Procjena o padu Ukrajine je bila pogrešna. Haj mi reci na početku invazije kada su Rusi izvršili desant na Hostomel i krenuli sa kilometarskim kolonama iz nekoliko pravaca da 90 % forumaša nije bio mišljenja da će Ukrajina brzo pasti.zilog wrote: ↑08/08/2022 08:56Bas ce nam nedostajati tvoj razuzdani optimizam...anelsol wrote: ↑07/08/2022 22:58
Znam sve to, bilo je i kod nas isto, ali nekako je drugačije kada vidis te frajere koji vozaju bijesna kola sa ukrajinskim tablicama. Djeluju bezbrižno ko da se nista ne dešava u njihovoj zemlji. Tačno me je uhvatio neki bjes, kako ih nije sramota. Od danas boli me tuki za Ukrajinu.![]()
anelsol wrote: ↑25/02/2022 09:48 Teško je reći bilo šta nakon prvog dana invazije, ali moj dojam je da se Ukrainci nisu nešto posebno motivisani za borbu. Kolone ruskih vozila prolaze ulicama a ovi ih snimaju. Treba imati u vidu da je Ukraina ogromna teritorija, i da ima 40 miliona stanovnika. Ako nisu u stanju imati pola miliona vojnika spremnih za borbu onda jebaji ga. Plus imali su osam godina da se pripreme. Džaba ti sva tehnika ako vojska nije motivisana.anelsol wrote: ↑02/03/2022 11:05 Moj zaključak je da će Rusi okupirati Ukrajinu. Ne tako lako kako su mislili, ali ovakav ishod je nažalost neminovan. Međutim to definitivno nije kraj. Slijedi dugotrajan gerilski rat jer Ukrajinci su pokazali da neće tek tako odustati, i to je najgori scenario za Rusiju. Imam osjećaj da je Afganistan mačiji kašalj u odnosu ma ono šta Ruse čeka u narednih nekoliko godina u Ukrajini.
anelsol wrote: ↑10/06/2022 22:15 Ja ne mogu da shvatim kako Rusi na bilo kom dijelu ratišta mogu biti brojčano veći u odnosu na ukrajinske snage. Negdje sam pročitao da ukrajina ima oko 7 miliona vojno sposobnog stanovništa ( od 18 do 50 godina). Ako je ovaj podatak tačan, a ima mi smisla jer ukrajina ima 40 miliona stanovnika, kako ih Rusi bilo gdje, pa i u Donbasu mogu brojčano nadjačati?
O broju vojnika u Ukrajini i dalje sam istog stava. Ako je Armija BiH imala 200 000 vojnika, a eto Ukrajina sa dvadeset puta više stanovnika ima duplo više onda tu nešto nije u redu.