Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarlo wrote: ↑30/08/2022 20:52
Dok pare od EBRD-a dolaze u velikim gutama teferic na sve strane.
Kad Medj.zaj. zavrne pipe i krediti se pocnu vracati vidjecemo koji su to problemi rijeseni i koji su novi napravljani.
Poslije sda nije tesko ostaviti bolji utisak. U stvarnosti...
Zasto bi zavrtali pipe?
Zavrnuce pipe kad dodje do prezaduzenosti, odnosni do granicnih parametara zaduzenosti.
Sve ima rok trajanja pa i pipe iz kojih teku pare.
Pitanje je trivijalno.
Bitno je sta ce se uraditi sa tim novcem. Da li ce se novac pravilno uloziti?
Npr da li je Sarajevo imalo problem sa tramvajskom prugom? (Ili sa stajalistima i GRAS-om).
Da li ce podsticaji podstaknuti rast privrede ili su u pitanju obicni transferi "svojim" firmama i kupovina privrednika.
Zasto se cistoca i urednost Grada urusava?
Kadrovska politika forsiranja difovaca ce donijeti ocekivano.
Itd.
Da se vratimo prognozama i analizama.
Prezivjecemo i ove.
Zavrnuce pipe kad dodje do prezaduzenosti, odnosni do granicnih parametara zaduzenosti.
Pitanje je trivijalno.
Npr da li je Sarajevo imalo problem sa tramvajskom prugom? (Ili sa stajalistima i GRAS-om).
Da li ce podsticaji podstaknuti rast privrede ili su u pitanju obicni transferi "svojim" firmama i kupovina privrednika.
Itd.
Prezivjecemo i ove.
Kad ce to biti? Koji su to parametri? Kako mislis da je pitanje trivijalno? Zasto bi EBRD (European bank for Reconstruction and Development) zavrnuo pipe na razvojne projekte kad se ispostuju sve procedure koje su postavili, a ne krade se kao zeleni termiti sto rade?
Pitanje je trivijalno.
Bitno je sta ce se uraditi sa tim novcem. Da li ce se novac pravilno uloziti? Npr da li je Sarajevo imalo problem sa tramvajskom prugom? (Ili sa stajalistima i GRAS-om).
Itd.
Prezivjecemo i ove.
ova recenica te ispisuje iz svake nove diskusije sta normalno odgovoriti liku koji ovako misli
sta imas se beze trositi tastatura kako je država garant EBRD kredita , kako su to razvojni a ne komercijalni krediti , gdje je najmanja kamatna stopa na te kredite a najveci otplatni rok , kome ces ba to objasnjavati kad ovakvu lik recenicu napiše
Šuplja. Trojka je nešto najbolje šta se desilo Kantonu Sarajevo od kad pratim politiku. Ulaganja u Javni prevoz su više nego neophodna bilo gdje, privredni poticaji nisu transferi nego subvencionirana kamata, a čistoću niko ne "narušava" nego je ona bila narušena. To što presumably još nisu doveli u red ne znači da su oni uzrok toga.
Razvojnih sredstava ima više nego dovoljno alociranih za zapadni Balkan, neovisno o parametrima zaduživanja. Činjenica je da jednostavno nemaju koga kreditirat jer niko nije pouzdan Debitor ovdje sam EPBiH i Autocesta FBiH.
+387 wrote: ↑30/08/2022 21:56
Šuplja. Trojka je nešto najbolje šta se desilo Kantonu Sarajevo od kad pratim politiku. Ulaganja u Javni prevoz su više nego neophodna bilo gdje, privredni poticaji nisu transferi nego subvencionirana kamata, a čistoću niko ne "narušava" nego je ona bila narušena. To što presumably još nisu doveli u red ne znači da su oni uzrok toga.
Razvojnih sredstava ima više nego dovoljno alociranih za zapadni Balkan, neovisno o parametrima zaduživanja. Činjenica je da jednostavno nemaju koga kreditirat jer niko nije pouzdan Debitor ovdje sam EPBiH i Autocesta FBiH.
Što se tiče čistoće, tu treb vaspitati građane da se ponašaju kao građani a ne kao seljaci koji bacaju smeće gdje im se ćefne. Svako treba čistiti ispred svojih vrata.
+387 wrote: ↑30/08/2022 21:56
Što se tiče čistoće, tu treb vaspitati građane da se ponašaju kao građani a ne kao seljaci koji bacaju smeće gdje im se ćefne. Svako treba čistiti ispred svojih vrata.
