Ukrajina

GandalfSivi

#107301 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Evo pa demantuj majstore…

Image
llull

#107302 Re: Ukrajina

Post by llull »

https://www.vecernji.hr/vijesti/sukob-u ... li-1611629
Sukob u Ukrajini mijenja se iz temelja. Ovo je novi oblik ratovanja i trajat će dugo! Pobjednik? Još ga nema ali...
"Događa se ono što su predvidjeli svi ozbiljniji analitičari - ovaj rat neće brzo završiti i pretvorit će se u dugotrajnu i iscrpljujuću borbu sa sofisticiranim oružjem", kaže između ostalog Ante Kotromanović.

Hahahahaha " SPISAK POSTOJI " :D :D :D :D :D :D
ketronsd1

#107303 Re: Ukrajina

Post by ketronsd1 »

agent_zero wrote: 24/08/2022 13:53
llull wrote: 24/08/2022 12:37 Image

🇺🇦 Ukrainian Army Commander-in-Chief Valery Zaluzhny reported to National Security and Defense Council Secretary Alexey Danilov that more than 76,000 people had already been killed and nearly 8,000 prisoners.
The data is from July 1, 2022.

Da li je fejk ili ne samo nebo zna...
Ovo je baš previše... čak nerealno previše...

Strašno :(
St0 je babi milo to joj se i snilo.
Ovaj cetalj konstantno hinjski provlaci ovakve stvari. Dusa draga zabrinuo se i on bi da se realno izvjestava.
Mrs misevi u rupu nazad.
drug_profi

#107304 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Evo da se nadopunim u vezi falsifikata na memorandumu MOD Ukrajine.

Ovdje ima potpis Zalužnog i rukom ispisan datum i broj protokola, crnom olovkom. To mi je malo sumnjivo ali hajd.
Znači riječ bi bila o skeniranom gotovom dokumentu, na kojem bi po prirodi stvari morao stajati pečat prije protokolisanja.
Nema ga, ok. Dokument je informacija, nije naredba, ne mora imati pecat.

Međutim dole ima nešto što ne pripada ničemu
Konstantin Kuročkin 271 3949
Ne znam šta bi to trebalo značiti.

Uglavnom, memorandum MOD bez ijednog elementa koji bi nam garantovao originalnost.

Ne možemo znati jel protokolisano pod ovim brojem, koji je i najsumnjiviji ovdje jer nije pisan plavom hemijskom što je u principu pravilo kod ovakvih stvari.
Excel2

#107305 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Čitalac wrote: 24/08/2022 15:05 Britanske diplomate obilaze evropske zvaničnike kako bi uticali na njih da ne odustaju od podrške Ukrajini, piše danas Daily Telegraph. Unutar EU strahuju da bi se stavovi javnog mnjenja mogli obrnuti tokom jeseni i početkom zime, a neke članice već sada razmišljaju da zatraže ublažavanje sankcija Moskvi.
European support for Ukraine‘s war against Russia could dry up amid the cost of living crisis, Britain fears. European governments were said to be increasingly concerned about spending on arms and humanitarian supplies in the face of soaring energy prices, according to a source briefed on the talks...
EU senior officials still fear that a „crunch point“ may be hit in autumn or early winter that will turn domestic opinion against further aid to Ukraine. Some EU nations were said to be considering calling for sanctions on Russia to be loosened to ease pressures on eurozone‘s economy, ahead of a meeting of foreign affairs and defence ministers in Prague next week.
A sta da se ublazi? Sankcije na plin i ne postoje?
GandalfSivi

#107306 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

llull wrote: 24/08/2022 15:34 https://www.vecernji.hr/vijesti/sukob-u ... li-1611629
Sukob u Ukrajini mijenja se iz temelja. Ovo je novi oblik ratovanja i trajat će dugo! Pobjednik? Još ga nema ali...
"Događa se ono što su predvidjeli svi ozbiljniji analitičari - ovaj rat neće brzo završiti i pretvorit će se u dugotrajnu i iscrpljujuću borbu sa sofisticiranim oružjem", kaže između ostalog Ante Kotromanović.
Hahahahaha " SPISAK POSTOJI " :D :D :D :D :D :D
Sta bolan, ne mogu ti vise ne upratiti nebuloze. Gubis se decko…
dr_Evil

#107307 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

lajkujMe wrote: 24/08/2022 14:08 Pozz raja halalite sto me nema na godisnjem sam ali pratim sta se desava.

