BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#11751 Re: BHTelecom

Post by sime_cipol »

Joj patetike UG, oni brinu za gradjane :lol:
-Chesterfield-

#11752 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Logično bi bilo da raskinu ugovor i snize cijene paketa za 5 KM.
Tony Soprano

#11753 Re: BHTelecom

Post by Tony Soprano »

nivla wrote: 26/08/2022 22:59
Tony Soprano wrote: 26/08/2022 20:08 Jel moguce da toliki hadalji rade u bht da su napravili da se svako cca. 20 min mojawebtv aplikacija na tvu loada bezveze i mora se izlaziti s kanala i ulaziti ponovo ? Ima li iko tamo s nekom validnom diplomom da to zna staviti timeout na makar 90 min da se moze normalno utakmica ispratiti ? :roll:
djeci na amazon fire stick stavio moja webtv aplikaciju, radi ko zmaj, samo tv se gasi, stik nikako vec danima i nikakvih problema, znaci sigurno streama bez prekida one djecije kanale danima, da ti nije konekcija losa
15 MBps.
Dzontra_Volta

#11754 Re: BHTelecom

Post by Dzontra_Volta »

Kako će smanjiti, kad sad razliku treba dati arenama. Neće ni arene koštati isto nakon što su istresli tolike pare za sve ove lige.
MTV

#11755 Re: BHTelecom

Post by MTV »

markopd wrote: 28/08/2022 16:25 Pošto je već skoro izvjesno da SK kanali napuštaju BH Telecom,vidjećemo hoće li ostaviti N1 u ponudi kao što je to uradio hrvatski A1 i MaxTV.
A1 je izbacio i N1.
ACG

#11756 Re: BHTelecom

Post by ACG »

Dzontra_Volta wrote: 28/08/2022 20:43 Kako će smanjiti, kad sad razliku treba dati arenama. Neće ni arene koštati isto nakon što su istresli tolike pare za sve ove lige.
TV Arena Sport neće mijenjati cijene.
Dzontra_Volta

#11757 Re: BHTelecom

Post by Dzontra_Volta »

ACG wrote: 28/08/2022 20:58
Dzontra_Volta wrote: 28/08/2022 20:43 Kako će smanjiti, kad sad razliku treba dati arenama. Neće ni arene koštati isto nakon što su istresli tolike pare za sve ove lige.
TV Arena Sport neće mijenjati cijene.
Vidjećemo.
mc-twin

#11758 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

HPLaserJet wrote: 28/08/2022 18:59
mc-twin wrote: 28/08/2022 18:52 Ako vec ne nastave saradnju sa United media-om bilo bi posteno da smanje za onih 5KM sto su povecali, a ako ne...
Neće jer nisu ni nama na TM umanjili zbog ukidanja Arena.

Nisu ni pumpadžije snizile gorivo, iako je ono na rekordno niskim cijenama na tržištu, čak štaviše poskupljuju iz sata u sat.

Tako da, ne treba ni od Telekoma očekivati pojeftinjenje.

Ako ništa, satisfakcija je da su ih nabili nogom.
I moja je predpostavka da nebi tj. nece. To je jos jedan "supacki" potez s njihove strane. Svi su oni ista g... na svoj nacin. Fakticki poskupljenje 10KM za istu vrtu usluge. :bih:
sencobih

#11759 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

https://faktor.ba/vijest/bh-telecom-o-r ... zu-/173518

Ode sport klub definitivno, u najboljem slučaju još mjesec
kakaljin

#11760 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

sencobih wrote: 28/08/2022 22:17 https://faktor.ba/vijest/bh-telecom-o-r ... zu-/173518

Ode sport klub definitivno, u najboljem slučaju još mjesec
Nepovoljna cijena

Neposredno nakon potpisivanja ugovora sa BH Telecomom, United Media je odredila nepovoljnu cijenu za distribuciju TV kanala Nova BH koji je do tada za sve operatere bio besplatan kao i ostali domaći TV kanali, te je većina operatora, uključujući i BH Telecom, izvršila isključenje Nova BH TV kanala. Paralelno sa navedenim, Sport klub TV kanal prebacuje emitovanje utakmica nogometne reprezentacije BiH i atraktivnog sportskog događaja EURO 2020 na Nova BH, čime je suprotno zakonskim odredbama onemogućeno praćenje utakmica reprezentacije svim građanima BiH, te direktno nanesena šteta svim operatorima koji su imali potpisane ugovore za distribuciju Sport klub TV kanala. Dodatno, znajući da HD signal nije predmet ugovora, tokom trajanja ugovora Sport klub pojedine atraktivne sadržaje prebacuje isključivo na HD verziju, kako bi onemogućio prenos važnih sportskih događaja korisnicima Moja TV bez obzira na uredno izmirivanje ugovornih obaveza od strane BH Telecoma.

