Ukrajina
- karanana
#106701 Re: Ukrajina
Pa ko samo uzima zdravo za gotovo sa mjesta koja izvjestavaju samo sta nama odgovara, njemu su ukrajinci 5 trolejbuskih stanica od kremlja.
- studeni76
#106702 Re: Ukrajina
Otprilike tako. Ukrajinci su medijski pobjednici ovog rata al im situacija na terenu ne ide na ruku. Hebo skladišta i aerodrome ako opet na terenu čizmom ne. Možeš doći na svoju zemlju.karanana wrote: ↑21/08/2022 16:07 Mi cekamo ukre u kersonu a rusi kucaju na vrata mikolajeva. Eto koje lazi mi slusamo. Dedo presjeko rorom srpsku zastavu na vracama, ljiljani se sada vijore, sasa preso u TO, srbi bjeze ka drini.....
Potpisuj zeleni ako imas tu opciju. A ne vjerujem da imas jer zasto bi rusi sad nesto potpisivali.
Potpisuj i onda natovari svega u avliju za moguce buduce situacije. A "nadji" u nekom skladistu i jednu bombicu koju su zaboravili odnijet 93.
Al sad ce napad....
-
geoxx
#106703 Re: Ukrajina
Rusi mogu u Mikolaev jedino ako ima kakvo selo tog naziva u Donbasu.
Ispuhali.
Ispuhali.
- Kyuss
#106704 Re: Ukrajina
Kako rece ukrajinski vojnik neki dan: Vi pojma nemate protiv kakvih idiota se mi borimo. Ali to su idioti sa nuklearnom bombom. Zamislite pijanog majmuna sa prstom na osiguracu bombe u prostoriji punoj ljudi. E to je slicna komparacija.JoseMujica wrote: ↑21/08/2022 15:20ispravne???
bome više liče na očajne odluke...sam početak ovog ludila je zasnovan na lažima i imaginaciji...koliko su te odluke bile ispravne najbolje pokazuje stanje na terenu...šta je bio i cilj poteza i gdje danas stoje u odnosu na taj cilj?
Mordor danas i ne zna šta mu je cilj, već se valjaju u blatu sopstvenih laži i gluposti.
a da ih ne treba potcjenjivati, to je tačno, jer nema ništa opasnije od pjane budale kojoj se svi smiju. A Rusija je upravo tu.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#106705 Re: Ukrajina
Ja kada pokusam ukazati na to navijanje, odmah idu licni napadi i prozivke. Svakako da smo svi za to da agresorski rus treba da bude protjeran s teritorija Ukrajine, ali ako se napise nesto sto se ne svidja forumskoj eliti, eto coporativnog napada.
Noc ranije se navijacki govorilo o napadu na onaj drugi aerodrom, sutradan kad se postavi snimak satelita na kojem nazalost nema udara, nikome nista, sinoc bio parti uz losu brlju
Usvojena ideja od 2-3 forumasa da se nece postati ukrajinski gubici, ili vijesti koje ne idu u prilog, uz postavljanje navijackih vijesti i ne provjerenog sadrzaja iskrvljuju sliku i ne pokazuju realno stanje.
Kad se samo sjetim analize "pijanih ili drodigarnih rusa koji stoje na tenku dok ga 3x gadja ATGM"
Spoiler
Show
Cisto za coporoativnu elitu koja bi poletila da kaze da je neko na strani rusa, ne, nije. Rusi su u ovom slucaju agresori, koji na teritoriji Ukrajine ne zasluzju ni najmanji dio empatije.
- Kyuss
#106706 Re: Ukrajina
Da jos obratis paznju na pravila foruma gdje jasno pise da je zabranjeno:laserShow wrote: ↑21/08/2022 16:19Ja kada pokusam ukazati na to navijanje, odmah idu licni napadi i prozivke. Svakako da smo svi za to da agresorski rus treba da bude protjeran s teritorija Ukrajine, ali ako se napise nesto sto se ne svidja forumskoj eliti, eto coporativnog napada.
Noc ranije se navijacki govorilo o napadu na onaj drugi aerodrom, sutradan kad se postavi snimak satelita na kojem nazalost nema udara, nikome nista, sinoc bio parti uz losu brlju![]()
Usvojena ideja od 2-3 forumasa da se nece postati ukrajinski gubici, ili vijesti koje ne idu u prilog, uz postavljanje navijackih vijesti i ne provjerenog sadrzaja iskrvljuju sliku i ne pokazuju realno stanje.
