Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
Login77777

#901 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Login77777 »

Volim Bosnu wrote: 29/08/2022 20:00
Black swan wrote: 29/08/2022 18:16 Kakva trolovska suplja
Izaberu hdz u varesu jer su podijeljeni...ko omomad hdz u novom travniku
A stari kandidat opljackao sve zivo...

Hvo okupirao a bojovnici dobivaju mirovine...inkorporirani u vojsku fbih pa os bih zajedno sa znakovljem imenima bojni i grbovima te hrvatskim jezikom
Jaki okupatori :roll
Tvoj mrziteljski mozak ne zeli da vidi istinu,,,kad HVO zločinac u Mostaru ide od zgrade do zgrade, od haustora do haustora, stana do stana i ubija i izbacuje iz stanova bosnjačke civile,cijeli bosnjački narod naravno da je rijec o okupaciji Mostara,,kad HVO i HV napadnu Stolac, sravne ga sa zemljom,pobije i strpaju vecinske Bosnjake Stoca u Kostanu bolnicu naravno da je okupacija.....kidisanje i napadi na Konjic i Jablanicu,,napadi na Grnji Vakuf su hrvatske sramote.....kako objasnjavate HVO teroristima koji su ginuli u napadima na te gradova za sta su ginuli ? Da istrijebe Bosnjake odatle kao sto su iz Stoca dijela Mostara....da u Varesu je prosli mandat HDZ kandidat dobo jer su glasali Bosnjaci za njega,,,u Varesu je Bosnjaka realno 75 %,,u Novom Travniku Hrvati nisu nikad bil vise od 51 % a danas su na 30 % i opet imaju nacelnika,,,,neg kada nislite ispostovati ustav i omoguciti Bosnjacima predsjednika OV u Stocu i Čapljini ?
Nikada.
Spit_fire

#902 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Spit_fire »

Bloo wrote: 29/08/2022 17:57
Spit_fire wrote: 29/08/2022 17:10 Da, prica kako cemo se borit protiv svakoga ko hoce da razvali drzavu je potpuno isto sa pricom o polu narodu i cistom rasizmu protiv Bosnjaka

Ko nas zavadi..?
Pa da razlucimo onda predstavnike Bosnjaka koji vole Hrvate i predstavnike Hrvata koji mrze Bosnjake sa jedne strane, s druge strane etikete koje se lijepe ovdje od strane forumaša onako generalizirano, a baška onda treći nivo gdje neko napada politiku HDZ-a ali ne i sve Hrvate. :D

Hajd ti lijepo opet nešto merhametli sebi nešto mitologiziraj, pa nastavimo kasnije. ;-)
Ko i kad je iznio mrznju prema hrvatima ? Cak i na onim protestima nisam A cuo..jedno je mrznja prema politici hrvatske i HDZ a drugo je Hrvatski narod
Bloo
Globalna šefica

#903 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

Spit_fire wrote: 29/08/2022 20:33 Ko i kad je iznio mrznju prema hrvatima ? Cak i na onim protestima nisam A cuo..jedno je mrznja prema politici hrvatske i HDZ a drugo je Hrvatski narod
Pa moze li onda i obrnuto? :D
Jordan1961

#904 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

Spit_fire wrote: 29/08/2022 20:33
Bloo wrote: 29/08/2022 17:57

Pa da razlucimo onda predstavnike Bosnjaka koji vole Hrvate i predstavnike Hrvata koji mrze Bosnjake sa jedne strane, s druge strane etikete koje se lijepe ovdje od strane forumaša onako generalizirano, a baška onda treći nivo gdje neko napada politiku HDZ-a ali ne i sve Hrvate. :D

Hajd ti lijepo opet nešto merhametli sebi nešto mitologiziraj, pa nastavimo kasnije. ;-)
Ko i kad je iznio mrznju prema hrvatima ? Cak i na onim protestima nisam A cuo..jedno je mrznja prema politici hrvatske i HDZ a drugo je Hrvatski narod
Na protestima su uspjeli pronaci jednog bradonju i jednu zamotanu zenu.
Jadnici bradonju snimali iz vise uglova ali po onome sto se moglo vidjeti na snimcima, covjek uopste nije bio vehabija.
U medjuvremenu izlivi patoloske mrznje i islamofobije na HTV od strane najvisih drzavnih organa RH (predsjednik drzave, clanovi parlamenta itd.).
Spit_fire

