da dodnese diplomu veterinara, mislim da jos tu nije nigdje pokazivao a na medicini mu ostala jos 2 ispita.
Logovan

#77442 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

jazzer wrote: 08/09/2022 11:33 Ja jos uvijek cekam na tuzbe ali nekako znam da doticna nikoga nece tuziti jer bi onda morala dokazivati
Što znači da samo laje, ne ujeda :mrgreen:
Dozer

#77443 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 08/09/2022 12:15

Pa treba je isprovocirati da tuži.
Zapravo - treba nju tuziti. Gradjanska parnica. I ovo moze pokrenuti svako ko je izgubio nekoga na Podhrastovima. Nesavjesno i nestrucno lijecenje.
Ona bi se tu, naravno, vadila da nije ona bila direktni doktor i time bi samo potopila one koji jesu.
Ali, onda se optuznica prosiri na nepostojanje adekvatne opreme i uslova na klinici, a za to jeste ona direktno nadlezna kao GD. I tu bi se ona koprcala i prebacivala krivicu na druge, poput sefa te kilnike, ali moglo bi se tu svasta izganjati jer ona je, na kraju krajeva, ta koja je krajni poptisnik svih odobrenja za bilo sta.

Svi znamo za pismo anesteziologa kojim ukazuju na katastrofalno stanje u plucnoj klinici Podhrastovi, nakon cega je (i nakon 50 umrlih za jednu noc, sto je direktno Sebija naredila da se ne iznosi u javnost i da se taj broj "razvuce" na nekoliko dana, pa je osoblje u strahu da ne izgubi posao lagalo porodicama da su im najmiliji dobro, a oni su u stvari vec bili mrtvi), 13 anestezioologa dalo otkaz.

Ima tu more elemenata za tuzbu, ali problem je sto sve to zavrsi u ladicama. I tako ce biti sve dok je SDA na vlasti i dok oni diriguju sudstvom i tulizastvom. Kad se to promijeni, onda se otvaraju vrata i za teske sankcije za nju.
Roccohljup

#77444 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

ma da ima elemenata da nekog tuži, davno bi to ona uradila i to bez pardona. Nego kao što kažeš time bi samo pandorinu kutiju sebi pod nos otvorila. Uzda se u onu oprobanu kod nas, sve će se vremenom zaboraviti
Billy The Pljuc

#77445 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

:lol: :lol: :lol:

Sha kae, 15 iljada, prebrojaše li se?

Image

Pozdrav iz Živinica.
Bossona

#77446 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Kako će se pojaviti zagrebačka diploma kada je Sebija javno rekla da nije studirala u Zagrebu, mada Bakir kaže da jeste, ali je nakon povratka u Bosnu lagala da je studirala i polagala ispite u Zagrebu i na osnovu tih laži je dobila diolomu doktorice jer je dovoljno da dobije doktorat što je snaha Izetbegovića. :lol: :lol: :D

Hudnik Bakir se nije usaglasio sa zvečarkom u laganju jer validne diplome nema osim SDA ove koju je dobila od SDA mafijaša zato što je Alijina snaha.

Za snahu Alije Izetbegovića ne treba validna diploma a svako ko sumnja u njihovo poštenje ili postavi pitanje validnosti diplome će biti proglašen izdajnikom, munafikom i tužen kako reče zvečarka bez diplome. Zna ona da je je pravni sistem korumpiran i da je pod kontrolom 32 godišnjeg bratskog tronošca na vlasti.
Priča o Sekinoj diplomi više nije misteriozna. Sad postoji osnovana sumnja da je kriminalna
https://klix.ba/prica-o-sekinoj-diplo ... riminalna/
Last edited by Bossona on 08/09/2022 19:45, edited 1 time in total.
zrakomlat

#77447 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

Kakva je fora s ovim đuturumskim krkanskim glasovima u reklamama SDA. Prošle godine je bila snažna esdea sigurna beiha, sad neki sličan džingl.
Ko im je slagao da ovo dobro zvuči.
ultima_palabra

#77448 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Nema sanse da ona ikad udje u Skupstinu KS, ako kojim slucajem udje i ne vrati mandat, nece ni dolaziti na sjednice. Njen ego moze opstati samo u eho komori.
Dozer

#77449 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

I po EU su se poceli segaciti sa SDA.... Eto kakva je to stranka i ko su joj sve clanovi....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/austrij ... /220908135
Seyfo

#77450 Re: SDA-All about

Post by Seyfo »

Lift je mozda bio pa popravljen. Sutra ce kad cigo ukrade saht staviti novi na rupu pa svecano otvarati.
Post Reply