Ukrajina
-
Zumbul2
#103201 Re: Ukrajina
Šta vele twiteraši danas (pošto nam je to glavni izvor vijesti), ima li pomijeranja linija danas, nekih bupova po skladištima ili drugoj infrastukturi.??
- video
#103202 Re: Ukrajina
Ovo se znalo cim su se predali.
Nikad se ne bih predao.
Nikad!
Nikad se ne bih predao.
Nikad!
-
sarajevoxxxx
#103203 Re: Ukrajina
Šta kaže Challenger na ovaj pokolj ukrajinskih zarobljenika? Zna li ko piše li još uvijek ode Rusima i Asadu?
-
sarajevoxxxx
#103204 Re: Ukrajina
A Ukrajinci su morali dignuti sve živo da izvuku okružene ukrajinske vojnike prije predaje. Zna se šta su Rusi, predaja je bilo čisto samoubistvo.
-
lajkujMe
#103205 Re: Ukrajina
Takve vijesti dolaze tek poslije 17.00 sati po nasem vremenu.
Twitter je vrijedan gledanja rano ujutro i tad kad izlaze info od Generalstaba.
Ovi civilni promatraci odbijaju da objave vijesti o oslobadjanju iako znaju prije nego sto GS to kaze
- Ironmen
#103206 Re: Ukrajina
Juzno od Izuma i u Avdikama rusi su tesko nastradali imaju velike gubitke ne mogu pomjeriti UA ni metra,Avdike napadaju vec 5 dana bez prestanka ali neide ni metra, rusi su bijes iskalili na Nikolajevu sa preko 50 raketnih napada, u napadu je poginuo neki poznati ukrajinski biznismen zajedno sa svojom suprugom.
-
saimidin
#103207 Re: Ukrajina
Poziv zelenskog za evakuaciju slobodnih dijelova donjecke oblasti nije dobar znak
Izgleda da se ocekuje da orci nastave ravnati sve na istoku, I da jos ne postoji dovoljna podrska zapada da ih UA unisti
Cini se da zapad zeli da orke unistava kroz duzi period, kako oni ne bi poludili I krenuli all in, ali to ce UA kostati jos izgubljenih zivota, I to desetine hiljada
Mislim da je to pogresna taktika I da je zapad trebao odmah od marta trebao slati sve sto ima, orci bi sada biti vraceni I na jugu, ali zapad nije vjerovao da ce UA izdrzati ni mjesec, a nije imao ni ideji a ni plan da spasi UA
Ja jos uvijek ne vidim da se salje dovoljno da preokrene rat u korist UA, ali jeste puno bolje nego mart/april
Izgleda da se ocekuje da orci nastave ravnati sve na istoku, I da jos ne postoji dovoljna podrska zapada da ih UA unisti
Cini se da zapad zeli da orke unistava kroz duzi period, kako oni ne bi poludili I krenuli all in, ali to ce UA kostati jos izgubljenih zivota, I to desetine hiljada
Mislim da je to pogresna taktika I da je zapad trebao odmah od marta trebao slati sve sto ima, orci bi sada biti vraceni I na jugu, ali zapad nije vjerovao da ce UA izdrzati ni mjesec, a nije imao ni ideji a ni plan da spasi UA
Ja jos uvijek ne vidim da se salje dovoljno da preokrene rat u korist UA, ali jeste puno bolje nego mart/april
-
lajkujMe
#103208 Re: Ukrajina
Zelenskova nova zapovjed ima logike nazalost.
Rusi granatiraju bez obzira i civili se moraju izvuci jer su stradanja civila velika.
Ali ne slazem se s tobom upravo je to dobra vijest jer Rusi ne mogu naprijed i sad su aktivno poceli iskaljavati svoj bijes po civilima i to namjerno i metodicno u nadi da ce Branioci popustiti u odbrani.
Ista matrica kao kod Srba u nasem ratu, ako ne ide dobro pocni masakrirati civile da se osjecas nadmocno.
Rusi granatiraju bez obzira i civili se moraju izvuci jer su stradanja civila velika.
Ali ne slazem se s tobom upravo je to dobra vijest jer Rusi ne mogu naprijed i sad su aktivno poceli iskaljavati svoj bijes po civilima i to namjerno i metodicno u nadi da ce Branioci popustiti u odbrani.