#905 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Spit_fire »

Bloo wrote: 29/08/2022 21:41
Spit_fire wrote: 29/08/2022 20:33 Ko i kad je iznio mrznju prema hrvatima ? Cak i na onim protestima nisam A cuo..jedno je mrznja prema politici hrvatske i HDZ a drugo je Hrvatski narod
Ne moze, Hrvatska zvanicna politika smatra Bosnjake za nizu rasu a drzavu BiH kako je to volio rec prvi medju njima "Povijesnim apsurdom"..hrvatski narod nas smatra nazadnim, poganim, munjdosima, nedostojnim zvanja evropskog naroda....mozemo im bit kmetovi i tjt...
Bloo
Globalna šefica

#906 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

Spit_fire wrote: 29/08/2022 22:21
Bloo wrote: 29/08/2022 21:41

Ne moze, Hrvatska zvanicna politika smatra Bosnjake za nizu rasu a drzavu BiH kako je to volio rec prvi medju njima "Povijesnim apsurdom"..hrvatski narod nas smatra nazadnim, poganim, munjdosima, nedostojnim zvanja evropskog naroda....mozemo im bit kmetovi i tjt...
:D
hoš glasat za Komšića?
Spit_fire

#907 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Spit_fire »

Bloo wrote: 29/08/2022 22:23
Spit_fire wrote: 29/08/2022 22:21

hoš glasat za Komšića?
Normalno da hocu
Bloo
Globalna šefica

#908 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

Spit_fire wrote: 29/08/2022 22:44
Bloo wrote: 29/08/2022 22:23

hoš glasat za Komšića?
Normalno da hocu
Ali on je dio hrvatskog naroda. :cry:
Čemu taj mazohizam.
zlatko Miletić, fuj.
Spit_fire

#909 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Spit_fire »

Bloo wrote: 29/08/2022 22:48
Spit_fire wrote: 29/08/2022 22:44

Normalno da hocu
Čemu taj mazohizam.
zlatko Miletić, fuj.
Ja ne vjerujem da si ti admin i da me trolas, al haj mozda mi se cini :D Pa jedan od najboljih prijatelja mi je Hrvat, al znas i ti na sta ja mislim u postovim prije napisanim...pokusavas me navest da bi se postavio sovinisticki.

Ako bas hoces

-Svaki Hrvat koji je za BiH, sigurno niti jedan Bosnjak nema nista protiv njega..ok 98% bosnjaka eto nek ti bude -Sasvim razumno je da smo kontra separarista

-Svaki Bosnjak nebitno bio on ljevicar/desneicar/liberal vaki naki je problem Hrvatima koji su kontra BiH...samo postojanje Bosnjackog naroda je problem i trn u oku, a o drzavi BiH da ne pricam - Cisti fasizam da ne kazem rasizam
Bloo
Globalna šefica

#910 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

Spit_fire wrote: 29/08/2022 22:58
Bloo wrote: 29/08/2022 22:48

Čemu taj mazohizam.
zlatko Miletić, fuj.
Ja ne vjerujem da si ti admin i da me trolas, al haj mozda mi se cini :D Pa jedan od najboljih prijatelja mi je Hrvat, al znas i ti na sta ja mislim u postovim prije napisanim...pokusavas me navest da bi se postavio sovinisticki.

Ako bas hoces

-Svaki Hrvat koji je za BiH, sigurno niti jedan Bosnjak nema nista protiv njega..ok 98% bosnjaka eto nek ti bude -Sasvim razumno je da smo kontra separarista

-Svaki Bosnjak nebitno bio on ljevicar/desneicar/liberal vaki naki je problem Hrvatima koji su kontra BiH...samo postojanje Bosnjackog naroda je problem i trn u oku, a o drzavi BiH da ne pricam - Cisti fasizam da ne kazem rasizam
Pa ne trolam te. Samo izvlacim zakljucke iz tvoje recenice: "hrvatski narod nas smatra nazadnim, poganim, munjdosima, nedostojnim zvanja evropskog naroda....mozemo im bit kmetovi i tjt...".

