Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

neki

#76 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by neki »

izvrsni direktor wrote: 01/08/2022 14:04
neki wrote: 01/08/2022 12:54
jbt ovako smo pričali s 10 godina o velikoj yu industriji..na tom nivou su ti argumenti..
Kia i Hyundai jedva čekale da dođu u razvaljenu zemlju, bez ikakve infrastrukture i sa tri plemena koji u svakom času mogu započeti novo klanje, da ulože svojih stotine miliona €..
Ma da, a generalni direktor kompanije u bosni tad dolazio turisticki..
de odvadi malo živ bio...generalni direktor nije Bosnu znao ni na karti naći a kamoli da je dolazio u nju, ni tadašnji ni bilo koji poslije
kakve sve gluposti ljudi izmisle :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#77 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by izvrsni direktor »

saimidin wrote: 01/08/2022 16:04 Mislim da mnogi ne shvataju da drzava razvaljena u ratu, izgubljeno I ono malo trzista za to vrijeme, nije mogla drugacije ni proci, nego sjebana od privatizatora I " radnika"

Mislim mogla je ali teoretski, kao sto sam I ja mogao pamelu anderson :izet:

Kada je kina izronila iz 80-tih, ona je pomela I mnogo jace industrije a da ne bi :bih:
Svi su krivi, jednostavno je sve moralo propasti, citav svojet i svd svjetske okolnosti su doveli do toga...samo nemojte dirati sda i ratnu i poratnu pljacku..naci cemo opravdanje za sve
Haris.ba

#78 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote: 02/08/2022 09:29 Svi su krivi, jednostavno je sve moralo propasti, citav svojet i svd svjetske okolnosti su doveli do toga...samo nemojte dirati sda i ratnu i poratnu pljacku..naci cemo opravdanje za sve
To sto se stvari pokusavaju staviti u kontekst ne znaci da se abolira sda ili drugi nasi strucnjaci.
saimidin

#79 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by saimidin »

izvrsni direktor wrote: 02/08/2022 09:29
saimidin wrote: 01/08/2022 16:04 Mislim da mnogi ne shvataju da drzava razvaljena u ratu, izgubljeno I ono malo trzista za to vrijeme, nije mogla drugacije ni proci, nego sjebana od privatizatora I " radnika"

Mislim mogla je ali teoretski, kao sto sam I ja mogao pamelu anderson :izet:

Kada je kina izronila iz 80-tih, ona je pomela I mnogo jace industrije a da ne bi :bih:
Svi su krivi, jednostavno je sve moralo propasti, citav svojet i svd svjetske okolnosti su doveli do toga...samo nemojte dirati sda i ratnu i poratnu pljacku..naci cemo opravdanje za sve
Otduka ti to da ih se opravdava, oni su mislili nema tite I partije, ali ima alija I partija I hajmo sve isto

Ne zaboravi narod je njih izabrao jer I on misli moze I treba sve isto, evo ti zadnji primjeri ep I rudnici

Nas problem je nemogucnost da shvatimo da se prvo licno moramo resetovati, a tada cemo I politicku elitu, bila ona sda, sdp ili koja god varijacija

Jedino drugacije koje ja vidim zadnjih godina je ns I tako I glasam, jer me sdp 2010 razocarao sa nedostatkom plana I muda za ozbiljne reforme

Sve ove firme o kojima se pise su u prvom redu propale jer nisu reformisane/prilagodjene novim trzisnim uslovima, uglavnom jer ili I sami uprava/radnici nisu htjeli ili znali prilagoditi
forumstiv

#80 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by forumstiv »

Kakvi su izgledi da Bosnalijek opstane? Propane?
Haris.ba

#81 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by Haris.ba »

forumstiv wrote: 02/08/2022 12:36 Kakvi su izgledi da Bosnalijek opstane? Propane?
Sto? Imas dionice?
use your illusion

#82 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by use your illusion »

Granit Jablanica. Sirovine se procjenjuju na desetine milijardi KM. Nije propala ali je kazu likvidacija samo pitanje dana.
boshniak

#83 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by boshniak »

mk ultra wrote: 01/08/2022 10:33
boshniak wrote: 01/08/2022 10:21 Krivaja Zavidovici, Konjuh Živinice, Helios Banovići sa najboljim pećima i kotlovima i u bivšoj Jugi i poslijeratnom periodu. Sve firme imale su vrhunske majstore i inženjere. A o propaloj tuzlanskoj industriji treba posebna tema
zato danas MSWOOD proizvodi više stolica nego Krivaja

a LAFAT Kalesija, Termoflux Jajce, Ekoline KOVAN Gračanica, Topling Prnjavor
svi rade kotlove i to uspješno
Koliko samo patenata je imao Helios, da vjerujem da većina danasnjih firmi rade po njihovoj recepturi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#84 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by _BataZiv_0809 »

forumstiv wrote: 02/08/2022 12:36 Kakvi su izgledi da Bosnalijek opstane? Propane?
Ako ga preuzme AS Tesanj Jelah mogao bi grohnuti
balks

#85 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by balks »

_BataZiv_0809 wrote: 03/08/2022 11:29
Može li izvor da ga preuzima AS?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#86 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by _BataZiv_0809 »

balks wrote: 04/08/2022 09:27
_BataZiv_0809 wrote: 03/08/2022 11:29

Može li izvor da ga preuzima AS?
Pogledaj na SASE Top 10 dionicara.

Pod bankama su skrbnicki iza kojih stoji AS i njegove firme udruzeni sa MGM i Hercegovinalijek.

https://biznis.ba/hrvic-o-planovima-as- ... snalijeku/

– Farmaceutska industrija je u ovakvim situacijama takođe od ključnog značaja. Potrebno je uraditi sve kako bi Bosnalijek što prije stabilizirao poslovanje koje je umnogome otežano zbog poznatih okolnosti. Zajedno sa ostalim dioničarima imenovali smo novi nadzorni odbor i vjerujem kako ćemo ubrzo stabilizirati poslovanje. AS Holding će kao najveći dioničar dati značajan doprinos razvoju poslovanja Bosnalijeka.
MarlboroGold

#87 Re: Firme koje su imale potencijal u BiH ali su propale se zovu?

Post by MarlboroGold »

Haris.ba wrote: 01/08/2022 12:36
_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2022 12:34 Drzavne jasle su sto se tice plata vec odavno ispod boljih firmi u privatnom sektoru.
Nije sve u plati. :D
Državne jasle su uglavnom za one koji vole comfort zonu, koji prestanu dalje raditi na sebi što se tiče struke jer više i nemaju potrebu za time i koji bi da malo raduckaju i da im se masno plati za to, da koriste sva moguća raspoloživa prava i kad etički i nije baš opravdano bez da ih iko išta puno pita (jer ima sindikat koji je još samo jak kod budžetlija), a to sve trpaju pod "sigurnost" pored, naravno, plata. Čast izuzecima. Za sve ostale koji imaju ambicije, koji bi da napreduju, da isplivaju iz kolotečine i slično, rad na državnoj sisi je ravno samoubistvu. Ovo govorim kao neko ko radi par godina na budžetu i sva sreća da do kraja godine napuštam i idem opet u privatni sektor.
Post Reply