Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Qler
#5851 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vidis da po SDA logici nista nije uradjeno... i dalje nema napretka, nije se pomaklo ni cm.. ovo je u stvari slike pruge prije rekonstrukcije...
- tramvajtrojka
#5852 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
jednostavno navukla se u nas neka bolest da pljujemo sve odreda makar tom istom to valjalo , jer je to naviklo govoriti kako kod nas nista ne valja sve se raspada , kad mu pokazes da moze drugačije onda zbog straha od promjene pisu te stvari. Nemas pojma koliko bi ljudi vise voljelo da se sve raspada samo da bi mogli pljuvati i govoriti e jesam vam rekaoLeopard_SA wrote: ↑01/08/2022 23:16 Na stranu sve ovo, ali ovolika kolicina opozicije medju gradjanima ovog grada za projekat koji ce upravo njima olaksati i biti od koristi je nevjerovatna. Na stranu stranacka pripadnost, vise me cusi nedostatk stida kod istih…
ne znam kako se ovako autodestruktivni mod uvukao u narod , to radije unisti novi park nego uziva u njemu neki dan gledam izgradjen nanovo djeciji park postavljena ona zastitna guma i roditelji cupaju ti gumu da bi im se djeca mogla gadjati s njom . O lomljenju klupa , mladog drveca , kradji svega sto nije zavareno i zabetonirano , unistavanju svakog djelica javne imovine
- Login77777
#5853 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kazu Royal majoneza nikad bolje nije isla u Sarajevu kao ovih dana.Leopard_SA wrote: ↑01/08/2022 23:16 Na stranu sve ovo, ali ovolika kolicina opozicije medju gradjanima ovog grada za projekat koji ce upravo njima olaksati i biti od koristi je nevjerovatna. Na stranu stranacka pripadnost, vise me cusi nedostatk stida kod istih…
-
Registarska oznaka
#5854 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Do jucer si govorio da vise pruge nece biti, a sad gledas gdje nije pri kraju, pa da to spomenesHakiz wrote: ↑01/08/2022 22:56Biće da jeste.
Ali, bilo bi bolje kada na svakoj fotografiji veličanstvenog napretka radova na pruzi ne bi bio uvijek jedan te isti dio pruge. Dionica je puno duža od tih 100-200 metara iza Nedžarića pripremljenih za reklamu.
Neka pokaže fotografiju okretaljke na Čengić Vili na primjer. Remizu. Dionicu između Alipašinog polja i Čengić Vile. Da vidimo napredak.
![]()
Joooj, jesi cakijas vazda bio
- Radar71
#5855 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
BadBoy
#5856 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Grozan mentalitet se uvukao. Imam baš jednog prijatelja koji je otišao iz BiH ali je postao oličenje tog autodestruktivnog razmišljanja. Čovjek bukvalno svaki dan iz inostranstva lista Klix i samo sere o svemu u BiH i što valja i što ne valja i sve se svodi na to da je on "nama sve to rekao i da je on u pravu da su svi isti". Nemam dovoljno stručnog znanja iz oblasti psihoterapije i psihologije da bih mogao adekvatno adresirati taj kognitivni problem..tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21jednostavno navukla se u nas neka bolest da pljujemo sve odreda makar tom istom to valjalo , jer je to naviklo govoriti kako kod nas nista ne valja sve se raspada , kad mu pokazes da moze drugačije onda zbog straha od promjene pisu te stvari. Nemas pojma koliko bi ljudi vise voljelo da se sve raspada samo da bi mogli pljuvati i govoriti e jesam vam rekaoLeopard_SA wrote: ↑01/08/2022 23:16 Na stranu sve ovo, ali ovolika kolicina opozicije medju gradjanima ovog grada za projekat koji ce upravo njima olaksati i biti od koristi je nevjerovatna. Na stranu stranacka pripadnost, vise me cusi nedostatk stida kod istih…![]()
![]()
ne znam kako se ovako autodestruktivni mod uvukao u narod , to radije unisti novi park nego uziva u njemu neki dan gledam izgradjen nanovo djeciji park postavljena ona zastitna guma i roditelji cupaju ti gumu da bi im se djeca mogla gadjati s njom . O lomljenju klupa , mladog drveca , kradji svega sto nije zavareno i zabetonirano , unistavanju svakog djelica javne imovine![]()
![]()
- Altsa
