The Lord of the Rings: The Rings of Power

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#376 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by pici »

Ja naosnovu dvije epizode necu davati sud, prvih dvajs minuta prve epizode je extra, vizuelno filmski odradjeno.Ostatak je svaka prica zasebna od likova.Treba dati sansu.LOTR nije GOT, prvi je fantazija za 7 do 77 a drugi je fantazija za odrasle.Naravno da vise preferiram ovo drugo al i LOTR je jedan svijet koji je fantastican.E sad hoceli ga producenti ukakiti, to po obicaju biva tako.
Bloo
Globalna šefica

#377 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Bloo »

doox wrote: 03/09/2022 23:08 Ovo je baš loše. Osim vizualno, ostalo je bezveze. Galadriel Xena ratnica :mrgreen: . Uništili su je, ona je bez ovih gluposti jedno od najmoćnijih bića. Elrond gay. Dijalozi su debilni. Nema veze sa LOTR svijetom, zato su trebali izmisliti neku svoju fantasy seriju jer svakako stare fanove neće imati...
Pa Galadriel je veoma moćna (a nije samo da jezdi okolo paćenićčki) i aktivno je učestvovala u napadima kasnije. A i u mladosti je učestvovala u raznim uprising momentima.
n+1

#378 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by n+1 »

Sada kada znamo u kom smjeru ide priča, jasno je da summary svih pet sezona stane u paragraf ili dva iz Dodataka. Bit će mnogo mnogo mnogo razvlačenja i fillera.
n+1

#379 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by n+1 »

A u čast toga što smo Moriu vidjeli na ekranu po prvi put u punom sjaju, na vrhuncu moći, evo jedna dobra pjesma Bloodbounda. :D

n+1

#380 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by n+1 »

pici wrote: 04/09/2022 14:22 Ja naosnovu dvije epizode necu davati sud, prvih dvajs minuta prve epizode je extra, vizuelno filmski odradjeno.Ostatak je svaka prica zasebna od likova.Treba dati sansu.LOTR nije GOT, prvi je fantazija za 7 do 77 a drugi je fantazija za odrasle.Naravno da vise preferiram ovo drugo al i LOTR je jedan svijet koji je fantastican.E sad hoceli ga producenti ukakiti, to po obicaju biva tako.
Do tog zaključka mora da si došao samo na bazi ekranizacija i količine seksa u istima. :D GOT je mnogo komercijalnije štivo u odnosu na LOTR, i kao takvo lakše čitljivo. Tolkien je klasična forma pisca - slikao je riječima.

Deset stranica čistih opisa i tako to. Iz mog iskustva, dosadno većini djece. I odraslih. :lol:
pici

#381 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by pici »

n+1 wrote: 04/09/2022 14:53
pici wrote: 04/09/2022 14:22 Ja naosnovu dvije epizode necu davati sud, prvih dvajs minuta prve epizode je extra, vizuelno filmski odradjeno.Ostatak je svaka prica zasebna od likova.Treba dati sansu.LOTR nije GOT, prvi je fantazija za 7 do 77 a drugi je fantazija za odrasle.Naravno da vise preferiram ovo drugo al i LOTR je jedan svijet koji je fantastican.E sad hoceli ga producenti ukakiti, to po obicaju biva tako.
Do tog zaključka mora da si došao samo na bazi ekranizacija i količine seksa u istima. :D GOT je mnogo komercijalnije štivo u odnosu na LOTR, i kao takvo lakše čitljivo. Tolkien je klasična forma pisca - slikao je riječima.

Deset stranica čistih opisa i tako to. Iz mog iskustva, dosadno većini djece. I odraslih. :lol:
P valjda na temi o serijama pricamo o istim a ne o knjigama.
n+1

#382 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by n+1 »

pici wrote: 04/09/2022 20:37
n+1 wrote: 04/09/2022 14:53

P valjda na temi o serijama pricamo o istim a ne o knjigama.
Ih, pa da ne pričamo o knjigama, ne bi ovoliko pizdili na seriju. :D
tony stark

#383 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by tony stark »

U zadnjih godinu dana nisam aktivno pratio produkciju pa mi promaklo i da su otkupljena prava zaista oganicena.
Ovo sto sam vidio u prve dvije ep. zaista nije lose,koliko su me ona fanovska predvidjanja pomalo uplasila..
Uopce nije lose. Od castinga do vizualizacije..
Galadriel i lov na Saurona ..
Te dolazak carobnjaka :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#384 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Bloo »

Dolazak carobnjaka aka Hobo the Grey :D
Riddle

#385 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Riddle »

Je li Elrond stvarno gay ili je zajebancija?
n+1

#386 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by n+1 »

Htjeli su time reći da je...feminiziran. :D
Bloo
Globalna šefica

#387 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Bloo »

Riddle wrote: 04/09/2022 21:41 Je li Elrond stvarno gay ili je zajebancija?
Pa ne znam kak je neko mogao doci to tog zakljucka nakon 2 epizode.
Nekom se ukljucio gaydar?

E sad - Elfovi su (ako gledamo samo Tlkien izvore i kroz judeo-kršćansku prizmu) praktično kršćani :D žene se samo jednom i to muško i žensko. :D Ima i neka caka sa libidom...

S druge strane, ako ovu seriju posmatramo kao nešto zasebno:
Elfovi koji su praktično besmrtni i mogu se reinkarnirati - mislim da im sve te podjele i nisu bitne.
Riddle

#388 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Riddle »

Ne znam, nisam gledao, ali raja priča da jeste, pa rekoh da provjerim ovdje.