Hrvatski narod = generalizacija.
Bloo
Globalna šefica

#911 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

*bošnjačkog naroda :D
BHCluster

#912 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Vidjeli smo ono orgijanje od prije par dana, sa ove vremenske distance tu ne moze biti opravdanja za tako nesto.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#913 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

gledam jučer komentare na temu groblja mira na bilima kod mostara

pljuju seru floskule treba da se brinemo o živima ne mrtvima :D jelte ljudi trebaju biti po jamama i jarugama da im kosti vire po špiljama a ne da ih se dostojanstveno pokopa...kofol briga o mrtvima pospješuje iseljavanje živih

eh sad... isti medij ista tema samo čini mi se država nije dala 200 000 predviđenih dala za partizansko groblje jer nije bilo enitetskog kvoruma

desetci komentara na četničko ustašku zavjeru :D sad nema šuplje da se ne treba mrtvima davati lova za uređenje spomenika isto u mostaru
BHCluster

#914 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Black swan wrote: 31/08/2022 10:11 gledam jučer komentare na temu groblja mira na bilima kod mostara

pljuju seru floskule treba da se brinemo o živima ne mrtvima :D jelte ljudi trebaju biti po jamama i jarugama da im kosti vire po špiljama a ne da ih se dostojanstveno pokopa...kofol briga o mrtvima pospješuje iseljavanje živih

eh sad... isti medij ista tema samo čini mi se država nije dala 200 000 predviđenih dala za partizansko groblje jer nije bilo enitetskog kvoruma

desetci komentara na četničko ustašku zavjeru :D sad nema šuplje da se ne treba mrtvima davati lova za uređenje spomenika isto u mostaru
Zato nije suplja prica cinjenica da se Hrvatsko narodno kazališta u Mostaru gradi na Lakišića haremu.
Truba

#915 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Jedva cekam da hdz izgubi da dodje opozicija
Pravit cete hdzovce od blata :mrgreen:

Image
BHCluster

#916 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Black swan wrote: 31/08/2022 11:57 Jedva cekam da hdz izgubi da dodje opozicija

Image
Jos jedna od hdz-ovih podguzni muha, to se vidjelo prilikom glasOVanja za gradonacelnika Mostara. :oops:
Cvancika

#917 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Cvancika »

Image
Od kad su tvoji poceli divljat i sa dodom otvoreno surovat Bosnjacima je doslo iz guzice u glavu ko im o toj istoj glavi radi. Veci divljaci umjesto hdz ce vam sigurno pomoci. :D
Truba

#918 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

bice suplja vratite nam SDS :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#919 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

Pa nije niko ni spominjo da je HRS nekakva alternativa.
Onaj predsjednik Skinhead 100%, a možemo i malo razmisliti otkud dolazi "republikanski" naziv stranke. Sigurno nije mislio na RBiH kada je davao taj naziv...
Spit_fire

#920 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Spit_fire »

sehohari wrote: 31/08/2022 13:13 Pa nije niko ni spominjo da je HRS nekakva alternativa.
Onaj predsjednik Skinhead 100%, a možemo i malo razmisliti otkud dolazi "republikanski" naziv stranke. Sigurno nije mislio na RBiH kada je davao taj naziv...
Ma brate ba covjek na N1 odrza miting kontra HDZ i pita ga voditelj pa sto ste podrzali Kordica onda..kae pa zato sto je Hrvat :lol:
Spit_fire

#921 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Spit_fire »

Image
Pozicija i opozicija odnosno stranke sa hrvatskim predznakom najbolje govore o tim "bezazlenim" teznjama hrvatskog naroda...za 30 godina ljudi nisu uspjeli napravit umjerenu stranku ili dati sansu nekoj od postojecih...