#5857 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da samo znas kolko je takvih koji svoje guzice deru po austrijama, dojclandima i drugim zemljama i otamo samo seru po zemlji u kojoj su rodeni. I onda dodu par puta i moras to trpiti ili sve poslati u 3pm.BadBoy wrote: ↑02/08/2022 09:08Grozan mentalitet se uvukao. Imam baš jednog prijatelja koji je otišao iz BiH ali je postao oličenje tog autodestruktivnog razmišljanja. Čovjek bukvalno svaki dan iz inostranstva lista Klix i samo sere o svemu u BiH i što valja i što ne valja i sve se svodi na to da je on "nama sve to rekao i da je on u pravu da su svi isti". Nemam dovoljno stručnog znanja iz oblasti psihoterapije i psihologije da bih mogao adekvatno adresirati taj kognitivni problem..tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21
jednostavno navukla se u nas neka bolest da pljujemo sve odreda makar tom istom to valjalo , jer je to naviklo govoriti kako kod nas nista ne valja sve se raspada , kad mu pokazes da moze drugačije onda zbog straha od promjene pisu te stvari. Nemas pojma koliko bi ljudi vise voljelo da se sve raspada samo da bi mogli pljuvati i govoriti e jesam vam rekao![]()
![]()
ne znam kako se ovako autodestruktivni mod uvukao u narod , to radije unisti novi park nego uziva u njemu neki dan gledam izgradjen nanovo djeciji park postavljena ona zastitna guma i roditelji cupaju ti gumu da bi im se djeca mogla gadjati s njom . O lomljenju klupa , mladog drveca , kradji svega sto nije zavareno i zabetonirano , unistavanju svakog djelica javne imovine![]()
![]()
- Logovan
#5858 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Valja li ovo sta, je li ravno, je li kvalitetno

-
Sid the sloth
#5859 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Eeeee drug moj, valja sendvice zaraditi, eee.Registarska oznaka wrote: ↑02/08/2022 06:28Do jucer si govorio da vise pruge nece biti, a sad gledas gdje nije pri kraju, pa da to spomenesHakiz wrote: ↑01/08/2022 22:56
Biće da jeste.
Ali, bilo bi bolje kada na svakoj fotografiji veličanstvenog napretka radova na pruzi ne bi bio uvijek jedan te isti dio pruge. Dionica je puno duža od tih 100-200 metara iza Nedžarića pripremljenih za reklamu.
Neka pokaže fotografiju okretaljke na Čengić Vili na primjer. Remizu. Dionicu između Alipašinog polja i Čengić Vile. Da vidimo napredak.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Joooj, jesi cakijas vazda bio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Login77777
#5861 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma pusti likove. To pricu valja a tamo radi poslove koje svabo nece da radi za 1500 eura. Prezivljava bukvalno ali bitno pljuvati po drugima.BadBoy wrote: ↑02/08/2022 09:08Grozan mentalitet se uvukao. Imam baš jednog prijatelja koji je otišao iz BiH ali je postao oličenje tog autodestruktivnog razmišljanja. Čovjek bukvalno svaki dan iz inostranstva lista Klix i samo sere o svemu u BiH i što valja i što ne valja i sve se svodi na to da je on "nama sve to rekao i da je on u pravu da su svi isti". Nemam dovoljno stručnog znanja iz oblasti psihoterapije i psihologije da bih mogao adekvatno adresirati taj kognitivni problem..tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21
jednostavno navukla se u nas neka bolest da pljujemo sve odreda makar tom istom to valjalo , jer je to naviklo govoriti kako kod nas nista ne valja sve se raspada , kad mu pokazes da moze drugačije onda zbog straha od promjene pisu te stvari. Nemas pojma koliko bi ljudi vise voljelo da se sve raspada samo da bi mogli pljuvati i govoriti e jesam vam rekao![]()
![]()
![]()
- Leopard_SA
#5862 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve u svemu, veoma tuzno. By the way, ovo mi nije bas najjasnije. Znaci, rekonstrukcija prige bi trebala biti gotova do augusta/septembra 2023. Pruga za Hrasnicu se takodje pocinje praviti uskoro, ali koliko znam nije planirano da bude gotova do tada. Sta se planira sa okretaljkom na Ilidzi jer se taj dio mora napraviti drugacije zbog prikljucenja hrasnicke pruge koliko znam. Da li ce tramvaj ici do Nedzarica do okoncanja izgradnje pruge za Hrasnicu ili?tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21
![]()
![]()
- tramvajtrojka
#5863 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
za ilidzu nece ici tramvaj jedno mjesec dana , dva maksimalno dok odrade okretnicu nju ce zadnju raditi bas zbog toga da ne prekidaju saobracaj , a hvala bogu da ce se i to sve promjeniti jer izgleda kao Kandahar ona okretnicaLeopard_SA wrote: ↑02/08/2022 09:27Sve u svemu, veoma tuzno. By the way, ovo mi nije bas najjasnije. Znaci, rekonstrukcija prige bi trebala biti gotova do augusta/septembra 2023. Pruga za Hrasnicu se takodje pocinje praviti uskoro, ali koliko znam nije planirano da bude gotova do tada. Sta se planira sa okretaljkom na Ilidzi jer se taj dio mora napraviti drugacije zbog prikljucenja hrasnicke pruge koliko znam. Da li ce tramvaj ici do Nedzarica do okoncanja izgradnje pruge za Hrasnicu ili?tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21