Pred istek ugovora za nabavku medijskih prava na distribuciju Sport klub kanala, bez obzira na prethodna dešavanja BH Telecom je otvorio pregovore sa spremnošću za nastavak saradnje uz korigovane uslove, a upravo sa ciljem obezbjeđivanja i ostatka sportskog sadržaja svojim korisnicima. Međutim, Sport klub dostavlja ponudu koja nije proporcionalno jednaka vrijednosti medijskih prava ponuđenih TV kanala, odnosno sa cijenom koja nije umanjena proporcionalno gubitku vrijednosti medijskih prava.

Obzirom da će sa ciljem obezbjeđenja najkvalitetnijih sadržaja BH Telecom i dalje ulagati značajna sredstva u otkup medijskih prava od strane dobavljača koji su novi vlasnici, BH Telecom smatra tržišno neprihvatljivim sklapanje novog ugovora po cijenama koje ne odgovaraju vrijednosti ponuđenog sadržaja.

Imajući u vidu da Sport klub tokom pregovora nije iskazao spremnost za dogovorom o prodajnoj cijeni u skladu sa realnim tržišnim kretanjima, ovi TV kanali će od 1. septembra biti isključeni sa Moja TV platforme.

Na zalost izgleda korisnici moja tv ostaju bez SK kanala jer united media ne zeli dogovor
sencobih

#11761 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Onda se pisalo da je ugovor bio 15 miliona za tri godine, ako sada sport klub opet traži toliko za najmanje 80 procenata oslabljeni program na svojim kanalima onda fakat nešto nije u redu s njima.
kakaljin

#11762 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

sencobih wrote: 28/08/2022 22:27 Onda se pisalo da je ugovor bio 15 miliona za tri godine, ako sada sport klub opet traži toliko za najmanje 80 procenata oslabljeni program na svojim kanalima onda fakat nešto nije u redu s njima.
Vjerovatno ce za par mjeseci onda opet doci SK kanali i svi ostali kad se ostane bez tih para i vide da je odnjeo vrag salu i da bolje ista nego nista
sencobih

#11763 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

kakaljin wrote: 28/08/2022 22:29
sencobih wrote: 28/08/2022 22:27 Onda se pisalo da je ugovor bio 15 miliona za tri godine, ako sada sport klub opet traži toliko za najmanje 80 procenata oslabljeni program na svojim kanalima onda fakat nešto nije u redu s njima.
Vjerovatno ce za par mjeseci onda opet doci SK kanali i svi ostali kad se ostane bez tih para i vide da je odnjeo vrag salu i da bolje ista nego nista
Meni nije jasno kakvi to ljudi rade tamo, i kojim argumentima se služe na pregovorima da opravdaju tu cijenu? Pa i najveći duduk vidi da im je opao kvalitet programa, plus hinjsko ponašanje u proteklom periodu, i imaju obraza se predstaviti kroz medije kao žrtva :-? Nevjerojatno
markopd

#11764 Re: BHTelecom

Post by markopd »

Iskreno onog dana tj. 01.01.2021. kada je TM izbacio Arene,a mtel SK,vrlo dobro se znalo da idu i sa BHT odmah po isteku Ugovora.Sve ostalo su samo špekulacije i svaljivanje krivice i jednih i drugih.
vanjki

#11765 Re: BHTelecom

Post by vanjki »

ing-ecc wrote: 27/08/2022 21:03
vanjki wrote: 27/08/2022 16:37 Na racunu za mobitel dolazi mi neko izvjesno vrijeme stavka sms mms vas i naplaceno 16KM. Zvao sam podrsku i rekli su mi da sam prihvatio neki link sa stranice :https://gogogy.com/ba/privacy.html

Radi se o firmi iz Unsko-Sanskog kantona koja ubire veliki novac za ovo a Bhetelekom naplaćuje.

Kojoj je inspekciji obratitii i ima li Telekom neki Deal za ovo?
Pa na listingu sam i procitao gdje pise sms,mms vas..Kako je to namjerno naoisano da ljudi misle da si potrosio sms.Znas li koliko ima ljudi da ne obracaju paznju i pljacaju ih.Za mene je ovo prevara?
Po meni oni ovo ne bi smjeli naplacivati za druge??? Ljut sam!
Imas li detaljni listing? Ako nemas onda uzmes i sve ti bude jasno. :D
irac300

#11766 Re: BHTelecom

Post by irac300 »

Nek' su ih nogirali, mislim da im to nijedan korisnik nece zamjeriti ko je imalo upucen na ucjene svih ovih godina. Ja sam i zaboravio na ovaj šuk sa Nova sportskim kanalom kada je Telecom napokon dobio Sport Klubove.

I ono se opet nešto buni i izdaje patetična saopštenja.