Kad se samo sjetim analize "pijanih ili drodigarnih rusa koji stoje na tenku dok ga 3x gadja ATGM"![]()
SpoilerShowCisto za coporoativnu elitu koja bi poletila da kaze da je neko na strani rusa, ne, nije. Rusi su u ovom slucaju agresori, koji na teritoriji Ukrajine ne zasluzju ni najmanji dio empatije.
• registrovati se ponovo ukoliko ste već banovani;
- laserShow
#106707 Re: Ukrajina
Majku mu vise, pa jeste li vi normalni ljudi? Dajte uporedite historiju i onda mozda i prestanete. Koji vam je vise, zasto ste kao mordorsko orkovska horda koja ima bisage na glavi i vidi ograniceno?
Moderator vam 3x brise navode i niko ne dobije ban zbog personalnog prozivanja, iako je jasno da nemam nikakve veze s tom spodobom.
I da, na drugoj temi su me isto tako danima prozivali da sam jebeni respo, samo sto imam drugacij stav od "stare" forumske elite. Spametujte se vise.
-
zigzag
#106708 Re: Ukrajina
Sramota je da se spomene da je uspjeh da ruska vojska kao nominalna druga vojna sila zauzima dva sela.
I ukrajinski gubici normalno postoje ali nema logike ih spominjati.
Ukrajinci mogu izgubiti i dva i pet miliona ljudi jer im je država napadnuta i nema svrhe pričati o tome.
Aaaa šta ćemo sad, poginulo 100 ukrajinaca u ruskom napadu. Kakva je svrha toga kada su poginuli braneći svoju zemlju.
Logično je da treba potencirati gubitke ruskih okupatora srednjevjekovne pameti.
I ukrajinski gubici normalno postoje ali nema logike ih spominjati.
Ukrajinci mogu izgubiti i dva i pet miliona ljudi jer im je država napadnuta i nema svrhe pričati o tome.
Aaaa šta ćemo sad, poginulo 100 ukrajinaca u ruskom napadu. Kakva je svrha toga kada su poginuli braneći svoju zemlju.
Logično je da treba potencirati gubitke ruskih okupatora srednjevjekovne pameti.
- drug_profi
#106709 Re: Ukrajina
Kakve ste samo pitchke jebote...
Ne bih s vama rov dijelio...
Jedna vam rokne vi se userete.
- karanana
#106710 Re: Ukrajina
Bitno je u smislu da mi dobijamo sliku da se ruska masinerija iscrpljuje i unistava iz dana u dan i da su pred totalnim krahom a da u isto vrijeme ukrajinci ne gube nista i da samo cekaju pravi trenutak da oslobode svu silu na raspadnutu rusku hordu. Opkoljeni, bjeze, kolone zacepljuju krimski most jer je bezanija. Panika, sve ostavljaju....
- Čitalac
#106711 Re: Ukrajina
Dobro, to je samo slika na društvenim mrežama i mahom je stvaraju ljudi koji uopšte nisu u Ukrajini. Ukrajinski mediji su već druga priča, tamo je daleko manje euforije. To, naravno, ne znači da vlada defetizam. I sam Kličko kaže prošle sedmice da je situacija prilično teška i da ne treba previše ozbiljno shvatati objave po telegramima i twitterima, ali da se svi nadaju najboljem.
- laserShow
#106712 Re: Ukrajina
Niko ne kaze da treba glorificirati agresiju agresora, vec da treba s manjom dozom podcjenjivanja diskutovati na ovoj temi.
Evo dokaz par postova iznad je da ima onih koji samo citaju ovu temu gdje su pojedinci istu okupirali i namecu vlastito misljenje kao jedino bitno i relevantno. Cim to odstupa, krece personalni napd, pa se samo pitam jeste li normalni pa ne vidite da se stavljate u ravan onih koji vrse propagandu?
Je li tesko toliko diskutovati i s nekim ko postavi informaciju koja nikome od nas ne odgovara? Dao sam i prosli put primjer cetnika berica, kad sam postavio video kad ste me popljuvali. A u tom videu samo bile informacije s terena koje su zanimljive da se upotpuni slika. Diskutovalo se o opremi, o dronovima, da bi nakon 2-3 sedmice agresor dobio i opremu i dronove, pa su se ovdje iscudjavali odakle rusima dronovi s tako dobrim video kvalitetom.