![]()
![]()
- HPLaserJet
#5864 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Narod koji nije sposoban da ima svoju državu. Narod koji vapi za okupatorom, bilo da su to Turci, Austrijanci, Hrvati, Srbi, Rusi,.... nebitno, narod vapi za stranom diktaturom.BadBoy wrote: ↑02/08/2022 09:08Grozan mentalitet se uvukao. Imam baš jednog prijatelja koji je otišao iz BiH ali je postao oličenje tog autodestruktivnog razmišljanja. Čovjek bukvalno svaki dan iz inostranstva lista Klix i samo sere o svemu u BiH i što valja i što ne valja i sve se svodi na to da je on "nama sve to rekao i da je on u pravu da su svi isti". Nemam dovoljno stručnog znanja iz oblasti psihoterapije i psihologije da bih mogao adekvatno adresirati taj kognitivni problem..tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21
![]()
![]()
Mi smo narod koji kad mu daš vlast, on gleda samo svoj interes i bitno je da on šta ušićari, a za državu i narod nije ga briga.
Mi smo narod koji je autodestruktivan i akutno pesimističan, narod kojem ništa ne valja, koji je toliko pohlepan da, ako mu daš brdo zlata u polugama, on će opet psovati državu i govoriti kako ništa ne valja i tražiće još jedno brdo zlata. Kad i njega dobije, opet bi bila ista priča i tražiće još jedno i sve tako.
Mi smo narod koji mrzi sve svoje. Imamo obnovljenu prugu do Ploča, narod to ismijava i govori kako ne valja. Radi se rekonstrukcija tramvajske pruge, narod to ismijava i govori kako ne valja, imamo vlast 30 godina staru, narod je opet bira i govori kako ta ista vlast ne valja.
Jednostavno rečeno, mi smo narod za ozbiljne stručne analize.
Neko gore spomenu da roditelj lomi i uništava igralište kako bi mu se dijete moglo igrati razvaljenim dijelovima istog. Sutra će to dijete postati delikvent klase Rulofa i njemu sličnih. I šta na to reći nego da smo kao narod debelo zglajzali u ambis.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5865 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
okretaljka će se raditi u turi s hrasničkom prugomLeopard_SA wrote: ↑02/08/2022 09:27Sve u svemu, veoma tuzno. By the way, ovo mi nije bas najjasnije. Znaci, rekonstrukcija prige bi trebala biti gotova do augusta/septembra 2023. Pruga za Hrasnicu se takodje pocinje praviti uskoro, ali koliko znam nije planirano da bude gotova do tada. Sta se planira sa okretaljkom na Ilidzi jer se taj dio mora napraviti drugacije zbog prikljucenja hrasnicke pruge koliko znam. Da li ce tramvaj ici do Nedzarica do okoncanja izgradnje pruge za Hrasnicu ili?tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21
![]()
![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5866 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Najvici problem zelenih kmera je sto ljudi svaki dan prolaze pored gradilišta, vide kakav se posao radi, vide da nice nova pruga koja se pravi za njihovu djecu i ne moze im niko bacati prasinu o kasnjenju od 10 ili mjesec dana. Neka bude kasnjenje, kasni i SDA 20 godina.
-
BadBoy
#5867 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa ja sad prizivam kašnjenje (zbog kojeg ću i sam trpiti) samo da bih zelenim gmazovima mogao se smijati u facu i govoriti "Ja, i?"
Jednostavno sam došao u tu fazu.
Jednostavno sam došao u tu fazu.
- p206
#5868 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
sve tačnoHPLaserJet wrote: ↑02/08/2022 09:31Narod koji nije sposoban da ima svoju državu. Narod koji vapi za okupatorom, bilo da su to Turci, Austrijanci, Hrvati, Srbi, Rusi,.... nebitno, narod vapi za stranom diktaturom.BadBoy wrote: ↑02/08/2022 09:08
Grozan mentalitet se uvukao. Imam baš jednog prijatelja koji je otišao iz BiH ali je postao oličenje tog autodestruktivnog razmišljanja. Čovjek bukvalno svaki dan iz inostranstva lista Klix i samo sere o svemu u BiH i što valja i što ne valja i sve se svodi na to da je on "nama sve to rekao i da je on u pravu da su svi isti". Nemam dovoljno stručnog znanja iz oblasti psihoterapije i psihologije da bih mogao adekvatno adresirati taj kognitivni problem..
