Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sovex

#13801 Re: Telemach BH

Post by Sovex »

Pozdrav,

Ima li neko informaciju da li Telemach planira u skorijoj buducnosti upaliti mogucnost odabira CBR opcije u Eon TV applikaciji za uredjaje spojene preko WiFI? Razumijem zasto su forsirali ABR ali mi nije jasno zasto nisu ostavili mogucnost individualnog odabira :( . Trenutno koristim "Chromecast with Google TV" i nemam mogucnost za spajanjem LAN kablom. Wifi opremu sam posebno kupio i u cijelom stanu signal je na max preko wifi6 i izvlaci punu brzinu Premium Duo paketa bez problema... Nije valjda da sam osudjen na 4mbit i degradirani kvalitet slike? :(
Telemach

#13802 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

vanjki wrote: 07/09/2022 06:54 A cijene ostale iste. @Telemach da li je vrijeme za snižavanje cijena obzirom na veliki pad sadrzaja kanala.
Pozdrav @vanjki,
Hvala Vam na javljanju na ovaj način. Trenutno ne raspolažemo informacijama vezanim za Vaš upit. Predlažemo Vam da pratite naše kanale informisanja, kako biste saznali sve novosti koje kompanija Telemach priprema svojim korisnicima.
Telemach

#13803 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Sovex wrote: 07/09/2022 08:45 Pozdrav,

Ima li neko informaciju da li Telemach planira u skorijoj buducnosti upaliti mogucnost odabira CBR opcije u Eon TV applikaciji za uredjaje spojene preko WiFI? Razumijem zasto su forsirali ABR ali mi nije jasno zasto nisu ostavili mogucnost individualnog odabira :( . Trenutno koristim "Chromecast with Google TV" i nemam mogucnost za spajanjem LAN kablom. Wifi opremu sam posebno kupio i u cijelom stanu signal je na max preko wifi6 i izvlaci punu brzinu Premium Duo paketa bez problema... Nije valjda da sam osudjen na 4mbit i degradirani kvalitet slike? :(
Pozdrav @Sovex,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu, isti ćemo proslijediti kolegama koje su zadužene za razvoj EON TV platforme. Promjena enkodiranja TV kanala je izvršena u cilju što kvalitetnijeg praćenja sadržaja, te kako ne bi dolazilo do prekida u radu TV kanala za korisnike koji EON Smart TV aplikaciju koriste putem WiFi mreže. Hvala Vam na saradnji na ovaj način.
HPLaserJet

#13804 Re: Telemach BH

Post by HPLaserJet »

Vrlo jednostavno. CBR nije namjenjen za nestabilne konekcije, a wifi, kakav god da je, nestabilna je konekcija.

Ako oni to omoguće što ti tražiš, onda lola fino sebi postavi CBR, slika mu počne lediti jer mu je spor WiFi, ili je slab domet (modem mu u kupatilu), ili je nešto treće, i onda takav počne smarati podršku, zvati, psovati, pljuvati, prijetiti, galamiti, ne želeći vratiti na ABR, jer on "to sve plaća".

Zato fino su onemogućili CBR preko WiFi i mirna Bosna.

A i u pravu su. Mnogo budala ima, tikvana kojima je lakše gurnuti metar negdje, nego centimetar u glavu, i ne treba Telemachu dodatni belaj. Ima slika, ima kanal, ima i ton, kvalitet video prijenosa se prilagođava kvaliteti konekcije i sve 5.

To pokazuje i ovaj forum. Pričaju oni o IP adresama, čudima, DNS-ovima, mjere, predlažu, pametuju, a kada dođe promotivni period korištenja EON-a, ne znaju se ni registrovati u 3 jednostavna koraka, zapnu kod verifikacije broja telefona. Toliko o takvima, a takvi su inače i "najpametniji" i najglasniji kada pozovu podršku.
zdruzdjo

#13805 Re: Telemach BH

Post by zdruzdjo »

sasajev wrote: 06/09/2022 15:32
E sad je kasno, ugovor potpisan 18.08.
Ja na godisnjem bio, staru nafatali

Ja sam svojoj majci rekao, bilo kakvo zvanje od strane telemach-ovih agenata, da preusmjeri da zovu mene.
I tamo u telemach centru sam sebe stavio kao kontakt osobu.
U par navrata su me zvali za nju. Sigurno da se ona javila bi joj "utrpali" neki paket koji njoj ne treba, obzirom sta je nudjeno.
Ne treba biti corava macka. Ljudi rade svoj posao za koji su placeni. To sto su nasi starci stari i malkice "izlapili" nije njihova greska, a ni krivica. Da kad sagledas, to jeste malo ljigavo, ali u kojem segmentu drustva je danas ista plemenito i moralno.
typeOnegative

#13806 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 09:23

Vrlo jednostavno. CBR nije namjenjen za nestabilne konekcije, a wifi, kakav god da je, nestabilna je konekcija.