Ali jbga, hajmo mi personalno. Jos mi niko nije rekao na osnovu cega me poredi sa spodobom klikijem? Ima li i jedan post, gdje se barem 50% recenica, postova, ili tema podudara? Nema, pogledao sam mu postove i ne znam zasto ste toliko zadrti. NevErovatno
I jos se ne mogu iscuditi da me prozivaju likovi koji ne znaju da je ova pticica na avataru ukrajinski nacinalni simbol. Amateri
Evo dokaz par postova iznad je da ima onih koji samo citaju ovu temu gdje su pojedinci istu okupirali i namecu vlastito misljenje kao jedino bitno i relevantno. Cim to odstupa, krece personalni napd, pa se samo pitam jeste li normalni pa ne vidite da se stavljate u ravan onih koji vrse propagandu?
Je li tesko toliko diskutovati i s nekim ko postavi informaciju koja nikome od nas ne odgovara? Dao sam i prosli put primjer cetnika berica, kad sam postavio video kad ste me popljuvali. A u tom videu samo bile informacije s terena koje su zanimljive da se upotpuni slika. Diskutovalo se o opremi, o dronovima, da bi nakon 2-3 sedmice agresor dobio i opremu i dronove, pa su se ovdje iscudjavali odakle rusima dronovi s tako dobrim video kvalitetom.
Ali jbga, hajmo mi personalno. Jos mi niko nije rekao na osnovu cega me poredi sa spodobom klikijem? Ima li i jedan post, gdje se barem 50% recenica, postova, ili tema podudara? Nema, pogledao sam mu postove i ne znam zasto ste toliko zadrti. NevErovatno
I jos se ne mogu iscuditi da me prozivaju likovi koji ne znaju da je ova pticica na avataru ukrajinski nacinalni simbol. Amateri
- drug_profi
#106713 Re: Ukrajina
Ovo je prije svega dugotrajan rat. I svaki ozbiljniji strateg ce vam to tvrditi. 2 godine minimum.
Rusija ce izgubiti ako Ukrajina ne pristane na primirje. A izgubice tek kad bude iscrpljena ekonomski i vojno.
U tom svjetlu bih objasnio i pokusaj atentata na Dugina, jer vjerujem da je on bio cilj.
A razlog je IMHO sto je vjerovatno bio na celu grupe koja je trebala smijeniti Putina.
Neko sumnja u vjerodostojnost atentata radi gestikulacije poremecenog oca.
Ne vidimo stanje tijela, ali i vrapcu je jasno da je tijelo dovoljno osteceno da nema sumnje u to da je mozda ziva i da joj se moze pomoci.
Jednostavno po cinjenici da je lansirana iz vozila.
Jeste vidjeli kad tijela koja je detonacija lansirala?
Rusija ce izgubiti ako Ukrajina ne pristane na primirje. A izgubice tek kad bude iscrpljena ekonomski i vojno.
U tom svjetlu bih objasnio i pokusaj atentata na Dugina, jer vjerujem da je on bio cilj.
A razlog je IMHO sto je vjerovatno bio na celu grupe koja je trebala smijeniti Putina.
Neko sumnja u vjerodostojnost atentata radi gestikulacije poremecenog oca.
Ne vidimo stanje tijela, ali i vrapcu je jasno da je tijelo dovoljno osteceno da nema sumnje u to da je mozda ziva i da joj se moze pomoci.
Jednostavno po cinjenici da je lansirana iz vozila.
Jeste vidjeli kad tijela koja je detonacija lansirala?
-
BiBi911
#106714 Re: Ukrajina
To su ti ovi neutralni. Prvo skinu gaće pa onda pricajudrug_profi wrote: ↑21/08/2022 16:36 Kakve ste samo pitchke jebote...
-
lajkujMe
#106715 Re: Ukrajina
Moja jedina krivica je sto sam u Maju tvrdio da ce do Augusta Kherson biti Ukrajinski opet i priznao sam tu gresku.
S druge strane itekako navijam za Ukrajince i na svaki bup placem od srece odmah da znate.
To sto vi imate problem sto se nije ostvarilo ono sto sam ja tvrdio a vi itekako mislili zajedno samnom da ce se desiti to je vas problem a ne moj.
Ja i dalje mislim da Rusija ne moze ostvariti svoje planove i da ce kad tad i Kherson i Melipol biti vraceni nazad.
I to Kherson prije kraja ove godine u to sam siguran.
Pored borbenih dejstava gdje Rusi svaki dan izgube po 200 vojnika tako imamo i partizane i SOF u pozadini plus Obavjestajnu koja vrslja po samoj Rusiji.
Rat se samo vodi ako mozes profitirati od njega na neki nacin, gdje vi vidite Ruski profit?
Gdje vi vidite Rusku pobjedu?
Gdje vi vidite Ruski napredak?
Evo mjesec dana selo gore dole
Krim je gadjan
Itd itd
S druge strane itekako navijam za Ukrajince i na svaki bup placem od srece odmah da znate.
