...radostan dan wrote: ↑03/08/2022 13:56 Čitav život sam želio biti kao kolega sa početka stranice ove teme - jasan, precizan, isključiv, bez dileme/dilema... Ka nožem, presječeš i to je to - ovi su najbolji, ovi su najveći, najbolje prži gitaru taj, najbolji ritam ima taj i taj... Producentski, najbolji album je ovaj...
Al nisam, vazda me jebala metafizika i neke unutrašnje dileme i trenutna raspoloženja, pa mi se dešavalo, sukladno tome, da mi točak i boček u ponedeljak jednog maja budu u top dva, da bi u julsku sredu ispali i iz top 5.
Ništa bolji nisam bio ni u domeni sporta, glume, književnosti...
Elem... ja o osjećanjima i doživljajima, a trebali o faktima.
A fakti kažu da je Nervozni poštar imao bolji ritam i čistiji zvuk nego pola ex yu roCk scene.
I da je Mađarska imala jaku rok scenu o kojoj se malo zna...
Edit : Mile Bas je bolje drndao tamburu i više izvlačio od orkestra u studiju od Pečara, Redžića, Aleksića, Langera kao basista, te od Mekkoja, Bregovića, Došena i ostalih, kao producent.
Edit2 : Imam sad posla, dostupan za pljuvanje od 17.00 do 19.30.
Muzicka scena bivse Jugoslavije
Moderator: Chloe
-
Titan9
#926 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Last edited by Titan9 on 04/08/2022 12:39, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
-
Titan9
#928 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Kada si tako muzicki potkovana , obrazovana, pismena ...mozes li nam otkriti ko je tebi bio veca muzicka sila u svijetu pop rock-a od
USA , Englesla i SFR Jugoslavija. Ko je bio bolji? Ime drzave i autora. od. imena pjevaca, solista , imena kompozitora , imena vokalno instrumentalnih sastava. To nije tesko reci za nekoga ko je frapiran i zgrozen mojom listom.
- Ommadawn
#929 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Jesi ti čitao moje tekstove na ovoj temi?Titan9 wrote: ↑03/08/2022 14:33naravno da sam u pravu jer da nisam ti bi nam otkrio ,, svoju tajnu,, ko je bio ( tebi ) od 1945 do 1990 broj 3 u svijetu Pop & Rock muzike.
Tebi je samo bilo vazno naglasiti da moj tekst nije vriujedan a nisi ga ni procitao.Ti citao moj tekst do one tacke koja je u tebi probudila neki debeli klise i trgla te iz debelog i dubokog sna predrasuda , stereotipa o vlastitom bicu ... Da si procitao sve , razmislio, pustio sebi neki muzicki klip na You Tube ako nemas ploca i CD -a vidio bi da to nije vrijedno prezira nego postovanja ili barem diskusije i ukrstanja argumenata.
Da razumijes svijet muzike napisao bi nesto o tome a ne bi se bavio mojom licnoscu.
Jesi li čitao moje tekstove na drugim muzičkim temama?
- Ommadawn
- Chloe
- Photo mod
#931 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
@Titan9 ... Dobro nam došao, ali pripazi kako se obraćaš neistomišljenicima.
Neko je napisao, argumenti ok ali bezobrazluk neće ići.
Neko je napisao, argumenti ok ali bezobrazluk neće ići.
-
Titan9
#932 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Ommadawn wrote: ↑03/08/2022 14:13 Daleko od toga da treba potcijenjivati bivšu SFRJ scenu po pitanju pop/rocka ali pretjerati pa reći da smo bili treća velesila - ljudi, zakopajte mitove, djeca će nam se smijati.
Gdje je njemačka scena, gdje je holandska scena, gdje je mađarska, pa ni rumunska nije za potcijeniti (TM Progres - ko nije čuo, neka posluša)
...
Last edited by Titan9 on 03/08/2022 16:02, edited 3 times in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#933 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Realno, Mile Bas je Betoven za Knopflera.
-
Titan9
#934 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
...
