Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
hadzaj
#23076 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ko je protivnik u drugom krugu prva utakmica. 
-
laik1981
#23077 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I danas je Kamenjas odigrao sasvim korektno u odbrani.. Cak smo se vracali u momentima kada su on i Gegic bili na terenu.. Odigrao je momak korektno citave kvalifikacije, sa Gegicem kreirao povratak protiv francuza u Skenderiji.. I ovo prvenstvo je odigrao korektno, s obzirom na mogucnosti.. Ne treba mu suditi radi par promasenih zicera.. Jes da mu fali kvaliteta, ali mi moramo graditi igru sa njim.. Ode Juka u ameriku, a na nama je da se snalazimo sa onim sto imamo..
Last edited by laik1981 on 07/09/2022 17:12, edited 1 time in total.
-
Piaty
#23078 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Biće ovo dobra reprezentacija. Ovo je novi početak ,ako Bog da. Iz ovog izvući pouke pa ići dalje. Država bi se morala aktivno uključiti u ovo.
Samo još tog Garzu da je kako dovesti.

Samo još tog Garzu da je kako dovesti.
Last edited by Piaty on 07/09/2022 17:11, edited 1 time in total.
-
palermo
#23079 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Steta one druge cetvrtine. Da smo nekako ostali na minus 7-8 poena imam utsiak da bi imali sansu jer su oni u drugom poluvremenu isto tako crkli. Sad vidjeh zadnja cetvrtina zavrsila 12-11....jako tezak turnir, posebno nasa grupa, iziskivala je trosenje ogromne.kolicine energije......ne bi me cudila da bas zbog tog trosenja energize neke ekipe iz nase grupe ispadnu u osmini finala
- mc-twin
#23080 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sta reci... Ocekivao sam vise i bolje, al eto... Trebamo mi jos pure jesti.
-
kikilika
-
noviclan
#23082 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://ba.n1info.com/sport-klub/kosark ... -problema/
Nurkić kritikovao savez: Dajte meni da vodim sve funkcije i nema problema
E cuj kenjca
E cuj kenjca
- canvra888
#23083 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi često pričamo o katastrofalnim trećim čevtvrtinama, ali su nam zapravo i završnice (zapravo svih, ali ponajprije) druge četvrtine baš bile boljka. Isto kao i protiv Njemačke i Francuske.palermo wrote: ↑07/09/2022 17:11 Steta one druge cetvrtine. Da smo nekako ostali na minus 7-8 poena imam utsiak da bi imali sansu jer su oni u drugom poluvremenu isto tako crkli. Sad vidjeh zadnja cetvrtina zavrsila 12-11....jako tezak turnir, posebno nasa grupa, iziskivala je trosenje ogromne.kolicine energije......ne bi me cudila da bas zbog tog trosenja energize neke ekipe iz nase grupe ispadnu u osmini finala
- Ludzak
#23084 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne valja mu savez zato što nije mogao protiv Valenčiunasa. 
- Janjicar
#23085 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bolji si kenjac od njega, no sikirikinoviclan wrote: ↑07/09/2022 17:14 https://ba.n1info.com/sport-klub/kosark ... -problema/
E cuj kenjca![]()
-
Zoooka
#23086 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Yebiga, ovi su košarkaška nacija, bolji su od nas i to puno, školovanije igraju, nisam se ni nadao tako da nisam ni razočaran.
Nadam se da će se više ulagati u košarku u ovoj fildžan državi pa možda i napravimo nekad neki rezultat.
Nadam se da će se više ulagati u košarku u ovoj fildžan državi pa možda i napravimo nekad neki rezultat.
-
90minut
- Logovan
#23088 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nadamo se svi, ali teško da će biti išta od toga, nažalost.
- dembele
#23089 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Neprocjenjivo je ovo iskustvo sraza sa izuzetno jakim košarkaškim reprezentacijama, čak bih se usudio reći da mi je drago da smo završili u ovoj grupi pa i po cijenu ispadanja u prvom krugu.
- Ludzak
#23090 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Za svaki neuspjeh nađe se da se država kritikuje. Država je tu radi podsticaja. Dokaži prvo svoj talenat, onda država nastupa. A ne obrnuto. Zar bi vi ulagali u neku firmu koja je osuđena na propast? Mi od postanka države nismo ni u jednom sportu imali neki ozbiljniji rezultat. A vi bi da država ulaže tolike novce za yebeni sport. Za kakav sport? Ovi mladi naraštaji koji se iole bave nekim sportom, su neozbiljni. Malo trening, malo šiše, i malo po birtijama vikendima. Nema tu sportaša. I zato država neće da ulaže, i ne treba. Rijetki su kao Lana Pudar. Dokazala svoj talenat, i sada država pokušava da pomogne.