Za EP se lako snaći, ima IPTV, Kodi, stream... A SK neka ide u vječna lovišta. Za koji mjesec će moliti da im otkupe kanale po znatno nižim cijenama.
edd_77

#11767 Re: BHTelecom

Post by edd_77 »

Ona cijena bi i imala smisla da su kanali u HD, ali za SD kvalitet tražiti tolike pare, pa stvarno nema smisla.
sencobih

#11768 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Istu stvar bi trebali napraviti i sa pinkovima
Rogie

#11769 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

Iskreno, kad se sjetim osnivanja Nova Sport kanala koji je bio najavljivan da ce biti u ponudi BH Telecoma pa na kraju - ni dan-danas - nista od toga, zatim izbacivanje Nove BH kojim smo (ako se dobro sjecam) propustili EP i mnoge utakmice fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama, prenos kvalifikacionih utakmica kosarkaske reprezentacije na Nova Sport kanalu (sjecam se najmanje dvije), prebacivanje (zanimljivijeg) sadrzaja na Novu Sport i SK HD i jos vjerovatno neke stvari koje sam zaboravio napomenuti a ticu se, blago receno, nekorektnog odnosa prema korisnicima BH Telecoma. I slag na tortu - pustis bijedni SD signal za toliki novac... Sve nabrojano se odnosi samo na period emitovanja tih kanala na platformi MojeTV, ono iz ranijeg perioda bi vjerovatno trebalo do ujutro nabrajati.

Medjutim, sta ovo znaci krajnjim korisnicima (nama) ako ce cijene paketa ostati iste (a ubacivanjem ovih kanala je cijena povecana za 5KM), bez obzira sto ce se tih 15 miliona (o kojima se prica) u ovom slucaju 'sacuvati'? Placas isto, a nemas SK i mucis se da nadjes gdje gledati reprezentaciju na EB i kvalifikacijama za SP u kosarci (nesto sto 90% ljudi nije u stanju pronaci).

P.S. Gotovo sam siguran da ovi nece htjeti produziti ugovor za septembar, da nam zabibere do kraja. :D
sencobih

#11770 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Za te pare su nam kupili prvenstvo u kataru, ligu nacija, kvalifikacije do 2028 , plus sve sportove na arenama , a garant su i arene ili poskupile ili će poskupiti u odnosu ponude sporta prije i sada
-Chesterfield-

#11771 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Rogie wrote: 28/08/2022 23:02
Medjutim, sta ovo znaci krajnjim korisnicima (nama) ako ce cijene paketa ostati iste (a ubacivanjem ovih kanala je cijena povecana za 5KM), bez obzira sto ce se tih 15 miliona (o kojima se prica) u ovom slucaju 'sacuvati'? Placas isto, a nemas SK i mucis se da nadjes gdje gledati reprezentaciju na EB i kvalifikacijama za SP u kosarci (nesto sto 90% ljudi nije u stanju pronaci).

P.S. Gotovo sam siguran da ovi nece htjeti produziti ugovor za septembar, da nam zabibere do kraja. :D
Neće se tih 15 miliona sačuvati. Taj novac je potreban da se završi tunel prema Goraždu i aerodrom u Bihaću.
Mada bih ja više volio da se preusmjere u razvoj infrastrukture. Nadam se da bih i ja u doglednoj budućnosti (za nekih 30 godina) mogao gledati sadržaj u 4K rezoluciji. Sada to ne mogu jer mi je brzina interneta 10-ak Mbps, kao i kod većine korisnika Bhtelecom mreže. A i mobilni signal mi je katastrofa. Nadam se da će u narednih 50 godina stanje biti bolje?
Markica po markica i eto novih baznih stanica...
-Chesterfield-

#11772 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

sencobih wrote: 28/08/2022 23:13 Za te pare su nam kupili prvenstvo u kataru, ligu nacija, kvalifikacije do 2028 , plus sve sportove na arenama , a garant su i arene ili poskupile ili će poskupiti u odnosu ponude sporta prije i sada
Za te pare ništa nisu kupili od onoga što si nabrojao. Te pare su završile kod konkurencije...
sencobih

#11773 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

-Chesterfield- wrote: 28/08/2022 23:19
Rogie wrote: 28/08/2022 23:02

Neće se tih 15 miliona sačuvati. Taj novac je potreban da se završi tunel prema Goraždu i aerodrom u Bihaću.
Mada bih ja više volio da se preusmjere u razvoj infrastrukture. Nadam se da bih i ja u doglednoj budućnosti (za nekih 30 godina) mogao gledati sadržaj u 4K rezoluciji. Sada to ne mogu jer mi je brzina interneta 10-ak Mbps, kao i kod većine korisnika Bhtelecom mreže. A i mobilni signal mi je katastrofa. Nadam se da će u narednih 50 godina stanje biti bolje?
Jesi li razmišljao da pređeš kod drugog operatera?
mc-twin

#11774 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

Mislim da uopste nije upitanju novac, nego da konkurencija ne zeli da telekom ima tako reci "sve", a oni fakticki nista.
-Chesterfield-

#11775 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

sencobih wrote: 28/08/2022 23:24
-Chesterfield- wrote: 28/08/2022 23:19

Jesi li razmišljao da pređeš kod drugog operatera?
Sačekat ću još 30-ak godina. Nadam se da će stanje biti bolje... Jako sam strpljiv.
Post Reply