Hakiz wrote: ↑23/08/2022 12:10OK.drugtito2011 wrote: ↑23/08/2022 12:09
Prije svega nisam spomenu tvoju porodicu. Nikad i nikome na ovom forumu nisam spomenuo porodicu. Tekst se odnosi isključivo na SDA termite. I tu je kraj priče. Sve ostale insinuacije su čista fula.
A TEBI SE IZVINJAVAM AKO SAM TE POVRIJEDIO NA BILO KOJI NAČIN. NIJE MI BILA NAMJERA.
Izvinjavam se i ja tebi za reakciju.
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
Registarska tablica
#7976 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Dozer
#7977 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Fakat @Hakize.... Kako si uspio ono protumaciti na licni nacin, iako pise na koga se odnosi. Logicno, osim ako i sam nisi dio SDA halke, pa si se pronasao.
Nebitno.
Ono sto mene zanima jeste tvoje ingorisanje mog davnog pitanja, ponovljenog X puta - mozes li navesti samo 3 stvari iz 4 osnovne drustvene sfere (obrazovanje, ekonomija, zdravstvo i socijala), a u kojima je SDA uradila nesto dobro i pozitivno, od cega su gradjani imali korist?
Bez ovoga je zaista tesko shvatiti i tebe i tebi slicne koji branite SDA na bilo koji nacin.
Nebitno.
Ono sto mene zanima jeste tvoje ingorisanje mog davnog pitanja, ponovljenog X puta - mozes li navesti samo 3 stvari iz 4 osnovne drustvene sfere (obrazovanje, ekonomija, zdravstvo i socijala), a u kojima je SDA uradila nesto dobro i pozitivno, od cega su gradjani imali korist?
Bez ovoga je zaista tesko shvatiti i tebe i tebi slicne koji branite SDA na bilo koji nacin.
-
The BEN10
#7978 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma ja, znam da je bio neki lopovluk posrijedi, nisam se mogao tačno sjetiti a mrsko mi bilo guglati.Dendrlix wrote: ↑23/08/2022 10:24Ovdje su uštinuli cijeli red ploča. Po projektu trebalo 9 a ugradii 8. Sjećam se i da je tampon trebao biti deblji. I tu su štipali. Boga pitaj kolko je para ovdje izvučeno.The BEN10 wrote: ↑23/08/2022 07:46
Kada se samo sjetim npr ovoga. Još je na kraju ispalo da su nešta smrljali, ne sjećam se više.
Metar te pješačke staze je ispao 667 KM.![]()
![]()
https://novosarajevo.ba/izgradnja-setni ... -miljacke/
No, svejedno, pazi cijene po dužnom metru - 667 KM.
-
Hakiz
#7979 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kada sam napisao da želim da propadne?laserShow wrote: ↑23/08/2022 12:12Ma znam, to i jest problem. Najgori su oni koji nisu clanovi, ali džepom ili interesom jesu. Rak rana ovog drustva.
Tvoji postovi to govore, draze ti je da ovo bude neuspjesan projekat, pa se trazi nesto sto ce to potvrditi. Nekad su to bile sine, pa ugovor, pa rok, sad je red dosao na šta ono?
Koliko se napinjete na prstiće jasno govori da ste ispucali artiljerije ko rusi, a da 01.09 nije ni stigao.
-
Hakiz
#7980 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nisu ništa.Dozer wrote: ↑23/08/2022 12:37 Fakat @Hakize.... Kako si uspio ono protumaciti na licni nacin, iako pise na koga se odnosi. Logicno, osim ako i sam nisi dio SDA halke, pa si se pronasao.
Nebitno.
I ne branim SDA
-
made_in_sarajevo
#7981 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
@Hakiz jel u poslu isto pratis svaki rok, zarez, isporuku, sve po zakonu, pravilima mora biti, u minutu?
- Dozer
#7982 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U cemu je onda trik?Hakiz wrote: ↑23/08/2022 12:59Nisu ništa.Dozer wrote: ↑23/08/2022 12:37 Fakat @Hakize.... Kako si uspio ono protumaciti na licni nacin, iako pise na koga se odnosi. Logicno, osim ako i sam nisi dio SDA halke, pa si se pronasao.
Nebitno.
I ne branim SDA
-
Hakiz
#7983 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne. Ali i ne obećavam rokmade_in_sarajevo wrote: ↑23/08/2022 13:09 @Hakiz jel u poslu isto pratis svaki rok, zarez, isporuku, sve po zakonu, pravilima mora biti, u minutu?
