Tako je u vecini utakmica nismo bili pobjedjeni nego razvaljivani i sada se to poddobro okrenulo
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- Logovan
#22752 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U ovoj smo baš poniženi. Četiri godine kasnije ti njih pobijediš, a u drugoj utakmici zamalo da ih opet klepiš.
-
frit_i_frut
#22753 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Samo jedna stvar se moze zamjeriti igracima a i svima nama: pretjerana i nerealna euforija nakon utakmice sa Slovenijom
- hrasno38
#22754 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je i to kad je odnos drzave generalno prema sportu na vjerovatno najnizem nivou poslije rata. Kosarkasi, kosarkasice, odbojkasice, Lana Pudar......sve uspjeh za uspjehom a drzave nigdje.
- hrasno38
#22755 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Euforija nije nimalo nerelalna jer si u 10 dana pobjedio cetvrtog i petog u svijetu, izgubio si od 11 prevashodno zahvaljujuci katastrofalnom sudjenju, i dobio si 43 u svijetu koji je tri pozicije iznad tebe relativno lagano. Ne postoji drzava naseg sportskog ranga koja od toga ne bi napravila euforiju.frit_i_frut wrote: ↑06/09/2022 22:55 Samo jedna stvar se moze zamjeriti igracima a i svima nama: pretjerana i nerealna euforija nakon utakmice sa Slovenijom
- Ludzak
- shalla
#22757 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da li ćemo ikad saznati zašto Emir nema nikako minuta?
Mislim da bi ofanzivno odradio bolji posao i od Laze i od Vrabca a nama je danas trebao nečiji napadački učinak...
Mislim da bi ofanzivno odradio bolji posao i od Laze i od Vrabca a nama je danas trebao nečiji napadački učinak...
- spree
#22758 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kaže nurkic nismo imali kako treba pripreme
. Stvarno tuga. Svaka cast za sve do sada. Jos kad bi nas sutra obradovali. U svakom slučaju puno više su pokazali od onog sto se ocekivalo i kako god zavrsilo hvala za ove radosti i za borbu. Malo vise koncentracije i moglo se sa 5 pobjeda otoci u drugi krug, ali jbg. Kad nam ne ide napadački i ne može niko pogoditi mozda je mogao ubaciti penavu i camparu, pa taman da odbrana padne skroz, barem bi imali šutere. U svakom slučaju Adis je to vodio veoma dobro.
- Thorgerson
#22759 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U ovakvoj grupi drzati egal u svakoj utakmici, dvije pobjediti, aBd i trecu.
To je ogroooooman uspjeh. Ogroman.
To je ogroooooman uspjeh. Ogroman.
- Thorgerson
#22760 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Fkt. Kakva je poenta drzati igrace na klupi. Pa nije oho fudbal.hrasno38 wrote: ↑06/09/2022 20:42Pusti tu filozofiju moze on i te kako odmoriti Robersona 5 minuta ili ako ne moze onda nek pozove nekoga ko moze pa makar bio i pred penzijom. Koja je logika zvati igraca kojem ne vjerujes? Bosnic mu je davao bobu vise od Beciragica. Sta mislis da te neko konstatno driz na klupi a onda te pusti u igru i ocekuje da ti razvaljujes. Nije to basket, nije to fizika to je psihologija sporta.
Campara moze odigrati 4-5min vala da ga jebes.
I uostalom kako da znamo jel za ovoga nivoa ako mu se ne dadne prilika.
I da, kakav god da je sigurno ima bolju kontrolu i sut lopte od Nurkica.
Nurkic treba da ide POD KOS. Nema on sta raditi sa vodjenjem lopti i sutiranjem trica. Cetiri lopte je danas bespotrebno izgubio. Dvije vodjenje ispadose, dva apsolitno nepotrebna suta za tri.
Da se razumijemo, Nurk je zvijer i nas najbolji igrac. Al neka obavlja svako svoj posao.
- canvra888
#22761 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije to filozofija, znam šta sam gledao svojim očima. Protiv puno slabije konkurencije Sani digne dribling blizu centra, čim ga protivnički igrač i najmanje stisne ili priđe ublizu i onda gleda da se samo oslobodi lopte. Svakako smo u deficitu sa dobrim vodičima lopte. Jeste solidan šuter, ali mu je izbačaj poprilično nizak zbog visine. Odbranu neću spominjati.hrasno38 wrote: ↑06/09/2022 20:42Pusti tu filozofiju moze on i te kako odmoriti Robersona 5 minuta ili ako ne moze onda nek pozove nekoga ko moze pa makar bio i pred penzijom. Koja je logika zvati igraca kojem ne vjerujes? Bosnic mu je davao bobu vise od Beciragica. Sta mislis da te neko konstatno driz na klupi a onda te pusti u igru i ocekuje da ti razvaljujes. Nije to basket, nije to fizika to je psihologija sporta.