Samo separtizam i ucjena do konacnog ocjepljenja..samo sto taj film necete gledati
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#922 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Str0nz »

Image

Margit Tomik-Levy: Građani moraju bagru od Laktaša preko Poljina do Balinovca i Uzanića otjerati u oktobru i spremiti ih u KPD Zenica

Bivša primadona Sarajevske opere Margit Tomik-Levy na sebi svojstven način komentirala je politiku HDZ-a i HNS-a.

“Jutros sam donijela sudbonosnu odluku. Nakon dugih „premišljanja“ glede zajednićkog nam života, odlućila sam da napravim teritorijalni preustroj sa mojim životnim sapatnikom. Šta će mi više? Dok je bio mlad i lijep, cijedila sam ga kao limun. Kad je bio u zrelim godinama trošila sam mu našu lovu, sad kad je pao k… za uši, šta će mi. Kome još takav treba. Najbolje bi ga bilo objesiti, da ga nema a pošto moje sudije nisu baš vične krađi dokaznog materijala, ne smijem to uraditi. Zato sam skontala idealno rješenje. Strpaću ga u neku enklavu na kraju grada, jeftini sobičak sa pogledom u ništa a ja ću se razbaškariti u svemu što smo zajedno stvorili… Možda nije najmoralnije, ali koga je danas briga za moral. Pozivam se na jednog pametnog čovjeka koji se zove Niccolò Machiavelli. Živio je u Firenci. Umro je relativno mlad u 49-toj iz razloga što tu svoju teoriju nije bolje razradio. Ko je čitao ili gledao Mandragolu, razumjeće i njega i mene”, piše Tomik-Levy.

Ona se pita gdje je kraj ludost i logici te koliko još trebaju nacisti da mahnitaju pa da narod progleda?

“HNS, kao nekakvo krovno tijelo hrvatskog naroda donosi zvaničnu odluku o pokretanju aktivnosti za teritorijalni preustroj a svugdje muk”, piše Tomik-Leyi i proziva međunarodnu zajednicu za izostanak reakcija.

“Od rata na ovamo HDZ ne ispušta iz ruku finansije BiH. Nemilosrdno kradu a što ne ukradu ulažu u izgradnju Herceg Bosne koju su samo na papiru ugasili. U Hercegovini buja stanogradnja, u najzabačenija sela se dovodi voda i asfalt, rekonstruišu se kapitalni objekti…sve za naše pare i za lovu koju izmuzu od hrvatskog HDZ-a. Imaju vlasti 3 puta više nego što im po brojnosti pripada. I opet im malo. Kad bi im čovjek dao cijelu Evropu oni bi tražili i Grenland. Sad kad su se namirili oni bi ili svu vlast u BiH ili teritorijalni preustroj. Neće biti da je to. Oni ucjenjuju i prijete, postavljaju sulude, nemoguće zahtjeve jer žele raspad BiH. Oni žele 33 % teritorije za njih 10 % pa da bjegaju u majku Kiflicu… Neće moći. Kako zamišljaju imati zaokružen čisti hrvatski entitet u kojem stoljecima živi preko 40 % Bošnjaka+najmanje 15 % Srba i ostalih nacionalnih manjina? Fašista iz UNIONINVESTOVE zgrade je “za dom spreman” i potpuno saglasan sa ovom getoizacijom nehrvata. A, zbog toga se rat vodio a hrvatske ustaške postrojbe na čelu sa našmrkanim seronjom su spremne da ponovo pomognu ugroženom hercegovačkom kriminalnom puku. Ovo što se zove međunarodna zajednica je običan drek i od njih nema fajde. Niko ne shvata da je ta Hercegovina prije 75 godina bila posljednji jad i bijeda. Osim švercera duhana kozijim stazama, ništa više nisu imali. Izgradili su je Tito i cijela Jugoslavija. Stvorili su gigante: Hepok, Soko, Aluminijum, Razvitak, Duhansku industriju… napravili su brane i centrale, izgradili puteve i pruge, napravili nasipe i zaštitili polja od poplava. Sve je to HDZ pokrao i uništio. Parama FBiH su gradili i izgradili Herceg Bosnu i sad bi da prodaju 33% države BiH, zajednčke imovine i teritorije Nezavisnoj Državi Hrvatskoj za bogatu napojnicu poglavniku Čoviću… Neprijateljski, izdajnički, razbojnički… nemoralan plan. A, hajde ti sada zamisli hercegovca, HDZ-ovca i moral. Ni u bunilu ne ide jedno sa drugim.

