hrvati su najzaposleniji na najjačim pozicijama a kofol ugroženi
i tako uplaćuju u zajedničku kasu
koja je mogla biti i odvojena samo da je dogovora
vjerojatno što su 1995 pregovarali muškarciartur morgan wrote: ↑05/09/2022 12:09 Da se vratimo na Ustav. Da li znate da nigdje u Ustavu ne pise " srpski clan " vec samo Srbin. Zasto ?
Black swan wrote: ↑05/09/2022 12:10vjerojatno što su 1995 pregovarali muškarciartur morgan wrote: ↑05/09/2022 12:09 Da se vratimo na Ustav. Da li znate da nigdje u Ustavu ne pise " srpski clan " vec samo Srbin. Zasto ?
a danas smo snowflakessvi skupa i sve vrijeđa i borimo se za manjinska prava konsitituvnjača
![]()
Upravo zbog šire slike i nevalja da mi Bošnjaci cetvrti put izaberemo Komšića. Prvo čovjek je potkapaciran kao i njegove junoše u stranci. Drugo, ništa dobro nije donio za svog mandata. Treće, kao istaknuti bivši Sdp-ovac slizao se sa SDA. Ova priča ko ti daje legitimitet je toliko šuplja da ne može biti šuplja. Željki niko ne spori da je Hrvat, nego mu spori da ima legitimitet. A legitimitet mu daju hrvatski glasači, a on ih nema. De nek u Zapadnoj Hercegovini naoravi stranački skup. Jednostavno šibicar, koji ne mari koliko će štete nanijeti državi svojom politikom. Jednoatavno naviklo se biti na budzetu. Nek se kandiduje za skupstinu kantona Sarajevo, i nek bude premijer.
a komsic, kako ono bude izabran? jeli na izborima? ili u kafani (saboru) dogovor padne?artur morgan wrote: ↑05/09/2022 11:56Rekao sam ti vec hrvatski narod na izborima. On daje hrvatski legitimitet u politickom smislu. Sta je za tebe legitimitet ?
holowey wrote: ↑05/09/2022 13:15a komsic, kako ono bude izabran? jeli na izborima? ili u kafani (saboru) dogovor padne?artur morgan wrote: ↑05/09/2022 11:56
Rekao sam ti vec hrvatski narod na izborima. On daje hrvatski legitimitet u politickom smislu. Sta je za tebe legitimitet ?
A sto nema legitimiteta? Hrvata na popisu 2013 preko Pola miliona a Cović s dopisnim dobio koliko ono? Komso nema legitimitet? Jer nije u HDZ-u i u HNS-u. Ima li Raga legitimitet i njegova strančica? Raga moze napraviti predizbornu skup u sred Sirokog, pa svratiti u Posušje, Ljubiški, Čitluk. Ali vidi vraga, ne moze napraviti „rezultat“. Zasto? Jer je Čović unistio HR oporbu u BiH. Ko god bi istupio iz HNS-a kao samostalan bio bi proglasen izdajnikom. Zar ne? Pa ispada da legitimitet imaju jedino HDZ-ovci? Tako da je ta rijec izgubila svu svoju moralnu tezinu. Politicku nije nikad imala. I sta sada?trasport wrote: ↑05/09/2022 13:08Upravo zbog šire slike i nevalja da mi Bošnjaci cetvrti put izaberemo Komšića. Prvo čovjek je potkapaciran kao i njegove junoše u stranci. Drugo, ništa dobro nije donio za svog mandata. Treće, kao istaknuti bivši Sdp-ovac slizao se sa SDA. Ova priča ko ti daje legitimitet je toliko šuplja da ne može biti šuplja. Željki niko ne spori da je Hrvat, nego mu spori da ima legitimitet. A legitimitet mu daju hrvatski glasači, a on ih nema. De nek u Zapadnoj Hercegovini naoravi stranački skup. Jednostavno šibicar, koji ne mari koliko će štete nanijeti državi svojom politikom. Jednoatavno naviklo se biti na budzetu. Nek se kandiduje za skupstinu kantona Sarajevo, i nek bude premijer.
sve po zakonu...koji kaze da clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda biraju gradjani fbih...podvuci cu, gradjani, ne bosanski hrvati... niti hrvatski hrvati...gradjani... ko li njima daje legitimitet da budu gradjani?
