Vriska djece po kaficima i igra?
- nivla
#201 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
kako god draze mi je vidjeti hiperaktivno dijete u kaficu, nego mirno kako drka po mobitelu
-
Zoya
-
Spit_fire
#203 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Pa kazem ti vodaju ih ko "trofeje"Zoya wrote: ↑05/08/2022 10:51 Ništa mi ne smeta. Postala sam imuna i na plač i na vrisku. Samo što odmah mogu da primijetim kakvu dijagnozu pojedina djeca imaju
I ja, kao i mnogi ovdje, reagujem na ponašanje roditelja. Šta kog đavola zavlačiš djecu po kafićima. Idi na livadu, neka se djeca istrče /ispušu umjesto između stolova gdje će ih neko opsovati.
-
Zoya
#204 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
I još kad roditelji očekuju da popiju kafu na miru u nekom kafiću
Ustani u 5 i popij je na miru dok djeca spavaju.
- Mr.Sojic
#205 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Sa jedne strane stana je osnovna skola i igraliste za djecu, a sa druge obdaniste
Nikada mi nije smetalo, nego me cak veselilo i popravljalo raspolozenje.
Ali neki dan u prodavnici, dvoje djece ca. 3 i 5 godina, trce kroz prodavnicu, vriste, skacu, voze se na skuteru...
Majka indijka ne reaguje
Bilo mi doslo da ih pokupim i stavim u svoja kolica za kupovinu i da im kupim po sladoled samo da sute
Inace oboje djece su slatka ko med i moje komsije
Sa ovim hocu da kazem da sve ima svoje mjesto i priliku, djeca na igraliste i neka rade sta im volja, ali prodavnica ili restoran...
Ali neki dan u prodavnici, dvoje djece ca. 3 i 5 godina, trce kroz prodavnicu, vriste, skacu, voze se na skuteru...
Majka indijka ne reaguje
Bilo mi doslo da ih pokupim i stavim u svoja kolica za kupovinu i da im kupim po sladoled samo da sute
Sa ovim hocu da kazem da sve ima svoje mjesto i priliku, djeca na igraliste i neka rade sta im volja, ali prodavnica ili restoran...
- GAU8
#206 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Meni je jedna od najgorih stvari u ovim situacijama sto od djece prave pasivne pusace, kada god je u pitanju zatvoreni objekat.
- mirsek
#207 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ne mislim da je samo do toga. Nekad i prijatelji od roditelja hoce da sjednu sa njima na kafu/rucak i ovi jednostavno povedu i djecu jer nemaju gdje s njima..
Last edited by mirsek on 05/08/2022 11:09, edited 1 time in total.
-
no_sikiriki
#208 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Mr.Sojic wrote: ↑05/08/2022 11:04 Sa jedne strane stana je osnovna skola i igraliste za djecu, a sa druge obdaniste![]()
Majka indijka ne reaguje![]()
Bilo mi doslo da ih pokupim i stavim u svoja kolica za kupovinu i da im kupim po sladoled samo da sute![]()
I ja živim blizu osnovne škole i tokom corone mi je nedostajala ona dječija graja kad nije bilo škole.
U lokalnom Amku identična situacija sa djecom i skuterima.
Apsolutno ljudi odbijaju da se prilagode djeci, misle da mogu djecu sebi prilagoditi. I da se sve može raditi svugdje.
- Van Halen
#209 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ja navece ne mogu zaspati od dreke po ulici do doboku u noć,jednostavno ljudi sjede vani jer im je tada svježe ali ne računaju da iza 12 navece ima ljudi koji ujutro moraju na posao. Fazon je da je prije bilo policijskih ophodnji koje su upozoravale takve ljude,danas policiju ne mozes vidjeti osim da iskoči ko drumski razbojnici uz grmlja i da ti kaznu za vožnju,ili parkiranje. Moze se slobodno reći da nisu na usluzi građanima vise nikako
- Mr.Sojic
#210 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ma sa djecom je lahkono_sikiriki wrote: ↑05/08/2022 11:09Mr.Sojic wrote: ↑05/08/2022 11:04 Sa jedne strane stana je osnovna skola i igraliste za djecu, a sa druge obdaniste![]()
Bilo mi doslo da ih pokupim i stavim u svoja kolica za kupovinu i da im kupim po sladoled samo da sute![]()
Sa ovim hocu da kazem da sve ima svoje mjesto i priliku, djeca na igraliste i neka rade sta im volja, ali prodavnica ili restoran...![]()
I ja živim blizu osnovne škole i tokom corone mi je nedostajala ona dječija graja kad nije bilo škole.