Prvo ta brojka poginulih nema sanse da je istina pa cak da je brojka od 2014 u interimu 2014-2021 uopste nije bilo toliko poginulih ni blizu.
S druge strane nema smisla da je broj poginulih visestruko veci od ranjenih

Bila je diskusija na temi koja i dalje traje da su zapadne sile od Juna jos pocele da posustaju u pomoci...

4 milijarde odobrene u 7 dana.
3.5$ od Amera i 500mil eura od Nijemaca koji ukljucuje cak 3 IRIS-T baterije
A Ameri salju nekoliko NASAMS baterija tj kupuju ih.

Za Paladine ne znam zasto Ameri ne salju imaju ih u rezervi koliko hoces
KO jos dina ti ulazi na klix forum tokom godisnjeg :S idi kupaj se i guzi nesto. Tito dragi.

A sto se tice pomoci to pojacavaju
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107308 Re: Ukrajina

Post by pici »

Kaligrafija wrote: 24/08/2022 13:59
pici wrote: 24/08/2022 13:24 Ukrajina ce poslije ovog rata biti super sila.Zivi bili pa vidjeli.

A sto se tice suseda, davno su bili spremni na nova sranja.Baja je prije godinu poceo sa rusenjem BiH institucija i cekao se mig iz kremlja da se pokrenu despoti, obilici i ostala sranja od oklopa sto su nazor proizveli.Napisao sam odmah, da su rusi usetali u Kijev, sad bi despoti patrolirali oko vijecnice.
Slava Ukrajini.Smrt ruskim i maloruskim Fasistima.
Sve ok, samo mala ispravka krivog navoda, bi patrolirali al u kurcu...nisu patrolirali sa onom silom, a da patrolira ova saka jada...Bila bi samo traktorijada na pomolu...
Necu da polemisem o nama na ovoj temi, samo cu dodati, ko bi ih sprijeco, bOkir, sdO, zahiragici, asimi... mladi odose vani razocarani i ponizeni, boracka popolacija odbacena, napustena i ponizena.Ako bi skupili u citavom sarajevu brigadu ja svoju glavu dajem, prvi ja bi se ispalio, nek se jebu svi.
karanana

#107309 Re: Ukrajina

Post by karanana »

pa ne znam da li bi bas patrolirali oko vijecnice ali bi kilometar od vijecnice. jer oni su sretni sa ovim sad zacrtanim administrativnim granicama. na nama bi bilo da napadnemo. ali offtoopic
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#107310 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

llull wrote: 24/08/2022 15:34 Hahahahaha " SPISAK POSTOJI "
Sramota je da si ucesnik myshitforuma i da ovdje prenosis coporski mentalitet. Prenesi komradima da ukrajinci brane drzavu, da brojevi bole, ali da ce biti koliki god trebaju dok se agresor ne istjera iz Ukrajine.
Kaligrafija

#107311 Re: Ukrajina

Post by Kaligrafija »

Daj ba ne budite smijesni...grohotom se smijem, kakav defetizam je u vama...to ako je neko subjektivno pica, ne znaci da smo i mi ostali... :lol:
pici

#107312 Re: Ukrajina

Post by pici »

karanana wrote: 24/08/2022 15:54 pa ne znam da li bi bas patrolirali oko vijecnice ali bi kilometar od vijecnice.
e moj karananice, drugi je vakat bio onomad a drugi danas.Jel mislis da bi mladici od dvadesetak godina ko onomad isli puskom na tenak, bi al u qurcu.Imaju ahbabe na budjetima, tenderima, kucama, stanovima, villama pa nek stanu na branik otadjbine, hoce al uqurcu.Budala je sve manje, nek bOkirov zet iz dojcland kupleraja dodje i nek brani babovinu.aha sve se bojim.onakvi momci ko prije trijest godina, nema vise, poginulo, osakatceno, pomrlo. IZDANO! Eno ima sultan njemu smo u amanet ostavljeni.
llull

#107313 Re: Ukrajina

Post by llull »

Ovaj lik stvarno ne vodi racuna o sitnicama
Čitalac

#107314 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Excel2 wrote: 24/08/2022 15:42
Čitalac wrote: 24/08/2022 15:05 Britanske diplomate obilaze evropske zvaničnike kako bi uticali na njih da ne odustaju od podrške Ukrajini, piše danas Daily Telegraph. Unutar EU strahuju da bi se stavovi javnog mnjenja mogli obrnuti tokom jeseni i početkom zime, a neke članice već sada razmišljaju da zatraže ublažavanje sankcija Moskvi.