Prvo se dokaži, pa onda kritikuj. Košarka je timski sport.
Realno, nismo mi sportska nacija. Nismo osuđeni za neke velike rezultate. Ne zbog države, već zato što nam to nije priroda.
Nemojte mi reč da Ukrajna ulaže neku ogromnu svotu u sport, ili da Moldavija ulaže neke novce u sport. Nije ni Litvanija toliko uber bogata država da bi ulagala ogromnim novcem u sport. Stvar je sa glavom.
Realno, nismo mi sportska nacija. Nismo osuđeni za neke velike rezultate. Ne zbog države, već zato što nam to nije priroda.
Nemojte mi reč da Ukrajna ulaže neku ogromnu svotu u sport, ili da Moldavija ulaže neke novce u sport. Nije ni Litvanija toliko uber bogata država da bi ulagala ogromnim novcem u sport. Stvar je sa glavom.
- skrbavi-admin
#23091 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
i sam sam posto defeticar samo tako....Ludzak wrote: ↑07/09/2022 17:38 Za svaki neuspjeh nađe se da se država kritikuje. Država je tu radi podsticaja. Dokaži prvo svoj talenat, onda država nastupa. A ne obrnuto. Zar bi vi ulagali u neku firmu koja je osuđena na propast? Mi od postanka države nismo ni u jednom sportu imali neki ozbiljniji rezultat. A vi bi da država ulaže tolike novce za yebeni sport. Za kakav sport? Ovi mladi naraštaji koji se iole bave nekim sportom, su neozbiljni. Malo trening, malo šiše, i malo po birtijama vikendima. Nema tu sportaša. I zato država neće da ulaže, i ne treba. Rijetki su kao Lana Pudar. Dokazala svoj talenat, i sada država pokušava da pomogne.
podsjeca me ovo na cetnicku spiku al eto znam da nisi prekodrinski ....pa da probam, eto pokusat , da te derogiram
-Lana Pudar
-Mirza Delibasic
- jedan manje poznatiji Dzeko, Šaćir.
-Safet Sušić
- Vahid Halilhodzic (kojeg se redovno pljuje, vaki naki, pare oce i sl)
- Meho Kodro, jest onaj sto je igro za Barsu
- Mirsad Hibic onaj sto je igro za Atletiko
- Serhej Barbarez
-Edin Dzeko
-Elvir Bolic
Ajmo one koji odose drugima pod skute
-Damir Mulaomerovic
-Zlatan Ibrahimovic
I mnogi drugi kojih se ne sjetih jer sam i sam razocaran...
I naravno na kraju, opet znajuci da nisi chetaljeshina, zapamti ovo ime
Edin Salaharevic..... Kapiten juniorske kosarkaske reprezentacije SFRJ koji je bio bolji od Bodiroge po mnogim, nadjen iskomadanih kostiju u vise od jedne masovme grobnice.
Za jedan narod od 2 - 2.5 miliona, mi smo izbacili nevjerovatan broj talenata i strucnjaka. Uzevsi u obzir da su nam retardirali mladost gemeracijama, dobro je da ima iko i da voli drzavu i da voli narod a napose da ima neko ko se moze smatrat vrhunskim sportistom
To sto je kod nas vrh pracenja neke grane zivota minder prdnjava "popijel se sta" "odigral se sta" "pisac napisel se sta" je neizljeciv bosanskohercehovacki karcinom....
Ti pricas o Ukrajini koja ima 40 miliona ljudi
Iako Nurko sere velik dio vremena ja mislim koliko god mislio nelo da nije, on kamaru stvari za repku platio iz svog dzepa jer je dzomert, jer sigurno u Mariotu ne bi bili da im placa okupaciona zona bh neprijatelja kosarkaski i fudbalski savez koje je balija prepustio za sitan sicar.....
Last edited by skrbavi-admin on 07/09/2022 17:59, edited 1 time in total.
- East_side
#23092 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Litvanija ispade naš Portugal u košarci
Mi moramo u košarku usmjeriti sve snage, u svakom smislu. Da nam to bude nacionalni sport. Nastaviti se graditi na temeljima ove ekipe, ubaciti još kojeg igrača u roster i to je to. Može se napraviti puno bolji rezultat od ovoga, siguran sam u to.
Mi moramo u košarku usmjeriti sve snage, u svakom smislu. Da nam to bude nacionalni sport. Nastaviti se graditi na temeljima ove ekipe, ubaciti još kojeg igrača u roster i to je to. Može se napraviti puno bolji rezultat od ovoga, siguran sam u to.