Apsolutno ljudi odbijaju da se prilagode djeci, misle da mogu djecu sebi prilagoditi. I da se sve može raditi svugdje.
Gora mi je od komsinice macka, vise je kod nas u stanu nego kod nje
Odera me sa onom macijom hranom
Zena ima 2 macke plus simpaticnog cuku
-
sale07
#211 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Dnevno provedem cca 2h u kaficu, objektu koji sluzi hranu i kafu. Uglavnom je to desetak objekata koji se vrte.
Desi se da sto do mene sjedi neki ko razgovara na telefon povisenim tonom, pa to izgleda kao da sjedi za mojim stolom i razgovara sa mnom. Desi se isto tako da neko dovede kera koji hladno sjedi na stolici, na kojoj sam ja jucer sjedio ili cu sutra sjediti. Isto tako desi se da neko dovede malu bebu u kolicima koja place.
Sve su ovo stvari koje se ponekad dese, nije da bas uzivam u tome ali su stvari koje se mogu nabrojati na prste jedne ruke u par mjeseci.
Vise mi smeta kad mi donese losu kafu,kad je muzika preglasna ili kad mi ne donese racun, nego nabrojane stvari.
Desi se da sto do mene sjedi neki ko razgovara na telefon povisenim tonom, pa to izgleda kao da sjedi za mojim stolom i razgovara sa mnom. Desi se isto tako da neko dovede kera koji hladno sjedi na stolici, na kojoj sam ja jucer sjedio ili cu sutra sjediti. Isto tako desi se da neko dovede malu bebu u kolicima koja place.
Sve su ovo stvari koje se ponekad dese, nije da bas uzivam u tome ali su stvari koje se mogu nabrojati na prste jedne ruke u par mjeseci.
Vise mi smeta kad mi donese losu kafu,kad je muzika preglasna ili kad mi ne donese racun, nego nabrojane stvari.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#212 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
pa ne baš._BataZiv_0809 wrote: ↑05/08/2022 08:48 Samo valja shvatiti jednu vrlo jednostavnu stvar: vasa djeca su posebna i zanimljiva SAM I ISKLJUCIVO VAMA.
kad su bili protesti ispred OHRa bio je zanimljiv grupi specijalaca, jer ga učimo da voli policiju, da ih se ne boji, da ih pita jesu li se umorili. i tako maše im, a oni pod punom spremom iz kombija: dečko, je li sve u redu, ima li kakvih problema?!
i to je kjut, vjeruj mi. on se istopi a bilesi i njima drago. te stvari poprave svima dan.
napravi pa onda pametuj
- _Reds_
#213 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ovdje neki do podne mrze sebe, a poslije podne sve druge, uključujući i djecu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#214 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Moze biti interesantno 5-10 minChmoljo wrote: ↑05/08/2022 12:06pa ne baš._BataZiv_0809 wrote: ↑05/08/2022 08:48 Samo valja shvatiti jednu vrlo jednostavnu stvar: vasa djeca su posebna i zanimljiva SAM I ISKLJUCIVO VAMA.
kad su bili protesti ispred OHRa bio je zanimljiv grupi specijalaca, jer ga učimo da voli policiju, da ih se ne boji, da ih pita jesu li se umorili. i tako maše im, a oni pod punom spremom iz kombija: dečko, je li sve u redu, ima li kakvih problema?!
i to je kjut, vjeruj mi. on se istopi a bilesi i njima drago. te stvari poprave svima dan.
napravi pa onda pametujvidjećeš.