Valjda postoji razlog što mu je i Bosnić davao samo malo više nego Bekir, protiv puno lakše konkurencije i u puno nebitnijim utakmicama. Ja sam generalno i za skraćenu rotaciju (>10), sve dok ona donosi pobjede, jer mi je jedino i bitno da se pobijedi. A drži ih na klupi u slučaju da se neko od igrača povrijedi (Roberson, u pitanju Čampare). Ima dosta ekipa na EB koje ne koriste puni roster, štaviše, mislim da ih je više takvih nego onih koje rotiraju svih 12. Evo ti Francuska danas prvi primjer toga.
- East_side
#22762 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Najbolje reče onaj analitičar na SK danas nakon naše utakmice.
Bez obzira na ishod, nema im se šta zamjeriti. Neka se pomarišu pošteno pa šta bude.
.Da je neko BiH prije početka Eurobasketa ponudio da U OVAKVOJ GRUPI igraju zadnju utakmicu protiv Litvanije za prolaz, sigurno bi to objeručke prihvatili
Bez obzira na ishod, nema im se šta zamjeriti. Neka se pomarišu pošteno pa šta bude.
-
kakavdanakneiskustvu
#22763 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
frit_i_frut wrote: ↑06/09/2022 22:55 Samo jedna stvar se moze zamjeriti igracima a i svima nama: pretjerana i nerealna euforija nakon utakmice sa Slovenijom
- Van Halen
#22764 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sad ce opet prenervozni narod jebavat matere Musi,Nurkicu i ostalima ako izvjesno zijanimo. Trazili smo od momaka da daju sve od sebe to su i uradili i to je dovoljno valjda da danas se bude dostojanstven na ovom forumu bar
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- insaneinthebrain
#22766 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sto se mene tice momci su uradili i previse od ocekivanog. Ako nekom ludom srecom pobjedimo litvance bice to veliki uspjeh u ovakvoj grupi. Ako ne hvala im za veliku borbu 
- spree
#22767 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
100%
-
noviclan
#22768 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koju borbu braco slatki to sto su mlatnuli otpisane madjare i sto su nas slovenci pustiliinsaneinthebrain wrote: ↑07/09/2022 07:38 Sto se mene tice momci su uradili i previse od ocekivanog. Ako nekom ludom srecom pobjedimo litvance bice to veliki uspjeh u ovakvoj grupi. Ako ne hvala im za veliku borbu![]()
-
sukis
#22769 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Treba shvatiti da smo dobili pretjerano jaku grupu, ovakvom igrom bilo koju drugi grupu da smo dobili mi bi sigurno prosli iz te grupe. Imamo takvu igru da bi recimo mozda mogli biti u nekim grupama cak i drugi, nemamo kvalitet da pobijedimo jednu Grcku ili Srbiju, za sve ostale u drugim grupama imamo kvalitet i igru da se nosimo i vecinu ekipa pobijedimo. Ako gledamo tako onda mozemo bez ikakvog pretjerivanja zakljuciti da imamo repku za top16, mozda cak i za top8.
Litvanija je stvarno jaka, po meni imaju mozda i najbolju petorku na prvenstvu ali im je roster slab i zbog toga su izgubili dobijene utakmice. Bice tesko danas ali nismo bez sanse. Ako udjemo egal u zadnju cetvrtinu mozemo pobijediti.
Litvanija je stvarno jaka, po meni imaju mozda i najbolju petorku na prvenstvu ali im je roster slab i zbog toga su izgubili dobijene utakmice. Bice tesko danas ali nismo bez sanse. Ako udjemo egal u zadnju cetvrtinu mozemo pobijediti.
- pezzar
#22770 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pregledao press selektora poslije utakmice. Stiče se dojam da stvarno zna šta radi. Vidjećemo selektiranje u naradnim utakmicama, ovo je manje više roster kojeg je pokupio od Bosnića, prekratko je tu da mu se za to skida glava.
I sviđa mi se taj mangupluk i malo šanerstva. Kaže Nijemcima: "Šta je, šta gledaš u mene?". Kaže juče na pressici, Adisu Hadžiću: "Ako imaš kakvog dobrog dilera da nas pogura malo?". Vrh. Nek nije čkapi.
Da ne pričam da je po onom Fiba Power Rankingu od top 6 favorita za medalju, 4 u našoj grupi. Jedne smo dobili, 2 bili tu negdje, a s jednima igramo za prolaz.
Mačak, teleća glava, ovo ono.
I sviđa mi se taj mangupluk i malo šanerstva. Kaže Nijemcima: "Šta je, šta gledaš u mene?". Kaže juče na pressici, Adisu Hadžiću: "Ako imaš kakvog dobrog dilera da nas pogura malo?". Vrh. Nek nije čkapi.
Da ne pričam da je po onom Fiba Power Rankingu od top 6 favorita za medalju, 4 u našoj grupi. Jedne smo dobili, 2 bili tu negdje, a s jednima igramo za prolaz.