Kod nas u SDA smo naučili opušteno.
-
made_in_sarajevo
#7985 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pa jel ti radis uopste, ostavis auto u autopraonici pa ljudi kazu dodji za 1hHakiz wrote: ↑23/08/2022 13:13Ne. Ali i ne obećavam rokmade_in_sarajevo wrote: ↑23/08/2022 13:09 @Hakiz jel u poslu isto pratis svaki rok, zarez, isporuku, sve po zakonu, pravilima mora biti, u minutu?![]()
Kod nas u SDA smo naučili opušteno.
-
Registarska tablica
-
El_comadante
-
Registarska tablica
#7988 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nemoj ga dirati. Tuzit cemo te za maloljetnicko nasilje.
- drugtito2011
-
Registarska tablica
#7990 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Devic.drugtito2011 wrote: ↑23/08/2022 13:35 Evo da malo pojasnim na šta se odnosio dio teksta pjesme "ONI ODLAZE, ........", da budemo načisto.
Nagradne pitanje: Možete li na slici naći ijednog poštenog građanina BiH? (mislio sam napisati insana, ali ovi ne spadaju u insane)
Edit: Ima ih još ali mi bilo mrsko tražiti slike
I nemoj molim te da tako pricas o nasem reCjedniku Bokiru. Robitizirat ce te
- tramvajtrojka
-
Hakiz
#7992 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja kažem zvat ću Vas kada bude gotovo.made_in_sarajevo wrote: ↑23/08/2022 13:24pa jel ti radis uopste, ostavis auto u autopraonici pa ljudi kazu dodji za 1h
-
Prvi Sprat
#7993 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pozdrav forumskoj zajednici.
Svoj prvi post na forumu ću iskoristiti da se upišem na temi 'Rekonstrukcija tramvajske pruge', iz više razloga. Prvi i najveći je pomak u obnavljanju gradske infrastrukture, što me kao šejtana koji se u ratu i iza rata kačio za tramvaje čini izuzetno sretnim i ponosnim. Ja razumijem da ima ljudi kojima je to 'samo projekat', 'pruga po ravnoj livadi', ali meni kao rođenom Sarajliji je ista u kombinaciji sa novim tramvajima i trolama, stvar ponosa i simbolični vizuelni prikaz nade u bolje sutra. Ako ne za mene, onda za moje dijete.
Kako sam već naveo, ne sjećam se tačno koje godine to bilo, tramvaji su bili bukvalno načičkani nama mladima a dosta nas se kako se to popularno kaže 'kačilo' za tramvaj. Najhrabriji su bili oni sa strana, staneš na tanki branik i prstima se držiš za lajsnu. Iz ove perspektive ne znam gdje mi je bila pamet, niti bih pri ovoj pameti isto uradio. Ali tada, osmijeh od uha do uha, adrenalin na max, smijeh, vika, dreka, hrabrost i glupost mladosti i života.
Nekad zimus sam se vozio tramvajem od Ilidže do Centra. Išarani, poderani, razvaljeni, rastureni, puni smeća, pokidanih stolica, izdrndanih dijelova, prozora koji se ne mogu zatvoriti, buke, škripanja i brige vozi li vozač prebrzo da ne izletimo. Lim sa strane ispod prozora propao sa otvorenim zahrđalim rupama, ubile se za sepse da kakvo dijete od radoznalosti gurne prstić u njih. Vozač se šlagiro kada sam tražio karti za deset maraka, ne može da vjeruje. Kondukteri jedna grupa, prije čopor, slabo obučeni, neobrijani, bahati, bezobrazni, nekulturnii i nezainteresovani.
Gledam tada sve to i kontam, glavni grad. Prvi utisak bilo koga sa strane je ovaj prizor. Olimpijski grad, nekada oličenje modernog života, kulture, sporta, muzike, druženja i raje, spao na izdnrdani tramvaj koji prijeti da će izletit sa šina.
Zato ko god da radi ovo što radi na obnovi Sarajeva kakvo treba da bude, hvala mu do neba i od srca. Neka se ne brine, podršku ima, imat će i znati ću kako da im uzvratim jer su me učinili ponosnim.