Ako oni to omoguće što ti tražiš, onda lola fino sebi postavi CBR, slika mu počne lediti jer mu je spor WiFi, ili je slab domet (modem mu u kupatilu), ili je nešto treće, i onda takav počne smarati podršku, zvati, psovati, pljuvati, prijetiti, galamiti, ne želeći vratiti na ABR, jer on "to sve plaća".

Zato fino su onemogućili CBR preko WiFi i mirna Bosna.

A i u pravu su. Mnogo budala ima, tikvana kojima je lakše gurnuti metar negdje, nego centimetar u glavu, i ne treba Telemachu dodatni belaj. Ima slika, ima kanal, ima i ton, kvalitet video prijenosa se prilagođava kvaliteti konekcije i sve 5.

To pokazuje i ovaj forum. Pričaju oni o IP adresama, čudima, DNS-ovima, mjere, predlažu, pametuju, a kada dođe promotivni period korištenja EON-a, ne znaju se ni registrovati u 3 jednostavna koraka, zapnu kod verifikacije broja telefona. Toliko o takvima, a takvi su inače i "najpametniji" i najglasniji kada pozovu podršku.
Sve to stoji, ali za neometan rad aplikacije na 99% sadržaja treba smiješnih 7 Mbita tako da im ta odluka nema neko uporište i ne mogu nikako prihvatiti njihovu argumentaciju... Cisto sumnjam da bilo koji korisnik ima tako los wifi pa da ne moze imati stabilno tricavih 7 Mbit koliko treba za Eon, jbt nije netflix pa da im je stream 30 Mbps,o cemu pričamo :?
Sto se mene tiče, a vidim da nisam jedini, tim potezom je značajno degradirana kvaliteta usluge
Konkretno, slika mi je primjetno losija na ABR, a spajanje preko LANa nije opcija zbog polozaja routera sve i kad bi htio , a i ne znam zasto bih ga spajao kabelom ako preko wifia imam preko 300 Mbps uvijek, i bas kao i kolega sam ekstremno nezadovoljan, pogotovo jer za to po meni nema apsolutno nikakvog razloga ni potrebe
@telemach
Već ste mi prije koji mjesec rekli da su kolege upoznate s problemom, jos jednom bi vas zamolio da vratite kako je bilo i da svako sebi moze sebi napraviti po zelji. 2022 je godina, ljudi, cemu insistiranje na kabelima ? Hvala
MTV

#13807 Re: Telemach BH

Post by MTV »

Telemach wrote: 02/09/2022 08:02
MTV wrote: 01/09/2022 19:15 Pustili su Sport Klub 7,8,9 i 10 u HD preko EONa a zaboravili su SK 6 prebaciti u HD :lol:
Pozdrav @MTV,
Vašu primjedbu smo proslijedili kolegama na provjeru. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Sada ste prebacili SK 6 i SK 1 HR u HD. :thumbup: Sada je sve OK. Od sportskih ostaje jos samo SK Fight da se prebaci u HD.
chakany

#13808 Re: Telemach BH

Post by chakany »

A na DVB-C nikakvih promjena :-)
Telemach

#13809 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

MTV wrote: 07/09/2022 12:24 Sada ste prebacili SK 6 i SK 1 HR u HD. :thumbup: Sada je sve OK. Od sportskih ostaje jos samo SK Fight da se prebaci u HD.
Pozdrav @MTV,
Od danas su svi Sport Klub kanali dostupni isključivo u HD formatu slike i zvuka putem naše EON platforme. Drago nam je da ste primijetili novosti koje smo pripremili za naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#13810 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

chakany wrote: 07/09/2022 12:54 A na DVB-C nikakvih promjena :-)
Pozdrav @chakany,
Kanali Sport Klub 6-10 i kanal Sport Klub 1 HR su od danas dostupni u HD formatu putem EON platforme. Ukoliko dođe do promjena putem D3 platforme, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
MTV

#13811 Re: Telemach BH

Post by MTV »

Telemach wrote: 07/09/2022 12:58
MTV wrote: 07/09/2022 12:24 Sada ste prebacili SK 6 i SK 1 HR u HD. :thumbup: Sada je sve OK. Od sportskih ostaje jos samo SK Fight da se prebaci u HD.
Pozdrav @MTV,
Od danas su svi Sport Klub kanali dostupni isključivo u HD formatu slike i zvuka putem naše EON platforme. Drago nam je da ste primijetili novosti koje smo pripremili za naše korisnike. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Hvala i Vama.
kakaljin

#13812 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 07/09/2022 12:58
Pozdrav @MTV,
Da li je isto i na dvb-c platformi?

Nemojte zaboraviti i ove korisnike
Telemach

#13813 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 07/09/2022 13:10 Da li je isto i na dvb-c platformi?