Last edited by Titan9 on 04/08/2022 12:55, edited 1 time in total.
-
Titan9
#936 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
...
Last edited by Titan9 on 04/08/2022 12:56, edited 4 times in total.
- Dr Kova
#937 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
@Titan9
Sjedi, odmori... Oguli jabuku
Sjedi, odmori... Oguli jabuku
- Ommadawn
#938 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Ko još sluša ploče???
- dale cooper
#940 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
I ja, iako je dobar vic, nasmijao me je.
Bez pljuvanja, samo da pozdravim.radostan dan wrote: ↑03/08/2022 13:56 Čitav život sam želio biti kao kolega sa početka stranice ove teme - jasan, precizan, isključiv, bez dileme/dilema... Ka nožem, presječeš i to je to - ovi su najbolji, ovi su najveći, najbolje prži gitaru taj, najbolji ritam ima taj i taj... Producentski, najbolji album je ovaj...
Al nisam, vazda me jebala metafizika i neke unutrašnje dileme i trenutna raspoloženja, pa mi se dešavalo, sukladno tome, da mi točak i boček u ponedeljak jednog maja budu u top dva, da bi u julsku sredu ispali i iz top 5.
A fakti kažu da je Nervozni poštar imao bolji ritam i čistiji zvuk nego pola ex yu roCk scene.
Edit : Mile Bas je bolje drndao tamburu i više izvlačio od orkestra u studiju od Pečara, Redžića, Aleksića, Langera kao basista, te od Mekkoja, Bregovića, Došena i ostalih, kao producent.
Edit2 : Imam sad posla, dostupan za pljuvanje od 17.00 do 19.30.
-
Titan9
#941 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
ti si vec 8 mi koji je sokiran mojom listom da je SFRJ u svijetu pop rock muzike bila broj 3 . i naravno kao i svi ostali ti ne znas sastaviti listu od 3 sile pop rock muzike . ako znas daj..... ime drzave i imena autora , pjevaca i grupa ..... muzicara i tekstopisaca aranzera, kompozitora .....daj link daj nestodale cooper wrote: ↑03/08/2022 15:50I ja, iako je dobar vic, nasmijao me je.![]()
Bez pljuvanja, samo da pozdravim.radostan dan wrote: ↑03/08/2022 13:56 Čitav život sam želio biti kao kolega sa početka stranice ove teme - jasan, precizan, isključiv, bez dileme/dilema... Ka nožem, presječeš i to je to - ovi su najbolji, ovi su najveći, najbolje prži gitaru taj, najbolji ritam ima taj i taj... Producentski, najbolji album je ovaj...
Edit2 : Imam sad posla, dostupan za pljuvanje od 17.00 do 19.30.![]()
![]()
siguran sam da nemas .
-
Titan9
#942 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
imena grupa i pjevaca barem .daj link . lako je reci madjarska, rumunijaOmmadawn wrote: ↑03/08/2022 14:13 Daleko od toga da treba potcijenjivati bivšu SFRJ scenu po pitanju pop/rocka ali pretjerati pa reći da smo bili treća velesila - ljudi, zakopajte mitove, djeca će nam se smijati.
Gdje je njemačka scena, gdje je holandska scena, gdje je mađarska, pa ni rumunska nije za potcijeniti (TM Progres - ko nije čuo, neka posluša), pa Talijani, Francuzi, Španci, Portugalci…
A tek da ne spominjem tursku Anadol-rock scenu…
koliko ja znam najveca zvijezda Rumunije je bila Lepa Brena . Nju su sa kranom supustili na stadion gdje je u extazi bilo 120 000 ljudi. ako nju racunas onda je rumunija treca. bez sumnje
mada Brena nije ni pop rock ali ti dajem 9 poena na nju jer vidim da nemas nista iz rumunije osim nje .
Last edited by Titan9 on 03/08/2022 17:01, edited 1 time in total.