Mi smo narod koji kad mu daš vlast, on gleda samo svoj interes i bitno je da on šta ušićari, a za državu i narod nije ga briga.
Mi smo narod koji je autodestruktivan i akutno pesimističan, narod kojem ništa ne valja, koji je toliko pohlepan da, ako mu daš brdo zlata u polugama, on će opet psovati državu i govoriti kako ništa ne valja i tražiće još jedno brdo zlata. Kad i njega dobije, opet bi bila ista priča i tražiće još jedno i sve tako.
Mi smo narod koji mrzi sve svoje. Imamo obnovljenu prugu do Ploča, narod to ismijava i govori kako ne valja. Radi se rekonstrukcija tramvajske pruge, narod to ismijava i govori kako ne valja, imamo vlast 30 godina staru, narod je opet bira i govori kako ta ista vlast ne valja.
Neko gore spomenu da roditelj lomi i uništava igralište kako bi mu se dijete moglo igrati razvaljenim dijelovima istog. Sutra će to dijete postati delikvent klase Rulofa i njemu sličnih. I šta na to reći nego da smo kao narod debelo zglajzali u ambis.
ja da sam neki profesor ili neki klinac u obrazovanju, obavezno bi uveo od prvogdo zadnjeg razreda školovanja uključujući i fakultet predmet Država. U njemu bi se učilo poštovanje prema državi, zastavi, smanjenje uništavanja, korupcije i mita, učilo bi se i osnovno vaspitanje jer očito neki roditelji to ne znaju.Učilo bi se zajedništvo a ne zavist. Ali obrazovanje nam je karina obična, kao i zakoni i sankcije za prekršaje tipa ubistva i pljačke. To su najgora dva sektora u državi, gori i od politike.
Ne poštuje Japanac i ne čuva Japan zato sto je on pametniji od nas nego što ih čim pogledaju uče tome.
Last edited by p206 on 02/08/2022 10:01, edited 1 time in total.
-
maxell_sarajevo
#5869 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Tramvaj za Ilidžu nece proraditi 01.09.2022, Adnan podnosi ostavku, skupljaju se mladi i stari iz stranke koji ce se predstaviti kao građani koji su zadovoljni radom Adnana, a onda skupština ne prihvata ostavku i nastavlja se po starom.
Btw nova trola iz Bjelorusije se vec raspada, dio trole je razbio sofersajbu autu na Skenderiji.
Btw nova trola iz Bjelorusije se vec raspada, dio trole je razbio sofersajbu autu na Skenderiji.
- Van Halen
#5870 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nismo mi narod koji zaslužuje drzavu. Imas puno naroda u Evropi koji je više zaslužuje a nema. Katalonci naprimjerp206 wrote: ↑02/08/2022 09:59sve tačnoHPLaserJet wrote: ↑02/08/2022 09:31
Narod koji nije sposoban da ima svoju državu. Narod koji vapi za okupatorom, bilo da su to Turci, Austrijanci, Hrvati, Srbi, Rusi,.... nebitno, narod vapi za stranom diktaturom.
ja da sam neki profesor ili neki klinac u obrazovanju, obavezno bi uveo od prvogdo zadnjeg razreda školovanja uključujući i fakultet predmet Država. U njemu bi se učilo poštovanje prema državi, zastavi, smanjenje uništavanja, korupcije i mita, učilo bi se i osnovno vaspitanje jer očito neki roditelji to ne znaju.Učilo bi se zajedništvo a ne zavist. Ali obrazovanje nam je karina obična, kao i zakoni i sankcije za prekršaje tipa ubistva i pljačke. To su najgora dva sektora u državi, gori i od politike.
Ne poštuje Japanac i ne čuva Japan zato sto je on pametniji od nas nego što ih čim pogledaju uče tome.
-
mirza_15
#5871 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Moje mišljenje je da oni to više rade zbog percepcije ljudi koji ne žive u Sarajevu. Pokušava se od svakog dobrog projekta, propagandom, napraviti slučaj. To su radili za EXPO, to rade za rekonstrukciju pruge. Čak su i naknadu za porodilje pokušali iskoristiti da stvore nezadovoljstvo izvan Sarajeva. Sada neki kantoni pokazuju da ipak imaju para i slijede Sarajevo (TZ i ZE-DO). Neko ko čita Avaz i gleda Hayat vrlo vjerovatno ima predstavu kako je to sve katastrofa.sime_cipol wrote: ↑02/08/2022 09:43 Najvici problem zelenih kmera je sto ljudi svaki dan prolaze pored gradilišta, vide kakav se posao radi, vide da nice nova pruga koja se pravi za njihovu djecu i ne moze im niko bacati prasinu o kasnjenju od 10 ili mjesec dana. Neka bude kasnjenje, kasni i SDA 20 godina.