Komunizam je vaspitavao gradjane 45-70 godina pa nista. U Istocnoj Njemackoj se mnogo manje postuju pravila od Zapadne.
Grozim se od socijalistickih floskula (drustvena svijest) jer su neistinite. Covjek je "drustvena zivotinja".
Glede parkiranja na zelenim povrsinama i invalidskim parking mjestima Sarajlije su savrseno vaspitane. Ako vidis pogresno parkirano auto, to je neki posjetioc Sarajeva.
Jednostavno komunalna policija i prava policija su u tom segmentu radili svoj posao.
A i Rad je bio dobro organizovan i praznio je hajfise.
Park je bio slabiji. Jedne godine travnate povrsine bi bile dobro pokosene, druge losije. Ne znam razlog. Moguce da su i nacelnici opcina uticali na to.
Last edited by sarlo on 30/08/2022 23:15, edited 1 time in total.
Glede tramvajske pruge problem su bile raskrsnice. I to vise sto su prelazi unistavali automobile nego opasnost za tramvajski saobracaj.
I dionica kod Energoinvesta na Stupu je bila u losem stanju.
Znam da su se vodili pregovori i kao da je nekad bio tender za remont 5 raskrsnica. Valjda je propao. Kasnije su pred izbore samo presvacili asfalt, sto bi trajalo nekoliko mjeseci.
Mislim da su se sva iskakanja tramvaja (jedno ili nijedno godisnje) desavala zbog gresaka vozaca. Kazem mislim.
Besmisleno je biti prenerazen necim sto nije istina.
Skupstina KS ovih dana (kraj augusta) je u zasjedanju i usvojila je, izmedju ostalog, zakone o visokom obrazovanju i prevenciji i suzbijanju korupcije.
Prva prethodna sjednica bila je krajem jula, a prije toga pocetkom jula.
sarlo wrote: ↑30/08/2022 23:15
Glede tramvajske pruge problem su bile raskrsnice. I to vise sto su prelazi unistavali automobile nego opasnost za tramvajski saobracaj.
I dionica kod Energoinvesta na Stupu je bila u losem stanju.
Znam da su se vodili pregovori i kao da je nekad bio tender za remont 5 raskrsnica. Valjda je propao. Kasnije su pred izbore samo presvacili asfalt, sto bi trajalo nekoliko mjeseci.
Mislim da su se sva iskakanja tramvaja (jedno ili nijedno godisnje) desavala zbog gresaka vozaca. Kazem mislim.
Ovo tebi nije bio problem?
A ovo ti je problem?
Samo je bilo pitanje vremena kada će neko poginuti zbog prevrtanja tramvaja.
Pitanje je trivijalno.
Itd.
Prezivjecemo i ove.
kakve gluposti navalja Bože dragi
ja fobiju imao od prevrtanja tramvaja u kombinaciji s pjanom grasovskom seljačinom od vozača
ono pita je li imalo potrebu nakon 60 godina silovanja iste pruge
Black swan wrote: ↑31/08/2022 11:50
ako ovo nije ad ustašikum ( napad na ustašu kao čovjeka a ne argumentima) onda ne znam što je
Sala mala. Prvi si me oslovio sa "ono". Generalno skupo ce nas kostati izlijecenje tvoje fobije.
P.s.
O tvom pisanju na Sax-klix forumu imam pozitivan stav. Uglavnom sam se slagao ili bar imao razumijevanje za tvoje stavove. Medjutim, vjerovatno me je "ono" ponukalo da dam komentar.
Vjerujem da se iza tvog nicka krije krajnje pozitivna licnost.
Vec se i na ovom malom uzorku od 117 forumasa moze vidjeti prilicna razlika u odnosu na ranije, cak i za forumske uslove. SDA je redovno znala biti na 10-15% forumasa..
Prpa.ba wrote: ↑31/08/2022 23:02
Vec se i na ovom malom uzorku od 117 forumasa moze vidjeti prilicna razlika u odnosu na ranije, cak i za forumske uslove. SDA je redovno znala biti na 10-15% forumasa..
Prpa.ba wrote: ↑31/08/2022 23:02
ovdje na forumu Zeleni kmeri nikada nisu dobro kotirali , a vazda u vlasti...tako da ovo naše šupljiranje vazda s rezervom uzmite