Ista matrica kao kod Srba u nasem ratu, ako ne ide dobro pocni masakrirati civile da se osjecas nadmocno.
- jednonogi_Jack
#103209 Re: Ukrajina
Boli Chellija ćuna.sarajevoxxxx wrote: ↑31/07/2022 11:14 Šta kaže Challenger na ovaj pokolj ukrajinskih zarobljenika? Zna li ko piše li još uvijek ode Rusima i Asadu?
On uživa na Krimskoj plaži.

-
BiBi911
#103210 Re: Ukrajina
[yt]https://m.youtube.com/shorts/yM_HIwqKKDU?feature=share[/yt]
[youtube]https://youtube.com/shorts/yM_HIwqKKDU?feature=share[/youtube]
Ovaj čiko to jednostavno objasni..
[youtube]https://youtube.com/shorts/yM_HIwqKKDU?feature=share[/youtube]
Ovaj čiko to jednostavno objasni..
- General War
#103211 Re: Ukrajina
Odgovor bi bio da nije sehidio na forumu, da su amerikanci za sve krivi, zar sumLJas?sarajevoxxxx wrote: ↑31/07/2022 11:14 Šta kaže Challenger na ovaj pokolj ukrajinskih zarobljenika? Zna li ko piše li još uvijek ode Rusima i Asadu?
- drndalo
#103212 Re: Ukrajina
Kasnim par dana pa izvinjenje ako je korigovana informacija.drug_profi wrote: ↑26/07/2022 22:43Civil je. Moldavac.
Da je bitan ne bi ga peglali na granici.
Operator drona trazio cilj, posto-poto.
Drugi dron to snima, i onda objavljuju. Prilicno glupo. Americki građani bi sad mogli postaviti pitanje zasto se cin koji se moze kvalifikovati i teroristickim, finansira njihovim novcem?
Prve vijesti s ovim snimkom su bile (sa UKR strane naravno) da su roknuli nekog FSBovca 2km unutar RU. Rusi to naravno nece potvrditi, jer je naravno “civil”... Sudeci po dosadasnjim vijestima, ja znam kome vise vjerujem. Iako ne mogu biti siguran.
Meni ono takodjer ne lici na nikakav gran.prelaz, nego na kapiju neke firme, gdje nesto prebacuju u gepek. S obzirom na blizinu granice, meni je logicnije da su neku “musteriju” pratili da vide dokle ce i sta ce... Mozda sam potpuno u krivu, ali meni je lakse ovako....
-
mishic
#103213 Re: Ukrajina
Procesuiranje zbog počinjenih ratnih zloćina nikada i nigdje ne ide glatko i jednostavno. Ali mora postojati svijest da je to veoma bitno i da bolje preventive za ponavljanje zločina jednostavno nema.
Ako bude sreće pa Vitalij Arašanov bude izveden pred sud "Oko za oko..." bila bi jedina adekvatna kazna a sve drugo bilo bi izrugivanje pravu i pravdi.
Nekada je teško spriječiti odmazdu u konfliktnim područjima a nekada je spriječavanje štetno jer se sudovi uspavaju pa zločinci mirno i rahat žive.
Ako bude sreće pa Vitalij Arašanov bude izveden pred sud "Oko za oko..." bila bi jedina adekvatna kazna a sve drugo bilo bi izrugivanje pravu i pravdi.
Nekada je teško spriječiti odmazdu u konfliktnim područjima a nekada je spriječavanje štetno jer se sudovi uspavaju pa zločinci mirno i rahat žive.
