Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HPLaserJet

#9051 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by HPLaserJet »

nepass1 wrote: 03/09/2022 06:20
HPLaserJet wrote: 02/09/2022 18:13

Kažem ti, udarili sendviči u glavu.
Joj vam glupih fora

Ako iko sendvice dobija onda ti od forte i ekipe
:lol:

Kakav bolan sendvič pored ovakve pruge? Pogledaj ljepote 8-)

Samo budale, kao i oni nasendvičarisani mogu pričati i baljezgati kako ovo ne valja i kako se ništa nije uradilo.

Oni teži slučajevi još trube kako ni šine nisu stigle, a oni malo blaži pričaju kako su to stare hrđave šine. :-) :lol:
Laplace

#9052 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

Quaresma wrote: 02/09/2022 20:00 lose brate mili, zar nisu mogli izjednaciti tu crvenu, vidi se da su stedili na boji
Pa, da nisu ofarbali šine biciklisti bi ih morali preskakati. Ovako boja označava da mogu gaziti šine. Logično. :-D

Edit: Pogrešan tag, sorry. Tako bude kad se tipka prije prve jutarnje.
Last edited by Laplace on 03/09/2022 08:33, edited 1 time in total.
Laplace

#9053 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

GandalfSivi wrote: 02/09/2022 20:02 Farba po sinama, kao nisu ih mogli zastititi.

Ostavka!!!
Pa, da nisu ofarbali šine biciklisti bi ih morali preskakati. Ovako boja označava da mogu gaziti šine. Logično. :-D
Laplace

#9054 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

konektovan wrote: 03/09/2022 00:08
Matijevic_Vlado wrote: 02/09/2022 23:44 :cry:

Trebaju mi dvoja kolica ovog tucanika da sredim avliju. Valjda se smije nakupiti.
Samo koliko stane u šake,... :mrgreen:
Šaka po šaka - kolica. I tako dva puta.
Ateista

#9055 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

laik1981 wrote: 02/09/2022 17:23
HPLaserJet wrote: 02/09/2022 15:16

Bravo, evo sendvič
Ne skacite svakome za vrat.. Covjek nista pogresno nije rekao.. Ova njegova izjava i jeste bila suvisna i nicim izazvana i znalo se da ce biti zloupotrebljena u predizbornoj kampanji.. SDA uhljupi se jednostavno vise nemaju za sta uhvatiti i nije im trebalo davati nikakvog materijala..
Sa ovim se slazem, odlicno radi svoj posao i tu se nema sta zamjeriti, ali ta prica sa ostavkom je suvisna, pogotovo kada se moglo realno ocekivati da bude manjeg i opravdanog kasnjenja za ovu fazu jer su radovi bili zaustavljeni neko vrijeme.
Bolje da je odmah skrenuo paznju na to zasto su radovi zaustavljeni i rekao da postoji mogucnost da dodje do opravdanog kasnjenja. To sto je prosao testni tramvaj ne znaci da je pruga skroz zavrsena, iako to nama objektivno nista ne znaci i najvaznije je da se pruga kinacno radi i ds se radi kako treba, SDA ce logicno gledati to da iskoristi kao sto bi svaka opozicija svugdje to uradila, steta im nije trebao ostaviti taj zicer.
sencobih

#9056 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

Ne znam ta fora za sendviče je nastala u Srbiji, i koliko sam upratio , sendviče daje Vučić i njegov SNS koji je na vlasti ljudima da dođu da ga podržavaju kad napravi put,
prugu, asfaltira nešto, i sl. a opozicija je te ljude prozvala sendvičarima. Znači sendvičari su oni koji podržavaju vlast , a ne opoziciju. Kod nas je na vlasti trojka na čelu sa Fortom, što implicira da su sendvičari valjda oni koji ga podržavaju?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#9057 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laserShow »

Ti si primjer sendvicara. Niti jednom nisi kritikovao one koji bi da budu na vlasti, ali ne mogu :)

Tako da, definicija je dobra, sendvicari su sdO i ekipa. Da se razumijemo, ima sendvicara i trojke, samo eto manje su aktivni, ali ih i raja poklopi. Prvi ja koji sam glasao za trojkicu cu poklopiti svakog bota/sendvicara.