A sta da se ublazi? Sankcije na plin i ne postoje?
Nešto su oni u čitavom paketu olakšali još krajem jula, a ne znam zaista na šta ciljaju sad.
Potkraj srpnja EU je izmijenio dio svojih sankcija kako bi europskim kompanijama dopustio poslovanje s nekim ruskim državnim kompanijama, poput Rosnjefta, u svrhu prijevoza nafte u zemlje izvan tog bloka, piše Financial Times. Drugim riječima, europske kompanije više neće biti blokirane u plaćanju Rosnjeftu, "ako su te transakcije striktno potrebne" za nabavu ili prijevoz sirove nafte i naftnih proizvoda u treće zemlje, rekao je tom listu glasnogovornik Europske komisije.
drug_profi

#107315 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ja otvoreno kažem: ako će Bakir, Fadil, vepar zvati u borbu - ja preskačem turu.
Kakve je pameti ići u borbu rame uz rame sa veleizdajnicima? Znaš samo jedno - da ćeš biti zavaljen.

Srećom ne postoje ni najmanji uslovi za rat ovdje. Nit vojski, nit oružja, nit volje. Nit imaš za šta ratovat.
Država u rukama mafije i izdajnika. Prvo bi njih trebalo porokat, pa da imamo onda šansu da se za nešto borimo.
zigzag

#107316 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

pici wrote: 24/08/2022 13:24 Ukrajina ce poslije ovog rata biti super sila.Zivi bili pa vidjeli.

A sto se tice suseda, davno su bili spremni na nova sranja.Baja je prije godinu poceo sa rusenjem BiH institucija i cekao se mig iz kremlja da se pokrenu despoti, obilici i ostala sranja od oklopa sto su nazor proizveli.Napisao sam odmah, da su rusi usetali u Kijev, sad bi despoti patrolirali oko vijecnice.
Cilj je bio pasivna disolucija BIH, da zakoni države BIH prestanu važiti u manjem entitetu.
I zauzimanjem Ukrajine , rusi bi imali određeno zajedničko djelovanje sa Mađarskom i puno jačom tihom silom tj uticajem na Balkanu. Dodiku i njegovom režimu niko ne bi pokušao ništa jer bi rusi bili na vratima. A svakako ih ima već par godina u RS, da odrade neke stvari ako bi šta zatrebalo.

Disolucijom BIH hrvati bi kao konstutivan narod ostali u neobranom grožđu jer ne bi mogli zaokružiti "svoj dio" i elegantno se izvući iz ostatka BIH. I zato Hrvatska dvije godine diplomatski napada da nekako zaokruže teritoriju.

Svi su oni znali da će Rusija direktno napasti ( i zauzeti)Ukrajinu a po potrebi zaprijetiti i ostalima. I tu su lovili svoju priliku.

Ali su ih ukrajinci momački :izet:

Za divno čudo, jednom da nešto nama bude u korist.
pici

#107317 Re: Ukrajina

Post by pici »

zigzag wrote: 24/08/2022 16:10

Cilj je bio pasivna disolucija BIH, da zakoni države BIH prestanu važiti u manjem entitetu.
I zauzimanjem Ukrajine , rusi bi imali određeno zajedničko djelovanje sa Mađarskom i puno jačom tihom silom tj uticajem na Balkanu.

Disolucijom BIH hrvati bi kao konstutivan narod ostali u neobranom grožđu jer ne bi mogli zaokružiti "svoj dio" i elegantno se izvući iz ostatka BIH. I zato Hrvatska dvije godine diplomatski napada da nekako zaokruže teritoriju.

Svi su oni znali da će Rusija direktno napasti Ukrajinu a po potrebi zaprijetiti i ostalima. I tu su lovili svoju priliku.

:thumbup: Slazem se, ovo je planirano vec godinama, zato se Ćirilo i Metodije ponasaju vec kako se ponasaju, novi svetski poredak pa da hajrujemo, jedino bosnjo sdO dadne kljuceve BiH separatistima i izda tuzbu protiv srbije a nisu horni ni protiv hrvatske nista da pokrenu jer ima presudjeni UZP u kojem je ucestvovala i HV.Pogan balijanderska nas je po kozna koji put izdala al nisu hrabri ukrajinci.zato SLAVA UKRAINI!.
Zumbul2

#107318 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

pici wrote: 24/08/2022 16:16
zigzag wrote: 24/08/2022 16:10

I zauzimanjem Ukrajine , rusi bi imali određeno zajedničko djelovanje sa Mađarskom i puno jačom tihom silom tj uticajem na Balkanu.