Nema tu ništa sivo, sve je crno i bijelo, ja još nikad nisam čuo za gay vilenjake u tom svijetu. :mrgreen:
n+1

#389 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by n+1 »

Image
Nierika

#390 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Nierika »

Meni najviše zanima svakodnevnica patuljaka, elfova itd, ove epske borbe manje-više. Jackson se donekle bavio životom Hobbita u I dijelu trilogije, kasnije nije ni bilo vremena jer ratovi i apokalipsa. Nadam se da će biti još takvih detalja. :D
Bloo
Globalna šefica

#391 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Bloo »

Riddle wrote: 04/09/2022 22:21 Ne znam, nisam gledao, ali raja priča da jeste, pa rekoh da provjerim ovdje.

Nema tu ništa sivo, sve je crno i bijelo, ja još nikad nisam čuo za gay vilenjake u tom svijetu. :mrgreen:
Pa mladi Elrond. Valjda raja očekivala da bude kao onaj iz filmova.
Who knows.

Bumo vidjeli kako će se karakter razvijati u seriji.

Meni nije davao neke gay vibes.
Riddle

#392 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Riddle »

Nierika wrote: 04/09/2022 22:26 Meni najviše zanima svakodnevnica patuljaka, elfova itd, ove epske borbe manje-više. Jackson se donekle bavio životom Hobbita u I dijelu trilogije, kasnije nije ni bilo vremena jer ratovi i apokalipsa. Nadam se da će biti još takvih detalja. :D
Ne znam baš koliko se bavio životom Hobbita, bilo je samo spomenuto da vole mir i tišinu, da ih ne zanima vanjski svijet, da vole vidjeti kako nešto raste te da obožavaju pušiti travu. :mrgreen:

Meni su uvijek bilo dosadan narod.
Riddle

#393 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Riddle »

Bloo wrote: 04/09/2022 22:29
Riddle wrote: 04/09/2022 22:21 Ne znam, nisam gledao, ali raja priča da jeste, pa rekoh da provjerim ovdje.

Pa mladi Elrond. Valjda raja očekivala da bude kao onaj iz filmova.
Who knows.

Bumo vidjeli kako će se karakter razvijati u seriji.

Meni nije davao neke gay vibes.
Uglavnom, pričaćeš mi. :mrgreen: :kiss:
dale cooper

#394 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

Meni je bila puna kapa Ringsa sa Jacksonovim filmovima, stvarno mi ne treba ništa više niti imam živaca to gledati. I Hobbit je nepotrebno
razvučen na trilogiju.
Nierika

#395 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Nierika »

Riddle wrote: 04/09/2022 22:34 Ne znam baš koliko se bavio životom Hobbita, bilo je samo spomenuto da vole mir i tišinu, da ih ne zanima vanjski svijet, da vole vidjeti kako nešto raste te da obožavaju pušiti travu. :mrgreen:

Meni su uvijek bilo dosadan narod.
Kako nije, sve do dolaska Gandalfa i one proslave, bar pola sata prikaza života u Shireu. O životu drugih rasa koje su kasnije uveli u priču i nema puno. Meni su hobiti hedonisti, jesu i dosadni u smislu da im se ništa ne dešava ali zato i jeste u središtu ratne priče hobit. :D
karanana

#396 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by karanana »

Jebes me, ne ide mene ovo. Ugasio nakon 20-25 minuta. Kad su pokazali onaj neki narod u sumi kako izlazi iz rupa i drveca kad su neka dvojica ko lovaca prosla. Nisam ocigledno ljubitelj tih nekih malenih naroda tipa hobita ili ne znam ni ja ko su ovi sto su u sumi bili. Ne ide.
Na trilogiji sam odustao nakon sat prvog filma, vise puta pokusavao. Na hobitu odustao mozda u prvih pola sata, konto sam serija nekako ide sama za sebe pa da probam, ali ocigledno nije za mene. Predjetinjasta prica i bajkica koja nije ni do koljena fantaziji i prici GOT
shmizlica

#397 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by shmizlica »

meh, nit smrdi, nit miriši :mrgreen:

može se gledati, al ništa spešl....što kaže karanana malo vuče na bajkicu

i glumci su mi meh....osim patuljaka :-?
pici

#398 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by pici »

karanana wrote: 05/09/2022 01:58 Jebes me, ne ide mene ovo. Ugasio nakon 20-25 minuta. Kad su pokazali onaj neki narod u sumi kako izlazi iz rupa i drveca kad su neka dvojica ko lovaca prosla. Nisam ocigledno ljubitelj tih nekih malenih naroda tipa hobita ili ne znam ni ja ko su ovi sto su u sumi bili. Ne ide.
Na trilogiji sam odustao nakon sat prvog filma, vise puta pokusavao. Na hobitu odustao mozda u prvih pola sata, konto sam serija nekako ide sama za sebe pa da probam, ali ocigledno nije za mene. Predjetinjasta prica i bajkica koja nije ni do koljena fantaziji i prici GOT
Tu moram da se slozin na tebe, prvih dvajs minuta me je odusevilo i reko ide to sad, kad pocese iskakati wokete hobiti i djecija naguravanja.Ovakve tipove serije mozemo usprednjivati sa GOT-om, on je digao ljestvicu visoko i treba to dokuciti.
Filter

#399 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Filter »

taraba. ni lotr ni hobita nisam imao zivaca da odgledam do kraja, ovo me je zatuklo u prvih 20 minuta.
pici

#400 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by pici »

Prezasitceni smo ovim sa prstenom, bolje da su simalarion odradili al hade de, valjda ce za deset godina neko i to ekranizovati.
Post Reply