Mislim da nije fejk

A ukri imaju pravo da se bore za svoju teritoriju a ruje ako misle okoncati svoj zlocinacki rezim i drzavu mogu uvijek podic ulog. Zapad sigurno nece sjediti slrstenih rukuGandalfSivi wrote: ↑09/08/2022 21:39 Ima tu jedan problem. Svi se ubise da dokazu da je u pitanju ukrajinsko, a ne americko oruzje. I koliko znam, do sada nije koristeno americko oruzje da se gadja Krim. Na stranu medjunarodno pravo, ali po ruskom ustavu, Krim je dio Rusije, i ne znas sta ce budale uraditi ako misle da su direktno napadnuti Americkim oruzjem. Sta cemo ako za mjesec i po i Donjeck i Luhanjsk i Kherson se pripoje Rusiji?
Nadam se da ce se nastaviti kuhanje zabe, malo po malo. Pricam cisto po ustavu, Ruje misle da imaju pravo i proglasiti mobilizaciju i gluho bilo koristiti nuklearke da brane “svoju” teritoriju…sumirprimus wrote: ↑09/08/2022 21:41A ukri imaju pravo da se bore za svoju teritoriju a ruje ako misle okoncati svoj zlocinacki rezim i drzavu mogu uvijek podic ulog. Zapad sigurno nece sjediti slrstenih rukuGandalfSivi wrote: ↑09/08/2022 21:39 Ima tu jedan problem. Svi se ubise da dokazu da je u pitanju ukrajinsko, a ne americko oruzje. I koliko znam, do sada nije koristeno americko oruzje da se gadja Krim. Na stranu medjunarodno pravo, ali po ruskom ustavu, Krim je dio Rusije, i ne znas sta ce budale uraditi ako misle da su direktno napadnuti Americkim oruzjem. Sta cemo ako za mjesec i po i Donjeck i Luhanjsk i Kherson se pripoje Rusiji?
Kisa smeta sudnjem danu, ali ima ona ruka sto ne spavajednonogi_Jack wrote: ↑09/08/2022 21:24 Medvedev je prijetio Sudnjim danom ako se napadne Krim.
Trebalo bi ga sada pitati jesu li ih napali ili ne.![]()
Sta ce uradit? Umarsirat u Ukrajinu, napast sa vecinom raspolozivog arsenala i vojske? Ah,jto su vec uradili 24.2...GandalfSivi wrote: ↑09/08/2022 21:39 Ima tu jedan problem. Svi se ubise da dokazu da je u pitanju ukrajinsko, a ne americko oruzje. I koliko znam, do sada nije koristeno americko oruzje da se gadja Krim. Na stranu medjunarodno pravo, ali po ruskom ustavu, Krim je dio Rusije, i ne znas sta ce budale uraditi ako misle da su direktno napadnuti Americkim oruzjem. Sta cemo ako za mjesec i po i Donjeck i Luhanjsk i Kherson se pripoje Rusiji?
Il-76 je pobjegao nazalost imaju snimke eksplozija a on taksira prema pistisumirprimus wrote: ↑09/08/2022 21:38It is clear from the video that more than one plane was destroyed thereSpoilerShow
At the moment, it is known that 4 hours before the strike, the following were on the open areas of the Saky airfield:
13x Cu-30CM
12x Su-24M/R
1x IL-76
6x Mi-8
Da su Ukrajinci sačekali samo jedan dan koja bi bila podudarnost ovog napada na ruski aerodrom,sa napadom na aerodrom u Rajlovacu. Naime,za vrijeme drugog svjetskog rata,partizani su,tacnije snage Prve krajiške udarne brigade NOV i POJ,u noći sa 10. na 11.august 1943.godine napale aerodrom Rajlovac i tom prilikom,prema izvještaju njemačke vojske,uništile 17 aviona (5 njemačkih i 12 ustaških),dok je prema izvještaju komande Prva krajiški brigade,uništeno 30 neprijateljskih aviona. Samo malo i velika slučajnost bi bila potpuna.
Taj voz je davno prosao. Treba sada oslobadjati okupirqna podrucja, ne dati im ni milimetra, a to ce tesko biti bez zapadne opreme. Nadam se da ce Ameri jasno reci da je svako centimetar Ukrajine “fair game”, i da nece ustuknuti pred necim samo zato sto Ruje tvrde da je to njihovo… Napisah ti gore dva primjera kako Ruje mogu “braniti svoje”…janje_ wrote: ↑09/08/2022 22:01Sta ce uradit? Umarsirat u Ukrajinu, napast sa vecinom raspolozivog arsenala i vojske? Ah,jto su vec uradili 24.2...GandalfSivi wrote: ↑09/08/2022 21:39 Ima tu jedan problem. Svi se ubise da dokazu da je u pitanju ukrajinsko, a ne americko oruzje. I koliko znam, do sada nije koristeno americko oruzje da se gadja Krim. Na stranu medjunarodno pravo, ali po ruskom ustavu, Krim je dio Rusije, i ne znas sta ce budale uraditi ako misle da su direktno napadnuti Americkim oruzjem. Sta cemo ako za mjesec i po i Donjeck i Luhanjsk i Kherson se pripoje Rusiji?
Moraju lagati, jer bi priznanjem da su pogođeni od strane ukrajinske armije obesmislili svoje PVO radarske i raketne sisteme i ispuniti prijetnje Putinovog Vulina Medvedeva o sudnjem danu
Medvedev: Ako dođe do napada na Krim, ubrzo sledi sudnji dan
https://rs.n1info.com/svet/medvedev-ako ... udnji-dan/