Imam argument prisile. Nerado ga koristim. Ne flejmaj temu.
Ako si pak ozbiljan onda si svakako zalutao.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Imam argument prisile. Nerado ga koristim. Ne flejmaj temu.
konektovan wrote: ↑04/09/2022 19:07 Danas se vidjelo koliko je hamilton loš vozač kad je u pitanju strategija, mali ga je oduvao vec nekolik puta ove sezone strategijom. Penzija hamo...idi vodaj pudlice u klovnovskim kostimima..
Jeste, koristene.
Cuvanje ledja znaci da ne ide niko u boks. Odnosno George ne stavlja gume koje mu donose dvije sekunde po krugu.konektovan wrote: ↑04/09/2022 20:28 Čuvati ledja frajeru koji je skoro dvije sekunde sporiji po krugu..![]()
Opet "poznavaoc" briljirakonektovan wrote: ↑04/09/2022 20:28 Čuvati ledja frajeru koji je skoro dvije sekunde sporiji po krugu..![]()
Đe si side stari metrosexualcu....de nam jednu inCajdersku iz vrha haminog forumskog strategijskog tima, objasni kako su ga drugi zahebali..?;Sid the sloth wrote: ↑04/09/2022 21:14Opet "poznavaoc" briljirakonektovan wrote: ↑04/09/2022 20:28 Čuvati ledja frajeru koji je skoro dvije sekunde sporiji po krugu..![]()
![]()
Ciko sto si nervozan, priznaj da je tvoje vrijeme proslo, ne kontas vise F1 pa sta, nije sramota.konektovan wrote: ↑04/09/2022 21:55Đe si side stari metrosexualcu....de nam jednu inCajdersku iz vrha haminog forumskog strategijskog tima, objasni kako su ga drugi zahebali..?;![]()
E jes vala,...ove nove modne maĆkove ne kontamSid the sloth wrote: ↑04/09/2022 21:57Ciko sto si nervozan, priznaj da je tvoje vrijeme proslo, ne kontas vise F1 pa sta, nije sramota.konektovan wrote: ↑04/09/2022 21:55
Đe si side stari metrosexualcu....de nam jednu inCajdersku iz vrha haminog forumskog strategijskog tima, objasni kako su ga drugi zahebali..?;![]()
I ja sam naklonjen toj ova teoriji, stoga vjerovatno i onakva njegova reakcija. Jest Max imao srece s safety vozilom, al i bez toga mislim da nebi bilo puno drugacije. Da nije bio onaj momenat s Tsunodom to bi mozda neku neizvjesnost donjeo, jer je Red Bull poceo padati na tvrdim gumama, dok je Mercedes bio bolji._BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2022 20:18Jeste, koristene.
Mislim da se pouzdao u to da ce mu Russell cuvati ledja i da se odlucio da je bolje imati track position nego gume.
Mogli su imati 2-3 u najgorem slucaju.
Max je imao naramak srece sto jes jes. Sve ga je posralo pravovremeno.
Mislim da mercedes nece sebi dopustiti da jos jednu godinu ne budu konkurentni. Vec se sada vidi kako su unaprijedili bolid i iduce godine moraju biti bolji nego sada. Mene vise brine to sto uvijek fali ta treća ekipa da bude konkurentna da ne bude uvijek između dvije ekipe. Ferrari je to trebao da bude ove godine međutim koliko god napravili dobar bolid i koliko god vozac bio dobar, sve pada u vodu kad njima guma u garazi ostane
Opet mi nema smisla jer sto bi onda samo Russellu pustili meke gume ? Evo transkripta razgovora njih dvojice sa inžinjerima:sve_ovo_ja wrote: ↑05/09/2022 10:01 Maže Toto da nisu htjeli ići na "siguran" 2-3, nego da su išli na rizik da probaju pobijediti.
Po meni je ovaj dio kljucan sto su rekli Russellu:George:
ENG: Safety car, safety car, keep the delta positive, you are staying out.
RUS: Are you sure? You don't want to put the soft on?
ENG: You're staying out.
RUS: What happens if we put the soft on? Where do we fall?
ENG: So be on standby, be on standby.
RUS : If it's only Ver- if it's only Leclerc, I'm happy to box.
ENG: So we are splitting, you are staying out. Delta, delta. Stay close to your delta.
RUS: Confirm staying out?
ENG: Staying out, staying out. Look Verstappen on exit, stay tight. So Verstappen stopped for the soft. So it is 16 laps to go. Work tyres and brakes. So Leclerc has also stopped, imagine it'll be soft. So safety car will come through the pitlane, so you are following the safety car through the pitlane, you are not stopping.
RUS: Why not? Let's stop. Let's put the soft on. I'm losing the tyres, I think we need to put the soft on.
ENG: Okay so build a gap, build a gap. Stop, stop, stop, box, box, box, box, box!
Lewis:
ENG: So safety car, safety car, keep the delta positive. So we'll go Strat Mode 1.
HAM: Has [Verstappen] got the safety car window?
ENG: So Verstappen in the pitlane, we're staying out. Stay out, stay out! So (it'll) be close to Verstappen on exit. Delta positive.
HAM: What tyres?
ENG: So Verstappen on the soft tyre, he's currently behind George.
HAM: How many laps?
ENG: We've got 15 to go.
HAM: Understood.
ENG: Safety car through the pitlane. Yeah, just remember staying in the fast lane, so stay in the fast lane going through.
HAM: Why did you stop George?
ENG: I don't know Lewis, I'll let you know.
HAM: That was a mistake mate. We had track position. We had a buffer between us, now we don't have that.