Mačak, teleća glava, ovo ono.
- Logovan
#22771 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cuj pustili nas, jesu malo sutra. Satrali se ne bi li nas pobijedili, selektor im se izgubio, Doncic onakav miran se iznervirao, frajer bacao flase okolo.noviclan wrote: ↑07/09/2022 08:08Koju borbu braco slatki to sto su mlatnuli otpisane madjare i sto su nas slovenci pustiliinsaneinthebrain wrote: ↑07/09/2022 07:38 Sto se mene tice momci su uradili i previse od ocekivanog. Ako nekom ludom srecom pobjedimo litvance bice to veliki uspjeh u ovakvoj grupi. Ako ne hvala im za veliku borbu![]()
![]()
- dulekrele
#22772 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Popusti sa tom glupom pricom i pustanjem od strane janeza.noviclan wrote: ↑07/09/2022 08:08Koju borbu braco slatki to sto su mlatnuli otpisane madjare i sto su nas slovenci pustiliinsaneinthebrain wrote: ↑07/09/2022 07:38 Sto se mene tice momci su uradili i previse od ocekivanog. Ako nekom ludom srecom pobjedimo litvance bice to veliki uspjeh u ovakvoj grupi. Ako ne hvala im za veliku borbu![]()
![]()
-
Bayone
#22773 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naš najveći problem je taj što je Jusuf Nurkić previše ufursatio i čini stvari koje su mu nezamislive u Portlandu. Vodi loptu kao plejmeker, šutira trice, nerezonska dodavanja i lične greške, provodi više vremena na terenu nego što ima snage.
Van terena je potpuno poseljačio ostatak ekipe, goni ih da pjevaju Halida Bešlića i narodnjake (što otupljuje inteligenciju), soli svima pamet i truni o politici.
Van terena je potpuno poseljačio ostatak ekipe, goni ih da pjevaju Halida Bešlića i narodnjake (što otupljuje inteligenciju), soli svima pamet i truni o politici.
-
ljubijankic
#22774 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bojim se danas nemamo sanse
- hrasno38
#22775 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidi ne znam kako da ti objasnim ali ovo bi trebalo da bude 12 najboljih u drzavi i tih 12 su pozvani zbog necega u reprezentaciju a to "necega" podrazumjeva da imaju nekakv kvalitet. Campara da ima obadvijee lijeve a nema i pusti suplju jer decka pratim jos prije kadetskog evropskog moze zamjeniti Robersona eto 2 minute po cetvrtini ili ne treba da bude na klupi. Mi nemamo beka kvaliteta Robersona ali imamo sigurno neeke momke koji mu mogu biti backup 2-3 minuta da se odmori. Sta je sa Penavom??? Jel ni on ne zna?? Sta je sa Sulejmanovicem?? Isto taraba a godinama igra u spanskoj ligi?? Ponavljam samo polutreneri ne znaju da koriste svoj kompletan roster ili ne znaju da ga sastave. Jucer da je pod kos ukljucio Penavu i Sulejmanovica mogao je spasiti Halilovica ali i odmoriti vise Juku. Adis jede govna iako ga volim ko brata jer smo skupaa nekada igrali, basketali i svasta nesto ali kad nesto nema logiku onda nema.canvra888 wrote: ↑07/09/2022 01:41Nije to filozofija, znam šta sam gledao svojim očima. Protiv puno slabije konkurencije Sani digne dribling blizu centra, čim ga protivnički igrač i najmanje stisne ili priđe ublizu i onda gleda da se samo oslobodi lopte. Svakako smo u deficitu sa dobrim vodičima lopte. Jeste solidan šuter, ali mu je izbačaj poprilično nizak zbog visine. Odbranu neću spominjati.hrasno38 wrote: ↑06/09/2022 20:42
Pusti tu filozofiju moze on i te kako odmoriti Robersona 5 minuta ili ako ne moze onda nek pozove nekoga ko moze pa makar bio i pred penzijom. Koja je logika zvati igraca kojem ne vjerujes? Bosnic mu je davao bobu vise od Beciragica. Sta mislis da te neko konstatno driz na klupi a onda te pusti u igru i ocekuje da ti razvaljujes. Nije to basket, nije to fizika to je psihologija sporta.
Valjda postoji razlog što mu je i Bosnić davao samo malo više nego Bekir, protiv puno lakše konkurencije i u puno nebitnijim utakmicama. Ja sam generalno i za skraćenu rotaciju (>10), sve dok ona donosi pobjede, jer mi je jedino i bitno da se pobijedi. A drži ih na klupi u slučaju da se neko od igrača povrijedi (Roberson, u pitanju Čampare). Ima dosta ekipa na EB koje ne koriste puni roster, štaviše, mislim da ih je više takvih nego onih koje rotiraju svih 12. Evo ti Francuska danas prvi primjer toga.