To sto vi imate problem sto se nije ostvarilo ono sto sam ja tvrdio a vi itekako mislili zajedno samnom da ce se desiti to je vas problem a ne moj.
Ja i dalje mislim da Rusija ne moze ostvariti svoje planove i da ce kad tad i Kherson i Melipol biti vraceni nazad.
Pored borbenih dejstava gdje Rusi svaki dan izgube po 200 vojnika tako imamo i partizane i SOF u pozadini plus Obavjestajnu koja vrslja po samoj Rusiji.
Rat se samo vodi ako mozes profitirati od njega na neki nacin, gdje vi vidite Ruski profit?
Krim je gadjan
Itd itd
-
zilog
#106716 Re: Ukrajina
Gdje su to Rusi pomakli prema Mikolajevu?karanana wrote: ↑21/08/2022 16:07 Mi cekamo ukre u kersonu a rusi kucaju na vrata mikolajeva. Eto koje lazi mi slusamo. Dedo presjeko rorom srpsku zastavu na vracama, ljiljani se sada vijore, sasa preso u TO, srbi bjeze ka drini.....
Potpisuj zeleni ako imas tu opciju. A ne vjerujem da imas jer zasto bi rusi sad nesto potpisivali.
Potpisuj i onda natovari svega u avliju za moguce buduce situacije. A "nadji" u nekom skladistu i jednu bombicu koju su zaboravili odnijet 93.
Jeste, bilo je preambicioznog pisanja za Herson (ja nisam), ali je razumljivo da kolege forumasi prizeljkuju urusavanje ruske nadmoci i okretanje toka rata. I ja vjerujem u taj preokret, samo ne tako brzo, nazalost. Jos ce se puno krvi morati proliti, da se to desi...
Svako potpisivanje i predah, bi mnogo vise koristio Rusima, nego Ukrajincima. Evo i razloga zasto?
1. Putler se spremao za kratkotrajan rat i sankcije nakon toga. Nije pripremao namjensku industriju za povecanu proizvodnju pod sankcijama, sto bi podrazumjevalo promjenu dizajna na komponente koje mogu dolaziti i dok traju sankcije.
2. Promjena ratne doktrine i prebacivanje tezista na rat dronovima je mnogo teza dok desjtva traju.
3. Promjena komandnog kadra na srednjem nivou, ustimavanje logistickih propusta, popuna elitnih jedinica... Sve to zahtjeva vrijeme.
4. Na kraju najvaznije. Odrzavanje sankcija Rusiji i bolno skidanje sa ruskih energenata, bi postalo haftika i palo u drugi plan, istog trenutka kada bi Zelenski potpisao i rat stao. To je valjda svima jasno?
Samo dok traje rat, Ukrajina ima bezrezervnu podrsku zapada (pogotovo USA i UK). Njegovim zaustavljanjem, rusi se koncept slamanja Rusije, a time i dotok naoruzanja na pocek. Primirjem bi se probudile krtice i oponenti, pa cak i u USA i UK, te bi visetruko zakomplikovali mehanizme pomoci. Je li neko misli da bi land lease, opstao nakon potpisa?
- GAU8
#106717 Re: Ukrajina
Putinu treba rat više nego pobjeda. Zato je spreman još dugo održavati sukob u UkrajinilajkujMe wrote: ↑21/08/2022 16:55 Moja jedina krivica je sto sam u Maju tvrdio da ce do Augusta Kherson biti Ukrajinski opet i priznao sam tu gresku.
Krim je gadjan
Itd itd
- madner
#106718 Re: Ukrajina
Izvjestaj UA generalstaba, to je pokusaj da se pripremi teren za osvajanje Nikolajeva. Nije jos nista ozbiljno, ali je smjesno zbog laznih izvjestaja od Kima i slicnih.
Rusija je u imala pogresnu sliku o svojoj vojsci, sta moze sta ne. Te iluzije su spaljenje. To znaci da kada bi dali predah, mogli bi kljucne slabosti odstraniti jer ne postoji vise instucijski otpor prema reformama niti manjak sredstava.
Tako da, dok Joe gura igracke nema price.
Rusija je u imala pogresnu sliku o svojoj vojsci, sta moze sta ne. Te iluzije su spaljenje. To znaci da kada bi dali predah, mogli bi kljucne slabosti odstraniti jer ne postoji vise instucijski otpor prema reformama niti manjak sredstava.
Tako da, dok Joe gura igracke nema price.