A vi iz termit udarne brigade vise ne znate ni za kakav okus, osim sendviĆarskog. Tako da, vidjet cemo nakon izbora da li ostajete na sendvicima, ili ni njih nece biti. Bifteka probat necete, to je za one iznad...
sencobih

#9058 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

laserShow wrote: 03/09/2022 13:07 Ti si primjer sendvicara. Niti jednom nisi kritikovao one koji bi da budu na vlasti, ali ne mogu :)

Tako da, definicija je dobra, sendvicari su sdO i ekipa. Da se razumijemo, ima sendvicara i trojke, samo eto manje su aktivni, ali ih i raja poklopi. Prvi ja koji sam glasao za trojkicu cu poklopiti svakog bota/sendvicara.

A vi iz termit udarne brigade vise ne znate ni za kakav okus, osim sendviĆarskog. Tako da, vidjet cemo nakon izbora da li ostajete na sendvicima, ili ni njih nece biti. Bifteka probat necete, to je za one iznad...
E blago tebi i tvojim ukućanima. Godinu dana se ibretiš i čudom se čudiš kako se pravi pruga, pa kakav si ne bih se čudio da izneseš sijena pred tramvaj da se najede kad proradi
laserShow

#9059 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laserShow »

:D :D :D cudio sam se ja vise od godinu dana kako pruga funkcionise. Cudio sam se i cudim ekspertima koji kazu da se sine samo poloze. Jos vise se cudim strucnjacima koji kazu tito je to izgradio za....

Pa dobro strucnjaci, sto sam se ja patio kroz vranduk dvije godine? Tada ste nas, botine jedne, uvjeravali da rekonstrukcija traje duze od nove izgradnje, a sada sendvicarski botovi pricaju nesto drugo?

Mi kada vidimo rezultat, organizaciju i zelju za uspjehom mozemo primiti u dupe jos i sest mjeseci preko roka ako treba. Za razliku od ranije gdje te kara ne znas ni koliko, ni zasto, ni kad ce da prestane. Ovdje vidim rezultat i radujem mu se.

A ti nastavi botirati, nadji i jedan post gdje si kritikovao bilo šta što ima veze sa sdO. Hajde jedan?
sencobih

#9060 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

laserShow wrote: 03/09/2022 13:18 :D :D :D cudio sam se ja vise od godinu dana kako pruga funkcionise. Cudio sam se i cudim ekspertima koji kazu da se sine samo poloze. Jos vise se cudim strucnjacima koji kazu tito je to izgradio za....

Pa dobro strucnjaci, sto sam se ja patio kroz vranduk dvije godine? Tada ste nas, botine jedne, uvjeravali da rekonstrukcija traje duze od nove izgradnje, a sada sendvicarski botovi pricaju nesto drugo?

Mi kada vidimo rezultat, organizaciju i zelju za uspjehom mozemo primiti u dupe jos i sest mjeseci preko roka ako treba. Za razliku od ranije gdje te kara ne znas ni koliko, ni zasto, ni kad ce da prestane. Ovdje vidim rezultat i radujem mu se.

A ti nastavi botirati, nadji i jedan post gdje si kritikovao bilo šta što ima veze sa sdO. Hajde jedan?
Znači samo ako kritikuješ sda onda nisi bot ? E hvala ti nek si mi objasnio
laserShow

#9061 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laserShow »

Ja kritikujem sda, sdp, ns, nip, u mojim komentarima neces naci pardona niti prema jednima. Nemam kult licnosti, za mene su svi oni obicne krpe koje mogu biti zamjenjene boljom krpom koja radi bolje za nas, Bosnu i Hercegovinu. Sve i jednog, sve i jednu stranku mogu pustiti niz vodu ako ne pokazu rezultat.