Svoj prvi post na forumu ću iskoristiti da se upišem na temi 'Rekonstrukcija tramvajske pruge', iz više razloga. Prvi i najveći je pomak u obnavljanju gradske infrastrukture, što me kao šejtana koji se u ratu i iza rata kačio za tramvaje čini izuzetno sretnim i ponosnim. Ja razumijem da ima ljudi kojima je to 'samo projekat', 'pruga po ravnoj livadi', ali meni kao rođenom Sarajliji je ista u kombinaciji sa novim tramvajima i trolama, stvar ponosa i simbolični vizuelni prikaz nade u bolje sutra. Ako ne za mene, onda za moje dijete.
Kako sam već naveo, ne sjećam se tačno koje godine to bilo, tramvaji su bili bukvalno načičkani nama mladima a dosta nas se kako se to popularno kaže 'kačilo' za tramvaj. Najhrabriji su bili oni sa strana, staneš na tanki branik i prstima se držiš za lajsnu. Iz ove perspektive ne znam gdje mi je bila pamet, niti bih pri ovoj pameti isto uradio. Ali tada, osmijeh od uha do uha, adrenalin na max, smijeh, vika, dreka, hrabrost i glupost mladosti i života.
Nekad zimus sam se vozio tramvajem od Ilidže do Centra. Išarani, poderani, razvaljeni, rastureni, puni smeća, pokidanih stolica, izdrndanih dijelova, prozora koji se ne mogu zatvoriti, buke, škripanja i brige vozi li vozač prebrzo da ne izletimo. Lim sa strane ispod prozora propao sa otvorenim zahrđalim rupama, ubile se za sepse da kakvo dijete od radoznalosti gurne prstić u njih. Vozač se šlagiro kada sam tražio karti za deset maraka, ne može da vjeruje. Kondukteri jedna grupa, prije čopor, slabo obučeni, neobrijani, bahati, bezobrazni, nekulturnii i nezainteresovani.
Gledam tada sve to i kontam, glavni grad. Prvi utisak bilo koga sa strane je ovaj prizor. Olimpijski grad, nekada oličenje modernog života, kulture, sporta, muzike, druženja i raje, spao na izdnrdani tramvaj koji prijeti da će izletit sa šina.
Zato ko god da radi ovo što radi na obnovi Sarajeva kakvo treba da bude, hvala mu do neba i od srca. Neka se ne brine, podršku ima, imat će i znati ću kako da im uzvratim jer su me učinili ponosnim.
Last edited by Prvi Sprat on 23/08/2022 14:06, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#7994 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ti si odavno trebao biti na robiji u tom slučaju.Registarska tablica wrote: ↑23/08/2022 13:30![]()
![]()
![]()
Znam da si zaljubljen u mene, skoro svaki post ti je vezan za mene, ali, nije ti to dobro. Niti za psihu, a i već si jednom trajno banovan zbog tolike pažnje prema meni.
Nađi drugu opsesiju, fiksacija samo na jedno nije zdrava.
-
Registarska tablica
-
Registarska tablica
#7996 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dok mogu ja mailove praviti, tebe niko ovde ne smije dirati.Hakiz wrote: ↑23/08/2022 13:49Ti si odavno trebao biti na robiji u tom slučaju.Registarska tablica wrote: ↑23/08/2022 13:30
![]()
![]()
![]()
Znam da si zaljubljen u mene, skoro svaki post ti je vezan za mene, ali, nije ti to dobro. Niti za psihu, a i već si jednom trajno banovan zbog tolike pažnje prema meni.
-
Hakiz
#7997 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nećeš ni tiRegistarska tablica wrote: ↑23/08/2022 13:51Dok mogu ja mailove praviti, tebe niko ovde ne smije dirati.Hakiz wrote: ↑23/08/2022 13:49
Ti si odavno trebao biti na robiji u tom slučaju.
-
Registarska tablica
#7998 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne pitas se ti. Ako treba da ga primis da bi se usporila izgradnja pruge, po naredbi vrhovnog staba, primit ces gaHakiz wrote: ↑23/08/2022 13:53Nećeš ni tiRegistarska tablica wrote: ↑23/08/2022 13:51
Dok mogu ja mailove praviti, tebe niko ovde ne smije dirati.![]()
-
Hakiz
#7999 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nemamo svi ista iskustva, svoje navike nemoj ovdje donositi.Registarska tablica wrote: ↑23/08/2022 13:55Ne pitas se ti. Ako treba da ga primis da bi se usporila izgradnja pruge, po naredbi vrhovnog staba, primit ces ga
- Logovan
#8000 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Neće ova tema dočekati kraj rekonstrukcije.