Ko ponosnim tetkama dok se za instač slikaju sa djecom. Cim slika uspije vraca dijete
-
Nierika
#215 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
A ima i:

(Tamagotchi)

(Tamagotchi)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#216 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
pa i ne treba više._BataZiv_0809 wrote: ↑05/08/2022 12:12Moze biti interesantno 5-10 minChmoljo wrote: ↑05/08/2022 12:06
pa ne baš.
napravi pa onda pametujvidjećeš.
![]()
Ko ponosnim tetkama dok se za instač slikaju sa djecom. Cim slika uspije vraca dijete![]()
roditeljstvo je najteži posao na svijetu, ali se i najviše vraća kroz njega. stvarno je to teško objasniti nekome ko nema dijete šta sve to uključuje, jer ne radi se o nabrajanju, nego stanju duha kad dižeš malo živo biće koje je 100% ovisno o tebi.
ko što ti voliš da live and let it live, tako isto i roditelji sa djecom isto to vole.
ili jebiga, hodaj u balonu
-
Spit_fire
#217 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ja apsolutno nemam problem da su djeca glasna i razdragana na mjestima predvidjenim za to...igralista, parkovi, ulica itd cak mi je drago vidjet da ima djece koja vole loptu, trku a ne samo mobiteleno_sikiriki wrote: ↑05/08/2022 11:09Mr.Sojic wrote: ↑05/08/2022 11:04 Sa jedne strane stana je osnovna skola i igraliste za djecu, a sa druge obdaniste![]()
Sa ovim hocu da kazem da sve ima svoje mjesto i priliku, djeca na igraliste i neka rade sta im volja, ali prodavnica ili restoran...![]()
Al kad mi trci oko stola u kaficu to fkt po meni nije uredu..jbg za sve ima i mjesto i vrijeme, a kafic nije mjesto gdje djeca trebaju da trce unalkolo jer nisi ti sam u tom kaficu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
funeral blues
#219 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Opet sve po materama, tek svaki peti post se spomenu roditelji i ponegdje otac, sve mater, materešina, vaka, naka
I mLogo ste nadrndani neki, samo da kažem
I mLogo ste nadrndani neki, samo da kažem
- madesa
#220 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
ove neudate starije su uvijek najgore . Pa te mrze sebe a ne neciju djecu.
- JaneEyre
#221 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Vazda su mi smetala djeca po kafićima.
Konačno, dobijem i ja dijete, trenutno todler od skoro 3 godine, i ovog ljeta krenem u osvetu
Nažalost, trenutno je u fazi kad se svega stidi i ne odmiče se od mog stola. Reko drago dijete idi, trči, vidi finih teta, idi proljevaj nekom drugom kafu...jok.
Pokušala dva puta i odustala. Ono kad baš nemaš sreće
Konačno, dobijem i ja dijete, trenutno todler od skoro 3 godine, i ovog ljeta krenem u osvetu
Nažalost, trenutno je u fazi kad se svega stidi i ne odmiče se od mog stola. Reko drago dijete idi, trči, vidi finih teta, idi proljevaj nekom drugom kafu...jok.
Pokušala dva puta i odustala. Ono kad baš nemaš sreće
-
moonca
#222 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
- Mr.Sojic
#223 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
Ja vala kad nisam slušao radila je žara po guzici, pa ti proljevaj kahve po perzijancima 
Jedino sam bio rahat zimi, nema žare
Jedino sam bio rahat zimi, nema žare
-
no_sikiriki
- Quaresma
#225 Re: Vriska djece po kaficima i igra?
meni su gori roditelji sto apsolutno pustaju djeci sve. nije to samo u nekim rrstoranima i kaficima.
kod mene kuci kad gosti dodju, djeca skacu, kmeče, svadjaju se, bacaju jastuke po podu, a oni nista.
jbt ja kad sam to radio, odmah bi mi rekli moji nemoj to, ne valja, ostavi.
kod mene kuci kad gosti dodju, djeca skacu, kmeče, svadjaju se, bacaju jastuke po podu, a oni nista.
jbt ja kad sam to radio, odmah bi mi rekli moji nemoj to, ne valja, ostavi.