- apsidejzi
#103214 Re: Ukrajina
Dva su razloga zasto zapad nije uradio to sto ti predlazes: prvo, zasto bi kad ovako crpe rusiju i testiraju razna oruzja na njima. Doslo im kao joker to sto se ukrajinci zele braniti. Tacno da ocijene gdje su i sta su. Drugo, veoma je opasno poniziti nuklearnu silu u kratkom periodu. Nakon mjesec dana je postalo jasno da rusi ne mogu ostvariti zamisljeno i da je prica o drugoj svjetskoj sili napuhana. Prije su dvadeset druga nego druga sila. To je sada svima jasno, pa cak i rusima. Ali znajuci slavene, moras im ostaviti izlaznu strategiju. Kao sto srbi moraju srbovat, tako i rusi moraju rusovat. A to znaci, kuhanje na laganoj vatri. Malo po malo dodajes novog oruzja ukrajincima. Rusi kmece sve vise. Tu i tamo ostvare neki uspjeh ali generalstab shvata koliko su usrani i nesposobni. Tada oni podvijaju rep ali ne postaju agresivni pa da koriste nuklearke. Jednostavno, shvataju gdje im je mjesto i to je to. Ako ih ne zajebajes, oni ce mirno prihvatiti sudbinu, ali moras stvoriti privid uspjeha i svrsishodnost.saimidin wrote: ↑31/07/2022 11:30 Poziv zelenskog za evakuaciju slobodnih dijelova donjecke oblasti nije dobar znak
Rat ce trajati dvije tri godine i do tada ce svima dodijati. Na kraju ce sjesti za pregovaracki sto i potpisati neki mirovni sporazum koji ce vaziti do daljnjeg. Bas kao sto je Milosevic sjeo za pregovaracki sto i potpisao nezavisnost BiH iako je to mnogo manji uspjeh nego je prvobitno mislio kada je napao BiH. No dovoljan uspjeh da se ne smatra porazenim.
-
hipija
#103215 Re: Ukrajina
Evo ja kao padobranac na ovoj temi da upitam mnogo bolje upućene od mene.
Možda je i spomenuto, ali ko će to sada naći.
Naime interesuje me status Ukrajinaca na okupiranim područjima, rade li, jesu li izloženi torturama, da li ih pritvaranju, ispituju?
Imaju li ograničeno kretanje?
Ima li kakvih diverzija protiv okupatora da ne spominjem kakav pokret otpora?
Eto, svašta nešto nabacah
Možda je i spomenuto, ali ko će to sada naći.
Naime interesuje me status Ukrajinaca na okupiranim područjima, rade li, jesu li izloženi torturama, da li ih pritvaranju, ispituju?
Imaju li ograničeno kretanje?
Ima li kakvih diverzija protiv okupatora da ne spominjem kakav pokret otpora?
Eto, svašta nešto nabacah
- jednonogi_Jack
#103216 Re: Ukrajina
Ih, generale. Slabo si ti upratio ko vuče konce u Ukrajini.General War wrote: ↑31/07/2022 12:39Odgovor bi bio da nije sehidio na forumu, da su amerikanci za sve krivi, zar sumLJas?sarajevoxxxx wrote: ↑31/07/2022 11:14 Šta kaže Challenger na ovaj pokolj ukrajinskih zarobljenika? Zna li ko piše li još uvijek ode Rusima i Asadu?![]()
Challenger_ wrote: ↑22/12/2021 17:59 ...
Sjećaš se priče o Hidri na temi Sirija? Nema više Hidre, odvaljene joj mnoge glave. Kada strgneš masku sa lica pseudoukrajinskih snaga vidiš USA profesionalce, kontraktore, kada strgneš njihovu masku, nigdje Amerike, nigdje Hidre, nigdje čak ni Kerbera, ostao samo raspali dvoglavi gmaz, oligarhijski i cionistički.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#103217 Re: Ukrajina
A inace su rusi poznati kao Samarijanci, na ranu ih privit.
- General War
-
Mrvice_ba
#103219 Re: Ukrajina
Tanko pratim u zadnje vrijeme, a izgleda jos tanja ofanziva Ukrajinaca.
-
zilog
#103220 Re: Ukrajina
Sta god da ga boli (zlobnici bi sada svasta rekli), valjda je sretan.jednonogi_Jack wrote: ↑31/07/2022 12:24Boli Chellija ćuna.sarajevoxxxx wrote: ↑31/07/2022 11:14 Šta kaže Challenger na ovaj pokolj ukrajinskih zarobljenika? Zna li ko piše li još uvijek ode Rusima i Asadu?
On uživa na Krimskoj plaži.
![]()
Jaki Rus nema jahte (oduzelo mu), da se zamajava i samo njemu moze posvetiti vrijeme...
- apsidejzi
#103221 Re: Ukrajina
Kako bi izgledao logor sa Azov zarobljenicima da ih je pogodio HIMARS:
[youtube]https://youtube.com/shorts/yM_HIwqKKDU[/youtube]
[youtube]https://youtube.com/shorts/yM_HIwqKKDU[/youtube]
-
zigzag
#103222 Re: Ukrajina
- HarTar
- jazzer
- P.Starck