-
RtrnOfSalisbury
#943 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
... mislim ako se doda i folk komponenta da bi mogli i na drugo mjesto
pojavom sabana bajramovica, saulica i svih ostalije sabana, yugovina je zabiljezila hem ekonomske hem umjetnicke uspjehe. takve tiraze kad se izvrsi sravnjivanje nije zabiljezila ni grupa aba koju neki neopravdano mecu na neki vrh vrhova. svaka him cast ali one dvije djevojke pored jednog sabana i kemala, da ne spominjem druga grla sa nasu estradu, nebi mogle pjevat ni bek vokale 
- Ommadawn
- dale cooper
#945 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Ma mogao bih nabrajati do sutra, ali takva rasprava o muzici je besmislena. Stav da je Jugoslavija bila treća muzička sila može biti samoTitan9 wrote: ↑03/08/2022 15:56ti si vec 8 mi koji je sokiran mojom listom da je SFRJ u svijetu pop rock muzike bila broj 3 . i naravno kao i svi ostali ti ne znas sastaviti listu od 3 sile pop rock muzike . ako znas daj..... ime drzave i imena autora , pjevaca i grupa ..... muzicara i tekstopisaca aranzera, kompozitora .....daj link daj nestodale cooper wrote: ↑03/08/2022 15:50
I ja, iako je dobar vic, nasmijao me je.![]()
Bez pljuvanja, samo da pozdravim.![]()
![]()
siguran sam da nemas .
nečiji subjektivni stav i mišljenje, i to poštujem, ali nema veze sa stvarnošću.
-
Titan9
#946 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
to je isto da kazes ,, zar su ljudi sacuvali lopate i metle kada imamo usisivace . zar su ljudi sacuvali bicklo kada imamo auto , zar su ljudi sacuvali sparet kada imamo mikrovlanu ....
https://www.youtube.com/watch?v=DDo4CA13LbY
Last edited by Titan9 on 03/08/2022 16:37, edited 2 times in total.
-
Titan9
#947 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
to je realno i istinito. osim engleske i usa u svijetu nema jace sile u POP & ROCK muzici od SFRJ .dale cooper wrote: ↑03/08/2022 16:07Ma mogao bih nabrajati do sutra, ali takva rasprava o muzici je besmislena. Stav da je Jugoslavija bila treća muzička sila može biti samoTitan9 wrote: ↑03/08/2022 15:56
ti si vec 8 mi koji je sokiran mojom listom da je SFRJ u svijetu pop rock muzike bila broj 3 . i naravno kao i svi ostali ti ne znas sastaviti listu od 3 sile pop rock muzike . ako znas daj..... ime drzave i imena autora , pjevaca i grupa ..... muzicara i tekstopisaca aranzera, kompozitora .....daj link daj nesto
siguran sam da nemas .
nečiji subjektivni stav i mišljenje, i to poštujem, ali nema veze sa stvarnošću.
Last edited by Titan9 on 03/08/2022 16:43, edited 1 time in total.
- Ommadawn
#948 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
@dale cooper Hoćeš ti nastavljati dalje?
Ja ne mogu od smijeha.
Ja ne mogu od smijeha.
-
Titan9
#949 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
umjesto sto se smijes mogao bi nam staviti ovdje neku pop rock grupu iz madjarske ili rumunije pa da cujemo.....cuj madjarska i rumunija i ono doslo da prica o muzici
- dale cooper
#950 Re: Muzicka scena bivse Jugoslavije
Kao prvo pop i rock muzika je širok pojam. Reći da recimo Rush ne mogu spadati pod to jer su progresivni rock je smiješno.Titan9 wrote: ↑03/08/2022 16:28to je realno i istinito. osim engleske i usa u svijetu nema jace sile u POP & ROCK muzici od SFRJ .dale cooper wrote: ↑03/08/2022 16:07
Ma mogao bih nabrajati do sutra, ali takva rasprava o muzici je besmislena. Stav da je Jugoslavija bila treća muzička sila može biti samo
Onda bi i ti morao skinuti sa liste Indexe,Time ili Leb i Sol jer sva tri benda imaju elemente progresivnog i jazz rocka.