Nemojte zaboraviti i ove korisnike
Pozdrav @kakaljin,
Kanali Sport Klub 6-10 i Sport Klub 1 HR su putem D3 platforme i dalje dostupni isključivo u SD rezoluciji. Ukoliko dođe do promjena, rado ćemo Vas o istim obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
erotica

#13814 Re: Telemach BH

Post by erotica »

@Telemach konstantno tokom utakmice se javlja ova greška, zadnja je verzija eon app, android 12, obrisana keš memorija i nije free eon ovaj što ste dali već moj preko Telemacha. Ne može se gledati utakmica.
Image
madesa

#13815 Re: Telemach BH

Post by madesa »

erotica wrote: 07/09/2022 14:56 @Telemach konstantno tokom utakmice se javlja ova greška, zadnja je verzija eon app, android 12, obrisana keš memorija i nije free eon ovaj što ste dali već moj preko Telemacha. Ne može se gledati utakmica.
Image
isto i meni
chakany

#13816 Re: Telemach BH

Post by chakany »

Valjda će biti i nekih novih kanala, a ne samo prebacivanje iz SD u HD, jesen još malo stiže :D
Hercegoviina

#13817 Re: Telemach BH

Post by Hercegoviina »

Sk 6-10 nista i ne prikazuju.
Maharadza

#13818 Re: Telemach BH

Post by Maharadza »

Hercegoviina wrote: 07/09/2022 15:00 Sk 6-10 nista i ne prikazuju.
Zato su i prebačeni u HD, a sad kako su izgubili i Špance i Engleze, ne znam koji će im vrag, mogu ih i ugasiti. :-)
Telemach

#13819 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

erotica wrote: 07/09/2022 14:56 @Telemach konstantno tokom utakmice se javlja ova greška, zadnja je verzija eon app, android 12, obrisana keš memorija i nije free eon ovaj što ste dali već moj preko Telemacha. Ne može se gledati utakmica.
Image
Pozdrav @erotica,
Da li koristite mobilni uređaj koji ima omogućen root pristup ili iPhone uređaj koji je jailbrakovan?
Telemach

#13820 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

chakany wrote: 07/09/2022 14:58 Valjda će biti i nekih novih kanala, a ne samo prebacivanje iz SD u HD, jesen još malo stiže :D
Pozdrav @chakany,
Predlažemo Vam da na e-mail adresu: [email protected] dostavite prijedloge za uvrštavanje novih TV kanala u ponudu. Ukoliko budu postojale realne mogućnosti, Vaši prijedlozi će biti uvršteni u programsku ponudu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
erotica

#13821 Re: Telemach BH

Post by erotica »

Telemach wrote: 07/09/2022 15:07
Image
Pozdrav @erotica,
Da li koristite mobilni uređaj koji ima omogućen root pristup ili iPhone uređaj koji je jailbrakovan?
Ništa od navedenog.
Telemach

#13822 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

erotica wrote: 07/09/2022 15:39 Ništa od navedenog.
Pozdrav @erotica,
Zamolit ćemo Vas da pozovete naš kontakt centar na besplatan broj telefona 0800 31111, kako bi kolege iz tima za tehničku podršku izvršile detaljne provjere Vašeg EON naloga i greške koja Vam se javlja putem mobilnog uređaja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
HPLaserJet

#13823 Re: Telemach BH

Post by HPLaserJet »

Image
Off topic: Zadnja je Android 13.

:skoljka: :roll:
sasajev

#13824 Re: Telemach BH

Post by sasajev »

zdruzdjo wrote: 07/09/2022 09:55
sasajev wrote: 06/09/2022 15:32
E sad je kasno, ugovor potpisan 18.08.
Ja na godisnjem bio, staru nafatali

Ja sam svojoj majci rekao, bilo kakvo zvanje od strane telemach-ovih agenata, da preusmjeri da zovu mene.
I tamo u telemach centru sam sebe stavio kao kontakt osobu.
U par navrata su me zvali za nju. Sigurno da se ona javila bi joj "utrpali" neki paket koji njoj ne treba, obzirom sta je nudjeno.
Ne treba biti corava macka. Ljudi rade svoj posao za koji su placeni. To sto su nasi starci stari i malkice "izlapili" nije njihova greska, a ni krivica. Da kad sagledas, to jeste malo ljigavo, ali u kojem segmentu drustva je danas ista plemenito i moralno.
Imaju oni moj broj telefona, i naglasio sam da se samo mene zove.
A oni su je pozivali na fiksni, jer je telefonija u paketu pa se nije moglo izbjeci s moje strane.
Ispali su zadnji smecari s obzirom na dosadasnju saradnju, to je ono sto mi smeta. Fukare misle da su profitirale (i jesu kratkorocno), ali proletice ugovor za cas pa cemo se razici.
erotica

#13825 Re: Telemach BH

Post by erotica »

HPLaserJet wrote: 07/09/2022 16:37
Image
Off topic: Zadnja je Android 13.

:skoljka: :roll:
Kupim sutra pixel pa da imam i zadnju verziju Androida 😁
Post Reply