-
laik1981
#23093 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slazem se da nismo sportska nacija, ali isto tako smo nacija kod koje je praksa da u sportskim savezima vladaju stranacki ljudi i nacionalni kljucevi.. Mijesa se ovdje politika u sport decenijama, samo ne na nacin na koji bi se trebala mijesati.. U sport je potrebno ulagati konstantno i to od najmladjih selekcija.. Dzaba ti i talenat ako nemas adekvatne uslove za razvoj..Ludzak wrote: ↑07/09/2022 17:38 Za svaki neuspjeh nađe se da se država kritikuje. Država je tu radi podsticaja. Dokaži prvo svoj talenat, onda država nastupa. A ne obrnuto. Zar bi vi ulagali u neku firmu koja je osuđena na propast? Mi od postanka države nismo ni u jednom sportu imali neki ozbiljniji rezultat. A vi bi da država ulaže tolike novce za yebeni sport. Za kakav sport? Ovi mladi naraštaji koji se iole bave nekim sportom, su neozbiljni. Malo trening, malo šiše, i malo po birtijama vikendima. Nema tu sportaša. I zato država neće da ulaže, i ne treba. Rijetki su kao Lana Pudar. Dokazala svoj talenat, i sada država pokušava da pomogne.
- skrbavi-admin
#23094 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne treba, treba upirat u ono sto imamo, a imamo puno softverasa kuci....umjesto da drzava generise uslove za razvoj softverskih inzinjera, drzava se sjetila taksirat frilensere jer ocito ima kamara autsorsiranih plata..... sta ces gurat kosarku uvozom stranih ljudi Garze Robersona i druhih.....kakvo je to guranje..... osvojilo dijete evropsko zlato natezanje za bazen i koristenje malodobnog djeteta za presizbornw svrheEast_side wrote: ↑07/09/2022 17:58 Litvanija ispade naš Portugal u košarci![]()
![]()
- Logovan
#23095 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nalupao si se fino, ali hajde jebi ga, svako ima svoje mišljenje.Ludzak wrote: ↑07/09/2022 17:38 Za svaki neuspjeh nađe se da se država kritikuje. Država je tu radi podsticaja. Dokaži prvo svoj talenat, onda država nastupa. A ne obrnuto. Zar bi vi ulagali u neku firmu koja je osuđena na propast? Mi od postanka države nismo ni u jednom sportu imali neki ozbiljniji rezultat. A vi bi da država ulaže tolike novce za yebeni sport. Za kakav sport? Ovi mladi naraštaji koji se iole bave nekim sportom, su neozbiljni. Malo trening, malo šiše, i malo po birtijama vikendima. Nema tu sportaša. I zato država neće da ulaže, i ne treba. Rijetki su kao Lana Pudar. Dokazala svoj talenat, i sada država pokušava da pomogne.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23096 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
skrbavi-admin wrote: ↑07/09/2022 17:56i sam sam posto defeticar samo tako....Ludzak wrote: ↑07/09/2022 17:38 Za svaki neuspjeh nađe se da se država kritikuje. Država je tu radi podsticaja. Dokaži prvo svoj talenat, onda država nastupa. A ne obrnuto. Zar bi vi ulagali u neku firmu koja je osuđena na propast? Mi od postanka države nismo ni u jednom sportu imali neki ozbiljniji rezultat. A vi bi da država ulaže tolike novce za yebeni sport. Za kakav sport? Ovi mladi naraštaji koji se iole bave nekim sportom, su neozbiljni. Malo trening, malo šiše, i malo po birtijama vikendima. Nema tu sportaša. I zato država neće da ulaže, i ne treba. Rijetki su kao Lana Pudar. Dokazala svoj talenat, i sada država pokušava da pomogne.
podsjeca me ovo na cetnicku spiku al eto znam da nisi prekodrinski ....pa da probam, eto pokusat , da te derogiram
-Lana Pudar
-Mirza Delibasic
-Safet Sušić
- Serhej Barbarez
-Edin Dzeko
-Elvir Bolic
-Damir Mulaomerovic
-Zlatan Ibrahimovic
Edin Salaharevic..... Kapiten juniorske kosarkaske reprezentacije SFRJ koji je bio bolji od Bodiroge po mnogim, nadjen iskomadanih kostiju u vise od jedne masovme grobnice.