Nigdje u Ustavu FBiH se ne pominje legitimitet i legitimno predstavljanje bilo koga. To je obična floskuletina koja bi trebala nekog kao „moralno“ opteretiti pa da ne glasa za „nelegitimnog“ Komšića. U politici takve gluposti ne postoje.
Pojasni malo..trasport wrote: ↑05/09/2022 07:20Svi koji tako shvataju i glupiraju se, nije hrvatski član, nego Hrvat, i glasaju za Komšića a Bošnjaci su, snosit će krivicu za stanje u zemlji i haos koji će to proizvesti.ovo_malo_duse wrote: ↑05/09/2022 07:06
Mjenjaj naslov ...NIje Hrvatski Clan Predsjenistva....nego Clan Predsjednistva koji se izjasnjava kao Hrvat
Naravno da hoce!
Nije ti relevantna tvrdnja jer podaci ko je za koga glasao nisu javni.
Nije nikakva hipotetika vec realno stanje.Black swan wrote: ↑05/09/2022 13:56 pored toliko realnih problema sada
mi se bavimo hipotetičkim situacijama
šta ako svemirski bosanski program bude najjaĆi na planeti pa prvi stignemo do marsa
čija će marsovska zemlja biti srpska bosnjacka ili hrvatska
Dobro sad se pravimo budale vec, evo ubili se hrvati glasajuci za Komsica. Vesela sveska.
https://www.osce.org/files/f/documents/e/0/126173.pdfBlack swan wrote: ↑05/09/2022 14:05 To ti se zove konsitutivnost i to je cijena jedinstvene necjepljive bih
Mogli ste imati 100% vlast u svojoj bih tojest entitetu
Cijema zajednicke drzave se placa
Labudane, da niste '92-e pokusali da odebljate Pereciju, i da ste branili muliteticnu BiH danas bi se mi lako dogovorili oko tog "konsti" "ravnopravnog" koncepta. Hoces da se tvoj jedan glas pika ko moj 6, i sve to poslije onih logora kojim se BiH pokusala pripojiti Pereciji. Cijenu nedjeljive jedinstvene BiH smo platili tako sto danas imamo 49% RS-a, sa svim izbjeglicama, traktorima, i tenkovima sta Amerika potjera Srbe iz Knina.Black swan wrote: ↑05/09/2022 14:05 To ti se zove konsitutivnost i to je cijena jedinstvene necjepljive bih
Vesela sveska je naučna enciklopedija za tvoje pisanje.dr_Evil wrote: ↑05/09/2022 14:07Dobro sad se pravimo budale vec, evo ubili se hrvati glasajuci za Komsica. Vesela sveska.
Necemo se mi nikad uspjeti dogovoriti. To je posljedica sto su Tudjman i Milosevic u Dayton na pregovore poveli po avion savjetnika, a Alija poveo El-Baketa da mu cuva ledja, iskali ste, evo vam ga. Labudan trazi sta mu je Alija potpisao, a ako Crni Labudan dobije sta mu je Alija potpisao BiH vise nema, a EU ce prije komet opali prije nego cemo u nju.
Pa vjerovatno jeste za moje pisanje. Ali laganje i spinovanje od strane tebe i crnog labudana prelazi svaki Sci-Fi.
i onda se opet po milioniti put postavi pitanje: Gdje se to konsitutivnost spominje u originalnom Dejtonskom mirovnom sporazumu? U 3 neoficijelana i nepriznata različita prevoda na B/H/S jezicima?Black swan wrote: ↑05/09/2022 14:05 To ti se zove konsitutivnost i to je cijena jedinstvene necjepljive bih