- HPLaserJet
#5872 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nema koristi od obrazovanja u Bosni. Profesor koji bi ti predavao predmet Država, poslije predavanja bi išao u park i lomio klupe, čupao gume, kako bi mu se dijete moglo "igrati" sa tim letvama i gumama. Profesori na našim univerzitetima su uhljebljeni paraziti, koji i ne prenose znanje, već to većinom rade asistenti, oni se pojave tu samo kada treba šta potpisati ili poseksati se sa nekom studenticom. Koji naš profesor radi u nekom institutu na razvoju nečega? Pa bolan, na zapadu su predavanja na fakultetima dopunska aktivnost. Svaki profesor, doktor, stručnjak radi u NASA-i, DARPA-i, NSA-u, i ostalim agencijama, profesori se bave izučavanjem historije, stalno su u pokretu, na terenu, traže znanje, inovativni su. Kod nas su obični uhljebljeni paraziti koji možda i imaju znanje, ali mi od tog njegovog znanja nemamo nikakve fajde ili koristi. Ko je pošten i ko želi da radi, davno je otišao vani. Ovdje su ostali samo probisvjeti i moralno smeće.p206 wrote: ↑02/08/2022 09:59sve tačnoHPLaserJet wrote: ↑02/08/2022 09:31
Narod koji nije sposoban da ima svoju državu. Narod koji vapi za okupatorom, bilo da su to Turci, Austrijanci, Hrvati, Srbi, Rusi,.... nebitno, narod vapi za stranom diktaturom.
ja da sam neki profesor ili neki klinac u obrazovanju, obavezno bi uveo od prvogdo zadnjeg razreda školovanja uključujući i fakultet predmet Država. U njemu bi se učilo poštovanje prema državi, zastavi, smanjenje uništavanja, korupcije i mita, učilo bi se i osnovno vaspitanje jer očito neki roditelji to ne znaju.Učilo bi se zajedništvo a ne zavist. Ali obrazovanje nam je karina obična, kao i zakoni i sankcije za prekršaje tipa ubistva i pljačke. To su najgora sldva sektora u državi, gori i od politike.
Sa ovakvim mentalitetom, odnosom, razmišljanjem, nama nema spasa osim strane diktature i čvrste ruke. Sve nam je otišlo u vraga, a ova promjena vlasti u KS-u i odnos ljudi prema njoj možda i najbolje oslikava to sve.
-
TheRedhead
#5873 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Njemu je zapravo patnja gdje je vec otisao i pokusava sebi u glavi opravdati da je ta njegova patnja ispravna i da je trebao otici tako sto nalazi probleme u BiH.BadBoy wrote: ↑02/08/2022 09:08Grozan mentalitet se uvukao. Imam baš jednog prijatelja koji je otišao iz BiH ali je postao oličenje tog autodestruktivnog razmišljanja. Čovjek bukvalno svaki dan iz inostranstva lista Klix i samo sere o svemu u BiH i što valja i što ne valja i sve se svodi na to da je on "nama sve to rekao i da je on u pravu da su svi isti". Nemam dovoljno stručnog znanja iz oblasti psihoterapije i psihologije da bih mogao adekvatno adresirati taj kognitivni problem..tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2022 23:21
![]()
![]()
-
Sid the sloth
#5874 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ding!!!maxell_sarajevo wrote: ↑02/08/2022 10:00 Tramvaj za Ilidžu nece proraditi 01.09.2022, Adnan podnosi ostavku, skupljaju se mladi i stari iz stranke koji ce se predstaviti kao građani koji su zadovoljni radom Adnana, a onda skupština ne prihvata ostavku i nastavlja se po starom.
Sendvic zaradjen za danas, izvolite ...
- addem
#5875 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pruga je odlicna a Steta je najjaci lik u vladi. Uzeo je najgori moguci resor, i s pocetka sam mislio da je lik limitiran jer brale zavrsio nekakav fakultet na sokocu al potpuno me razuvjerio. Tek se sad vidi koliko prosli ministri saobracaja nisu radili tj nismo ni znali da postoje. Samo ima jos posla pogotovo oko prve transferzale koju prave vec 15 godina a niko nista konkretno da uradi.