Za jedan narod od 2 - 2.5 miliona, mi smo izbacili nevjerovatan broj talenata i strucnjaka. Uzevsi u obzir da su nam retardirali mladost gemeracijama, dobro je da ima iko i da voli drzavu i da voli narod a napose da ima neko ko se moze smatrat vrhunskim sportistom
To sto je kod nas vrh pracenja neke grane zivota minder prdnjava "popijel se sta" "odigral se sta" "pisac napisel se sta" je neizljeciv bosanskohercehovacki karcinom....
Ti pricas o Ukrajini koja ima 40 miliona ljudi![]()
![]()
Iako Nurko sere velik dio vremena ja mislim koliko god mislio nelo da nije, on kamaru stvari za repku platio iz svog dzepa jer je dzomert, jer sigurno u Mariotu ne bi bili da im placa okupaciona zona bh neprijatelja kosarkaski i fudbalski savez koje je balija prepustio za sitan sicar.....
-
noviclan
#23097 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Ipak nisu nas slovenci pustili, ali doncic je pomilovao nurkica
- skrbavi-admin
#23098 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ti pricas o portugalu nas jebavo kipar iz 1 u 2.... ljepa kvota sigurno bila 30 bila na kipar a prelaz alah znaEast_side wrote: ↑07/09/2022 17:58 Litvanija ispade naš Portugal u košarci![]()
![]()
pricas o portugalu koji proda igraca u inostranstvo u desetinama miliona..... mi dzeku prodali za malo bolji Pasat u Teplice
sve pocinje od izbora, memtaliteta, kucnog odgoja prije svega, mjesne zqjednice, pa dalje.... kod nas su ljude ubijali reapiratorima 3 g slucaj na sudu za pronevjere..... 3g
- Ludzak
#23099 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad se vremenski raspon uporedi svih tih talenata, to je u prosjeku loše. I njih isključujem, nek budu uzori. Spomenuo sam Lanu.skrbavi-admin wrote: ↑07/09/2022 17:56i sam sam posto defeticar samo tako....Ludzak wrote: ↑07/09/2022 17:38 Za svaki neuspjeh nađe se da se država kritikuje. Država je tu radi podsticaja. Dokaži prvo svoj talenat, onda država nastupa. A ne obrnuto. Zar bi vi ulagali u neku firmu koja je osuđena na propast? Mi od postanka države nismo ni u jednom sportu imali neki ozbiljniji rezultat. A vi bi da država ulaže tolike novce za yebeni sport. Za kakav sport? Ovi mladi naraštaji koji se iole bave nekim sportom, su neozbiljni. Malo trening, malo šiše, i malo po birtijama vikendima. Nema tu sportaša. I zato država neće da ulaže, i ne treba. Rijetki su kao Lana Pudar. Dokazala svoj talenat, i sada država pokušava da pomogne.
-Lana Pudar
-Mirza Delibasic
-Safet Sušić
- Serhej Barbarez
-Edin Dzeko
-Elvir Bolic
-Damir Mulaomerovic
-Zlatan Ibrahimovic
Ti pricas o Ukrajini koja ima 40 miliona ljudi![]()
![]()
Litvanci u svakoj generaciji imaju dobru ekipu. Njima je sport život. Njima je život svako jutro otići na trčanje, odmalena. Voziti biciklo. Kod mas je život negdje sjesti, opaliti po roštilju, po mesini i pivima. Od toga se ne pravi sport. Zato kažem, stvar je u glavama.
-
palermo
#23100 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma ovo oko politike, mentaliteta, ja se slazem sa svim postovima. U sustini istina je I ono sto kaze Ludzak a istina je I ovo sto su napisali forumasi poslije njega. Valjda to I jeste nasa tuga.
Nego da se mi vratimo na sport. Ono sto mi se svida kod ove reprezenyac8je, odnosno njenog selektiranja je sto je nekako fizika bila u prvom planu a ne suhi talent. Nekako mi u sport uglavnom izbacujemo te nekakve tehnicare, te nekakve koji znaju sutati, ali vecina takvih nit moze trcati nit moze skakati. Mislim da smo prvi put imali reprezentaciju ( u bilo kojem sportu) koja nije fizicki inferiorna. I svidjelo mi se to.
Nego da se mi vratimo na sport. Ono sto mi se svida kod ove reprezenyac8je, odnosno njenog selektiranja je sto je nekako fizika bila u prvom planu a ne suhi talent. Nekako mi u sport uglavnom izbacujemo te nekakve tehnicare, te nekakve koji znaju sutati, ali vecina takvih nit moze trcati nit moze skakati. Mislim da smo prvi put imali reprezentaciju ( u bilo kojem sportu) koja nije fizicki inferiorna. I svidjelo mi se to.