Svi su oni znali da će Rusija direktno napasti Ukrajinu a po potrebi zaprijetiti i ostalima. I tu su lovili svoju priliku.

:thumbup: Slazem se, ovo je planirano vec godinama, zato se Ćirilo i Metodije ponasaju vec kako se ponasaju, novi svetski poredak pa da hajrujemo, jedino bosnjo sdO dadne kljuceve BiH separatistima i izda tuzbu protiv srbije a nisu horni ni protiv hrvatske nista da pokrenu jer ima presudjeni UZP u kojem je ucestvovala i HV.Pogan balijanderska nas je po kozna koji put izdala al nisu hrabri ukrajinci.zato SLAVA UKRAINI!.
Ništa manje zlo nije ni izdaja ili prodaja Sutorine, glat se mogla vratiti u BiH sastav
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#107319 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

agent_zero wrote: 24/08/2022 13:19
Bossona wrote: 24/08/2022 09:39 Happy Independence Day Ukraine !!!!!!!!!!!!!

Image
:thumbup:

Ali ovo je trebalo po gradovima okačiti, počev od Sarajeva, da se pošalje jasna poruka tzv. ruskom svetu u BiH.
:thumbup:
sumirprimus

#107320 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bub
Bossona

#107321 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

:thumbup: :D

Iznenadna bahno prijetelj Ukrajine Boris Johnson, nadam se sledeći Generalni Sekretar NATO pakta!

Sretan Dan Državnosti!
Slava Ukrajini!
Last edited by Bossona on 24/08/2022 16:59, edited 2 times in total.
alijagoro

#107322 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

drug_profi wrote: 24/08/2022 16:08 Ja otvoreno kažem: ako će Bakir, Fadil, vepar zvati u borbu - ja preskačem turu.
Kakve je pameti ići u borbu rame uz rame sa veleizdajnicima? Znaš samo jedno - da ćeš biti zavaljen.

Srećom ne postoje ni najmanji uslovi za rat ovdje. Nit vojski, nit oružja, nit volje. Nit imaš za šta ratovat.
Država u rukama mafije i izdajnika. Prvo bi njih trebalo porokat, pa da imamo onda šansu da se za nešto borimo.
Nisu ratovi muzicke zelje,sad zamisli da neki Ukrajinac kaze necu ja da me vodi neki kepec i komicar Zelenski,preskacem turu.
geralt

#107323 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Zumbul2 wrote: 24/08/2022 16:27
pici wrote: 24/08/2022 16:16

Ništa manje zlo nije ni izdaja ili prodaja Sutorine, glat se mogla vratiti u BiH sastav
Po Badinterovoj komisiji, Sutorina je Crna Gora, i u tim granicama su i BiH i Crna Gora primljene u UN. Manite se populisticke suplje. Prica o "prodanoj" Sutorini je identicna kao i ruska prica o "prodanom" Krimu.

Negiranje medjunarodno priznatih granica iz 1991. je jako opasna prica, i svaki Bosnjak ili Bosanac koji na to nasjedne je idiot. Tu racunam i Becirovica.
sumirprimus

#107324 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 24/08/2022 15:09 U vezi onog dopisa. Nisam vidio da je od ovog ljulja postan. Vidio sam necije kvotanje, jer mi je on na foe.
Idemo traziti po netu objasnjenje, jer je brojka prevelika i ako se uzme 8 godina rata.
Prije svega jer je neki dan ministarstvo objavilo da je poginulo 9000 vojnika.
Znaci sumnjamo da je dodana nula na kraju.
Zar se od njeg ista uzima kao relevantno.
Rusima je vuna vuna samim tim i malim rusima. Samo priejzir i ignor u vezi bilo cega sto napisu kazu slažu.
sumirprimus

#107325 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

alijagoro wrote: 24/08/2022 16:57
drug_profi wrote: 24/08/2022 16:08 Ja otvoreno kažem: ako će Bakir, Fadil, vepar zvati u borbu - ja preskačem turu.

Nisu ratovi muzicke zelje,sad zamisli da neki Ukrajinac kaze necu ja da me vodi neki kepec i komicar Zelenski,preskacem turu.
Zeleni je zlatni ljiljan za gore navedene izdajnike.
Post Reply