Ništa to, samo nam reci koju su muziku slušao sa 10 godina i šta slušaš sada?
Sve ćemo riješiti.
Mislim da je ovo jedan od razloga zasto su ukrajinski napadi ovako "rasireni" umjesto da budu koncentrisani kao sto standardna vojna logika nalaze. Kolona od 100 tenkova i transportera je primamljiva meta, dok na 5 tenkova ne vrijedi trositi nuklearku. Ali kad po 5 tenkova napada iz 20 pravaca...
To je samo hipoteticka rasprava.geralt wrote: ↑07/09/2022 17:26Mislim da je ovo jedan od razloga zasto su ukrajinski napadi ovako "rasireni" umjesto da budu koncentrisani kao sto standardna vojna logika nalaze. Kolona od 100 tenkova i transportera je primamljiva meta, dok na 5 tenkova ne vrijedi trositi nuklearku. Ali kad po 5 tenkova napada iz 20 pravaca...
https://www.aa.com.tr/en/politics/turki ... ia/2679206The West is following a "provocation-based policy" towards Russia, but Moscow should not be underestimated, Türkiye’s president said on Wednesday.
"I can clearly say that I do not find the attitude of the West (towards Russia) right. Because there is a West that follows a policy based on provocation," Erdogan told a news conference with his Serbian counterpart Aleksandar Vucic in the capital Belgrade. Since the outbreak of the war in Ukraine this February, Türkiye has stressed it is following a “balanced” policy that has yielded dividends, such as the historic deal in Istanbul this July unblocking grain exports from Ukraine.
Erdogan added that it does not seem the Russia-Ukraine war will end "anytime soon," adding: "I say to those who underestimate Russia, you are doing it wrong. Russia is not a country that can be underestimated."
The Turkish president also reiterated Ankara’s balanced policy between Russia and Ukraine to help solve the crisis.
Slazem se, ali mnogi zamisljaju da je "crveno dugme" nacin na koji Rusi iste sekunde dobijaju rat ako ga pritisnu. Dobro je da Ukrajinci daju do znanja da se ne namjeravaju predati ni stati ni u tom slucaju.Optimus Prime wrote: ↑07/09/2022 17:35To je samo hipoteticka rasprava.geralt wrote: ↑07/09/2022 17:26
Mislim da je ovo jedan od razloga zasto su ukrajinski napadi ovako "rasireni" umjesto da budu koncentrisani kao sto standardna vojna logika nalaze. Kolona od 100 tenkova i transportera je primamljiva meta, dok na 5 tenkova ne vrijedi trositi nuklearku. Ali kad po 5 tenkova napada iz 20 pravaca...
Nuklearno oruzje je tabu, pa cak i takticko. Posljedice za Rusiju bi bile nepredvidive. Prije ce se povuci iz Ukrajine i svom narodu prodati kao gestu dobre volje.
2 dana kasnije je rekao da ide na rekord u duzini vladavine i da mu ne pada na pamet ni godis ji a kampli odlazak.Osmi Socrates wrote: ↑07/09/2022 17:37 Ako je Kadyrov objavio da ide u penziju, onda je jasno da brod tone. Znaju takvi veoma dobro.
Mada, ja bih ga tjerao dok ne uništim i njega i sve njegove. Nemilosrdno.
Sve zavisi na kakvim je drogama taj danDope_Man wrote: ↑07/09/2022 17:442 dana kasnije je rekao da ide na rekord u duzini vladavine i da mu ne pada na pamet ni godis ji a kampli odlazak.Osmi Socrates wrote: ↑07/09/2022 17:37 Ako je Kadyrov objavio da ide u penziju, onda je jasno da brod tone. Znaju takvi veoma dobro.
Mada, ja bih ga tjerao dok ne uništim i njega i sve njegove. Nemilosrdno.

Možda i ne, ali da vrate platiće velikim žrtvama.karanana wrote: ↑07/09/2022 16:37 da li je sve sto ukrajina povrati zadrzivo u nekoj od vjerovatnih ruskih kontraofanziva u buducnosti?
to je glavno pitanje. jer ovo tamo vamo mjenjanje zastava svaka 2-3 mjeseca nece nigdje odvesti a rusi se nece skrsiti i rasturiti skroz da ce sve popadati do ruske granice.