Sansu mogu dati, jednu, drugu, ali trecu ne. To je max 8 godina, a ne 30, sa naznakom jos 30.

Eto moj stav znas, hajde daj nam ti stav o sda i njihovim pratocima? Cime se ti ponosis u ovih 10 godina, gdje nekom strancu mozes reci JA GRADJANIN BOSNE I HERCEGOVINE SE PONOSIM __________________? Cime? Sta su to uradili pa da se ponosis?

Evo ja bih mogao da se ponosim modernim izgledom oko pruge, ne bih se stidio, stavise, rado bih se vozao u naprednom gradskom saobracaju. Ponosim se malim, ali bitnim promjenama koje su stigle uz trojku, a nadam se da ce biti jos bolje, inace ce i oni dobiti nogu u dupe.

Cime se ti ponosis? Hurmama?
sencobih

#9062 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sencobih »

Ne shvatam čemu poređenje neuporedih građevina, porediti izgradnju auto puta, tunela, vijadukta i sve to kroz vukojebine, sa izgradnjom gradske pruge uz sve blagodati gradnje, to nema smisla porediti. Uz to činjenica da je dosadašnja pruga koja se koristila 60 godina, a bila je položena haman pa po zemlji,govori da to i nije neki građevinski zahvat. Uostalom daj Bože da nam ova nova potraje upola ko stara ja cu biti zadovoljan.
laserShow

#9063 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by laserShow »

Sistem druze, sistem. Ne druze kao druze iz partije :D , vec druze iz Bosne i Hercegovine, tvoje i moje zemlje, ne zemlje stranke, ne kulta licnosti.

Sto se tice tih izgradnja kroz vukojebine, šteta se vidi. Ne ovaj šteta, već šteta termita :) Imaš dosta analiza, pročitaj pa da diskutujemo. Ja sam ih dosta prošao lično.

Mozes li reci na sto si ti ponosan u ovih 10 godina?
Registarska tablica

#9064 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Registarska tablica »

Pocela rekonstrukcija Remize
Dendrlix

#9065 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dendrlix »

Raskrsnice ili samo pravac?
Hakiz

#9066 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Ateista wrote: 03/09/2022 10:16
laik1981 wrote: 02/09/2022 17:23
Ne skacite svakome za vrat.. Covjek nista pogresno nije rekao.. Ova njegova izjava i jeste bila suvisna i nicim izazvana i znalo se da ce biti zloupotrebljena u predizbornoj kampanji.. SDA uhljupi se jednostavno vise nemaju za sta uhvatiti i nije im trebalo davati nikakvog materijala..
Sa ovim se slazem, odlicno radi svoj posao i tu se nema sta zamjeriti, ali ta prica sa ostavkom je suvisna, pogotovo kada se moglo realno ocekivati da bude manjeg i opravdanog kasnjenja za ovu fazu jer su radovi bili zaustavljeni neko vrijeme.
Bolje da je odmah skrenuo paznju na to zasto su radovi zaustavljeni i rekao da postoji mogucnost da dodje do opravdanog kasnjenja. To sto je prosao testni tramvaj ne znaci da je pruga skroz zavrsena, iako to nama objektivno nista ne znaci i najvaznije je da se pruga kinacno radi i ds se radi kako treba, SDA ce logicno gledati to da iskoristi kao sto bi svaka opozicija svugdje to uradila, steta im nije trebao ostaviti taj zicer.
Upravo.
thekupus

#9067 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

Dendrlix wrote: 03/09/2022 14:27 Raskrsnice ili samo pravac?
samo pravac danas
Ateista