- madner
#106719 Re: Ukrajina
Otkud ti podaci za gubitke jednih ili drugih?lajkujMe wrote: ↑21/08/2022 16:55 Moja jedina krivica je sto sam u Maju tvrdio da ce do Augusta Kherson biti Ukrajinski opet i priznao sam tu gresku.
Krim je gadjan
Itd itd
- animus
#106720 Re: Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑21/08/2022 16:55 Moja jedina krivica je sto sam u Maju tvrdio da ce do Augusta Kherson biti Ukrajinski opet i priznao sam tu gresku.
Krim je gadjan
Itd itd
Pusti glupe price. Nastavi dalje da nas izvjestavas. Nista ti nisi pogriješio nego je plan promijenjen. Ide se dužim ali laganijim putem gdje se Rusi uništavaju sistematski da nakon toga nece moci ni svoje granice braniti.
Kome smeta šta se ovdje piše neka otvori drugu temu.
Predlažem naslov: Ukrajina-pogled sa ruske strane.
Ja obecajem da je necu nikada posjetiti a nemojte ni vi ovu.
-
saimidin
#106721 Re: Ukrajina
Dzaba se svadjate, postavite sta ima novo od UA, pa I ako je lose razumljivo je, jer I pored sve nesposobnosti orka valja se nositi sa visestruko vecom vatrenom silom I kamarom stare gvozdjurije
Zapad pomaze, jos uvijek nedovoljno, zato se UA mora poceti organizivati da se oslanjaju na svoju namjensku, gdje god mogu, I moraju biti spremni na ogromne zrtve
Slava ukrajini
Ps
Orkovsku propagandu ne treba dopustiti, nigdje pa ni ovdje, ali to je do obraza domacina...
Zapad pomaze, jos uvijek nedovoljno, zato se UA mora poceti organizivati da se oslanjaju na svoju namjensku, gdje god mogu, I moraju biti spremni na ogromne zrtve
Slava ukrajini
Ps
Orkovsku propagandu ne treba dopustiti, nigdje pa ni ovdje, ali to je do obraza domacina...
-
Excel2
#106722 Re: Ukrajina
@lajkujMe
Ti i sumke ste ovdje uvijek davali sebe vise nego drugi, tako da potpuna podrska. Ove koje su dobili, pa ih prenijelo ignorisi. Pa necemo mi svaki dan ovdje pricati sa slucajevima kojima jedno izgubljeno selo depresiju izazove. Pa ratuje se protiv Rusije, ne protiv Moldavije.
Ti i sumke ste ovdje uvijek davali sebe vise nego drugi, tako da potpuna podrska. Ove koje su dobili, pa ih prenijelo ignorisi. Pa necemo mi svaki dan ovdje pricati sa slucajevima kojima jedno izgubljeno selo depresiju izazove. Pa ratuje se protiv Rusije, ne protiv Moldavije.
-
Bernardinac
#106723 Re: Ukrajina
To je ono o čemu sam pisao prije neko vrijeme.
Pustiće ih da misle kako "osvaju nešto" i onda ih stući.
Mostovi su porušeni a logistika na kapaljku.
Linija se neće značajno promjeniti.
Rusi uvijek moraju imati dojam da su sposobni a UA slaba i pred kolapsom.
Čitavo vrijeme ih troolaju.
- nota1969
#106724 Re: Ukrajina
+1animus wrote: ↑21/08/2022 17:30lajkujMe wrote: ↑21/08/2022 16:55 Moja jedina krivica je sto sam u Maju tvrdio da ce do Augusta Kherson biti Ukrajinski opet i priznao sam tu gresku.
Krim je gadjan
Itd itd![]()
Pusti glupe price. Nastavi dalje da nas izvjestavas. Nista ti nisi pogriješio nego je plan promijenjen. Ide se dužim ali laganijim putem gdje se Rusi uništavaju sistematski da nakon toga nece moci ni svoje granice braniti.
Kome smeta šta se ovdje piše neka otvori drugu temu.
Predlažem naslov: Ukrajina-pogled sa ruske strane.
Ja obecajem da je necu nikada posjetiti a nemojte ni vi ovu.
i na kraju krajeva šta je loše u proukrajinskoj propagandi
-
Zumbul2
#106725 Re: Ukrajina
Na šta ovo liči, loše raspoloženje kišan dan nedelja, a i ovde se neki raskukali vidim. Ide Himars večeras lupa, da se popravi raspoloženje.
Šta bi sa onim uvaženim članom foruma koji je sebe nazvao HIMARS, nešta ga odavno nisam vidio, sad mi naumpade???
Šta bi sa onim uvaženim članom foruma koji je sebe nazvao HIMARS, nešta ga odavno nisam vidio, sad mi naumpade???