Građanima mora konačno pući film pa tu bagru od Laktaša preko Poljina do Balinovca i Uzanića kod Lištice, otjerati u oktobru u 3 PM i spremiti ih u KPD Zenica treći blok. Očekujem da će ZA NOVE GENERACIJE i ostale pro-građanske stranke i pojedinci, afirmisati samo građanske vrijednosti i boriti se sa nama do posljednjeg daha i da neće zbog jeftinog politikanstva sklapati nemoralne koalicije. Naravno, očekujem i našu pobjedu”, napisala je primadona.
https://klix.ba/margit-tomik-levy-gra ... pd-zenica/

raport ba ne klix ba
Volim Bosnu

#923 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Volim Bosnu »

Login77777 wrote: 29/08/2022 20:08
Volim Bosnu wrote: 29/08/2022 20:00

Tvoj mrziteljski mozak ne zeli da vidi istinu,,,kad HVO zločinac u Mostaru ide od zgrade do zgrade, od haustora do haustora, stana do stana i ubija i izbacuje iz stanova bosnjačke civile,cijeli bosnjački narod naravno da je rijec o okupaciji Mostara,,kad HVO i HV napadnu Stolac, sravne ga sa zemljom,pobije i strpaju vecinske Bosnjake Stoca u Kostanu bolnicu naravno da je okupacija.....kidisanje i napadi na Konjic i Jablanicu,,napadi na Grnji Vakuf su hrvatske sramote.....kako objasnjavate HVO teroristima koji su ginuli u napadima na te gradova za sta su ginuli ? Da istrijebe Bosnjake odatle kao sto su iz Stoca dijela Mostara....da u Varesu je prosli mandat HDZ kandidat dobo jer su glasali Bosnjaci za njega,,,u Varesu je Bosnjaka realno 75 %,,u Novom Travniku Hrvati nisu nikad bil vise od 51 % a danas su na 30 % i opet imaju nacelnika,,,,neg kada nislite ispostovati ustav i omoguciti Bosnjacima predsjednika OV u Stocu i Čapljini ?
Nikada.
Onde nemoj da čujem da kmečite kad vratimo bošnjačku većinu u Stocu i krenemo vas i dole majorizirati
Truba

#924 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Spit_fire wrote: 31/08/2022 15:36

Image
Pozicija i opozicija odnosno stranke sa hrvatskim predznakom najbolje govore o tim "bezazlenim" teznjama hrvatskog naroda...za 30 godina ljudi nisu uspjeli napravit umjerenu stranku ili dati sansu nekoj od postojecih...

Samo separtizam i ucjena do konacnog ocjepljenja..samo sto taj film necete gledati
Ti uopce ne shvacas da je svaka nehrvatska i nesrpska stranka zapravo radikalno gradjanska stranka
Tu umjerenih nema
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#925 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Str0nz »

Skandal u Mostaru: HDZ i HRS odbili inicijativu da se uklone grafiti koji veličaju presuđene ratne zločince

Vijećnici Gradskog vijeća Mostara odbili su zaključak prema kojem bi bili uklonjeni svi grafiti i murali koji promovišu uvredljive grafite koji promovišu vjersku, nacionalnu, rasnu i spolnu mržnju te veličaju osuđene ratne zločince. Zaključak je odbijen glasovima HDZ-a i HRS-a.

Naime, vijećnik SDP-a Sanel Žuljević je na današnjoj sjednici predložio je zaključak kojim se obavezuju nadležne službe da u roku od 60 dana od dana od dana usvajanja uklone uvredljive grafite u Mostaru.
https://klix.ba/skandal-u-mostaru-hdz ... -zlocince/

Umjesto klix ba raport ba, umjetnost kakvu samo legitimni nositelji eU vrijednost znaju napraviti.
Post Reply