#9068 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

sencobih wrote: 03/09/2022 13:27 Ne shvatam čemu poređenje neuporedih građevina, porediti izgradnju auto puta, tunela, vijadukta i sve to kroz vukojebine, sa izgradnjom gradske pruge uz sve blagodati gradnje, to nema smisla porediti. Uz to činjenica da je dosadašnja pruga koja se koristila 60 godina, a bila je položena haman pa po zemlji,govori da to i nije neki građevinski zahvat. Uostalom daj Bože da nam ova nova potraje upola ko stara ja cu biti zadovoljan.
Naravno da se moze porediti, ni stara pruga nije bas bila polozena po zemlji, ali svakako da se danas radi drugacije zato sto je struka kroz godine dosla do saznanna koji je bolji i trajnini nacin, makst bio i slozeniji.
Radovi u gradu mogu biti puno tezi nego u vukojebinama, jer imas na metar od sebe saobracaj i guzvu, valja obezbijediti alternativni prevoz, puno toga.
Uostalom, nije toliko bitna velicina i zahtjevnost projekta, vec kad se sta radi i koliko se postuju rokovi.
Vecina stvari koje su uradjene a za koju je zadusena SDA/HDZ/SNSD koalicija, osim sto probija rokove, radi se prekasno jer mnoge stvari koje je davno trebalo uraditi nisu jos ni zapocete, ne bi ni pruga bila jos zapoceta da je SDA sa svojim satelitima ostala na vlasti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9069 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

ja luđaka braćo
dao im jedan dan odmora ja mislio vezat će sa subotom i nedjeljiom
ono odmah danas udarno
skidjau asfalt na raskrsnici kod remize
biće deranje guzova za 3 4 dana :evil:
Ateista

#9070 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

Iduce sedmice je bar malo bolja prognoza nego ove, mozda uspijem biciklom na posao kad to pocnu.
mirza_15

#9071 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by mirza_15 »

thekupus wrote: 03/09/2022 14:38
Dendrlix wrote: 03/09/2022 14:27 Raskrsnice ili samo pravac?
samo pravac danas
Za sada samo pravac, ali Šteta najavljuje i raskrsnicu ako sam dobro shvatio upis na njegovom Facebook profilu :mrgreen:

Kaže pokrenute procedure za tehnički prijem. Ja sam mislio da će prvo završne radove obaviti. Privodi se kraju i popločavanje pješačkih prelaza. Rade kod RTV doma danas oko 14:30. Ostane Otoka i ne znam hoće li biti ovaj popločani dio kod Remize. Vjerovatno poslije raskrsnice kod remize ide i okretaljka u Nedžarićima.
No-Name

#9072 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by No-Name »

Nisu zaboravili raskrsnicu kod Remize, poslije će i okretaljku na Čengić Vili

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pocela- ... /220903048
konami666

#9073 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by konami666 »

Možda je bilo ranije ali sam propustio, da li će obnoviti i krak prema željezničkoj stanici?
tramvajtrojka

#9074 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

konami666 wrote: 03/09/2022 17:39 Možda je bilo ranije ali sam propustio, da li će obnoviti i krak prema željezničkoj stanici?
hoce naravno ide i taj krak al on ce ici zadnji jer ce im biti prioritet da se spoje sa gradom
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#9075 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by teskeredzic_22 »

sencobih wrote: 03/09/2022 13:27 Ne shvatam čemu poređenje neuporedih građevina, porediti izgradnju auto puta, tunela, vijadukta i sve to kroz vukojebine, sa izgradnjom gradske pruge uz sve blagodati gradnje, to nema smisla porediti. Uz to činjenica da je dosadašnja pruga koja se koristila 60 godina, a bila je položena haman pa po zemlji,govori da to i nije neki građevinski zahvat. Uostalom daj Bože da nam ova nova potraje upola ko stara ja cu biti zadovoljan.
Potrajaće.
Nije Centrala organizovala javnu nabavku nit su njene firme izvršioci radova.
Post Reply